Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zmrzlina z Opočna je k mání v Asii. Ráda by se podívala i do Číny

Cukrárny, koupaliště i stánky u silnic začala se startem sezony zavážet opočenská mlékárna Bohemilk svou směsí pro výrobu tradiční točené zmrzliny. Některé se nacházejí i v tisíce kilometrů vzdáleném Bangkoku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M60i68c12h50a52l 64H60a91u80f 4308659525761

Tak á nevím, tušíte vůbec, že ten prášek, který tady zavrhujete, má téměř stejné složení jako starý Mixar, ze kterého se dělaly zmrzliny za totáče po celé republice ?

Chtěl bych opravdu vědět, kde v ČR prodávají zmrzlinu vyrobenou starým způsobem, který, mimochodem, předpokládá čerstvá vejce.

0/0
11.7.2016 8:28

A53l62e58š 26P21r90o21c47h89á67z97k68a 1299875215252

Normální zmrzlina a lidé jsou na ni jako vosy - pěknej obchodní tah - jjj:-)

0/0
10.7.2016 18:48

M75a72r23e94k 88V16y16m98a75z88a70l 5168796252860

Mně ta zmzlina chutná, nehcápu ty bludy a řeči o tom jak je špatná....prodává se už desítky let a nikdy jsem neslyšel, žře by si na ni někdo stěžoval....já jim fandím...R^

+4/−2
10.7.2016 17:56

V66i89n27c43e53n92t 16L70ö90r76i36n69c 9116147817336

nejlepší zmrzliny jsem jedl od Italů a ještě lepší od Makedonců.... Opočno se dá jíst...ale nesahá těm top po kotníky, je to průměr...a tenhle článek...? PR

+1/−3
10.7.2016 17:47
Foto

J76i48ř75í 15I57n52c56z87é47d56y 2594495321299

lidska blbost je v podstate neomezena, pokud lidi jsou ochotni kupovat Kostelecke uzeniny tak proc ne zmrzlinu.;-D

0/−4
10.7.2016 17:11
Foto

J14i66ř74í 79B41a77b11i53n66s32k68ý 7117319288611

víte on už se Babiš pár let snaží dostat Opočno na kolena a koupit ho ,šel tak daleko že přetáhnul a přeplatil klíčové zaměstnance a ti mu ted míchají TATRU , zatím se Opočno srží , je otázkou jak dlouho vydrží vzdorovat všemu co na ně Babiš posílá

+5/0
10.7.2016 17:44
Foto

J45i14ř93í 93B65a93b67i13n19s39k23ý 7437399948961

drží

0/0
10.7.2016 17:45

M42a65r47t71i71n 68K94a31r72á13s32e32k 9818533458558

Babis se je snazi zlikvidovat s proto je o nich na iDnes tolik oslavnych clanku?

+1/0
10.7.2016 22:56

J30u38r35a 12D51z65u55r66i35k 7461631640

Podle tvého profilu soudím,že konzumuješ výhradně polské potraviny.

0/0
10.7.2016 18:58
Foto

J49i27ř44í 70B58a69b89i12n62s59k56ý 7917509828301

prodávám opočno pět let a nemám jedinou reklamaci a staví mi tu z celé republiky i němci , facebook ,,zmrzlina Obora ,, a nestěžuji si že bych se nudil bez práce a protože stojím na vlastním můžu si dovolit porci za dvacku , ne každý kdo tvrdí že má opočno má opravdu opočno a ne každý kdo tvrdí že má stroj na výrobu zmrzliny má opravdu stroj na výrobu zmrzliny :-) asi tak

+2/0
10.7.2016 16:51

K89a42m70i84l 59P72y82t91e14l14a 8922550761209

Směs na výrobu zmrzliny hmm. Tak dobrou chuť.

Myslím, že by tomu měli dát nějaký jiný název. Zmrzlina se opravdu z prášku nedělá.

+1/−1
10.7.2016 15:15

J80a45r34o15s39l80a55v 68K60a73d22l62e43c 5911709802421

Nevím čím to je, ale zmrzlina z Opočna prakticky nemá konkurenci.

