Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Test zmrzlin: nejhorší obsahuje jen tři procenta jahod, cukru je až moc

Čechům nejvíc chutná vanilková zmrzlina, mezi ovocnými boduje jahodová. Otestovali jsme proto, kolik jahod v sobě průmyslově vyráběné zmrzliny mají. Zda nanuky a kelímky obsahují jen obarvenou vodu s příměsí jahodového aroma, nebo v nich jahody skutečně jsou. Výsledek byl příznivý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M41i96c85h96a14l 71J40a98r74o50š 7794900962835

Zmrzlinu nedělám, kdysi jsem si vlastnoručně natrhal pět kilo jahod, vyloupal je, vykrájel, namixoval a dal pět litrů dřeně do mrazáku. Hned nato přišly povodně, evakuovali naši čtvrť na tři týdny a vypnuli elektřinu.

0/−1
21.7.2016 18:13

M26a45r86t30i50n 16J69i43r77o52u37s18e51k 7266715885508

Někomu vadí karmíny, jinému třeba zase tohle:

-

Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina se používá především v potravinářství k výrobě cukrovinek, dortů ap.

0/0
21.7.2016 16:00

V78i71t 30O67t90a45h71a34l 5475600869964

Mě stačila zmrzlina se smetanovou příchutí s upozorněním pro alergiky "Pozor, může obsahovat stopy laktózy!".

+3/0
20.7.2016 8:28

M29i23l85a87n 95R47i23c56h10t61e21r 8119342370513

R^;-D

0/0
21.7.2016 14:54

D29u60š43a32n 57M58a77č90e49k 6270212944776

nejlahodnější točená zmrzlina je točené pivo :-) v něm žádní červení broučci nejsou ;-D

+2/0
19.7.2016 10:32

L95u83k78á81š 31V82l89k 2551179934656

slabý

+3/0
19.7.2016 18:50

P37e74t51r 37B32u70r67d56a 3880215439827

Jste si jistý?

+1/0
19.7.2016 22:55

J27a98n 53N74o71v63ý 3178963569297

Nejvíc mě zklamal mrož - ten kelímek je oproti nanuku hnus a žádný jahody..

+4/0
19.7.2016 10:11

M11i60c32h65a37l 32M52y15s68l39i15v35e37c 8908314134

Něco podobného bylo i se zmrzlinou Míša - nanuk vs kelímek. I tam se to vyrábělo jinde (tuším, že v Polsku) a podle toho to taky vypadalo.

+6/0
19.7.2016 10:25

J48a22r94o49s37l30a16v 71Š45k97o13d82a 6464798459391

My si děláme dřeňovou zmrzlinu z rybízu, jahod, jablek, hrušek. Pokud je dneska v něčem mléko, tak jsem skeptický. Řežbu v kauflandu o "mléko" za 8,90 nepochopim.

0/0
19.7.2016 10:11

F57i39l28i31p 35S70t47ř12í28z66e67k 1370236875936

zase z Polska...

0/0
19.7.2016 10:10

R27o47b79e42r14t 57H43o34m61o33l11k58a 2640852532121

Moje domácí zmrzlina obsahuje 100% jahod, nebo pokud se zrovna nepovede správná odrůda, tak 95% jahod a 5% cukru. :-D

+2/0
19.7.2016 9:56

J84a92n 34Š89e96s42t90á83k 3278869349114

jen mražený jahody asi moc nenašleháte

0/−1
21.7.2016 16:06

O34n12d49ř13e17j 83N24o88v28á42k 9647964539819

A co nejdříve rozmixovat a pak dát zmrazit?

0/0
21.7.2016 17:35

J83a96n 73Š46e45s52t62á79k 3248359389944

ale jó, jen že když bylo jahod 100% tak se tam nevešel už ani náprstek mlíka či smetany:-)

0/−1
21.7.2016 17:39

P68e37t50r 47N51o30v40á56k 1105591979988

Tak testovali zmrzlinu, dřeň nebo nanuky??? 8-o

0/0
19.7.2016 9:18

V18l60a78s68t86a 95S73v91o34b10o88d18a 4989309224

Zajímala by mně kvalita předražené zmrzliny od firmy Hájek&Hájková.

