Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejlepší restaurace na světě je v italské Modeně, rozhodli odborníci

Italská restaurace Osteria Francescana, kterou ve městě Modena vede šéfkuchař Massimo Bottura, se stala nejlepší restaurací na světě podle žebříčku 50 nejlepších zařízení tohoto druhu. Žebříček od roku 2002 každoročně sestavuje oborová publikace Restaurant.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M89i45c41h40a73l 56P13l79e90š68t60i84l 2265361545

Tak to neochutnali tlačenku U krokodýla.

0/0
20.6.2016 11:59

P77e76t37r 20Z45d80e15n51ě65k 2704979644

Prvním propagátorem tohoto stylu "stravování" byl Salvador Felip Jacint Dalí i Domènech. Snídaně na bříšku nahé slečny, pokud se nepletu.:-P

0/0
20.6.2016 10:55

P98a96v88e55l 21D31v83o30ř79á11k 8262709897458

Nevím, když už jdu někam utratit peníze, tak bych za ně rád něco dostal, tedy se v tomto případě najedl, ale když to vidím, tak bych spokojen nebyl. Největší zážitek bude asi nejprve při obdržení pokrmu (jak to NIC vlastně vypadá) a druhý bude při placení.

0/0
16.6.2016 13:56

P31a92v37e82l 59V83y32s75k64o10č98i26l 7953802187391

... ehm... kostka ledu ve skluzu.. ;-)

+3/0
15.6.2016 10:59

L88u74m12i57r 48N80o93v78a15k 8731943516348

nechápu, že iDnes nepřidá (nemá, nechce platit) k článku normální fotografie a normální video... pochopitelně se tu v komentech hned sejdou gulášovci, kteří sice grilovačka podle pohlreicha, ale jinak nedaj dopustit na napařenej knedlík z lídláče :D a lidi si tu furt myslí, že se tady něco změní;-D;-D;-D nezmění... dokud nepřerostete vlastní ego a nebudete chtít poznat něco nového a nepovažovat vše cizí za špatné, nezmění:-/

+2/0
15.6.2016 9:36

M96a75r21t48i54n 45K83r57o37u87p48a 2791753309340

Do restaurace se chodím slušně najíst a ne koukat na rádoby umělecky umatlanej talíř.

+4/−1
15.6.2016 8:06

T54o22m14á86š 49K70r70a36u95s 6876866814

Jako dekorace kolem normálního jídla by to ale bylo hezký ;-).

0/−1
15.6.2016 7:35

T22o43m13á53š 19K37r34a39u12s 6326156574

To je spíš jídlo do galerie nebo do kalendáře a ne do žaludku.

+2/0
15.6.2016 7:28

J35o72s54e40f 46T23r19n67k14a 9729542597619

Vy jste to jedl?

0/0
15.6.2016 10:55

V90l64a83s36t14i83m52i66l 58S11v45o92b84o93d69a 7483958935514

60 - 200 EUR ;-D. Hotová cenová akce ;-D.

0/0
15.6.2016 0:39

T88o97m39á24š 96G25a95j58d74a 9761243187705

200 eur za nejlepsi restauraci na svete? I kdyz spis 300, tak si myslim, ze za to stoji a pokud na to budu mit penize a cestu nekde pobliz, tak bych tuhle pravou moderni italii rozhodne rad zkusil.. a to s vedomim, ze cesky klasiky mi to stejne neprekona :-) koukni na chefs table od netflixu..

+2/0
15.6.2016 5:48

J58o93s57e45f 69T55r75n27k30a 9159672247539

A přesto mají obsazeno do října...

