Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Při výběru zmrzliny jsou Češi konzervativní, vede Míša a vanilková

Každý Čech sní za rok v průměru 3,2 litrů zmrzliny a spotřeba v posledních pěti letech mírně narostla. Chuť milovníkům ledové pochoutky sice dokáže zkazit chladné počasí, rostoucí cena je však tolik neodradí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A31l42e93n45a 11B59a35l21á53k74o19v17á 5132798115244

Zdá se to jen mně, že se Míša postupně nějak scvrkává?

0/0
3.7.2016 22:25

A64l65e52n90a 67B67a68l12á74k33o98v88á 5962418815394

Omlouvám se za mínus! Byla jsem nepozorná.

0/0
3.7.2016 22:16

M75a32r25e37k 56T32u34r68n82o11v65e30c 7135442920866

Přes tři litry? To je celkem dost. Já tedy spíš preferuji kvalitu nad kvantitou. Ano, někde v Lidlu nebo v Makru se dá koupit zmrzlina za pár desítek korun za litr (takové ty dvoulitrové vaničky), ale nějak mi moc už nechutnají...

V Praze doporučuji třeba Angelato, Puro, zmrzlinu z Tuchlovic (mají teď vlastní obchod Zmrzlinář ve Slezské ulici). I ten Světozor... Pistáciová pak není chemicky zelená, ale opravdu z pistácií...

A ještě k tomu Míšovi. Nějak nedávno měnili obali a nemůžu si pomoci, ale ta základní varianta ve mně teď budí právě tím obalem dojem, že je to "Míša s příchutí bramborových chipsů a kečupem"...

0/0
2.7.2016 10:51

M88a75r78t70i53n 69P68e62c40i29n22a 4111693

Nejlepší je si zmrzlinu vyrobit. Není to ani finančně ani časově náročné.

0/0
1.7.2016 21:03
Foto

I37v78o 70C44h42u83d87o52b53a 9900406951694

Jestli to neni tim że je to nejlepší co trh nabizi

0/0
1.7.2016 7:58
Foto

S88t12a46n65i66s80l46a20v 22T28e70s37a69ř 9167694832184

Koupit zmrzlinu je celkem problém. Krámy jsou plný "mražených krémů", protože to složení neumožňuje tomu říkat zmrzlina :-P

+4/0
30.6.2016 20:49
Foto

S44t31a63n41i13s39l31a86v 28T56e50s42a97ř 9447814102644

3,2 litrů? To jsem dal během minulých 3 týdnů. Ještě že si můžu dát nášup za nějakého cukrovkáře :-)

0/0
30.6.2016 20:47

M67a32r96t72i47n 75K89o56l18l18e43r 7731353245134

Mě fascinuje, jak si většina lidí kupuje zmrzlinu jenom ve vedrech. Já si zmrzlinu klidně koupim, když je příjemných 20 °C, ale při 30 °C bych asi nic smetanovýho nepozřel a jakýkoliv pití je při takovým vedru lepší.

0/−1
30.6.2016 17:28

J44a19k68u76b 64M65i58k79u58l46a20c39e13k 7228776466693

Svetozor - Vanilka, Meloun, Mango :)

+1/0
30.6.2016 16:59

J72i11r83i 71R21u69s68n40o16k 4325942957563

V teto souvislosti se neda nevzpomenout na slavne:

"Mas pistaciovou?" "Ne, nemam." "Tak bych si dal...pistaciovou."

RIP Bud

+6/0
30.6.2016 16:50

A61l13e52š 16P33r38o67c26h44á15z86k72a 1599615175712

Před půl hodinou jsem měl tvarohového Míšu, poněkud se zcvrknul a světe div se - po přečtení složení jsem se celkem zhrozil - neobsahuje žádný tvaroh. Pouze sušenou syrovátku, smetanu a sojový lecitin. Hlavně že nechybí guma guar, kterou serou už skoro do všeho, jako náhradu za škrob, prostě hnus velebnosti...!!! Okrádání zákazníků a lži, prostě jsme v čím dál větším, vylhaném spotřebitelském konečníku !!!:-(

