- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
McDonald je jenom jeden z mnoha, kdo maso nahrazuje mletou houskou a nějakým lepidlem, vejce jsou příliš drahá.
Já jsem už skončil třeba i s rybími prsty, v těch je víc mouky a tuku, než ryby. Stejně tak obalované filety, v ČR prodávané jako treska. Budiž, i mražené rybí filety obsahují mnoho vody, která po roztátí odteče, ale zbyde přecejenom trochu rybího masa, i když tresku ta ryba zahlédla možná párkrát za život zdálky.
Obalované řízky nebo Cordon Blue a podobné produkty mají u Lidla, Tesca, Kauflandu i Penny stejné krunýře ze spečené housky. Stalo se mi však už, že i v restauraci si šetřili námahu a vzali obalovaný řízek z takového mraženého hyperproduktu a jenom osmažili ve friťáku. Samozřejmě se to pozná, ale v ČR bych si netroufl reklamovat, zkrátka mě tam už neuvidí ani tři generace následovníků.
To už i ten pomlouvaný Vietnamec se snaží, třeba kuřecí filety namáčí dopoledne do řídkého těstíčka, aby se nezdržoval, až bude lokál plný. Pak už jenom z té misky ty kousky bere a dává do horkého oleje, všemu lze v Německu a na mnoha místech v Čechách i přihlížet. Třeba v Píseckém Tescu, tam zajdu rád a práci kuchařů sleduji. Tam jsou ovšem Číňani, Vietnamci vypadají dost jinak.
Takové firmy, jako McDonald nebo Burger King, KFC, budou vždy mít problém s důvěrou zákazníka- co český zákazník nevidí, tomu nevěří.
Podle tohoto článku je v nugetech 40 -50 % masa, to je krásný, v levných burgrech je pravého masa 2% http://dailyhealthpost.com/study-reveals-what-really-makes-up-fast-food-chicken-nuggets/
Ježiš to je žvást....2%...alespoň se zamysli nad tím, jakou blbost jsi zplodil
A kdo objeví v nugetkách kuřecí maso, vyhrává milión!
No vida, že to jde, když se chce. Vždy mne zajímalo, když je v karbenátku 15 % masa, co je ten zbytek.
Nikdo. Ale porad je lepsi to nepoznat jako zdravy clovek nez jako ten se zdravotnimi problemy.
Nebo-li: pokud nám to vyloženě zákony nezakáží, tak tam cpeme plno jiných levnějších sajrajtu, že to má 'kuře' už jenom v názvu...
Já vám nevím, ale v kuřeti od KFC alespoň vidím a cítím maso. V nugetkách od MCblivajz vidím nějakou namletou hmotu a chuť jak polyester. Jestli tam budou éčka, fosfát sodíku nebo antibiotika nebo nebudou, to už vzhled a chuť opravdu nezachrání.
Nedočetl jsem se, jestli se maso s antibiotiky používá v Evropě...