Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší restaurace na světě je v italské Modeně, rozhodli odborníci

Italská restaurace Osteria Francescana, kterou ve městě Modena vede šéfkuchař Massimo Bottura, se stala nejlepší restaurací na světě podle žebříčku 50 nejlepších zařízení tohoto druhu. Žebříček od roku 2002 každoročně sestavuje oborová publikace Restaurant.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M28i72c21h52a31l 93P81l13e58š60t36i72l 2485131485

Tak to neochutnali tlačenku U krokodýla.

0/0
20.6.2016 11:59

P76e66t83r 98Z94d69e31n97ě56k 2764989524

Prvním propagátorem tohoto stylu "stravování" byl Salvador Felip Jacint Dalí i Domènech. Snídaně na bříšku nahé slečny, pokud se nepletu.:-P

0/0
20.6.2016 10:55

P63a38v84e33l 15D81v29o84ř60á39k 8522909627198

Nevím, když už jdu někam utratit peníze, tak bych za ně rád něco dostal, tedy se v tomto případě najedl, ale když to vidím, tak bych spokojen nebyl. Největší zážitek bude asi nejprve při obdržení pokrmu (jak to NIC vlastně vypadá) a druhý bude při placení.

0/0
16.6.2016 13:56

P25a20v52e50l 38V92y82s33k40o12č50i76l 7793982957741

... ehm... kostka ledu ve skluzu.. ;-)

+3/0
15.6.2016 10:59

L64u74m32i51r 28N74o73v37a31k 8901293286868

nechápu, že iDnes nepřidá (nemá, nechce platit) k článku normální fotografie a normální video... pochopitelně se tu v komentech hned sejdou gulášovci, kteří sice grilovačka podle pohlreicha, ale jinak nedaj dopustit na napařenej knedlík z lídláče :D a lidi si tu furt myslí, že se tady něco změní;-D;-D;-D nezmění... dokud nepřerostete vlastní ego a nebudete chtít poznat něco nového a nepovažovat vše cizí za špatné, nezmění:-/

+2/0
15.6.2016 9:36

M47a23r91t45i84n 53K20r54o15u48p15a 2691393969810

Do restaurace se chodím slušně najíst a ne koukat na rádoby umělecky umatlanej talíř.

+4/−1
15.6.2016 8:06

T81o38m11á30š 87K85r74a76u68s 6216906504

Jako dekorace kolem normálního jídla by to ale bylo hezký ;-).

0/−1
15.6.2016 7:35

T45o25m29á47š 72K64r45a92u88s 6576406944

To je spíš jídlo do galerie nebo do kalendáře a ne do žaludku.

+2/0
15.6.2016 7:28

J55o84s29e58f 36T26r80n87k76a 9919542927899

Vy jste to jedl?

0/0
15.6.2016 10:55

V98l39a11s72t45i33m33i93l 12S73v39o85b10o41d15a 7933138925344

60 - 200 EUR ;-D. Hotová cenová akce ;-D.

0/0
15.6.2016 0:39

T96o16m74á12š 66G25a50j51d39a 9121723537695

200 eur za nejlepsi restauraci na svete? I kdyz spis 300, tak si myslim, ze za to stoji a pokud na to budu mit penize a cestu nekde pobliz, tak bych tuhle pravou moderni italii rozhodne rad zkusil.. a to s vedomim, ze cesky klasiky mi to stejne neprekona :-) koukni na chefs table od netflixu..

+2/0
15.6.2016 5:48

J36o56s73e34f 44T30r52n34k17a 9109522207889

A přesto mají obsazeno do října...