+4/−1
10.7.2016 14:27

J61a67r44o65s33l63a61v 13K90a66d34l39e66c 5651239232911

R^

0/0
10.7.2016 14:27

R81o23m31a86n 20L12i74p31s81k96ý 2729953399

Ještě si přidej smajlík.

+1/0
10.7.2016 14:32

K89a31m32i70l 41P86y41t54e57l81a 8722110471239

Myslíte mezi práškovými "zmrzlinami"?

+3/0
10.7.2016 15:20

R30o38m92a17n 97L49i51p20s56k59ý 2559503659

Buď má majitel té sušárny v idnesu kamaráda, který mu tady dělá obden zadarmo reklamu, anebo se to celé chystá koupit Babiš a reklamu už dopředu dělá svému budoucímu podniku. Jinak si tu frekvenci článků a nadšení z opočenských výrobků nedovedu vysvětlit.

+10/0
10.7.2016 14:05

J69i44ř50í 65Š87v17a61g75r 3138160955346

B je správně.

+1/0
10.7.2016 21:27

L36i80b47o34r 41N58á84b71ě87l53e91k 3875883742562

Zmrzlině z Opočna se vyhýbám, naštěstí vždy najdu jejich reklamu u prodejce. Neříkám, že se nedá sníst, ale je to jak šunkový salámek z albertu s 55% masa - šizené. Např v Brně jsem chodíval na výbornou zmrzku v Bystrci v cukrárně u konečné busu a letos nepříjemné překvápko - Opočno. Už mne tam neuvidí a mou ženu, která na tu zmrzku ráda jela přes půl Brna taky ne.

+5/−6
10.7.2016 13:24

M87a79r73t72i24n 89V30o71j19á16č25e84k 9933857471276

a budete to mít se zmrzkou horší opočenská je sice jednodušší podnikání rozmixovat prášek a zchladit ,ale drží si stálou kvalitu a lidí ji baští 20-25 za ní dají tak není důvod dělat nákladově dražší zmrzlinu

+1/0
10.7.2016 16:25

V31l96k 82J70a67r14o84s25l10a69v 8773762

Jinou než Opočenskou vanilkovou nejím R^

+3/−5
10.7.2016 12:31
Foto

J25i51ř62í 76B22a59b73i94n39s43k80ý 7437159198371

největší problém jsou experti kteří netuší že zmrzlinu nedělá ani tak ta směs ale stroj na kterém jí vyrobíte , náš trh je zaplaven stroji které jsou určeny primárně pro výrobu ovocného sorbetu a nikoliv zmrzliny , přeji hezký den

+2/−1
10.7.2016 12:24

K28a26r73e90l 85K50r36p69a90t15a 5144886828935

Chuť prášku pak výrazně ovlivní také použitá tekutina.

0/0
10.7.2016 12:28

K57a72m54i21l 53P55y67t52e47l71a 8442220511869

Nejlepší jsou experti, co si myslí, že zmrzlina se dělá z prášku.

0/0
10.7.2016 15:16
Foto

K87a26r49e64l 58M76a66l98ý 6356784910361

Pri vsi ucte, zadny zazrak to neni. Nejlepsi zmrzlinu na svete maji tady: http://www.milkeriabiancolatte.it/

+1/−2
10.7.2016 11:58

M87a80r70t70i18n 70V89o11j80á69č36e32k 9613627681746

hmm tak tam už to dneska nestihnu ,no nezbývá než vzít malou na obyčejnou točenou

+1/0
10.7.2016 16:15

L77u11b56o73m97í48r 81Z74o65u48h39a16r 3375585466748

Zmrzlinu z prášku ? Díky nechci ani přes poutavé reklamy. Radši si koupím kvalitní , nebo jsem si udělal do zásoby ze 6ti kilo jahod a tří kila tvarohu, smetany. Nějaký prášky z Opočna nebo od kaufu mě nezajímají

