Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zmrzlina z Opočna je k mání v Asii. Ráda by se podívala i do Číny

Cukrárny, koupaliště i stánky u silnic začala se startem sezony zavážet opočenská mlékárna Bohemilk svou směsí pro výrobu tradiční točené zmrzliny. Některé se nacházejí i v tisíce kilometrů vzdáleném Bangkoku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M21i50c80h42a35l 54H93a37u84f 4738749175701

Tak á nevím, tušíte vůbec, že ten prášek, který tady zavrhujete, má téměř stejné složení jako starý Mixar, ze kterého se dělaly zmrzliny za totáče po celé republice ?

Chtěl bych opravdu vědět, kde v ČR prodávají zmrzlinu vyrobenou starým způsobem, který, mimochodem, předpokládá čerstvá vejce.

0/0
11.7.2016 8:28

A57l19e14š 65P31r87o91c52h20á11z61k35a 1439355395402

Normální zmrzlina a lidé jsou na ni jako vosy - pěknej obchodní tah - jjj:-)

0/0
10.7.2016 18:48

M36a64r84e16k 17V36y40m68a43z49a76l 5118766592840

Mně ta zmzlina chutná, nehcápu ty bludy a řeči o tom jak je špatná....prodává se už desítky let a nikdy jsem neslyšel, žře by si na ni někdo stěžoval....já jim fandím...R^

+4/−2
10.7.2016 17:56

V70i34n98c33e13n24t 42L41ö41r97i93n20c 9876547977986

nejlepší zmrzliny jsem jedl od Italů a ještě lepší od Makedonců.... Opočno se dá jíst...ale nesahá těm top po kotníky, je to průměr...a tenhle článek...? PR

+1/−3
10.7.2016 17:47
Foto

J25i63ř11í 30I88n68c10z43é27d50y 2704255541859

lidska blbost je v podstate neomezena, pokud lidi jsou ochotni kupovat Kostelecke uzeniny tak proc ne zmrzlinu.;-D

0/−4
10.7.2016 17:11
Foto

J25i92ř34í 39B37a35b20i32n24s97k94ý 7327859218951

víte on už se Babiš pár let snaží dostat Opočno na kolena a koupit ho ,šel tak daleko že přetáhnul a přeplatil klíčové zaměstnance a ti mu ted míchají TATRU , zatím se Opočno srží , je otázkou jak dlouho vydrží vzdorovat všemu co na ně Babiš posílá

+5/0
10.7.2016 17:44
Foto

J48i85ř69í 43B34a22b10i55n69s26k70ý 7907819818411

drží

0/0
10.7.2016 17:45

M98a86r54t26i15n 68K80a60r28á86s76e10k 9658153968138

Babis se je snazi zlikvidovat s proto je o nich na iDnes tolik oslavnych clanku?

+1/0
10.7.2016 22:56

J56u13r94a 41D79z36u89r41i85k 7681331170

Podle tvého profilu soudím,že konzumuješ výhradně polské potraviny.

0/0
10.7.2016 18:58
Foto

J68i45ř53í 37B89a25b20i49n16s80k52ý 7257869668811

prodávám opočno pět let a nemám jedinou reklamaci a staví mi tu z celé republiky i němci , facebook ,,zmrzlina Obora ,, a nestěžuji si že bych se nudil bez práce a protože stojím na vlastním můžu si dovolit porci za dvacku , ne každý kdo tvrdí že má opočno má opravdu opočno a ne každý kdo tvrdí že má stroj na výrobu zmrzliny má opravdu stroj na výrobu zmrzliny :-) asi tak

+2/0
10.7.2016 16:51

K66a34m55i93l 57P65y68t66e94l50a 8122150181559

Směs na výrobu zmrzliny hmm. Tak dobrou chuť.

Myslím, že by tomu měli dát nějaký jiný název. Zmrzlina se opravdu z prášku nedělá.

+1/−1
10.7.2016 15:15

J68a56r80o60s21l24a74v 59K86a83d55l64e90c 5321149862171

Nevím čím to je, ale zmrzlina z Opočna prakticky nemá konkurenci.