0/0
15.6.2016 10:54

P72e35t83r 75Z92d73e98n30ě94k 2834339374

Nejedná se o jídlo. Tam se scházejí "celebrity" (rozuměj extravagantní zpovykanci), které chtějí ukázat, že na to mají. Najíst se tam nejdou. Vůbec jim to nezávidím.;-D

0/0
20.6.2016 10:49

M44a56r94t80i92n90a 38D30v68o58ř53á67k79o59v82á 3494103880154

ten pobryndanej talíř by mohli vyměnit za kus masa

+8/−1
14.6.2016 23:00

V91l76a52s24t67i62m19i98l 54S49v40o72b50o95d98a 7733568535234

;-D;-D;-DR^

+1/−1
15.6.2016 0:33

M19a24r89e29k 23K81l26u95f43a 3898584304166

;-D

+1/0
15.6.2016 12:17

P77e12t45r 67P13a80l22e39n81č38a74r 3297278798263

A já myslel, že předražené výtvarné umění mají jen v galerii :-)

+2/−1
14.6.2016 22:37

V82l59a18s92t55i74m94i17l 11S56v38o41b50o66d74a 7193948295344

V dnešní úchylné době ho můžeš už i sežrat ;-D.

+3/0
15.6.2016 0:34

P94a47v60e41l 69L74á40n83í37k 5849245102947

Jojo není nad podnik kde vám naservírujou jídlo, ze kterýho vám bude po požití kručet v břiše ještě víc, než předtím a ještě tam necháte tak 1000 Kč :D :D

+3/−1
14.6.2016 22:24

P12e98t22r 82Z80d65e73n40ě82k 2944439214

Typické fru fru ala žužu. Ve čtvrté cenové jsou to buřty s cibulí.;-D

0/0
20.6.2016 10:57

M73i49l71a71n 16K29o79r98d92í84k 1784327280483

Jsem holt asi divny clovek. Ale kdyz prede me polozite gulasek, svickovou nebo nedej boze knedlik se zelim a veprove, tak me udelate mnohem vetsi radost, nez temito pro me zvlastnimi pokrmy. Tak a ted se do me muzete pustit. ;-(

+4/−1
14.6.2016 22:17

J27i25ř90í 67R31y86s 3554427386514

Normální Vám dají jedničku s hvězdičkou,snobové Vás znectí .

+2/−4
14.6.2016 22:28

M54a91r37t39i55n 93K21o52z27á30k 4944350689217

Nejsem snob, ale tuhle českou zálibu v bavorské kuchyni fakt nechápu.

+1/−2
14.6.2016 22:56

J31i65ř44í 10R12y27s 3304897636424

A co koprovka,rajská,okurková, nebo drštková,frankfurtská nebo hrachová či česnečka?A teplej chleba či obzvláště vypečený rohlík.Zdravím.

+4/−1
14.6.2016 22:30

T47o57m48á25š 72K56r64a41u20s 6306276234

Už aby byl oběd :-)

+2/0
15.6.2016 7:34

J91i49ř53í 98R72y35s 3144977526904

Mají guláš ?Nemají,tak ať jdou k šípku.

+3/−4
14.6.2016 22:15

M56i79l45a65n 51K55o40r21d30í64k 1374937900973

K sipku? Treba budou mit sipkovou. ;-D

+1/0
14.6.2016 22:21

M54a95r78t69i64n 63K25o47z93á17k 4734940559137

Víte, ne každej se potřebuje cpát gulášem. Vlastně je to taková česká úchylka.

+2/−1
14.6.2016 22:57

A54n93t84o65n89í55n 10Z67e78l17e14n19ý 2104973981616

Takový Maďar by guláš do pusy nevzal ani za nic.

0/0
15.6.2016 7:22

Z85d96e57n55ě53k 75S56e43d42l87á75č18e85k 6385901566980

A to proč?

0/0
21.6.2016 12:55

J37o66s36e79f 70K14l45a96t 3859267703641

Nedávno jsem jedl v hvězdičkové restauraci,nebylo to vůbec špatné,ale na takový kližkový guláš se slaným rohlíkem po posekání zahrady to nemá ani náhodou

+13/−3
14.6.2016 21:30

J55i63ř26í 48R41y31s 3754467106584

To jsem nečetl-souhlasím a snobové ať si trhnou....

