Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zmrzlina je v Česku miliardový byznys. Na letním osvěžení lidé nešetří

Češi při nákupu zmrzliny přestali počítat. Kupují ji stále častěji podle momentální chuti a klidně si připlatí. Rodinná balení už tolik netáhnou, na vzestupu jsou nanuky, kopečková i točená zmrzlina. Mezi červnem 2015 a květnem 2016 vydali Češi za zmrzlé sladkosti bezmála tři miliardy, rok předtím to bylo pouze 2,7 miliardy korun.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M49i82l65o45s 63L11a14j84d68a 8346788788146

nejlepší zmrzlina je pivo ;-)

0/0
13.7.2016 11:37

P59a63v78e74l 57J13e90ř55á97b24e56k 7151492324487

Bylo to Eskymo za 50 halířů.

Bylo bez špejle, takže myslím voskový papírový obal se roztrhl na jedné z podélných stran.

opatrně se odkousl čokoládová poleva a potom jazykem vylízal vnitřek a na závěr dokousal zbytek polevy z čokolády.

Nezřídka než takový gurmánský proces se stačil dokončil, eskymo teklo po prstech.

Co naděláme, je už jiná doba.

+3/0
11.7.2016 16:41

T63o35m74á68š 29N51o91v14o53t76n50ý 4960308578547

Nejlepší zmrzliny, jaké jsem kdy jedl, jsou standartní americké supermarketové půlgalonové (1,9 litru) krabicovky namíchané s kusy karamelu, syrového koláčkového těstíčka, čokolády s burákovým máslem, javorovými jádry atd. a to vše za permanentní výprodejovou cenu od 99 centů do 1,99 dolarů (samozřejmě pravý smetanový krém bez přísad).

+1/0
11.7.2016 15:31

J33a26n 77C38h24o61b68o42t 5452174288131

Co čekat v zemi, kde je největší hit sendvič s celým burákovým máslem, celou sklenicí marmelády v harmonické kombinaci s k smrti praženou slaninou :)

0/0
12.7.2016 21:51

J90a79n 73C88h64o86b57o78t 5292124398241

Napsali také, že ČR preferuje zmrzlinu se zdravým rostlinným tukem namísto buržoazní smetany?

+7/0
10.7.2016 21:01

M77a83r93t58i32n 65P97r47o78s56t27ý 9360563930989

To ale prece zakaznici tak chteji. mame podle prodejcu jine chute, nez na zapade... Kdo by lizal smetanu, kdyz muze mit umelou hmotu (prominte, rostlinny tuk). Me hrozne pletou ty chemicke vzorce, ktere jsou az na jednu carku nerozeznatelne :-)

+4/0
10.7.2016 21:10
Foto

J31a84r96o60m17í59r 19P56r95a35u72s 9597267550686

A co u nás není miliardový byznys?

0/0
9.7.2016 19:32

M89a45r68t98i18n 22M31i54l63l60e23r 6681790351807

Moc pěkná ženská.

+5/0
9.7.2016 2:59

Š36á20r17k69a 31M32a34t13y18á39š79o32v86á 1981235182129

ať žije smetanovej slanej karamel a mátová bez čokolády....!!

0/0
8.7.2016 21:32

J21a16n 96S10l79a87d14k62ý 3611852883

Ta slečna je rozkošnáV

+6/0
8.7.2016 21:19

T48o85m15á54š 94V82o65t91r34o45u29b57e81k 1750470754824

tuctová, nic moc...

0/0
12.7.2016 19:00

O19n22d24ř82e38j 35K69o66d27l 1788246136

Tak ono to zas tak lehké není jak se tu píše, že dáte 4 suroviny dohromady a je hotovo, je to o poměrech, a není cukr jako cukr :) A z čeho to doma uděláte ? z 5x převařeného mléka z hypermarketu ? A smetany co mléko zahlédla možná na obrázku v obchoďáku.

Coca-Cola ma taky jednu recepturu, jen cukr pouziva podle toho v jakem oblasti se pouziva, proto chutna vsude jinak.

