Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zmrzlina z Opočna je k mání v Asii. Ráda by se podívala i do Číny

Cukrárny, koupaliště i stánky u silnic začala se startem sezony zavážet opočenská mlékárna Bohemilk svou směsí pro výrobu tradiční točené zmrzliny. Některé se nacházejí i v tisíce kilometrů vzdáleném Bangkoku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M64i48c81h28a17l 88H18a94u30f 4488699775791

Tak á nevím, tušíte vůbec, že ten prášek, který tady zavrhujete, má téměř stejné složení jako starý Mixar, ze kterého se dělaly zmrzliny za totáče po celé republice ?

Chtěl bych opravdu vědět, kde v ČR prodávají zmrzlinu vyrobenou starým způsobem, který, mimochodem, předpokládá čerstvá vejce.

0/0
11.7.2016 8:28

A77l28e90š 40P93r72o34c56h27á12z33k91a 1749485395772

Normální zmrzlina a lidé jsou na ni jako vosy - pěknej obchodní tah - jjj:-)

0/0
10.7.2016 18:48

M47a70r26e21k 34V46y75m10a54z85a61l 5308756422270

Mně ta zmzlina chutná, nehcápu ty bludy a řeči o tom jak je špatná....prodává se už desítky let a nikdy jsem neslyšel, žře by si na ni někdo stěžoval....já jim fandím...R^

+4/−2
10.7.2016 17:56

V60i30n31c83e26n63t 86L48ö79r78i74n47c 9456577367426

nejlepší zmrzliny jsem jedl od Italů a ještě lepší od Makedonců.... Opočno se dá jíst...ale nesahá těm top po kotníky, je to průměr...a tenhle článek...? PR

+1/−3
10.7.2016 17:47
Foto

J49i77ř27í 81I76n53c66z55é40d52y 2894845181209

lidska blbost je v podstate neomezena, pokud lidi jsou ochotni kupovat Kostelecke uzeniny tak proc ne zmrzlinu.;-D

0/−4
10.7.2016 17:11
Foto

J13i80ř84í 83B72a71b52i63n23s24k60ý 7327459428581

víte on už se Babiš pár let snaží dostat Opočno na kolena a koupit ho ,šel tak daleko že přetáhnul a přeplatil klíčové zaměstnance a ti mu ted míchají TATRU , zatím se Opočno srží , je otázkou jak dlouho vydrží vzdorovat všemu co na ně Babiš posílá

+5/0
10.7.2016 17:44
Foto

J98i39ř52í 28B53a22b52i58n59s49k16ý 7627759528721

drží

0/0
10.7.2016 17:45

M72a11r40t68i74n 93K62a60r84á64s88e84k 9638123318548

Babis se je snazi zlikvidovat s proto je o nich na iDnes tolik oslavnych clanku?

+1/0
10.7.2016 22:56

J17u34r95a 41D23z47u66r64i97k 7601311340

Podle tvého profilu soudím,že konzumuješ výhradně polské potraviny.

0/0
10.7.2016 18:58
Foto

J43i65ř18í 75B21a50b50i58n91s75k66ý 7637469788671

prodávám opočno pět let a nemám jedinou reklamaci a staví mi tu z celé republiky i němci , facebook ,,zmrzlina Obora ,, a nestěžuji si že bych se nudil bez práce a protože stojím na vlastním můžu si dovolit porci za dvacku , ne každý kdo tvrdí že má opočno má opravdu opočno a ne každý kdo tvrdí že má stroj na výrobu zmrzliny má opravdu stroj na výrobu zmrzliny :-) asi tak

+2/0
10.7.2016 16:51

K63a63m36i87l 55P37y94t97e38l78a 8212590351449

Směs na výrobu zmrzliny hmm. Tak dobrou chuť.

Myslím, že by tomu měli dát nějaký jiný název. Zmrzlina se opravdu z prášku nedělá.

+1/−1
10.7.2016 15:15

J74a70r24o72s37l26a28v 55K22a73d23l61e72c 5621419662421

Nevím čím to je, ale zmrzlina z Opočna prakticky nemá konkurenci.