+4/−1
10.7.2016 14:27

J73a96r68o65s84l90a21v 66K48a11d50l12e35c 5831169632801

R^

0/0
10.7.2016 14:27

R58o98m90a14n 71L90i32p78s49k10ý 2389653439

Ještě si přidej smajlík.

+1/0
10.7.2016 14:32

K64a79m86i75l 14P45y52t69e76l45a 8242220191739

Myslíte mezi práškovými "zmrzlinami"?

+3/0
10.7.2016 15:20

R71o34m13a77n 90L83i42p33s23k82ý 2449823739

Buď má majitel té sušárny v idnesu kamaráda, který mu tady dělá obden zadarmo reklamu, anebo se to celé chystá koupit Babiš a reklamu už dopředu dělá svému budoucímu podniku. Jinak si tu frekvenci článků a nadšení z opočenských výrobků nedovedu vysvětlit.

+10/0
10.7.2016 14:05

J89i25ř84í 61Š54v33a82g31r 3628350305476

B je správně.

+1/0
10.7.2016 21:27

L62i93b13o23r 83N77á93b97ě28l97e75k 3705183542332

Zmrzlině z Opočna se vyhýbám, naštěstí vždy najdu jejich reklamu u prodejce. Neříkám, že se nedá sníst, ale je to jak šunkový salámek z albertu s 55% masa - šizené. Např v Brně jsem chodíval na výbornou zmrzku v Bystrci v cukrárně u konečné busu a letos nepříjemné překvápko - Opočno. Už mne tam neuvidí a mou ženu, která na tu zmrzku ráda jela přes půl Brna taky ne.

+5/−6
10.7.2016 13:24

M20a51r95t51i92n 40V55o36j83á25č90e90k 9393877201466

a budete to mít se zmrzkou horší opočenská je sice jednodušší podnikání rozmixovat prášek a zchladit ,ale drží si stálou kvalitu a lidí ji baští 20-25 za ní dají tak není důvod dělat nákladově dražší zmrzlinu

+1/0
10.7.2016 16:25

V13l64k 24J96a79r28o48s45l88a46v 8633752

Jinou než Opočenskou vanilkovou nejím R^

+3/−5
10.7.2016 12:31
Foto

J24i53ř75í 16B30a22b41i34n20s41k89ý 7917359198871

největší problém jsou experti kteří netuší že zmrzlinu nedělá ani tak ta směs ale stroj na kterém jí vyrobíte , náš trh je zaplaven stroji které jsou určeny primárně pro výrobu ovocného sorbetu a nikoliv zmrzliny , přeji hezký den

+2/−1
10.7.2016 12:24

K32a92r47e15l 87K81r93p20a56t21a 5744156708165

Chuť prášku pak výrazně ovlivní také použitá tekutina.

0/0
10.7.2016 12:28

K17a15m39i63l 41P82y18t18e70l77a 8972620981149

Nejlepší jsou experti, co si myslí, že zmrzlina se dělá z prášku.

0/0
10.7.2016 15:16
Foto

K72a87r86e90l 95M55a96l82ý 6586804800131

Pri vsi ucte, zadny zazrak to neni. Nejlepsi zmrzlinu na svete maji tady: http://www.milkeriabiancolatte.it/

+1/−2
10.7.2016 11:58

M96a63r41t25i51n 34V27o15j12á35č59e52k 9113797601246

hmm tak tam už to dneska nestihnu ,no nezbývá než vzít malou na obyčejnou točenou

+1/0
10.7.2016 16:15

L49u52b87o77m80í46r 67Z34o82u18h25a18r 3345565576828

Zmrzlinu z prášku ? Díky nechci ani přes poutavé reklamy. Radši si koupím kvalitní , nebo jsem si udělal do zásoby ze 6ti kilo jahod a tří kila tvarohu, smetany. Nějaký prášky z Opočna nebo od kaufu mě nezajímají