0/0
15.6.2016 10:54

P94e53t38r 24Z96d65e75n59ě17k 2714919344

Nejedná se o jídlo. Tam se scházejí "celebrity" (rozuměj extravagantní zpovykanci), které chtějí ukázat, že na to mají. Najíst se tam nejdou. Vůbec jim to nezávidím.;-D

0/0
20.6.2016 10:49

M69a38r87t87i92n91a 80D86v36o32ř35á10k22o12v36á 3484753700774

ten pobryndanej talíř by mohli vyměnit za kus masa

+8/−1
14.6.2016 23:00

V33l55a82s71t11i15m45i61l 26S51v93o97b85o84d53a 7443848465394

;-D;-D;-DR^

+1/−1
15.6.2016 0:33

M42a21r75e42k 65K67l30u12f24a 3848624494206

;-D

+1/0
15.6.2016 12:17

P40e11t24r 10P24a55l25e86n87č55a28r 3707848388373

A já myslel, že předražené výtvarné umění mají jen v galerii :-)

+2/−1
14.6.2016 22:37

V23l36a58s91t63i39m41i44l 22S79v49o16b42o83d43a 7473408875534

V dnešní úchylné době ho můžeš už i sežrat ;-D.

+3/0
15.6.2016 0:34

P86a54v83e38l 43L70á90n23í55k 5339295242937

Jojo není nad podnik kde vám naservírujou jídlo, ze kterýho vám bude po požití kručet v břiše ještě víc, než předtím a ještě tam necháte tak 1000 Kč :D :D

+3/−1
14.6.2016 22:24

P82e91t73r 10Z58d14e57n56ě11k 2684789874

Typické fru fru ala žužu. Ve čtvrté cenové jsou to buřty s cibulí.;-D

0/0
20.6.2016 10:57

M43i15l18a53n 13K21o80r40d95í83k 1494677520293

Jsem holt asi divny clovek. Ale kdyz prede me polozite gulasek, svickovou nebo nedej boze knedlik se zelim a veprove, tak me udelate mnohem vetsi radost, nez temito pro me zvlastnimi pokrmy. Tak a ted se do me muzete pustit. ;-(

+4/−1
14.6.2016 22:17

J57i91ř48í 28R87y87s 3594357226594

Normální Vám dají jedničku s hvězdičkou,snobové Vás znectí .

+2/−4
14.6.2016 22:28

M90a68r46t81i83n 95K40o53z24á58k 4544360849147

Nejsem snob, ale tuhle českou zálibu v bavorské kuchyni fakt nechápu.

+1/−2
14.6.2016 22:56

J12i30ř18í 42R62y85s 3184347416154

A co koprovka,rajská,okurková, nebo drštková,frankfurtská nebo hrachová či česnečka?A teplej chleba či obzvláště vypečený rohlík.Zdravím.

+4/−1
14.6.2016 22:30

T83o98m64á61š 50K89r10a83u79s 6956926214

Už aby byl oběd :-)

+2/0
15.6.2016 7:34

J51i43ř58í 21R86y19s 3244377696124

Mají guláš ?Nemají,tak ať jdou k šípku.

+3/−4
14.6.2016 22:15

M65i62l23a85n 66K51o91r58d72í82k 1444147750983

K sipku? Treba budou mit sipkovou. ;-D

+1/0
14.6.2016 22:21

M95a74r90t73i68n 54K51o15z17á18k 4184650979147

Víte, ne každej se potřebuje cpát gulášem. Vlastně je to taková česká úchylka.

+2/−1
14.6.2016 22:57

A74n30t25o27n77í24n 96Z97e98l36e14n42ý 2424863461296

Takový Maďar by guláš do pusy nevzal ani za nic.

0/0
15.6.2016 7:22

Z38d17e39n81ě21k 90S43e32d63l11á57č23e56k 6155761586840

A to proč?

0/0
21.6.2016 12:55

J92o53s97e61f 28K86l97a84t 3989757913461

Nedávno jsem jedl v hvězdičkové restauraci,nebylo to vůbec špatné,ale na takový kližkový guláš se slaným rohlíkem po posekání zahrady to nemá ani náhodou

+13/−3
14.6.2016 21:30

J63i21ř19í 28R70y87s 3794587686314

To jsem nečetl-souhlasím a snobové ať si trhnou....

