Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zmrzlina je v Česku miliardový byznys. Na letním osvěžení lidé nešetří

Češi při nákupu zmrzliny přestali počítat. Kupují ji stále častěji podle momentální chuti a klidně si připlatí. Rodinná balení už tolik netáhnou, na vzestupu jsou nanuky, kopečková i točená zmrzlina. Mezi červnem 2015 a květnem 2016 vydali Češi za zmrzlé sladkosti bezmála tři miliardy, rok předtím to bylo pouze 2,7 miliardy korun.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M37i89l33o61s 30L31a31j29d90a 8806498658206

nejlepší zmrzlina je pivo ;-)

0/0
13.7.2016 11:37

P36a82v15e10l 10J32e35ř69á51b58e83k 7521422124537

Bylo to Eskymo za 50 halířů.

Bylo bez špejle, takže myslím voskový papírový obal se roztrhl na jedné z podélných stran.

opatrně se odkousl čokoládová poleva a potom jazykem vylízal vnitřek a na závěr dokousal zbytek polevy z čokolády.

Nezřídka než takový gurmánský proces se stačil dokončil, eskymo teklo po prstech.

Co naděláme, je už jiná doba.

+3/0
11.7.2016 16:41

T25o68m71á30š 71N31o28v13o16t72n66ý 4620198978957

Nejlepší zmrzliny, jaké jsem kdy jedl, jsou standartní americké supermarketové půlgalonové (1,9 litru) krabicovky namíchané s kusy karamelu, syrového koláčkového těstíčka, čokolády s burákovým máslem, javorovými jádry atd. a to vše za permanentní výprodejovou cenu od 99 centů do 1,99 dolarů (samozřejmě pravý smetanový krém bez přísad).

+1/0
11.7.2016 15:31

J44a37n 92C20h71o18b31o23t 5772844928431

Co čekat v zemi, kde je největší hit sendvič s celým burákovým máslem, celou sklenicí marmelády v harmonické kombinaci s k smrti praženou slaninou :)

0/0
12.7.2016 21:51

J84a41n 49C19h86o28b77o14t 5312194298921

Napsali také, že ČR preferuje zmrzlinu se zdravým rostlinným tukem namísto buržoazní smetany?

+7/0
10.7.2016 21:01

M87a17r78t97i37n 43P69r25o70s54t23ý 9550583310409

To ale prece zakaznici tak chteji. mame podle prodejcu jine chute, nez na zapade... Kdo by lizal smetanu, kdyz muze mit umelou hmotu (prominte, rostlinny tuk). Me hrozne pletou ty chemicke vzorce, ktere jsou az na jednu carku nerozeznatelne :-)

+4/0
10.7.2016 21:10
Foto

J44a92r55o92m44í78r 86P42r71a66u62s 9787447410936

A co u nás není miliardový byznys?

0/0
9.7.2016 19:32

M74a35r18t98i31n 63M38i32l84l44e25r 6761710391277

Moc pěkná ženská.

+5/0
9.7.2016 2:59

Š92á59r65k87a 42M20a75t26y83á24š10o73v17á 1411745642349

ať žije smetanovej slanej karamel a mátová bez čokolády....!!

0/0
8.7.2016 21:32

J82a76n 79S87l47a58d98k76ý 3161692693

Ta slečna je rozkošnáV

+6/0
8.7.2016 21:19

T58o29m11á25š 13V53o73t12r23o56u98b82e97k 1190330844314

tuctová, nic moc...

0/0
12.7.2016 19:00

O88n31d90ř20e79j 89K93o94d59l 1398546116

Tak ono to zas tak lehké není jak se tu píše, že dáte 4 suroviny dohromady a je hotovo, je to o poměrech, a není cukr jako cukr :) A z čeho to doma uděláte ? z 5x převařeného mléka z hypermarketu ? A smetany co mléko zahlédla možná na obrázku v obchoďáku.

Coca-Cola ma taky jednu recepturu, jen cukr pouziva podle toho v jakem oblasti se pouziva, proto chutna vsude jinak.