+1/−1
14.6.2016 22:16

M77a47r50t33i12n 79K90o81z50á25k 4574200729417

Že se někdo nepotřebuje cpát knedlíky a gulášem ještě neznamená, že je snob.

+2/0
14.6.2016 22:58

T72o80m24á92š 22K58r66a58u84s 6776866344

spíš jde o to že v těchto "restauracích" se člověk nenají. Je to jen o podráždění chuti.

+1/−1
15.6.2016 7:33

M58a69r53t16i25n 19K97o77z88á87k 4384470129647

Jen jestli v tom nehraje roli ta posekaná zahrada.

0/0
14.6.2016 22:57

J15o14s75e55f 17K44l89a84t 3759597173811

Hraje,je dlouhá a široká a seká se i dost hodin když stávkuje traktůrek

0/0
14.6.2016 23:01

P34e51t90r 28V62i71n46t76r30l31í37k 3446104471

Odkaz k žebříčku by nebyl?

0/0
14.6.2016 21:25

Š21t94ě52p83á52n 75R90y56b52á62ř 9825385702518

Tak tomu "foodstyling-u" pokrmu na fotce nerozumím. Maso je zřejmě jehněčí, příloha neznámá (to už tak bývá), ta rozmazaná zelená hmota na mě působí nevábně: jednak se mi vizuálně nelíbí takhle zaneřáděný talíř už při servírování pokrmu, jednak jestli ta hmota má sloužit k dochucení masa či přílohy, tak bych uvítal ji mít na jednom místě talíře, abych v ní mohl maso či přílohu dochutit. Nějak mám pocit, že v dnešní vysoké kuchařině vítězí s velkých náskokem styling nad ostatním.

+9/−1
14.6.2016 21:02

P43e72t92r 93Z97d42e84n56ě85k 2694359664

To je mi daleko milejší sympatický Fred Chesneau a jeho výtvory. I když pavouky a jiné asijské speciality nemusím.

0/0
20.6.2016 11:03

J11i34r44k82a 75N41o54v68á33k 6942425905179

To jsou jen takový kecy, nejlepší.

Kazdej se dobře cítí někde jinde a pro každého je nejlepší něco jiného.

Takže správně je to tak, že pro pár lidí je nejlepší tahle restaurace. Ok, budiž jim to přáno, pro jiné lidi bude sen gastronomie jinde.

+12/−1
14.6.2016 20:12
Foto

J40a90r76e97k 38J45a33k11u93b42č57e38k 7439450668628

Kde mate linky na zdroj a jmeno autora?

Rovnez ten clanek je na informace skoupy; krome toho, ze je podnik inovativni jsem se toho moc nedozvedel - jak je ten podnik velky? Je popularni? Jaka cenova skupina? Jaky typ navstevniku oslovuje atd. Proste lina novinarina.

+14/−1
14.6.2016 20:00

J63a18n 81K58a84r74e66l 22N69o85v51a83k 5116274488406

to snad neni ani lenost.. ale uvedomele porusovani pravidel prebirani clanku..

+2/0
14.6.2016 20:33

M12a85r67t51i17n 58V57a34s11i65n16a 7901853541426

Massimo Bottura byl v prvním díle seriálu Netflix s názvem Chef's Table - stojí rozhodně za zkouknutí.

Podnik není moc velký, populární je tak, že se bez rezervace dovnitř nedostanete, cenová hladina vysoká = 300 - 350 EUR za jídlo pro jednoho. Tzn. oslovuje buď gourmety, kterým není líto dát za jídelní zážitek tyhle peníze, a nebo snoby ...

+9/0
14.6.2016 21:04

P95e87t16r 68Z85d59e41n31ě65k 2344649374

Především snoby.

0/0
20.6.2016 11:07







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.