+1/−1
8.7.2016 16:03

D19a69n50i43e30l 49K55r52a90u83s 1114920679221

Výborná zmrzka v Brně je u Kolbaby ;-)[>-]

0/0
8.7.2016 15:44

J28i55ř23í 72V64a59n39č31u86r24a 7195152394728

A našel jsem výtečnou zmrzlinu v Hranicích pod podloubím naproti LŠU.

0/0
13.7.2016 9:15

K89a70t66e56ř95i35n16a 65K15r53i71s15t95e42k 5612686656710

Kupovala jsem hlavně Haagen Dazs. Sice 500ml za 169,- ale kvalitní a chutove vyborna. Je to tak půl roku rok, co začala chutnat jinak a na složení přibyl 'rostlinny olej'. Předpokládám, že tento krok byl asi podle "chuťových preferencí" východních zemí, ale u nás už se nakupuje.

+6/−4
8.7.2016 9:26

J90a54n 34N75á97d15v59o67r89n46í14k 7903138985627

Ale prosimvás... Haagen Dazs se stále i dnes vyrábí jednou recepturou pro všechny země, ve Francii, pro ČR se tam jen lepí nálepka, protože popisky v CZ se ani nedělají. Pohádky si nechte.

+3/0
8.7.2016 9:49

M41a42r85t53i37n 13P96l54o71c58e87k 8651974542856

Taky si jí kupuji a teď jsem přemýšlel, jestli už mám opravdu tak blbou chuť, že jsem to nepoznal, chutná mi pořád stejně, ale asi to bude spíše opravdu pohádka, ale jestli něco přibylo ve složení jsem opravdu nekontroloval.

0/0
8.7.2016 13:50

J58a80n 28C76h52o70b16o28t 5782224328301

Hágendaska je v ČR v akci i za stovku, což je prima cena, když člověk uváží, že v Německu zpravidla stojí 6...

Ale rostlinného tuku jsem si zatím nevšiml. Kdyby se tam.objevil, myslím, že zaslouží zapomnění...

0/0
10.7.2016 20:59
Foto

J36i11ř16í 46I63n35c10z15é38d62y 2154345381159

zmrzlina se da vyrobit doma a kvalitka, chce to trochu casu, zrucnosti, mrazak a mixer a nejake misky. Kopce zmrzliny udelate za par korun a muzete konzumovat do aleluja u sveho bazenu a nemusete zivit particku podvodniku, kteri si kolem svoji zmrzliny zdatne nakradou.:-)

+3/−10
8.7.2016 8:48

R10u95d72o11l59f 87K19i12t79l16e45r 4273493810232

Taky se divím, že výrobci zmrzliny to nedělají jako charitu, ale oni chtějí vydělat, to je drzost, co;-D

+16/0
8.7.2016 9:12

J65a43n 82N31á84d27v41o49r38n60í63k 7903178315337

Jak jako nakradou? Nekradete náhodou Vy, když chcete mít za svou práci zaplaceno?

+2/0
8.7.2016 9:50

E79d22a 48D88r64á80b88e73k 7219352573357

a platíte si taky aspoň minimální mzdu? ;-D

0/0
8.7.2016 21:24

A51n28t37o61n54í93n 68S20v23o33b21o72d70a 3274743879832

Míša bez čokoládové polevy ( jen s nějakou náhražkou :-() a Míša ve vaničce z Polska, Míšu poráží v pohodě kvalitou tvarohový Mrož :-(

0/0
8.7.2016 8:30

M27i48c79h50a26l 24P38l95e25š11t10i27l 2535281495

Myslím že klasický tvarohový Míša je s klasickou kakaovou polevou. Co nemusím jsou ty Míšové v ovoci.

+2/0
8.7.2016 8:47

A94n52t30o23n80í34n 22S72v79o69b78o85d53a 3374753409692

dTest porovnal polevu Míše a Mrože, Míša prohrál

+3/−1
8.7.2016 8:57

M25a12r93t59i68n51a 33H79o56r20č38i78č40k24o96v32á 4207551277978

což je hodně zvláštní, když se máčí do polevy ze stejné výrobního závodu. dTest je posledních pár let poněkud podivný.