+3/−6
10.7.2016 11:56
Foto

J28i26ř66í 85B81a76b63i72n32s50k16ý 7287889268131

jste expert to beru ,a spočítal jste si nač přijde porce té vaší zmrzliny a na kolik by přišlo vybavit výrobnu podle dnes platných hygienyckých norem plus samozřejmně výuční list jako pekař-cukrář bez kterého nesmte prodat ani gram ? plus EET a kontrolní hlášení DPH ? pokud to všechno zvládnete určitě si jí u Vás rád koupím

+5/−1
10.7.2016 12:22

K94a17r91e30l 34S32t28r38ž49a98n95o14v68s40k82ý 1738315325

Otázkou není, kolik by taková provozovna stála, otázkou je, že lidi nekoupí kvalitní zmrzlinu za šedesát korun, když vedle mají práškovou za patnáct.

+6/0
10.7.2016 12:32

E60d13a 44S94t82á92r10e47k 6826504562426

Čtyřčlenná rodina si koupí zmrzlinu za 240,- s průměrným platem, tak určitěééé. Teď vážně. Opočenská je dobrá, je to záruka určité kvality (neříkám, že nějak extra vysoké, ale je to kvalita, znám spoustu horších zmrzlin). Prostě a jednoduše, poměr cena ku "výkon" jednoduše vítězí.

0/0
10.7.2016 22:38

I63v84o 48B44o44u98š44e 5372227528

Jednou jsem to ochutnal.........

0/−4
10.7.2016 11:56

I10v87o 27B86o84u71š93e 5412487768

Ale já to opravdu ochutnal Janu, Marku a Miloši.

0/0
11.7.2016 9:41

I83v94o 38B23o67u98š34e 5972307858

A Filipe.

0/0
12.7.2016 10:32

O48n76d80r16a 45V21a64c33e95k 8832380935209

Zmrzlina z Opočna a z prášku... nebo by se dalo říct Mekáč mezi zmrzlinama. Není nad domácí, třeba ta z Kunětic u Pardubic ta je fakt úžasná.

+4/−4
10.7.2016 11:30

M17a13r56t76i94n 17K37a52r50á12s79e58k 9678553358768

No on to prave mekac neni, to he ten problem. Mekac drzi nejakou svoji standardni kvalitu, u zmrzliny sivˇce ten prasek je porad standardni relativne slusna surovina, ale mezi praskem a hotovou zmrzkou se to da jeste slusne zmrsit....

0/0
10.7.2016 23:00

V44l73a46d17i35m14í32r16a 21M50i73k16e69š45o64v48á 7891833319

V Japonsku, konkrétně v Kamakuře jsem viděla dlouhou frontu(!) na zmrzlinu. Byla točená, míchaná a dvoubarevná. Světle oranžová z batátu a zelená ze zeleného čaje. Nic hnusnějšího jsem nejedla. Batátová chutnala jako namrzlé brambory,ze zeleného čaje byla hořká. Možná by jim ta naše z Opočna chutnala.

+1/−4
10.7.2016 11:28
Foto

J19i21ř32í 38B89r91a43b96e74c 5119578762643

Z batátů jsem nejedl, ale ta ze zeleného čaje byla vynikající. V jednom japonském sushi baru v Praze. Dělal ji Japonec přímo čerstvou před námi. Každý má jiné chutě. A taky záleží, jak ji dělali.

Nejhnusnější zmrzlina pro mě byla pivní od Family Frost. Pfuj. Ale to je asi už 20 let :-)

0/0
10.7.2016 11:53

M25a64r22t45i55n 25K91a16r56á15s63e73k 9188763238838

No ja mel taky dobrou ze zeleneho caje, ale to asi nijak nevylucuje to, ze nekde mohli mit hnusnou ze zeleneho caje...

0/0
10.7.2016 23:01
Foto

B92o40h23u91m49i73l 46P70r91o95c33h43á12z79k35a 2533681303901

Zaplavíme Asii chemií. Hurá :D

+1/−7
10.7.2016 11:01

T84o64m82á15š 86T92a55t60í98č54e40k 5240292460738

Ta má pěkný ďůlky... :-)

+6/0
10.7.2016 10:59

L80u76k63á30š 44K81o19p42e18č31e15k 8378632131307

Ja osobne mam opocenskou docela rad, ale nejlepsi zmrzliny co jsem kdy mel, byly na Islandu. Hned bych si ji s chuti dal.