+3/−6
10.7.2016 11:56
Foto

J37i84ř53í 75B55a36b72i45n92s11k87ý 7237449858211

jste expert to beru ,a spočítal jste si nač přijde porce té vaší zmrzliny a na kolik by přišlo vybavit výrobnu podle dnes platných hygienyckých norem plus samozřejmně výuční list jako pekař-cukrář bez kterého nesmte prodat ani gram ? plus EET a kontrolní hlášení DPH ? pokud to všechno zvládnete určitě si jí u Vás rád koupím

+5/−1
10.7.2016 12:22

K44a40r57e40l 69S13t10r66ž38a39n57o16v36s25k92ý 1588535515

Otázkou není, kolik by taková provozovna stála, otázkou je, že lidi nekoupí kvalitní zmrzlinu za šedesát korun, když vedle mají práškovou za patnáct.

+6/0
10.7.2016 12:32

E32d67a 56S13t15á87r75e16k 6936754912336

Čtyřčlenná rodina si koupí zmrzlinu za 240,- s průměrným platem, tak určitěééé. Teď vážně. Opočenská je dobrá, je to záruka určité kvality (neříkám, že nějak extra vysoké, ale je to kvalita, znám spoustu horších zmrzlin). Prostě a jednoduše, poměr cena ku "výkon" jednoduše vítězí.

0/0
10.7.2016 22:38

I32v47o 71B72o83u60š93e 5852547828

Jednou jsem to ochutnal.........

0/−4
10.7.2016 11:56

I70v55o 24B28o48u10š56e 5522447578

Ale já to opravdu ochutnal Janu, Marku a Miloši.

0/0
11.7.2016 9:41

I45v89o 76B38o18u38š52e 5802337758

A Filipe.

0/0
12.7.2016 10:32

O36n17d42r16a 90V85a43c51e64k 8982710975689

Zmrzlina z Opočna a z prášku... nebo by se dalo říct Mekáč mezi zmrzlinama. Není nad domácí, třeba ta z Kunětic u Pardubic ta je fakt úžasná.

+4/−4
10.7.2016 11:30

M60a21r42t84i66n 87K29a63r59á28s56e42k 9548193628438

No on to prave mekac neni, to he ten problem. Mekac drzi nejakou svoji standardni kvalitu, u zmrzliny sivˇce ten prasek je porad standardni relativne slusna surovina, ale mezi praskem a hotovou zmrzkou se to da jeste slusne zmrsit....

0/0
10.7.2016 23:00

V41l79a69d20i28m74í37r49a 32M41i15k57e91š53o71v58á 7651953329

V Japonsku, konkrétně v Kamakuře jsem viděla dlouhou frontu(!) na zmrzlinu. Byla točená, míchaná a dvoubarevná. Světle oranžová z batátu a zelená ze zeleného čaje. Nic hnusnějšího jsem nejedla. Batátová chutnala jako namrzlé brambory,ze zeleného čaje byla hořká. Možná by jim ta naše z Opočna chutnala.

+1/−4
10.7.2016 11:28
Foto

J71i63ř61í 68B25r18a59b98e60c 5819328982203

Z batátů jsem nejedl, ale ta ze zeleného čaje byla vynikající. V jednom japonském sushi baru v Praze. Dělal ji Japonec přímo čerstvou před námi. Každý má jiné chutě. A taky záleží, jak ji dělali.

Nejhnusnější zmrzlina pro mě byla pivní od Family Frost. Pfuj. Ale to je asi už 20 let :-)

0/0
10.7.2016 11:53

M84a38r61t79i92n 32K70a20r53á61s39e36k 9208863688798

No ja mel taky dobrou ze zeleneho caje, ale to asi nijak nevylucuje to, ze nekde mohli mit hnusnou ze zeleneho caje...

0/0
10.7.2016 23:01
Foto

B13o88h22u39m71i76l 27P11r93o19c24h37á88z49k18a 2153471173241

Zaplavíme Asii chemií. Hurá :D

+1/−7
10.7.2016 11:01

T20o78m81á16š 93T85a78t20í34č34e58k 5380492790958

Ta má pěkný ďůlky... :-)

+6/0
10.7.2016 10:59

L70u68k92á37š 42K66o36p66e69č77e93k 8818692441557

Ja osobne mam opocenskou docela rad, ale nejlepsi zmrzliny co jsem kdy mel, byly na Islandu. Hned bych si ji s chuti dal.

