Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Při výběru zmrzliny jsou Češi konzervativní, vede Míša a vanilková

Každý Čech sní za rok v průměru 3,2 litrů zmrzliny a spotřeba v posledních pěti letech mírně narostla. Chuť milovníkům ledové pochoutky sice dokáže zkazit chladné počasí, rostoucí cena je však tolik neodradí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A59l95e34n77a 64B66a86l94á21k11o28v86á 3568689989185

Zdá se to jen mně, že se Míša postupně nějak scvrkává?

0/0
3.7.2016 22:25

A80l20e80n35a 35B18a66l53á32k94o56v36á 3958489519515

Omlouvám se za mínus! Byla jsem nepozorná.

0/0
3.7.2016 22:16

M79a56r98e73k 49T69u92r44n67o70v62e50c 7425662140726

Přes tři litry? To je celkem dost. Já tedy spíš preferuji kvalitu nad kvantitou. Ano, někde v Lidlu nebo v Makru se dá koupit zmrzlina za pár desítek korun za litr (takové ty dvoulitrové vaničky), ale nějak mi moc už nechutnají...

V Praze doporučuji třeba Angelato, Puro, zmrzlinu z Tuchlovic (mají teď vlastní obchod Zmrzlinář ve Slezské ulici). I ten Světozor... Pistáciová pak není chemicky zelená, ale opravdu z pistácií...

A ještě k tomu Míšovi. Nějak nedávno měnili obali a nemůžu si pomoci, ale ta základní varianta ve mně teď budí právě tím obalem dojem, že je to "Míša s příchutí bramborových chipsů a kečupem"...

0/0
2.7.2016 10:51

M53a17r35t56i57n 45P59e51c39i80n55a 4681193

Nejlepší je si zmrzlinu vyrobit. Není to ani finančně ani časově náročné.

0/0
1.7.2016 21:03
Foto

I59v97o 72C59h76u17d10o69b34a 9670206261464

Jestli to neni tim że je to nejlepší co trh nabizi

0/0
1.7.2016 7:58
Foto

S67t64a54n25i20s65l90a83v 81T88e22s93a93ř 9437964572444

Koupit zmrzlinu je celkem problém. Krámy jsou plný "mražených krémů", protože to složení neumožňuje tomu říkat zmrzlina :-P

+4/0
30.6.2016 20:49
Foto

S68t23a33n34i17s71l89a90v 65T58e13s13a29ř 9487244402204

3,2 litrů? To jsem dal během minulých 3 týdnů. Ještě že si můžu dát nášup za nějakého cukrovkáře :-)

0/0
30.6.2016 20:47

M77a93r95t23i69n 89K77o35l77l18e59r 7641813725124

Mě fascinuje, jak si většina lidí kupuje zmrzlinu jenom ve vedrech. Já si zmrzlinu klidně koupim, když je příjemných 20 °C, ale při 30 °C bych asi nic smetanovýho nepozřel a jakýkoliv pití je při takovým vedru lepší.

0/−1
30.6.2016 17:28

J22a88k98u96b 91M21i59k91u64l33a54c16e86k 7798626506973

Svetozor - Vanilka, Meloun, Mango :)

+1/0
30.6.2016 16:59

J62i82r65i 12R60u31s97n32o55k 4985392627403

V teto souvislosti se neda nevzpomenout na slavne:

"Mas pistaciovou?" "Ne, nemam." "Tak bych si dal...pistaciovou."

RIP Bud

+6/0
30.6.2016 16:50

A36l82e85š 11P90r40o49c27h47á98z27k11a 1409885245832

Před půl hodinou jsem měl tvarohového Míšu, poněkud se zcvrknul a světe div se - po přečtení složení jsem se celkem zhrozil - neobsahuje žádný tvaroh. Pouze sušenou syrovátku, smetanu a sojový lecitin. Hlavně že nechybí guma guar, kterou serou už skoro do všeho, jako náhradu za škrob, prostě hnus velebnosti...!!! Okrádání zákazníků a lži, prostě jsme v čím dál větším, vylhaném spotřebitelském konečníku !!!:-(