+4/−1
10.7.2016 14:27

J94a43r79o12s11l71a71v 74K96a48d66l78e96c 5101909242231

R^

0/0
10.7.2016 14:27

R26o15m51a90n 18L61i48p17s50k61ý 2749933649

Ještě si přidej smajlík.

+1/0
10.7.2016 14:32

K41a66m70i46l 25P25y55t42e73l97a 8512960391769

Myslíte mezi práškovými "zmrzlinami"?

+3/0
10.7.2016 15:20

R61o76m25a73n 32L46i58p46s36k25ý 2509853819

Buď má majitel té sušárny v idnesu kamaráda, který mu tady dělá obden zadarmo reklamu, anebo se to celé chystá koupit Babiš a reklamu už dopředu dělá svému budoucímu podniku. Jinak si tu frekvenci článků a nadšení z opočenských výrobků nedovedu vysvětlit.

+10/0
10.7.2016 14:05

J40i93ř60í 19Š96v80a41g16r 3108170605836

B je správně.

+1/0
10.7.2016 21:27

L74i68b80o51r 16N10á93b77ě83l86e40k 3345873522562

Zmrzlině z Opočna se vyhýbám, naštěstí vždy najdu jejich reklamu u prodejce. Neříkám, že se nedá sníst, ale je to jak šunkový salámek z albertu s 55% masa - šizené. Např v Brně jsem chodíval na výbornou zmrzku v Bystrci v cukrárně u konečné busu a letos nepříjemné překvápko - Opočno. Už mne tam neuvidí a mou ženu, která na tu zmrzku ráda jela přes půl Brna taky ne.

+5/−6
10.7.2016 13:24

M16a94r40t55i94n 38V43o24j47á23č88e54k 9263977701606

a budete to mít se zmrzkou horší opočenská je sice jednodušší podnikání rozmixovat prášek a zchladit ,ale drží si stálou kvalitu a lidí ji baští 20-25 za ní dají tak není důvod dělat nákladově dražší zmrzlinu

+1/0
10.7.2016 16:25

V68l64k 88J56a77r76o93s29l24a56v 8183962

Jinou než Opočenskou vanilkovou nejím R^

+3/−5
10.7.2016 12:31
Foto

J53i62ř35í 30B53a33b35i20n69s60k64ý 7547419538421

největší problém jsou experti kteří netuší že zmrzlinu nedělá ani tak ta směs ale stroj na kterém jí vyrobíte , náš trh je zaplaven stroji které jsou určeny primárně pro výrobu ovocného sorbetu a nikoliv zmrzliny , přeji hezký den

+2/−1
10.7.2016 12:24

K38a27r54e76l 79K23r35p70a69t98a 5954786388115

Chuť prášku pak výrazně ovlivní také použitá tekutina.

0/0
10.7.2016 12:28

K20a40m48i30l 46P70y84t86e67l10a 8912710591909

Nejlepší jsou experti, co si myslí, že zmrzlina se dělá z prášku.

0/0
10.7.2016 15:16
Foto

K17a98r43e25l 34M44a65l12ý 6696784370821

Pri vsi ucte, zadny zazrak to neni. Nejlepsi zmrzlinu na svete maji tady: http://www.milkeriabiancolatte.it/

+1/−2
10.7.2016 11:58

M28a91r65t31i57n 54V96o19j58á30č26e34k 9943827571506

hmm tak tam už to dneska nestihnu ,no nezbývá než vzít malou na obyčejnou točenou

+1/0
10.7.2016 16:15

L58u53b83o18m63í43r 62Z69o64u79h54a92r 3445175706688

Zmrzlinu z prášku ? Díky nechci ani přes poutavé reklamy. Radši si koupím kvalitní , nebo jsem si udělal do zásoby ze 6ti kilo jahod a tří kila tvarohu, smetany. Nějaký prášky z Opočna nebo od kaufu mě nezajímají