+1/−1
8.7.2016 16:03

D65a21n36i49e15l 67K64r22a84u70s 1634670719511

Výborná zmrzka v Brně je u Kolbaby ;-)[>-]

0/0
8.7.2016 15:44

J77i83ř92í 80V78a24n73č77u86r83a 7785582774388

A našel jsem výtečnou zmrzlinu v Hranicích pod podloubím naproti LŠU.

0/0
13.7.2016 9:15

K17a30t53e23ř28i11n56a 45K71r42i92s51t67e72k 5452286666330

Kupovala jsem hlavně Haagen Dazs. Sice 500ml za 169,- ale kvalitní a chutove vyborna. Je to tak půl roku rok, co začala chutnat jinak a na složení přibyl 'rostlinny olej'. Předpokládám, že tento krok byl asi podle "chuťových preferencí" východních zemí, ale u nás už se nakupuje.

+6/−4
8.7.2016 9:26

J48a37n 21N19á11d77v60o39r36n86í33k 7513708555887

Ale prosimvás... Haagen Dazs se stále i dnes vyrábí jednou recepturou pro všechny země, ve Francii, pro ČR se tam jen lepí nálepka, protože popisky v CZ se ani nedělají. Pohádky si nechte.

+3/0
8.7.2016 9:49

M36a14r64t27i49n 48P69l93o42c21e59k 8871364562116

Taky si jí kupuji a teď jsem přemýšlel, jestli už mám opravdu tak blbou chuť, že jsem to nepoznal, chutná mi pořád stejně, ale asi to bude spíše opravdu pohádka, ale jestli něco přibylo ve složení jsem opravdu nekontroloval.

0/0
8.7.2016 13:50

J42a68n 27C54h20o50b26o96t 5282744628871

Hágendaska je v ČR v akci i za stovku, což je prima cena, když člověk uváží, že v Německu zpravidla stojí 6...

Ale rostlinného tuku jsem si zatím nevšiml. Kdyby se tam.objevil, myslím, že zaslouží zapomnění...

0/0
10.7.2016 20:59
Foto

J74i68ř21í 30I71n46c61z40é67d80y 2104265831779

zmrzlina se da vyrobit doma a kvalitka, chce to trochu casu, zrucnosti, mrazak a mixer a nejake misky. Kopce zmrzliny udelate za par korun a muzete konzumovat do aleluja u sveho bazenu a nemusete zivit particku podvodniku, kteri si kolem svoji zmrzliny zdatne nakradou.:-)

+3/−10
8.7.2016 8:48

R42u78d97o50l88f 33K82i35t54l64e34r 4253453470202

Taky se divím, že výrobci zmrzliny to nedělají jako charitu, ale oni chtějí vydělat, to je drzost, co;-D

+16/0
8.7.2016 9:12

J16a45n 51N86á59d94v35o31r90n87í51k 7743258425617

Jak jako nakradou? Nekradete náhodou Vy, když chcete mít za svou práci zaplaceno?

+2/0
8.7.2016 9:50

E67d10a 70D41r17á47b98e76k 7859382153487

a platíte si taky aspoň minimální mzdu? ;-D

0/0
8.7.2016 21:24

A24n56t94o55n10í24n 30S60v44o58b39o33d82a 3174563179622

Míša bez čokoládové polevy ( jen s nějakou náhražkou :-() a Míša ve vaničce z Polska, Míšu poráží v pohodě kvalitou tvarohový Mrož :-(

0/0
8.7.2016 8:30

M47i58c67h91a92l 95P34l54e13š40t71i17l 2685651585

Myslím že klasický tvarohový Míša je s klasickou kakaovou polevou. Co nemusím jsou ty Míšové v ovoci.

+2/0
8.7.2016 8:47

A54n55t20o73n94í41n 50S59v93o81b26o19d70a 3464583989892

dTest porovnal polevu Míše a Mrože, Míša prohrál

+3/−1
8.7.2016 8:57

M91a23r48t78i47n55a 30H59o70r11č96i82č57k52o75v92á 4797781367968

což je hodně zvláštní, když se máčí do polevy ze stejné výrobního závodu. dTest je posledních pár let poněkud podivný.