+3/0
30.6.2016 16:48

J90a54k24u67b 60M11i97k16u10l60a67c10e73k 7468216306393

Zrovna nedavno jsem koukal na jidlo s.r.o jak se vyrabi misa a mam pocit ze tam tvrdili ze tam je snad 60% tvarohu

0/0
30.6.2016 16:58

J34i96ř70í 29M85ě88l32n10i80c25k83ý 1473105300422

Tak to nevím, co jste si to koupil za brak. Nanuk se vyrábí u nás a má 53% tvarohu, vanička v Polsku a má 41% tvarohu

0/0
30.6.2016 23:04

D83a48v64i53d 24P94e78t34r 7830786100395

Taky se mi zdá, že kdysi chutnal lépe, ale přičítal jsem to mé změněné chuti. Další důkaz toho, že potraviny bývaly mnohem kvalitnější (i když s MNOHEM menším výběrem).

0/0
1.7.2016 7:02

M71i49l52a11n 86K96a71l16l90a 5522644140659

Za moji maličkost jedině asfaltová.

0/0
30.6.2016 16:35

K91a66t79e85ř24i67n98a 40K34o25z35á81k67o15v43á 2548721865498

Před pár lety změnil Míša recepturu - dali tam méně tvarohu a palmáč - od té doby to nejím, protože mi to nechutná. Preferuji jahodového mrože v bílé čokoládě.

+1/−1
30.6.2016 16:27

J84a58k59u60b 37M23i96k49u38l23a50c40e83k 7598876326373

Toho mam taky moc rad

0/0
30.6.2016 16:58

B97á47r69a 20T11e98s47n33e27r29o29v91á 5375600284659

3,2 l za rok? jenom? 8-o

0/0
30.6.2016 16:26

R24a29d16o42s16l52a72v 27K28l70a26u83d84a 5514318784812

Mnoho lidí zmrzlinu nemůže, nebo nejí z jiného důvodu.

0/0
30.6.2016 17:00

F16r56a34n26t38i82š59e22k 36M19o93r77a57v10e61c 8327744682

Taky jsem se zarazil. S přítelkyní sníme tak 2 kyblíky Manhattanu (1,4 L) měsíčně a ona ještě nepočítaně točený, když je sezóna.

+1/0
30.6.2016 18:15

D39a81n 89R30o55z74s52í91v40a81l 3620482750964

Kdysi jsem přišel k jednomu stánku a tam měli např. jahodovou, v druhém pomerančovou, třetím citronovou, čtvrtém malinovou atd. atd. A dnes? Přijdu k jednomu a vanilková, u druhého vanilková, u třetího zase ta po...ná vanilková. Takže mě většinou přejde chuť a jdu raději na pivo. Rv

+6/0
30.6.2016 15:40

M49a19r31e14k 92T48u85r45n56o29v78e42c 7775492690696

No vidíte - v takové Americe je prý "vanilla" základní druh. :-)

0/0
2.7.2016 10:48

R64o61s20t81i90s96l91a84v 10M59a73j45e52r 2763582879428

A já vím proč - protože se u nás často prodává pěkně hnusná zmrzlina. Ty ovocné totiž často voní a chutnají dost chemicky.

Taky když jde člověk na točenou, tak zpravidla je vanilková a jiná a ta jiná často nebývá, takže si buď dám jen vanilku a nebo vůbec žádnou :)))

+7/0
30.6.2016 15:39
Foto

M95i37r48o78s56l38a35v 82S92t35e69i50n22e95r 1135325698273

Automaty zvládnou zpravidla dva druhy- tedy vanilka a čekuláda převládá. Kvalitní zmrzlina od odborníka mívá mnoho variant- osobně bych si dal pistácie, nebo citronový sorbet. O tom se ale většině zákazníků mimo Prahu nebo Brno může jenom zdát.

0/0
30.6.2016 16:20

M11i37l92a15n 52K26e45r13š43l73á49g92e78r 2709906105813

Zmrzlinu, která netaje. Vanilkovou, která nikdy neviděla vanilku. A pistácie jakbysmet :-(

0/0
30.6.2016 21:40





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.