+1/−1
14.6.2016 22:16

M62a39r81t93i23n 22K48o84z51á31k 4364830579937

Že se někdo nepotřebuje cpát knedlíky a gulášem ještě neznamená, že je snob.

+2/0
14.6.2016 22:58

T92o31m76á88š 51K83r36a90u66s 6406266464

spíš jde o to že v těchto "restauracích" se člověk nenají. Je to jen o podráždění chuti.

+1/−1
15.6.2016 7:33

M45a13r38t44i88n 78K36o33z32á45k 4314450919837

Jen jestli v tom nehraje roli ta posekaná zahrada.

0/0
14.6.2016 22:57

J71o59s90e49f 25K37l37a61t 3349767663121

Hraje,je dlouhá a široká a seká se i dost hodin když stávkuje traktůrek

0/0
14.6.2016 23:01

P68e26t46r 36V47i25n63t96r74l12í81k 3226854471

Odkaz k žebříčku by nebyl?

0/0
14.6.2016 21:25

Š15t30ě69p69á84n 54R52y59b10á63ř 9415755892118

Tak tomu "foodstyling-u" pokrmu na fotce nerozumím. Maso je zřejmě jehněčí, příloha neznámá (to už tak bývá), ta rozmazaná zelená hmota na mě působí nevábně: jednak se mi vizuálně nelíbí takhle zaneřáděný talíř už při servírování pokrmu, jednak jestli ta hmota má sloužit k dochucení masa či přílohy, tak bych uvítal ji mít na jednom místě talíře, abych v ní mohl maso či přílohu dochutit. Nějak mám pocit, že v dnešní vysoké kuchařině vítězí s velkých náskokem styling nad ostatním.

+9/−1
14.6.2016 21:02

P19e18t51r 14Z66d31e75n66ě16k 2844199824

To je mi daleko milejší sympatický Fred Chesneau a jeho výtvory. I když pavouky a jiné asijské speciality nemusím.

0/0
20.6.2016 11:03

J30i38r86k96a 56N19o37v38á88k 6322405635169

To jsou jen takový kecy, nejlepší.

Kazdej se dobře cítí někde jinde a pro každého je nejlepší něco jiného.

Takže správně je to tak, že pro pár lidí je nejlepší tahle restaurace. Ok, budiž jim to přáno, pro jiné lidi bude sen gastronomie jinde.

+12/−1
14.6.2016 20:12
Foto

J80a57r26e66k 46J72a16k49u72b94č64e93k 7399170288268

Kde mate linky na zdroj a jmeno autora?

Rovnez ten clanek je na informace skoupy; krome toho, ze je podnik inovativni jsem se toho moc nedozvedel - jak je ten podnik velky? Je popularni? Jaka cenova skupina? Jaky typ navstevniku oslovuje atd. Proste lina novinarina.

+14/−1
14.6.2016 20:00

J38a62n 62K84a75r71e32l 31N23o65v83a65k 5626724308846

to snad neni ani lenost.. ale uvedomele porusovani pravidel prebirani clanku..

+2/0
14.6.2016 20:33

M20a50r59t49i28n 50V49a48s45i75n80a 7651903411626

Massimo Bottura byl v prvním díle seriálu Netflix s názvem Chef's Table - stojí rozhodně za zkouknutí.

Podnik není moc velký, populární je tak, že se bez rezervace dovnitř nedostanete, cenová hladina vysoká = 300 - 350 EUR za jídlo pro jednoho. Tzn. oslovuje buď gourmety, kterým není líto dát za jídelní zážitek tyhle peníze, a nebo snoby ...

+9/0
14.6.2016 21:04

P78e29t19r 72Z92d76e11n31ě15k 2854929454

Především snoby.

0/0
20.6.2016 11:07





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.