+3/0
10.7.2016 10:54
Foto

B26o91h70u46m83i34l 19P35r36o97c92h22á47z26k60a 2803131963371

Točenou nebo kopečkovou?

+1/0
10.7.2016 11:02

L98u58k89á47š 85K19o74p31e74č82e80k 8658902561777

Tak s ohledem na opocenskou zmrzlinu tocenou, jinou nepotkavam. Prave na Islandu maji, coz mi prislo vcelku zvlastni, snad na kazde benzince vybornou tocenou zmrzlinu.

0/0
10.7.2016 11:13

R37a48d53i81m 61H49l70a51v36i32n50k68a 3717260564504

Jak se muzete pan Kopecka ptat, jestli tocenou nebo kopeckocou? ;-D

+3/0
10.7.2016 11:51

P11e39t36r 14B71o36x53a83n 1371183120434

Co si predstavujete pod pojmem "normalniho"? Co by podle vas meli stankari prodavat, aby to mohlo byt rychle expedovano (v podmikach stanku) a bylo pro stankare rentabilni?

0/0
10.7.2016 10:52

J51a54n 42S12v64o68b88o22d37a 3307444869373

To není jen o stánkařích - byť i u stánku se dá dělat prakticky cokoliv. Pro představu si stačí zajít na nějaký z food festivalů, ale tady jde i o restaurace. Třeba v okolí Vltavy, nebo Sázavy nabízí většina občerstvovacích "restaurací" skoro jen dobroty z fritézy. To před 5 lety v takovém množství zdaleka nebylo.

+2/0
10.7.2016 10:59
Foto

B17o62h25u45m49i13l 15P28r42o78c35h63á52z16k10a 2933681543531

Ne, vůbec :D :D :D

0/0
10.7.2016 13:32

J47a37n 10S80v89o47b14o12d36a 3447224809943

Rozhodně ne Bohumile. Na vodě, nebo cyklovýletech jsem zvyklý jíst ledacos, ale tolik strouhanky co mi je nabízeno v posledních několika letech, dříve rozhodně nebylo. A to jsem ještě poměrně mladík a ne senilní stařec, který by vzpomínal na období ze svého mládí.

0/0
10.7.2016 14:25

P48e75t64r 73B38o48x86a15n 1951243180754

Ja zase na vode nic nez prevazne smazeneho nepamatuju, a to jezdim dobrych 20 let. Parek, klobasa, hermelin, smazak, hranolky - to je evegreen. Jak rikam, dle meho na neco slozitejsiho neni cas, prostor ani personal. Btw. co vy byste si konkretne predstavoval, ze by se mohlo v takovych stancich prodavat?

0/0
10.7.2016 21:58

J16a48n 22S62v87o28b68o75d90a 3497984169803

Pane, já přece vůbec nemluvím o stáncích, kde mají jen pivo a klobásu (i když i u stánku se dá udělat normální maso). Mluvím hlavně o normálních kamenných hospodách, kde mají normální kuchyň. I v těch, co se dala dát před pár lety sehnat normální hotovka už zpohodlněli a nabízejí z 80% jen smaženou strouhanku a jako přílohu buď hranolky, nebo krokety.

PS: hranolky a smažák nejsou smažené jídlo?

0/0
11.7.2016 11:44

J34a96n 45S10v77o83b30o97d40a 3247754519363

Obliba této zmrzliny je pro mě nepochopitelná a je pro mě synonymem úpadku stravování v turisticky vyhledávaných oblastech. Dalčí "výtečnící kteří zaplevelili naší zemi jsou smažená jídla, Kofola, Malinovka a burgr jako kráva...

Sehnat na výletě něco normálnějšího je rok od roku těžší.

+8/−15
10.7.2016 10:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.