+2/0
8.7.2016 10:10

A81n21t30o95n97í72n 20S75v86o63b18o54d41a 3814253549262

stejný výrobní podnik vyrábí podle zadání odběratele, klidně vyrobí polevu bez kakaa za méně peněz

+5/0
8.7.2016 10:20

A78n16t98o89n24í33n 40S53v76o45b38o50d25a 3894663319122

Míša je ve skupině Unilever(Algida, Hera, Perla, Rama atd), Mrož je výrobek konkurence

+3/0
8.7.2016 11:08

Š17á79r92k51a 80M73a45t53y72á17š91o51v51á 1751375302759

Míšu dělá Trikatel???

0/0
8.7.2016 21:37

M11i72c36h17a67l 86P89a51l31e36č80e35k 2711728502324

Zmrzlinový salon Kroměříž, jinou zmrzlinu už nechci R^

0/0
8.7.2016 7:59
Foto

J39a73n44a 61K74o97z41á62k45o51v26á 47V11o35l68r10á29b49o88v93á 9943944495911

Už aby se objevily něco jako prodejny ESO (za komančů obchody s kvalitnějším a dražším jídlem). Všichni nechceme jíst náhražky a teď už i náhražky náhražek a radovat se, jak toho splácáme víc, protože se máme líp. Já chci kvalitu, jsem ochotná si za ni připlatit, ale nacházím jen zřídka.

+12/0
8.7.2016 7:58

P13a98v59e47l 64Š28ť10a43s51t29n21ý 6124918684118

A přitom kvalitní neznamená drahé.

+9/0
8.7.2016 8:00

E12d40a 72D70r26á70b51e50k 7949662793157

snad s výjimkou pečiva, masa, uzenin, zeleniny....;-D

0/0
8.7.2016 21:37

M32i83c56h37a44l 33P52l57e74š48t93i97l 2265501815

Pak už bude chybět jen Tuzex...;-D

+1/0
8.7.2016 8:23

P95e81t23r 66M17a59l47i85š63k31a 6331335301603

A bony.

0/0
13.7.2016 21:29

V58o63j79t83ě22c77h 59R94ů91ž76e78k 1497202364632

Ty obchody stále existují, jen se jim říká Globus (a někdy lidl)

+2/−3
8.7.2016 9:55
Foto

M45i74r54o74s88l54a67v 81S10t71e54i83n96e92r 6158204103315

Zmrzlina je především množství cukru s mnohdy syntetickou "smetanou". Vůně i barva jsou taktéž syntetické, třeba jahody nahradí chemická substance vyrobená ze dřeva.

Nepochybně se vyskytnou u drobní výrobci, používající staré receptury, ale i ti na ovonění a obarvení musí používat hotové přípravky.

Nerbezpečí hrozí zejména slinivce břišní, ta je v tom horku velkým množstvím cukru přetížená a může snížit produkci inzulinu- provokuje se tak cukrovka II. typu, kterou mohou onemocnět při systematickém přeslazování a nadváze (obé zmrzlina ve větším množství způsobí) i mladší lidé.

+3/−5
8.7.2016 7:57

Z25d84e24n23ě13k 71B31a11b88i45c86k67ý 6496213315278

A tohle je co za teorii? Slinivka břišní určitě nesnižuje produkci inzulínu kvůli zvýšenému příjmu cukru, naopak! A hlavně cukrovka typu 2 není způsobena snížením produkce inzulínu (naopak nemocní nohou mít inzulínu nadprodukci), ale inzulinovou rezistencí těla (tělo se funkčnosti inzulínu brání a cukr zůstává v krvi -zjednodusene řečeno). Pokud by tělo přestalo inzulín produkovat a došlo k onemocnění cukrovkou, už by šlo o cukrovku typu 1.

0/0
8.7.2016 22:00

M56i78c57h41a16l 89K80o78l22á67ř 9930611120

No a proč kupujem nanuky z obchodu na ulici, který je jednou tak drahý? Protože při přepravě z hyperqelbu by se rozpustila!