+3/−6
10.7.2016 11:56
Foto

J92i62ř52í 91B31a45b52i47n73s49k42ý 7867819198291

jste expert to beru ,a spočítal jste si nač přijde porce té vaší zmrzliny a na kolik by přišlo vybavit výrobnu podle dnes platných hygienyckých norem plus samozřejmně výuční list jako pekař-cukrář bez kterého nesmte prodat ani gram ? plus EET a kontrolní hlášení DPH ? pokud to všechno zvládnete určitě si jí u Vás rád koupím

+5/−1
10.7.2016 12:22

K50a85r25e52l 25S93t28r29ž83a38n94o65v76s98k13ý 1738505585

Otázkou není, kolik by taková provozovna stála, otázkou je, že lidi nekoupí kvalitní zmrzlinu za šedesát korun, když vedle mají práškovou za patnáct.

+6/0
10.7.2016 12:32

E57d40a 41S39t64á28r22e11k 6466444232116

Čtyřčlenná rodina si koupí zmrzlinu za 240,- s průměrným platem, tak určitěééé. Teď vážně. Opočenská je dobrá, je to záruka určité kvality (neříkám, že nějak extra vysoké, ale je to kvalita, znám spoustu horších zmrzlin). Prostě a jednoduše, poměr cena ku "výkon" jednoduše vítězí.

0/0
10.7.2016 22:38

I74v86o 55B60o13u17š29e 5642557738

Jednou jsem to ochutnal.........

0/−4
10.7.2016 11:56

I73v43o 67B63o36u79š74e 5472697748

Ale já to opravdu ochutnal Janu, Marku a Miloši.

0/0
11.7.2016 9:41

I90v38o 34B77o87u20š30e 5952397238

A Filipe.

0/0
12.7.2016 10:32

O57n83d15r82a 62V17a19c26e95k 8952540855129

Zmrzlina z Opočna a z prášku... nebo by se dalo říct Mekáč mezi zmrzlinama. Není nad domácí, třeba ta z Kunětic u Pardubic ta je fakt úžasná.

+4/−4
10.7.2016 11:30

M82a66r97t71i11n 91K42a36r97á73s47e19k 9468623778728

No on to prave mekac neni, to he ten problem. Mekac drzi nejakou svoji standardni kvalitu, u zmrzliny sivˇce ten prasek je porad standardni relativne slusna surovina, ale mezi praskem a hotovou zmrzkou se to da jeste slusne zmrsit....

0/0
10.7.2016 23:00

V91l85a32d34i42m25í88r37a 83M10i28k69e57š51o73v30á 7141353509

V Japonsku, konkrétně v Kamakuře jsem viděla dlouhou frontu(!) na zmrzlinu. Byla točená, míchaná a dvoubarevná. Světle oranžová z batátu a zelená ze zeleného čaje. Nic hnusnějšího jsem nejedla. Batátová chutnala jako namrzlé brambory,ze zeleného čaje byla hořká. Možná by jim ta naše z Opočna chutnala.

+1/−4
10.7.2016 11:28
Foto

J21i88ř48í 29B14r96a86b59e20c 5679728252543

Z batátů jsem nejedl, ale ta ze zeleného čaje byla vynikající. V jednom japonském sushi baru v Praze. Dělal ji Japonec přímo čerstvou před námi. Každý má jiné chutě. A taky záleží, jak ji dělali.

Nejhnusnější zmrzlina pro mě byla pivní od Family Frost. Pfuj. Ale to je asi už 20 let :-)

0/0
10.7.2016 11:53

M41a53r14t20i31n 61K69a66r76á70s87e11k 9728723778558

No ja mel taky dobrou ze zeleneho caje, ale to asi nijak nevylucuje to, ze nekde mohli mit hnusnou ze zeleneho caje...

0/0
10.7.2016 23:01
Foto

B10o26h15u21m21i65l 82P53r66o28c37h54á65z78k68a 2203831733371

Zaplavíme Asii chemií. Hurá :D

+1/−7
10.7.2016 11:01

T14o47m63á98š 51T64a82t44í27č60e27k 5400342180138

Ta má pěkný ďůlky... :-)

+6/0
10.7.2016 10:59

L20u50k67á14š 42K75o69p60e52č12e34k 8248112961127

Ja osobne mam opocenskou docela rad, ale nejlepsi zmrzliny co jsem kdy mel, byly na Islandu. Hned bych si ji s chuti dal.

