Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Prazdroji se daří doma i za hranicemi. Prodal 10 milionů hektolitrů piva

Plzeňský Prazdroj loni prodal v Česku a v cizině deset milionů hektolitrů piva, zhruba stejně jako v roce 2014. Vývoz do více než 50 zemí posílil o 12 procent, prodej na domácím trhu o 1,5 procenta. Skupina také prodala loni v Česku více nealkoholického piva, hlavně míchaných nápojů z piva Birell a alkoholického cideru Kingswood.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J20a71n 23U55l64m 7720729866452

Pilsner Urquell se poslední roky strašně pohoršil. Ta cena, za kterou se točí v restauracích, vůbec neodpovídá kvalitě.

Ve svém okolí vnímám dost hospod, kde od Plzně ustupují a nahrazují je chuťově daleko kvalitnějšími pivy z menších pivovarů. Ani prodeje lahvového a plecháčů nejsou bůhví co, nějakých 5 let dozadu nikdy nešli s cenou na nějakých 17 korun

0/0
15.3.2016 9:47

V90l90a12s94t70i70m41i60l 43S73v32o10b67o45d44a 7933528245194

Můžu se tady z různých důvodů vztekat, ale co, já ty předřazený chc... od Prazdroje nepiju, tak je mi to vlastně jedno. Užijte si to ;-). Jenom podotýkám, že fakticky nepijete pivo. Skutečné pivo poskytuje úplně jiný chuťový zážitek ;-).

0/−1
14.3.2016 18:34
Foto

J76i15ř37í 53D56v43o19ř98á96k 5185769580118

Tak představa dvou miliard pěkně natočených , orosených půllitrů , poskládaných vedle sebe ....... . Pěkná louka. Kolik by to asi bylo hektarů ?

+1/0
14.3.2016 16:44

M71a51r33t63i43n 36Z27e19l80e65n87y 2477790339529

No tak to nám ten zahraniční vlastník pěkně pečuje o "české pivo". Je to globální moloch, který drtí Čechy na jejich pivním vlastenectví................. Neříkám, že mají špatná piva, ale stejně dobrý piva mají i český pivovary, které jsou český i majetkově.

0/0
14.3.2016 16:24

P36a77v61e21l 58Ř63a19p39e63k 7462556609605

Je až k neuvěření, kolik lidí stále považuje tohle průmyslové, předražené a chuťově nezajímavé pivo za něco exkluzivního.

+2/−12
14.3.2016 13:41

T70o44m52á65š 24H30o37l26e21k 5805600261967

Mezi průmyslovými pivy, je Plzeňský Prazdroj chuťově světová jednička. A napsat, že je to chuťově nezajímavé pivo může jen pomatenec.

+12/0
14.3.2016 13:49

P10a94v48e48l 16Ř75a19p65e72k 7282566659105

Kromě pár hospod, kde umí tuhle jedenáctku natočit, je PU chuťově nezajímavé pivo, na tom si trvám a klidně kvůli tomu budu pomatencem, hlavně když to nebudu muset pít.

+3/−1
14.3.2016 13:53

J47i62n21d68ř26i87c74h 65P47o46l23á32č32e59k 5946367242952

Docela by mě zajímalo jaká je teda podle vás ta nezajímavá chuť Prazdroje

0/0
14.3.2016 13:55

P11e93t61r 62Ž24á89k 1248402785519

jo takže pivo je chutově nezajímavé, ale v několika hospodách, kde ho dokážou natočit, je dobré...To je příspěvek hodný znalce.

Plzeň je dobré pivo, jsou i lepší, ale mnoho horších.

+10/0
14.3.2016 13:57

T93o96m25á95š 98H24o81l74e14k 5525640711517

a) PU pozná po slepu od jakéhokoli jiného piva i pivní lajk

b) pro milióny lidí je chut PU lahodná a zajímavá ale pro vás ne.

Mám rád piva z minipivovarů a jsem jejich velký fanda. Přesto si myslím, že PU je chuťově vynikající pivo se zajímavou a odlišitelnou chutí-

+7/0
14.3.2016 14:00

J40a61n 58U35l26m 7820269246392

odlišujou se spíš cenou. Nevím jak vy, ale já si dám radši dvanáctku

0/−1
15.3.2016 9:50

J58a32n 54K70r47á83t48k30ý 9537843195335

Prazdroji se daří doma i za hranicemi. Prodal 10 milionů hektolitrů

opravdu piva? viz viki: Pivo je nápoj vyráběný z obilného sladu, vody a chmele pomocí pivovarských kvasinek. Nikoli cukr, tetrahop a další chemie používaná ve zmiňované fabrice. Ale je fajn, že už i v Plzni se zase vaří Pivo :-) U Lenocha, Purkmistr, Groll, Pašák

+2/−8
14.3.2016 13:33

T70o49m30á27š 32H18o76l30e31k 5715400381527

A NA TO JSTE PŘIŠEL JAK, ŽE při vaření Plzeňského Prazdroje se používá cukr a tetrahop ?

+4/0
14.3.2016 13:47

P30e10t64r 64Ž97á57k 1618362645489

má Krátký vedení

+3/0
14.3.2016 13:58

J92i50n37d75ř96i36c83h 97P78o62l27á69č22e38k 5186927732482

Je vidět že tohle může napsat jen totální pomatenec jinak si to nedokážu vysvětlit co třeba České pivo co???

+1/0
14.3.2016 13:53

V92i17k86t90o26r 28Z27á83b82r65a55n37s56k95ý 3160118364763

Jedině Plzeňské pivovary (PU, Kozel, Radegast) se ještě ubránily přidávání cukru a jiných netradičních přísad do standardních výčepních piv a ležáků, do kterých přidává cukr již kde kdo. I Budvar začal s tímto cukrováním své 10° loni, jen jeho ležák zatím odolává. Největším "chemikem" jsou Svijany, přidávají Tetrahop (to je ta správná pěna!) i cukr. Někteří dobarvují (viz kauza Starobrna s brilantní modří), jiní přidávají jablečný mošt (skvělé "nefiltrované" od Staropramenu). I Bernard to již zkusil. O tom, že se pivo ve výčepu honí biogenem nemluvě. A právě Prazdroj je průkopníkem piva tlačeného z tanku, tedy piva nejvyšší kvality. A za jeho výchovné kampaně vedoucí ke zvyšování pokleslé pivní úrovně v hospodách jim patří dík.

+1/0
15.3.2016 11:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.