+2/0
8.7.2016 7:49

P86e65t77r 28H23r21a78b31á60k 6500137662530

Tak točená a točená. Někde je opravdu kvalitní a někde jde o zdraví. pamatuji si, když v 90.letech byla v plzni jediná točená zmrzka a byla skvělá. Před pár lety se však jakohouby po dešti rozšířily stánky s točenou a bohužel kvalita šla v hodně případech stranou. V Plzni když jsem viděl na několika místech jakou vodu tam lejou, jak dodržují prodavači hygienu a jak vypadá ten přístroj, tak bych si jí nedal ani za milion. Zdraví je u mne pořád na prvním místě a raději si udělám zmrzku domácí. Ten čas mi za to stojí.

0/0
8.7.2016 7:36

Š78á46r23k14a 15M72a75t74y57á41š52o88v89á 1341135442119

od Málků z eSlatiňan je nejlepší a z cukrárny v Rohovládové Bělé

+2/0
8.7.2016 21:36

J45a77n 69C98h12o78b19o49t 5352984518941

Nejhnusnější točenou jsem ovšem ochutnal na Kypru. Nikomu nepřeji ten pocit jazyka zalepeného rostlinným tukem z hmoty, která ani trochu nechladí. Ten sajrajt stál asi 5 eur a prachy neprachy okamžitě skončil v koši.

0/0
10.7.2016 21:05

T95o37m53á74š 62F21i44j65a18l61a 4302853363380

Zmrzlina ? To už dávno není, to co bývalo.

+11/0
8.7.2016 6:52

M34i35c38h33a85l 75P85l59e14š35t96i53l 2755661135

Jo, v dětství je to o něčem jiném. Jinak je dnes nabídka nesrovnatelná s tím, co bývalo.

+2/−1
8.7.2016 8:26

A63n79t72o33n78í61n 13S97v24o37b22o67d78a 3914823569822

když se podíváte na Míšu, kam mohl klesnout kvalitou, je to smutné

+1/0
8.7.2016 8:48

J72a73n 54L82u21k12á22š 7757193453332

No, ta v detstvibyvala dost vodova. Co ted prodavaji okolo silnic na kazdem druhem rohu je vesmes pomerne kvalitni a dobre.

+1/−4
8.7.2016 14:38
Foto

M28i77l18a45n 77S61t53r81n57a61d56e76l 4301376239950

Bývalá přítelkyně kdysi dávno prodávala točenou.

Od té doby jsme neměli točenou jak já tak ona .

Prášek + voda = hotovo. V jakém stavu bývají mrazicí stroje nebudu rozebírat.

A co nechápu, je monopol Opočna, každý točí tu nejlepší z Opočna. Samo že z prášku. Za mě Teda ne.

+20/−2
8.7.2016 6:37

P73e17t17r 66A30t78m23e80l 5118219301520

A co je špatnýho na tom, že je z prášku ? Prášek automaticky neznamená, že je to chemie.

A opočenská je chuťově výborná!...pokud ji prodejce umí správně namíchat.

+3/−1
8.7.2016 9:28

O77n59d56ř69e25j 79K78o46d28l 1758896276

no kdyz pritelkyne prodava tocenou, tak mela stroj radne umyt, po kazde smene :) ale to u tocenych snad nikdo nedela, daji tam jen chladici program a jedeme dal.

A co jste cekal, kdyz se tocena prodava v tech kadibudkach vsude po meste, museli by si ten zaklad sami michat a pasterizovat, na to nemaji ani cas ani misto. Takze voda a prasek musi stacit, a jak si lidi chrochtaji, kdyby si koupili kopeckovou v cukrarne tak by meli jeste min vzduchu a min cukru s tukem. Ktera musi v tocene byt aby byla krasne lehka a nadychana a sla tocit :)

+1/0
8.7.2016 16:07

F48i11l97i31p 25S96m34o54l96a 9157488681127

Opočenská zmrzlina je z prášku, ale není to chemie. Vizte: https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10002915-tocena-zmrzlina-kouzlo-z-prasku

0/−1
8.7.2016 16:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.