Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší restaurace na světě je v italské Modeně, rozhodli odborníci

Italská restaurace Osteria Francescana, kterou ve městě Modena vede šéfkuchař Massimo Bottura, se stala nejlepší restaurací na světě podle žebříčku 50 nejlepších zařízení tohoto druhu. Žebříček od roku 2002 každoročně sestavuje oborová publikace Restaurant.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M88i42c88h96a24l 15P53l26e68š76t64i42l 2645911525

Tak to neochutnali tlačenku U krokodýla.

0/0
20.6.2016 11:59

P83e58t29r 53Z15d96e39n49ě65k 2194969224

Prvním propagátorem tohoto stylu "stravování" byl Salvador Felip Jacint Dalí i Domènech. Snídaně na bříšku nahé slečny, pokud se nepletu.:-P

0/0
20.6.2016 10:55

P97a48v23e30l 35D82v47o69ř24á97k 8572829157848

Nevím, když už jdu někam utratit peníze, tak bych za ně rád něco dostal, tedy se v tomto případě najedl, ale když to vidím, tak bych spokojen nebyl. Největší zážitek bude asi nejprve při obdržení pokrmu (jak to NIC vlastně vypadá) a druhý bude při placení.

0/0
16.6.2016 13:56

P11a67v70e30l 86V22y80s87k85o34č82i97l 7243302597921

... ehm... kostka ledu ve skluzu.. ;-)

+3/0
15.6.2016 10:59

L33u86m27i92r 54N77o54v55a38k 8581273326388

nechápu, že iDnes nepřidá (nemá, nechce platit) k článku normální fotografie a normální video... pochopitelně se tu v komentech hned sejdou gulášovci, kteří sice grilovačka podle pohlreicha, ale jinak nedaj dopustit na napařenej knedlík z lídláče :D a lidi si tu furt myslí, že se tady něco změní;-D;-D;-D nezmění... dokud nepřerostete vlastní ego a nebudete chtít poznat něco nového a nepovažovat vše cizí za špatné, nezmění:-/

+2/0
15.6.2016 9:36

M84a11r46t47i30n 94K71r78o45u31p83a 2401203619880

Do restaurace se chodím slušně najíst a ne koukat na rádoby umělecky umatlanej talíř.

+4/−1
15.6.2016 8:06

T46o37m67á26š 20K31r74a69u64s 6226396334

Jako dekorace kolem normálního jídla by to ale bylo hezký ;-).

0/−1
15.6.2016 7:35

T22o24m90á37š 93K57r58a11u32s 6466596934

To je spíš jídlo do galerie nebo do kalendáře a ne do žaludku.

+2/0
15.6.2016 7:28

J35o86s23e87f 65T42r61n44k25a 9659182117909

Vy jste to jedl?

0/0
15.6.2016 10:55

V11l22a17s19t41i80m35i89l 71S58v63o53b93o89d82a 7603608655104

60 - 200 EUR ;-D. Hotová cenová akce ;-D.

0/0
15.6.2016 0:39

T76o73m90á32š 17G86a14j32d59a 9941173557155

200 eur za nejlepsi restauraci na svete? I kdyz spis 300, tak si myslim, ze za to stoji a pokud na to budu mit penize a cestu nekde pobliz, tak bych tuhle pravou moderni italii rozhodne rad zkusil.. a to s vedomim, ze cesky klasiky mi to stejne neprekona :-) koukni na chefs table od netflixu..

+2/0
15.6.2016 5:48

J89o46s92e45f 51T90r90n65k33a 9149622387599

A přesto mají obsazeno do října...

