Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Při výběru zmrzliny jsou Češi konzervativní, vede Míša a vanilková

Každý Čech sní za rok v průměru 3,2 litrů zmrzliny a spotřeba v posledních pěti letech mírně narostla. Chuť milovníkům ledové pochoutky sice dokáže zkazit chladné počasí, rostoucí cena je však tolik neodradí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A81l38e63n48a 75B64a14l91á40k50o77v73á 5342968825314

Zdá se to jen mně, že se Míša postupně nějak scvrkává?

0/0
3.7.2016 22:25

A36l57e73n42a 51B50a64l32á37k89o25v89á 5122428985294

Omlouvám se za mínus! Byla jsem nepozorná.

0/0
3.7.2016 22:16

M33a57r25e40k 72T40u20r85n48o23v88e97c 7505572830726

Přes tři litry? To je celkem dost. Já tedy spíš preferuji kvalitu nad kvantitou. Ano, někde v Lidlu nebo v Makru se dá koupit zmrzlina za pár desítek korun za litr (takové ty dvoulitrové vaničky), ale nějak mi moc už nechutnají...

V Praze doporučuji třeba Angelato, Puro, zmrzlinu z Tuchlovic (mají teď vlastní obchod Zmrzlinář ve Slezské ulici). I ten Světozor... Pistáciová pak není chemicky zelená, ale opravdu z pistácií...

A ještě k tomu Míšovi. Nějak nedávno měnili obali a nemůžu si pomoci, ale ta základní varianta ve mně teď budí právě tím obalem dojem, že je to "Míša s příchutí bramborových chipsů a kečupem"...

0/0
2.7.2016 10:51

M24a97r15t18i93n 34P71e82c37i78n85a 4811793

Nejlepší je si zmrzlinu vyrobit. Není to ani finančně ani časově náročné.

0/0
1.7.2016 21:03
Foto

I10v57o 36C37h94u41d45o91b93a 9900206621404

Jestli to neni tim że je to nejlepší co trh nabizi

0/0
1.7.2016 7:58
Foto

S93t89a67n85i94s66l43a70v 73T55e98s62a39ř 9337534572454

Koupit zmrzlinu je celkem problém. Krámy jsou plný "mražených krémů", protože to složení neumožňuje tomu říkat zmrzlina :-P

+4/0
30.6.2016 20:49
Foto

S61t34a14n67i23s41l71a23v 61T51e37s80a30ř 9167944552624

3,2 litrů? To jsem dal během minulých 3 týdnů. Ještě že si můžu dát nášup za nějakého cukrovkáře :-)

0/0
30.6.2016 20:47

M39a80r25t51i83n 28K47o19l36l11e37r 7731653185904

Mě fascinuje, jak si většina lidí kupuje zmrzlinu jenom ve vedrech. Já si zmrzlinu klidně koupim, když je příjemných 20 °C, ale při 30 °C bych asi nic smetanovýho nepozřel a jakýkoliv pití je při takovým vedru lepší.

0/−1
30.6.2016 17:28

J44a58k39u85b 58M71i80k58u95l71a42c24e15k 8897531487134

Svetozor - Vanilka, Meloun, Mango :)

+1/0
30.6.2016 16:59

J17i75r92i 71R41u92s76n15o65k 4585852407433

V teto souvislosti se neda nevzpomenout na slavne:

"Mas pistaciovou?" "Ne, nemam." "Tak bych si dal...pistaciovou."

RIP Bud

+6/0
30.6.2016 16:50

A48l95e43š 46P45r70o76c19h95á89z58k32a 1289785515142

Před půl hodinou jsem měl tvarohového Míšu, poněkud se zcvrknul a světe div se - po přečtení složení jsem se celkem zhrozil - neobsahuje žádný tvaroh. Pouze sušenou syrovátku, smetanu a sojový lecitin. Hlavně že nechybí guma guar, kterou serou už skoro do všeho, jako náhradu za škrob, prostě hnus velebnosti...!!! Okrádání zákazníků a lži, prostě jsme v čím dál větším, vylhaném spotřebitelském konečníku !!!:-(