+3/0
10.7.2016 10:54
Foto

B91o29h94u76m88i96l 96P93r36o59c61h52á92z52k65a 2693441413271

Točenou nebo kopečkovou?

+1/0
10.7.2016 11:02

L80u25k77á15š 49K87o52p18e14č21e22k 8268442631427

Tak s ohledem na opocenskou zmrzlinu tocenou, jinou nepotkavam. Prave na Islandu maji, coz mi prislo vcelku zvlastni, snad na kazde benzince vybornou tocenou zmrzlinu.

0/0
10.7.2016 11:13

R15a62d60i59m 81H98l76a42v42i75n89k73a 3837110104434

Jak se muzete pan Kopecka ptat, jestli tocenou nebo kopeckocou? ;-D

+3/0
10.7.2016 11:51

P62e63t87r 29B77o86x78a17n 1341803920844

Co si predstavujete pod pojmem "normalniho"? Co by podle vas meli stankari prodavat, aby to mohlo byt rychle expedovano (v podmikach stanku) a bylo pro stankare rentabilni?

0/0
10.7.2016 10:52

J81a20n 25S96v20o86b88o14d20a 3627424509483

To není jen o stánkařích - byť i u stánku se dá dělat prakticky cokoliv. Pro představu si stačí zajít na nějaký z food festivalů, ale tady jde i o restaurace. Třeba v okolí Vltavy, nebo Sázavy nabízí většina občerstvovacích "restaurací" skoro jen dobroty z fritézy. To před 5 lety v takovém množství zdaleka nebylo.

+2/0
10.7.2016 10:59
Foto

B82o11h24u75m13i50l 18P69r57o57c37h24á84z55k35a 2553361773871

Ne, vůbec :D :D :D

0/0
10.7.2016 13:32

J23a94n 31S26v77o79b85o94d96a 3887804309233

Rozhodně ne Bohumile. Na vodě, nebo cyklovýletech jsem zvyklý jíst ledacos, ale tolik strouhanky co mi je nabízeno v posledních několika letech, dříve rozhodně nebylo. A to jsem ještě poměrně mladík a ne senilní stařec, který by vzpomínal na období ze svého mládí.

0/0
10.7.2016 14:25

P49e46t75r 71B12o14x83a71n 1321373330824

Ja zase na vode nic nez prevazne smazeneho nepamatuju, a to jezdim dobrych 20 let. Parek, klobasa, hermelin, smazak, hranolky - to je evegreen. Jak rikam, dle meho na neco slozitejsiho neni cas, prostor ani personal. Btw. co vy byste si konkretne predstavoval, ze by se mohlo v takovych stancich prodavat?

0/0
10.7.2016 21:58

J11a22n 64S60v43o77b41o73d29a 3547264659333

Pane, já přece vůbec nemluvím o stáncích, kde mají jen pivo a klobásu (i když i u stánku se dá udělat normální maso). Mluvím hlavně o normálních kamenných hospodách, kde mají normální kuchyň. I v těch, co se dala dát před pár lety sehnat normální hotovka už zpohodlněli a nabízejí z 80% jen smaženou strouhanku a jako přílohu buď hranolky, nebo krokety.

PS: hranolky a smažák nejsou smažené jídlo?

0/0
11.7.2016 11:44

J89a17n 52S28v88o37b43o86d76a 3187824339503

Obliba této zmrzliny je pro mě nepochopitelná a je pro mě synonymem úpadku stravování v turisticky vyhledávaných oblastech. Dalčí "výtečnící kteří zaplevelili naší zemi jsou smažená jídla, Kofola, Malinovka a burgr jako kráva...

Sehnat na výletě něco normálnějšího je rok od roku těžší.

+8/−15
10.7.2016 10:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.