0/0
15.6.2016 10:54

P44e70t52r 78Z82d64e10n18ě33k 2264209884

Nejedná se o jídlo. Tam se scházejí "celebrity" (rozuměj extravagantní zpovykanci), které chtějí ukázat, že na to mají. Najíst se tam nejdou. Vůbec jim to nezávidím.;-D

0/0
20.6.2016 10:49

M10a32r36t58i75n93a 63D12v57o62ř56á96k46o19v68á 3734433520694

ten pobryndanej talíř by mohli vyměnit za kus masa

+8/−1
14.6.2016 23:00

V37l93a56s52t42i78m80i21l 52S55v95o65b29o81d55a 7503688635164

;-D;-D;-DR^

+1/−1
15.6.2016 0:33

M57a19r98e35k 11K80l24u55f41a 3738954364746

;-D

+1/0
15.6.2016 12:17

P80e56t82r 94P52a79l93e78n93č81a21r 3567608958363

A já myslel, že předražené výtvarné umění mají jen v galerii :-)

+2/−1
14.6.2016 22:37

V24l90a67s10t19i36m93i59l 37S68v54o70b27o33d48a 7473568295314

V dnešní úchylné době ho můžeš už i sežrat ;-D.

+3/0
15.6.2016 0:34

P84a71v98e60l 97L88á69n37í62k 5369875782497

Jojo není nad podnik kde vám naservírujou jídlo, ze kterýho vám bude po požití kručet v břiše ještě víc, než předtím a ještě tam necháte tak 1000 Kč :D :D

+3/−1
14.6.2016 22:24

P83e86t40r 50Z15d94e26n47ě85k 2964549364

Typické fru fru ala žužu. Ve čtvrté cenové jsou to buřty s cibulí.;-D

0/0
20.6.2016 10:57

M96i18l76a55n 55K44o64r37d39í21k 1644257400693

Jsem holt asi divny clovek. Ale kdyz prede me polozite gulasek, svickovou nebo nedej boze knedlik se zelim a veprove, tak me udelate mnohem vetsi radost, nez temito pro me zvlastnimi pokrmy. Tak a ted se do me muzete pustit. ;-(

+4/−1
14.6.2016 22:17

J21i49ř98í 41R33y49s 3884147866404

Normální Vám dají jedničku s hvězdičkou,snobové Vás znectí .

+2/−4
14.6.2016 22:28

M91a97r41t60i12n 83K98o74z53á33k 4104790929817

Nejsem snob, ale tuhle českou zálibu v bavorské kuchyni fakt nechápu.

+1/−2
14.6.2016 22:56

J17i90ř32í 51R20y72s 3324257196454

A co koprovka,rajská,okurková, nebo drštková,frankfurtská nebo hrachová či česnečka?A teplej chleba či obzvláště vypečený rohlík.Zdravím.

+4/−1
14.6.2016 22:30

T83o76m47á54š 72K14r46a92u31s 6456626564

Už aby byl oběd :-)

+2/0
15.6.2016 7:34

J13i14ř34í 54R21y88s 3704167696404

Mají guláš ?Nemají,tak ať jdou k šípku.

+3/−4
14.6.2016 22:15

M56i27l33a41n 27K47o92r23d17í76k 1874947750343

K sipku? Treba budou mit sipkovou. ;-D

+1/0
14.6.2016 22:21

M46a54r11t49i86n 16K58o56z28á60k 4874280269657

Víte, ne každej se potřebuje cpát gulášem. Vlastně je to taková česká úchylka.

+2/−1
14.6.2016 22:57

A60n43t53o13n75í52n 30Z29e30l41e86n97ý 2984173381856

Takový Maďar by guláš do pusy nevzal ani za nic.

0/0
15.6.2016 7:22

Z67d17e37n98ě18k 66S86e31d29l62á80č10e98k 6725531976310

A to proč?

0/0
21.6.2016 12:55

J37o62s73e32f 84K29l32a14t 3269337693621

Nedávno jsem jedl v hvězdičkové restauraci,nebylo to vůbec špatné,ale na takový kližkový guláš se slaným rohlíkem po posekání zahrady to nemá ani náhodou

+13/−3
14.6.2016 21:30

J87i17ř51í 27R42y91s 3804907266574

To jsem nečetl-souhlasím a snobové ať si trhnou....

