Diskuze

Před 25 lety v Česku otevřel první supermarket. Jak se tehdy nakupovalo?

Přes dvanáct kilo pomerančů, kiwi či banánů a devětatřicet litrů minerálek. O tolik navíc si Češi dnes ročně dopřejí tropického ovoce a minerálních vod ve srovnání s rokem 1991, kdy se v Jihlavě otevřel první tuzemský supermarket. Zdvojnásobila se také spotřeba těstovin a rýže, do obliby se dostalo též kuřecí maso.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

D96a94v41i28d 81P38e55t87r

19. 7. 2016 6:38

Nakupovalo se tehdy rychleji (sice menší výběr), ale napoupil jsem do pěti minut.

0 0
možnosti
ZH

No tak zrovna psát o Aholdu? Před lety prodávali uzeniny balené, potom v rámci zkvalitnění služeb ( jejich slova na infolince ) zavedli pultový prodej. Od té doby neustále fronty. Převzali Spar a chlubí se otevírací dobou do deseti večer. Co je to platné, když v šest večer už kromě několika předražených tvrdých celozrných baget nemají pečivo. Uzeniny v akci a sýry v akci první den. Na pokladnách brigádně důchodce kvůli úspoře, takže mražené věci můžete rovnou zpracovat nebo vyhodit. Ještě, že nám otevřeli nedaleko Billu.

1 0
možnosti
Foto

koukám že PR oddělení Alberta zase perlí. Dnes říkají "čeští zákazníci mají rádi novinky", a zítra budou prodávat jako novinku párky bez masa. Rv

Ještě by mohli dát samolepku NOVINKA na to zkažený maso, vykoupaný v teplý vodě a znovu zabalený s novým datumem. :-P

4 0
možnosti
LC

je to dneska čím dál tím, lepší. dokonce se začínají v některých marketech prodávat tzv. RETRO potraviny, aby češi sice za větší peníz, ale přeci jen ochutnali uzeninu z masa (snad alespoň v nich maso je).

1 0
možnosti
Foto

J18i30ř31í 82E67r75b26e39n

3. 6. 2016 10:26

Další, kdo si chce kupovat uzeninu za 49 Kč/kg a diví se, že není kvalitní? ;-D

2 0
možnosti

Znal jsem jednu super Markétu....

0 0
možnosti
EP

Jinak pro zajimavost, na severu Belgie a v Nizozemi je original Albert Heijn. Rad tam nakupuji, oproti usmudlanemu Carrefouru je to opravdu rozdil.

1 0
možnosti

Carrefour byl hrozný. Znala jsem ten smíchovský, první rok to bylo fajn, měli pěkný pult s lahůdkami, ale pak to šlo rychle "zu grunt". Maso hrozné, lahůdky hrozné, sýry jakbysmet, začalo to tam vypadat i celkem neesteticky, špinavě... už jsem byla tak naštvaná, že jsem se vážně těšila, až prodejnu převezme Tesco; no, to jsem si tedy dala. Od desíti k pěti...

1 0
možnosti
TP

T24o20m85á16š 90P66a29k

3. 6. 2016 0:05

myslím, že nejjednodušší odpověď všem žvanilům na téma jestli se máme lépe je na fotu číslo 4, kde se dočteme : hovězí zadní 144,- Kč/kg

velmi snadno najdete na internetu to samé maso dnes za cca 160,- Kč/kg

průměrná mzdy v roce 1991 byla 3.792,- Kč. V roce 2015 28.152,- Kč...

....statistika, ne žvásty....

7 4
možnosti
RK

A teď ještě jaké byly v roce 1991 nájmy, kolik byla cena energií, vodné a stočné..... Zadní hovězí fakt není to, na čem by stály životy lidí.

5 2
možnosti
EP

Poslouzit si kavou zdarma, taky si na ne lidi chodili s termoskama ;-D

3 0
možnosti

Prosím Vás, kde jste tohle vzal? Vidím to v aktuální diskusi již podruhé -- a nemohu si vybavit, o co vlastně jde, asi jsem to nikdy neviděla, nezažila. Mohl byste mě prosím poučit?

0 0
možnosti
JR

Mně nejvíc baví označení "Albert Quality" – to je zárukou že zboží je buď prošlý nebo zkažený, a už se používá ironicky :-)

1 0
možnosti
RJ

Nechápu titulek.

I za socialismu byly supermarkety. Akorát se jim říkalo samoobsluha.

I na vesnicích, obchůdky zvané KONZUM, měly formu samoobsluhy ....

2 1
možnosti
MN

Bylo jich velice málo a na malé ploše, takže jen markety, ne supermarkety. Např. v Brně v centru byla jen jedna samoobsluha na náměstí. První supermarket byl až v dnešním Tescu za nádražím

2 0
možnosti