+3/0
10.7.2016 10:54
Foto

B76o26h97u44m73i18l 46P27r62o55c38h31á65z91k48a 2863121463611

Točenou nebo kopečkovou?

+1/0
10.7.2016 11:02

L68u28k52á78š 41K61o43p86e20č95e27k 8498812461257

Tak s ohledem na opocenskou zmrzlinu tocenou, jinou nepotkavam. Prave na Islandu maji, coz mi prislo vcelku zvlastni, snad na kazde benzince vybornou tocenou zmrzlinu.

0/0
10.7.2016 11:13

R82a11d42i88m 44H94l73a32v14i57n13k53a 3147670144254

Jak se muzete pan Kopecka ptat, jestli tocenou nebo kopeckocou? ;-D

+3/0
10.7.2016 11:51

P31e77t48r 38B82o33x46a66n 1811403310354

Co si predstavujete pod pojmem "normalniho"? Co by podle vas meli stankari prodavat, aby to mohlo byt rychle expedovano (v podmikach stanku) a bylo pro stankare rentabilni?

0/0
10.7.2016 10:52

J31a45n 16S56v83o50b18o47d54a 3227114669943

To není jen o stánkařích - byť i u stánku se dá dělat prakticky cokoliv. Pro představu si stačí zajít na nějaký z food festivalů, ale tady jde i o restaurace. Třeba v okolí Vltavy, nebo Sázavy nabízí většina občerstvovacích "restaurací" skoro jen dobroty z fritézy. To před 5 lety v takovém množství zdaleka nebylo.

+2/0
10.7.2016 10:59
Foto

B94o48h31u37m17i38l 28P15r79o94c70h42á18z41k59a 2633751173141

Ne, vůbec :D :D :D

0/0
10.7.2016 13:32

J73a47n 11S68v51o56b68o63d58a 3667704189753

Rozhodně ne Bohumile. Na vodě, nebo cyklovýletech jsem zvyklý jíst ledacos, ale tolik strouhanky co mi je nabízeno v posledních několika letech, dříve rozhodně nebylo. A to jsem ještě poměrně mladík a ne senilní stařec, který by vzpomínal na období ze svého mládí.

0/0
10.7.2016 14:25

P81e43t87r 84B25o38x74a11n 1121303500494

Ja zase na vode nic nez prevazne smazeneho nepamatuju, a to jezdim dobrych 20 let. Parek, klobasa, hermelin, smazak, hranolky - to je evegreen. Jak rikam, dle meho na neco slozitejsiho neni cas, prostor ani personal. Btw. co vy byste si konkretne predstavoval, ze by se mohlo v takovych stancich prodavat?

0/0
10.7.2016 21:58

J44a23n 75S18v58o82b78o15d96a 3927564939793

Pane, já přece vůbec nemluvím o stáncích, kde mají jen pivo a klobásu (i když i u stánku se dá udělat normální maso). Mluvím hlavně o normálních kamenných hospodách, kde mají normální kuchyň. I v těch, co se dala dát před pár lety sehnat normální hotovka už zpohodlněli a nabízejí z 80% jen smaženou strouhanku a jako přílohu buď hranolky, nebo krokety.

PS: hranolky a smažák nejsou smažené jídlo?

0/0
11.7.2016 11:44

J79a79n 47S74v69o48b19o86d93a 3607734529733

Obliba této zmrzliny je pro mě nepochopitelná a je pro mě synonymem úpadku stravování v turisticky vyhledávaných oblastech. Dalčí "výtečnící kteří zaplevelili naší zemi jsou smažená jídla, Kofola, Malinovka a burgr jako kráva...

Sehnat na výletě něco normálnějšího je rok od roku těžší.

+8/−15
10.7.2016 10:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.