Diskuze

Hospodští na horách často točí podmíráky, upozorňuje inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila v zimě nedostatky při téměř třetině kontrol podnikatelů v horských rekreačních střediscích, u zimních stadionů či půjčoven sportovních potřeb. Závady zjistili inspektoři zejména v pohostinství. Jedním z nejčastějších nešvarů je nedodržení množství nápojů, uvedla inspekce v tiskové zprávě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P40a32v46e32l 11H97e81k

4. 5. 2016 7:21

Což o to podmírák, ten klidně vrátím. Ale když za pivo vydávaj 0.4, to nakrkne.

0 0
možnosti

P35e35t79r 93L10u90k59e36š

3. 5. 2016 21:55

Obrázek českých stánkařů a prodejců v kioscích. Rychlý zisk za každou cenu!

A prodejci zeleniny u silnic, to je taky hodně hustej zážitek - už nikdy, i kdyby ty třešně, broskve či melouny vypadaly bůhví jak krásně.

0 0
možnosti
Foto

U piva hodně záleží na sklenici. Pokud má míru centimetr pod okrajem sklenice, nelze natočit pěkné "české" pivo s pěnou. Pivní sklenice by měla mít míru alespoň 2 centimetry pod okrajem sklenici. Vše záleží a velikosti a tvaru sklenice.

Protože mi si pěnu přejeme. Díky pěně si pivo drží svou chuť. Nedochází k tak rychlé oxidaci a změně chuti piva.

Pokud si lidé přejí při natočení přesnou míru i v "špatných" sklenicích, tak jsou hloupí. Dostanou sice správné množství nápoje, ale nebude to chutnat dokonale. A za pár minut máte po pěně a tím i po dobré chuti.

0 0
možnosti

Je to častý jev, mohou si to dovolit. Ohradí se málokdo. A zákazník dá ještě tringelt.

Osobně vracím pivo pokaždé, pokud je víc než 0,5 cm pod míru. Téměř vždy úspěšně.

0 0
možnosti

Za namáhavého letního vandru v členitém terénu a tropického vedra - v podhorských osadách a v horských chatách - mi v oázách ( "záchranných pivních stanicích") podmírák chutného pivního moku v ů b e c nevadí. Žízeň je veliká a přitom pohonné pivní směsi obrovský nedostatek. Kéž by těchto hospůdek, pivních krčem "na konci světa" - bylo v době mé pohybové aktivity z d e - mnohem, mnohem víc ! Některé bohužel mají otevřeno až od 18 hodin - což je pro nás tuláky krčma nepoužitelná a zcela zbytečná. A je to rok od roku horší ... přibývá dědin kde ani lahváče nelze koupit.

1 0
možnosti

Pivo natočené pod míru v běžné restauraci, která prošla privatizací a tváří se, že jde o běžnou "evropskou"restauraci. je pro mě dnes už skoro nepochopitelné. Ale protože nemám průbojnou povahu a nerad se pouštím do "diskuze" s obsluhou, objednával jsem si v Čechách i v restauraci lahvové pivo. Pokud ho něměli, pil jsem vodu. V Německu ani v USA jsem se s pivem natočeném pod míru ještě nesetkal.

2 0
možnosti

To nejste tedy moc cestovatel...:-)

Doufám že jste si na lahvovém pivu pochutnal, ale to si ho můžete za třetinu koupit v sámošce.

V Americe vám většinou všude narvou flaškový a v Německu si to nikdo za 6,-EUR nelajsne. V Anglii, kde je ještě dražší, vám to nalejou po okraj, aby jste se hezky pocintal, až si to ponesete ke stolu.

U nás v hospodě stojí pivko 28,-Kč a pokud to není úplne okatý...

0 0
možnosti

Dělají dobře a dobře to s náma myslí. Na horách jsem nějak moc chlap a kdybych fakt vypil co si já (a hlavně kamarádi) objedám, tak bych byl případ pro horskou službu. Panbuch nás opatruje.;-)

1 0
možnosti

Já už pivo pod míru dostal mnohokrát a vždycky jsem ho šel vrátit. Občas se stane, že mi ho bez řečí dotočí, častěji se mi ale stane, že mě z hospody vyhodí nebo mi řeknou, že jsem z něj upil, i když se ohradím ihned, jak mi ho obsluha přinese. Jednou se mi taky stalo, že mi rovnou řekli, že jestli se mi to nelíbí, moje místo rád zasedne někdo jiný. A taky že jo. Já se jim ale nedivím. Vezměte si, že z takového sudu natočíte o dvě piva víc, to je hned zisk asi šestnáct korun navíc. Přitom já bych jich tam vypil víc.

2 0
možnosti

To se opravdu může stát jen v Česku, pokud natočí pod míru seriozní hospodský by se měl omluvit, u nás se spíše obávám, že by do toho piva naplivnul - tak bych ho raději vrátila celé bezplacení.

2 0
možnosti

J80a72n 94S73u25c11h96ý

3. 5. 2016 14:51

Nevím, do jakejch pajzlů inspekce chodí (je teda dobře, že chodí), ale kamkoli jdu já, tam už pochopili, že zákazník nemá problém si zaplatit za pivo o korunu víc, naopak podmírák by ho naštval. Pivo pod míru už jsem nedostal pár let.

2 0
možnosti

Mě se to občas stane, ale nevidím v tom úmysl... další pivo zase dostanu trochu nadmíru, v průměru to vyjde.

0 0
možnosti

V nížinách bohužel také.

4 0
možnosti