- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mně osobně hlavně štve že z trhu zmizela " krevní tučnice " , zřejmě podle nějakýho vola z EU si nesmím doma udělat polévku - prdelačku, a to je se vším. Když jsem šel minulého režimu na vandr, stačilo si koupit dvě tři konzervy a byl člověk najedený.
Dnes koupí dvě tři konzervy a to něco se v tý konzervě nedá ohřát na ohni, protože tam zapomenou dát tuk a v tý konzervě se to spálí. Vůbec to nevoní a většinou je po tom člověk hladový
Jo zlaty casy, kdy ve veprove konzerve bylo veprove a v hovezi konzerve hovezi a luncheonmeat se dal i opeci
no to se prostě zrušily přísné normy začátkem devadesátých let, aby se mohl začít ve velkém vyrábět a dovážet šunt."Úsměvné " byly i důvody zrušení .... v tržním hospodářství nejsou takové přísné normy potřeba, protože každý výrobce se bude snažit vyrábět co nejkvalitněji aby se uplatnil na trhu
Vepřovku a hovězí jsem kupoval naposled na čundr a to byl rok 1963. Dnešní výtvor bych se neodvážil otevřít.
No nevím, ale za so si člověk zaplatí, to většinou dostane.
JJ. Dříve obsahovali kousky masa. Dneska neurčitou homogenní směs kdovíčeho. Dříve jste z ní uvařil guláš, dneska ne. Asi ty normy nejsou nastaveny úplně dobře. Prostě nekupovat.
A za tohle jsme cinkali klíčema že když se chci najíst dobré potraviny tak si ji musím vypěstovat je mi z toho k pláči raději bych měl v regálech polivic zboží ale poctivé kvality podle starých norem
Když chcete jíst *dobré potraviny*, proč proboha pláčete zrovna nad masovými konzervami? Co třeba čerstvá nebo mražená zelenina?
Co furt máte s těmi éčky a separáty? Moji generaci, odchovanou na umělých hnojivech, DDT, kyselých deštích a v zamořeném vzduchu nemůžou takové prkotiny rozházet.
Zajímalo by mě, co na tenhle článek říkají bývalí socialističtí řezníci, kteří si za nakradené maso (které pak chybělo v těch konzervách) postavili vily
Ti dva v Republice, kterým se to podařilo?