+2/0
8.7.2016 10:10

A34n91t40o96n34í98n 26S13v51o57b36o46d25a 3564883779862

stejný výrobní podnik vyrábí podle zadání odběratele, klidně vyrobí polevu bez kakaa za méně peněz

+5/0
8.7.2016 10:20

A79n78t49o35n63í21n 82S88v91o33b58o49d17a 3234223789182

Míša je ve skupině Unilever(Algida, Hera, Perla, Rama atd), Mrož je výrobek konkurence

+3/0
8.7.2016 11:08

Š58á69r84k94a 34M76a20t35y55á56š93o34v36á 1811875592169

Míšu dělá Trikatel???

0/0
8.7.2016 21:37

M63i65c49h21a54l 22P90a71l69e87č42e24k 2591348762954

Zmrzlinový salon Kroměříž, jinou zmrzlinu už nechci R^

0/0
8.7.2016 7:59
Foto

J18a43n75a 98K78o30z19á64k39o38v43á 72V62o46l75r63á24b79o40v34á 9283114945131

Už aby se objevily něco jako prodejny ESO (za komančů obchody s kvalitnějším a dražším jídlem). Všichni nechceme jíst náhražky a teď už i náhražky náhražek a radovat se, jak toho splácáme víc, protože se máme líp. Já chci kvalitu, jsem ochotná si za ni připlatit, ale nacházím jen zřídka.

+12/0
8.7.2016 7:58

P45a83v78e64l 28Š63ť84a68s61t20n76ý 6574208624978

A přitom kvalitní neznamená drahé.

+9/0
8.7.2016 8:00

E30d88a 49D41r34á12b36e41k 7419532683607

snad s výjimkou pečiva, masa, uzenin, zeleniny....;-D

0/0
8.7.2016 21:37

M22i57c22h80a37l 12P51l79e76š34t16i28l 2545581785

Pak už bude chybět jen Tuzex...;-D

+1/0
8.7.2016 8:23

P53e97t60r 16M12a14l13i81š23k65a 6121745231943

A bony.

0/0
13.7.2016 21:29

V52o54j61t91ě32c53h 25R91ů59ž63e10k 1977802704272

Ty obchody stále existují, jen se jim říká Globus (a někdy lidl)

+2/−3
8.7.2016 9:55
Foto

M47i69r63o10s95l17a85v 81S73t25e62i60n50e19r 6768334303385

Zmrzlina je především množství cukru s mnohdy syntetickou "smetanou". Vůně i barva jsou taktéž syntetické, třeba jahody nahradí chemická substance vyrobená ze dřeva.

Nepochybně se vyskytnou u drobní výrobci, používající staré receptury, ale i ti na ovonění a obarvení musí používat hotové přípravky.

Nerbezpečí hrozí zejména slinivce břišní, ta je v tom horku velkým množstvím cukru přetížená a může snížit produkci inzulinu- provokuje se tak cukrovka II. typu, kterou mohou onemocnět při systematickém přeslazování a nadváze (obé zmrzlina ve větším množství způsobí) i mladší lidé.

+3/−5
8.7.2016 7:57

Z24d74e58n91ě33k 12B14a27b60i75c17k90ý 6206533495818

A tohle je co za teorii? Slinivka břišní určitě nesnižuje produkci inzulínu kvůli zvýšenému příjmu cukru, naopak! A hlavně cukrovka typu 2 není způsobena snížením produkce inzulínu (naopak nemocní nohou mít inzulínu nadprodukci), ale inzulinovou rezistencí těla (tělo se funkčnosti inzulínu brání a cukr zůstává v krvi -zjednodusene řečeno). Pokud by tělo přestalo inzulín produkovat a došlo k onemocnění cukrovkou, už by šlo o cukrovku typu 1.

0/0
8.7.2016 22:00

M24i83c41h57a75l 34K87o53l64á84ř 9450701500

No a proč kupujem nanuky z obchodu na ulici, který je jednou tak drahý? Protože při přepravě z hyperqelbu by se rozpustila!