+1/−1
14.6.2016 22:16

M92a55r32t82i22n 71K30o30z57á87k 4874760719547

Že se někdo nepotřebuje cpát knedlíky a gulášem ještě neznamená, že je snob.

+2/0
14.6.2016 22:58

T64o63m82á86š 14K94r90a43u26s 6676416544

spíš jde o to že v těchto "restauracích" se člověk nenají. Je to jen o podráždění chuti.

+1/−1
15.6.2016 7:33

M39a81r66t80i71n 16K14o78z68á27k 4984110169607

Jen jestli v tom nehraje roli ta posekaná zahrada.

0/0
14.6.2016 22:57

J83o94s74e81f 73K20l45a95t 3629777183921

Hraje,je dlouhá a široká a seká se i dost hodin když stávkuje traktůrek

0/0
14.6.2016 23:01

P85e31t66r 59V39i64n51t67r41l47í63k 3766254801

Odkaz k žebříčku by nebyl?

0/0
14.6.2016 21:25

Š71t91ě85p47á64n 80R80y52b20á94ř 9675435932308

Tak tomu "foodstyling-u" pokrmu na fotce nerozumím. Maso je zřejmě jehněčí, příloha neznámá (to už tak bývá), ta rozmazaná zelená hmota na mě působí nevábně: jednak se mi vizuálně nelíbí takhle zaneřáděný talíř už při servírování pokrmu, jednak jestli ta hmota má sloužit k dochucení masa či přílohy, tak bych uvítal ji mít na jednom místě talíře, abych v ní mohl maso či přílohu dochutit. Nějak mám pocit, že v dnešní vysoké kuchařině vítězí s velkých náskokem styling nad ostatním.

+9/−1
14.6.2016 21:02

P19e42t29r 87Z71d78e30n82ě22k 2184869444

To je mi daleko milejší sympatický Fred Chesneau a jeho výtvory. I když pavouky a jiné asijské speciality nemusím.

0/0
20.6.2016 11:03

J59i48r29k45a 41N97o66v91á48k 6522205255239

To jsou jen takový kecy, nejlepší.

Kazdej se dobře cítí někde jinde a pro každého je nejlepší něco jiného.

Takže správně je to tak, že pro pár lidí je nejlepší tahle restaurace. Ok, budiž jim to přáno, pro jiné lidi bude sen gastronomie jinde.

+12/−1
14.6.2016 20:12
Foto

J37a22r43e20k 70J90a95k69u30b58č97e28k 7759150468608

Kde mate linky na zdroj a jmeno autora?

Rovnez ten clanek je na informace skoupy; krome toho, ze je podnik inovativni jsem se toho moc nedozvedel - jak je ten podnik velky? Je popularni? Jaka cenova skupina? Jaky typ navstevniku oslovuje atd. Proste lina novinarina.

+14/−1
14.6.2016 20:00

J87a78n 76K59a29r30e41l 33N73o63v68a75k 5126804658316

to snad neni ani lenost.. ale uvedomele porusovani pravidel prebirani clanku..

+2/0
14.6.2016 20:33

M14a73r43t65i85n 71V51a27s90i73n38a 7891303271656

Massimo Bottura byl v prvním díle seriálu Netflix s názvem Chef's Table - stojí rozhodně za zkouknutí.

Podnik není moc velký, populární je tak, že se bez rezervace dovnitř nedostanete, cenová hladina vysoká = 300 - 350 EUR za jídlo pro jednoho. Tzn. oslovuje buď gourmety, kterým není líto dát za jídelní zážitek tyhle peníze, a nebo snoby ...

+9/0
14.6.2016 21:04

P92e30t40r 59Z73d43e64n92ě16k 2794199454

Především snoby.

0/0
20.6.2016 11:07







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.