Diskuze

Vepřové konzervy se změnily. Před 30 lety jim pomáhal jen pepř, sůl a kmín

Spotřebitelský časopis dTest podrobil 16 masových konzerv testu složení včetně porovnání s téměř čtyřicet let starými potravinářskými normami. Původním recepturám se přiblížily pouze dva výrobky. Klasické „vepřovky“ si sice kvalitu relativně drží, u lančmítů je to o poznání horší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně osobně hlavně štve že z trhu zmizela " krevní tučnice " , zřejmě podle nějakýho vola z EU si nesmím doma udělat polévku - prdelačku, a to je se vším. Když jsem šel minulého režimu na vandr, stačilo si koupit dvě tři konzervy a byl člověk najedený.

Dnes koupí dvě tři konzervy a to něco se v tý konzervě nedá ohřát na ohni, protože tam zapomenou dát tuk a v tý konzervě se to spálí. Vůbec to nevoní a většinou je po tom člověk hladový

0 0
možnosti

Od Hamé už nekupuji vůbec nic Rv

0 0
možnosti

Jo zlaty casy, kdy ve veprove konzerve bylo veprove a v hovezi konzerve hovezi a luncheonmeat se dal i opeci

1 0
možnosti

lobbisté změnu zajisté nedovolí :-/

1 0
možnosti
Foto

no to se prostě zrušily přísné normy začátkem devadesátých let, aby se mohl začít ve velkém vyrábět a dovážet šunt."Úsměvné " byly i důvody zrušení .... v tržním hospodářství nejsou takové přísné normy potřeba, protože každý výrobce se bude snažit vyrábět co nejkvalitněji aby se uplatnil na trhu ;-D

3 0
možnosti

J65o84s12e37f 10D63r90d16a

13. 6. 2016 17:46

Vepřovku a hovězí jsem kupoval naposled na čundr a to byl rok 1963. Dnešní výtvor bych se neodvážil otevřít.

3 0
možnosti

No nevím, ale za so si člověk zaplatí, to většinou dostane.

2 2
možnosti

JJ. Dříve obsahovali kousky masa. Dneska neurčitou homogenní směs kdovíčeho. Dříve jste z ní uvařil guláš, dneska ne. Asi ty normy nejsou nastaveny úplně dobře. Prostě nekupovat.

4 0
možnosti

P24e30t61r 22N22o36v71á75k

12. 6. 2016 20:34

A za tohle jsme cinkali klíčema že když se chci najíst dobré potraviny tak si ji musím vypěstovat je mi z toho k pláči raději bych měl v regálech polivic zboží ale poctivé kvality podle starých norem;-(

1 3
možnosti

Když chcete jíst *dobré potraviny*, proč proboha pláčete zrovna nad masovými konzervami? ;-D Co třeba čerstvá nebo mražená zelenina?

3 1
možnosti

Co furt máte s těmi éčky a separáty? Moji generaci, odchovanou na umělých hnojivech, DDT, kyselých deštích a v zamořeném vzduchu nemůžou takové prkotiny rozházet.

5 2
možnosti

D16a13v38i36d 71O41d94l66e77r

10. 6. 2016 11:18

Zajímalo by mě, co na tenhle článek říkají bývalí socialističtí řezníci, kteří si za nakradené maso (které pak chybělo v těch konzervách) postavili vily ;-D

1 6
možnosti

Ti dva v Republice, kterým se to podařilo?

1 0
možnosti