+3/0
30.6.2016 16:48

J41a28k82u62b 33M66i89k24u28l12a64c61e79k 8917231937274

Zrovna nedavno jsem koukal na jidlo s.r.o jak se vyrabi misa a mam pocit ze tam tvrdili ze tam je snad 60% tvarohu

0/0
30.6.2016 16:58

J61i32ř45í 79M68ě54l81n71i93c20k84ý 1443495230242

Tak to nevím, co jste si to koupil za brak. Nanuk se vyrábí u nás a má 53% tvarohu, vanička v Polsku a má 41% tvarohu

0/0
30.6.2016 23:04

D35a11v33i40d 13P76e20t81r 7160296270425

Taky se mi zdá, že kdysi chutnal lépe, ale přičítal jsem to mé změněné chuti. Další důkaz toho, že potraviny bývaly mnohem kvalitnější (i když s MNOHEM menším výběrem).

0/0
1.7.2016 7:02

M15i24l38a14n 76K63a14l65l56a 5152334710739

Za moji maličkost jedině asfaltová.

0/0
30.6.2016 16:35

K10a89t39e55ř14i78n78a 88K50o36z78á68k82o89v49á 2518501395608

Před pár lety změnil Míša recepturu - dali tam méně tvarohu a palmáč - od té doby to nejím, protože mi to nechutná. Preferuji jahodového mrože v bílé čokoládě.

+1/−1
30.6.2016 16:27

J51a21k75u57b 64M16i18k80u44l56a67c29e77k 8607661137864

Toho mam taky moc rad

0/0
30.6.2016 16:58

B79á35r11a 50T47e53s64n86e58r44o93v72á 5635230154759

3,2 l za rok? jenom? 8-o

0/0
30.6.2016 16:26

R72a30d61o33s42l73a49v 95K97l44a41u82d16a 5114178254862

Mnoho lidí zmrzlinu nemůže, nebo nejí z jiného důvodu.

0/0
30.6.2016 17:00

F62r71a24n38t19i14š67e21k 69M16o70r23a17v80e42c 8617534142

Taky jsem se zarazil. S přítelkyní sníme tak 2 kyblíky Manhattanu (1,4 L) měsíčně a ona ještě nepočítaně točený, když je sezóna.

+1/0
30.6.2016 18:15

D40a14n 78R53o16z85s14í52v13a21l 3810802570374

Kdysi jsem přišel k jednomu stánku a tam měli např. jahodovou, v druhém pomerančovou, třetím citronovou, čtvrtém malinovou atd. atd. A dnes? Přijdu k jednomu a vanilková, u druhého vanilková, u třetího zase ta po...ná vanilková. Takže mě většinou přejde chuť a jdu raději na pivo. Rv

+6/0
30.6.2016 15:40

M77a85r10e51k 90T46u62r26n93o22v72e67c 7775822890626

No vidíte - v takové Americe je prý "vanilla" základní druh. :-)

0/0
2.7.2016 10:48

R97o30s61t95i76s20l17a18v 64M38a33j65e10r 2553382889578

A já vím proč - protože se u nás často prodává pěkně hnusná zmrzlina. Ty ovocné totiž často voní a chutnají dost chemicky.

Taky když jde člověk na točenou, tak zpravidla je vanilková a jiná a ta jiná často nebývá, takže si buď dám jen vanilku a nebo vůbec žádnou :)))

+7/0
30.6.2016 15:39
Foto

M43i44r30o79s90l69a16v 51S24t20e66i80n48e17r 6318614493225

Automaty zvládnou zpravidla dva druhy- tedy vanilka a čekuláda převládá. Kvalitní zmrzlina od odborníka mívá mnoho variant- osobně bych si dal pistácie, nebo citronový sorbet. O tom se ale většině zákazníků mimo Prahu nebo Brno může jenom zdát.

0/0
30.6.2016 16:20

M60i28l60a59n 66K78e91r86š62l23á95g25e47r 2829826195443

Zmrzlinu, která netaje. Vanilkovou, která nikdy neviděla vanilku. A pistácie jakbysmet :-(

0/0
30.6.2016 21:40







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.