+2/0
8.7.2016 7:49

P75e95t12r 58H87r13a46b96á18k 6550887502130

Tak točená a točená. Někde je opravdu kvalitní a někde jde o zdraví. pamatuji si, když v 90.letech byla v plzni jediná točená zmrzka a byla skvělá. Před pár lety se však jakohouby po dešti rozšířily stánky s točenou a bohužel kvalita šla v hodně případech stranou. V Plzni když jsem viděl na několika místech jakou vodu tam lejou, jak dodržují prodavači hygienu a jak vypadá ten přístroj, tak bych si jí nedal ani za milion. Zdraví je u mne pořád na prvním místě a raději si udělám zmrzku domácí. Ten čas mi za to stojí.

0/0
8.7.2016 7:36

Š82á83r76k56a 63M86a53t58y98á32š83o47v23á 1391425112269

od Málků z eSlatiňan je nejlepší a z cukrárny v Rohovládové Bělé

+2/0
8.7.2016 21:36

J97a24n 59C61h75o39b45o49t 5432564468321

Nejhnusnější točenou jsem ovšem ochutnal na Kypru. Nikomu nepřeji ten pocit jazyka zalepeného rostlinným tukem z hmoty, která ani trochu nechladí. Ten sajrajt stál asi 5 eur a prachy neprachy okamžitě skončil v koši.

0/0
10.7.2016 21:05

T36o80m93á60š 66F78i98j13a60l11a 4602933933220

Zmrzlina ? To už dávno není, to co bývalo.

+11/0
8.7.2016 6:52

M19i57c98h87a79l 61P58l94e25š55t48i86l 2845691275

Jo, v dětství je to o něčem jiném. Jinak je dnes nabídka nesrovnatelná s tím, co bývalo.

+2/−1
8.7.2016 8:26

A93n87t56o17n18í64n 75S46v25o86b58o47d50a 3584283249562

když se podíváte na Míšu, kam mohl klesnout kvalitou, je to smutné

+1/0
8.7.2016 8:48

J11a73n 78L51u55k31á47š 7877323473102

No, ta v detstvibyvala dost vodova. Co ted prodavaji okolo silnic na kazdem druhem rohu je vesmes pomerne kvalitni a dobre.

+1/−4
8.7.2016 14:38
Foto

M42i12l71a62n 52S63t73r26n90a75d10e34l 4621496909330

Bývalá přítelkyně kdysi dávno prodávala točenou.

Od té doby jsme neměli točenou jak já tak ona .

Prášek + voda = hotovo. V jakém stavu bývají mrazicí stroje nebudu rozebírat.

A co nechápu, je monopol Opočna, každý točí tu nejlepší z Opočna. Samo že z prášku. Za mě Teda ne.

+20/−2
8.7.2016 6:37

P14e24t42r 17A66t17m97e37l 5658549691910

A co je špatnýho na tom, že je z prášku ? Prášek automaticky neznamená, že je to chemie.

A opočenská je chuťově výborná!...pokud ji prodejce umí správně namíchat.

+3/−1
8.7.2016 9:28

O23n76d65ř62e43j 37K57o91d48l 1588156486

no kdyz pritelkyne prodava tocenou, tak mela stroj radne umyt, po kazde smene :) ale to u tocenych snad nikdo nedela, daji tam jen chladici program a jedeme dal.

A co jste cekal, kdyz se tocena prodava v tech kadibudkach vsude po meste, museli by si ten zaklad sami michat a pasterizovat, na to nemaji ani cas ani misto. Takze voda a prasek musi stacit, a jak si lidi chrochtaji, kdyby si koupili kopeckovou v cukrarne tak by meli jeste min vzduchu a min cukru s tukem. Ktera musi v tocene byt aby byla krasne lehka a nadychana a sla tocit :)

+1/0
8.7.2016 16:07

F85i65l71i92p 37S57m86o74l54a 9957838481417

Opočenská zmrzlina je z prášku, ale není to chemie. Vizte: https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10002915-tocena-zmrzlina-kouzlo-z-prasku

0/−1
8.7.2016 16:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.