- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tento pán se měl před prvním pořadem naučit hlavně mluvit. Jakmile uslyším jeho hlas, tak okamžitě přepínám na jiný program. A takových znám více. Pak se dost lidí ani nedoví, že možná umí i vařit.
Nicméně, já raději ocením pořádnou dobře udělanou domácí českou hotovku za 80 korun, než tuhle navoněnou bídu z nóbl restaurací, které se navíc ani člověk nenají.
Jen co dostal Michelina tak Barrandov reprízuje...
Ten pořad reprízují pořád dokola...snad rok.
Nejak nechapu tu ceskou averzi vuci bio. Cely smysl je, ze ty zvirata sou chovany v lepsich podminkach a je jim tim padem lip. To samozrejme vic stoji, protoze na stejny plose vyprodukuju min masa (napriklad misto klecoveho chovu slepic, musi slepice vetsinu casu volny pristup ven, nemuzou bejt krmeny rustovymi hormony, masokostni mouckou atp...). Nevidim tu racionalni uvahu lidi, kteri proti tomu broji.
Můj názor je, že je to proto, že se za "bio" vydává něco, co je normální (nebo by mělo být). Abych to vysvětlila - je normální, že kráva běhá po louce, žere trávu, apod. V současnosti je to vydáváno za něco "speciálního". Chápu, že u velkochovů to asi není reálné a je samozřejmé, že pro zvířata je takový způsob chovu horší, ale vydávat něco, co funguje staletí, za něco převratného, mi taky přijde postavené na hlavu.
Me by teda zajimalo, a navic to bylo zdurazneno v titulu, proc je "alergicky na BIO"?
trošku bezduchý projev toho kuchaře, restaurace jak "ledové království", ale asi to se v Michelinu nehodnotí...
Ja bych od elektrikare cekal spise kvalitne a pekne odvedenou praci, nez usmev a nove dziny.
jj, Michelin vaří polívky z pytlíku, kdepak nějaké Bio
Pane Kašpárek gratuluju!
Váš pořad o vaření jednoznačně překonával ostatní, bohužel je v čechách furt dost lidí, kteří nechápou moderní způsob vaření a dokud jim neteče omastek po bradě a nelítají knoflíky od gatí, tak se nenají.
Nic si z toho nedělejte. Jste fakt dobrý. A máte pravdu, že lidem chybí pokora a respekt. Hlavně v Čechách a na Moravě
Důkazem skutečnosti, že lidem chybí pokora a respekt, jste Vy zářným příkladem. :-)
Prohlédla jsem si jídelní lístek všech tří českých "Mišelinek" a uvažuju nad tím, kde končí dobré vaření z kvalitních surovin s nápadem a začíná snobství....protože např. gulášová polévka v Alcronu za 220,- Kč mi prostě přijde jako šílenostJe mi sice jasné, že to není gulášovka ze sáčku s párkem, ale tohle je cena, jako by kvůli jedné porci museli porazit celou krávu Stejně jako degustační menu v La Degustation - dýně, šlehačka, škvarky, k tomu veltlínské zelené 2014 za 3800,- .....
Gulášovka tam je ale hodně dobrá. Za tu cenu to stojí.
Připlatit si za kvalitu moc nelze, protože tu kvalitu není kde dostat. Jakmile otevře nějaký fajnovější obchod, záhy zkrachuje. To ale mluvíme spíše o luxusních potravinách (i když i tyto z pohledu bohatší Evropy tak luxusní nejsou).
Na úrovni každodenní osobně nevidím důvodu si za kvalitu připlácet, protože běžné potraviny jsou dnes v ČR už dost drahé na to, aby zároveň byly i kvalitní. Černého Petra tedy nevidím u spotřebitele a jeho údajné neochotě si připlatit, nýbrž u výrobců a obchodníků, kteří se zdráhají dohnat požadovanou cenu i kvalitou (viz srovnání s Německem nebo Francií).
Nejenom, výrobce nic netlačí kvalitu zvyšovat, protože o ni nikdo nestojí. Velice krásným případem bylo "křehčené" maso, které bylo ve výsledku dražší než normální kvalitní maso a přesto jej lidé kupovali plnými hrstmi. Nebýt obrovské mediální kampaně, která lidem vtloukala do hlavy, to co už bylo dávno ze zákona na obalu obou těch výrobků napsáno, kupovali by jej dodnes.
Dokud se spotřebitelé nebudou zajímat o to co kupují, nebudou se bát producenti vypustit jakýkoliv humus.
Zajímavý a pro mne atraktivní styl vaření.
Při čem se mi ale ježí chlupy, jako Kašpárkovi u BIO, je "s příběhem".
Dnes snad i cesta na toaletu musí mít příběh.
Už to skoro vypadá, jakoby se nedala prodávat kvalita bez této módní berličky.
vy si pod příběhem asi představujete jen jednu věc.
On ten příběh může být třeba jen to, že víte, kde to vyrostlo a jak se to dostalo k vám na stůl. To je taky příběh