+3/0
30.6.2016 16:48

J77a78k71u47b 70M72i51k52u91l73a49c38e70k 7418706626333

Zrovna nedavno jsem koukal na jidlo s.r.o jak se vyrabi misa a mam pocit ze tam tvrdili ze tam je snad 60% tvarohu

0/0
30.6.2016 16:58

J96i43ř67í 33M78ě83l19n29i35c66k24ý 1203215580612

Tak to nevím, co jste si to koupil za brak. Nanuk se vyrábí u nás a má 53% tvarohu, vanička v Polsku a má 41% tvarohu

0/0
30.6.2016 23:04

D95a62v36i60d 56P35e83t19r 7600596410825

Taky se mi zdá, že kdysi chutnal lépe, ale přičítal jsem to mé změněné chuti. Další důkaz toho, že potraviny bývaly mnohem kvalitnější (i když s MNOHEM menším výběrem).

0/0
1.7.2016 7:02

M10i96l83a72n 52K63a75l26l93a 5832914930699

Za moji maličkost jedině asfaltová.

0/0
30.6.2016 16:35

K51a22t13e58ř40i40n43a 22K53o74z43á80k24o36v48á 2868811175918

Před pár lety změnil Míša recepturu - dali tam méně tvarohu a palmáč - od té doby to nejím, protože mi to nechutná. Preferuji jahodového mrože v bílé čokoládě.

+1/−1
30.6.2016 16:27

J95a83k22u44b 62M24i59k44u93l64a76c13e68k 7668196436323

Toho mam taky moc rad

0/0
30.6.2016 16:58

B35á78r30a 26T28e39s34n62e13r57o25v24á 5875440854919

3,2 l za rok? jenom? 8-o

0/0
30.6.2016 16:26

R95a20d56o16s59l87a97v 94K45l78a44u49d16a 5764718794142

Mnoho lidí zmrzlinu nemůže, nebo nejí z jiného důvodu.

0/0
30.6.2016 17:00

F23r17a60n90t72i65š58e59k 41M14o98r44a56v59e77c 8847174582

Taky jsem se zarazil. S přítelkyní sníme tak 2 kyblíky Manhattanu (1,4 L) měsíčně a ona ještě nepočítaně točený, když je sezóna.

+1/0
30.6.2016 18:15

D19a12n 83R43o36z83s83í47v83a89l 3270842410764

Kdysi jsem přišel k jednomu stánku a tam měli např. jahodovou, v druhém pomerančovou, třetím citronovou, čtvrtém malinovou atd. atd. A dnes? Přijdu k jednomu a vanilková, u druhého vanilková, u třetího zase ta po...ná vanilková. Takže mě většinou přejde chuť a jdu raději na pivo. Rv

+6/0
30.6.2016 15:40

M20a10r79e82k 94T29u39r60n96o73v54e88c 7625482850106

No vidíte - v takové Americe je prý "vanilla" základní druh. :-)

0/0
2.7.2016 10:48

R59o41s57t66i68s95l70a85v 33M76a52j87e75r 2403732109368

A já vím proč - protože se u nás často prodává pěkně hnusná zmrzlina. Ty ovocné totiž často voní a chutnají dost chemicky.

Taky když jde člověk na točenou, tak zpravidla je vanilková a jiná a ta jiná často nebývá, takže si buď dám jen vanilku a nebo vůbec žádnou :)))

+7/0
30.6.2016 15:39
Foto

M87i44r75o75s82l64a76v 96S22t37e38i53n73e45r 6978464343575

Automaty zvládnou zpravidla dva druhy- tedy vanilka a čekuláda převládá. Kvalitní zmrzlina od odborníka mívá mnoho variant- osobně bych si dal pistácie, nebo citronový sorbet. O tom se ale většině zákazníků mimo Prahu nebo Brno může jenom zdát.

0/0
30.6.2016 16:20

M69i28l71a80n 49K24e55r16š51l40á62g29e32r 2739276115283

Zmrzlinu, která netaje. Vanilkovou, která nikdy neviděla vanilku. A pistácie jakbysmet :-(

0/0
30.6.2016 21:40







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.