0/0
19.7.2016 9:02

P86e64t81r 48N69o88v81á55k 1295291909918

Fuj :)

0/0
19.7.2016 9:18

E27l54i33š50k36a 95K23u48č46e43r12o11v55á 7489422313763

když chcete jahodovou smetanovou, tak volně prodejných jedině Haagen Dazs. Šokující složení smetana-vejce-cukr-jahody.

+1/0
19.7.2016 9:48

P12e49t58r 43A30t20m43e22l 5938269601480

Drahá, ale dobrá. Za 170Kč je to darda, za 100 v akci přijatelný.

+1/0
19.7.2016 10:46

K71a95r22e67l 75N81o10v17á54k 8640666712333

Není drahá, je prostě kvalitní a dobrá. Drahá je například zmrzlina od jiného výrobce, který ji prodává klidně i v kolivých nebo douvkilových baleních a hrdě na obalu píše "vanilková". Po ochutnání zjistíte, že to je zas jen další ze skupiny "tukových" a musíte ji vyhodit, protože se nedá jíst.

Nejlepší vanilková (a opravdu vanilková) je Haagen. Nevím, zda někdo další vyrábí opravdovou vanilkovou, ale dlouho hledám a našel jsem tuto jednu.

0/0
20.7.2016 11:46

P98e48t28r 47A46t68m43e43l 5238969521880

Je výborná. To, jestli je drahá nebo ne, je relativní. Mně přijde 169Kč za 500ml dost, ale bohužel, pokud chci dobrou smetanovou zmrzlinu, není na výběr. A je fakt, že když vidím, za kolik prodávají takovej šit jako je třeba Carte Dor, tak to je skoro zlodějina.

Před pár lety jsem koupil v Tescu nějakou italskou, podobný balení i cena jako ten Haagen, a taky super. Ale od té doby nikde.

0/0
20.7.2016 12:04

L51u68k21á12š 40V91e83v29e31r85k94a 1397146420

a albertu maji nejakou firemní ve stejným obalu jako haagen a taky není špatná a cenově je trochu příjemnější, přijde mi to jako "napodobenina" haagen a pak myslím pinko má ještě ve stejném obalu nějakou poctivou a taky cenově je docela přijatelnější, ale vzykoušenou jí nemám

0/0
20.7.2016 20:10

B79o65h48u75m94i93l92a 75M57a85j44e73r74o77v23á 4797381624

já nikdy nepochopila proč jsou tam vejce. Stačí šlehačka nebo mléko jogurt javorový sirup a ovoce a je to hrozná ňamka.

0/0
19.7.2016 18:46

J98i69ř33í 92M58a47c43e61k 3365795494781

Deklarované množství jahod? Jak u stánku zjistím, co deklarují? Prodavačka často ani neumí odpovědět na otázku alergika, zda daná zmrzlina obsahuje mléko.

+4/0
19.7.2016 8:32

M26a42r52t16i63n 11K62o56l58á75ř 1925564759455

tak zmrzlina by měla obsahovat mléko sama o sobě ne?

0/0
19.7.2016 9:32

Z54d53e57n19ě53k 53W71e24r11n51h42a20r42t 6547275562608

to není řečeno. Dřeňová zmrzlina taky existuje - a může být výborná - a v té mléko není. Případně v sorbetu. A někdy to na první pohled poznat není.

+1/0
19.7.2016 9:46

P40e48t77r 46H64r56a42b35á16k 6250377982510

Tu špinavou vodu lejete do toho přístroje? No, ehm...no samozřejmě, že ne.

Ale před chvíli jste jí tam nalejval. No, ehm....to byla jiná voda.

To byla stejná voda. No, ehm....to mi nedokážete.

Mám Vás natočené, tady inspekce....

Tak tohle jsem viděl minulý týden u jednoho stánku v Plzni v centru, kde se pravidelně tvoří fronty, když je teplo. Dobrou chut, naštěstí si točenou už nějakou dobu nekupuji.

+22/0
19.7.2016 7:29

J21i56ř10í 12K71o97š17e81k 5323393357724

U jakého stánku v Plzni to bylo? Nebylo to u památníku nahoře na Americké? Tam jsou vždycky velký fronty

0/0
19.7.2016 9:30

H69e37r15b22e67r52t 24M13a57c46h94á44n95ě 1764160916

Úplně se mi sbíhají sliny na tu "broučkovou"...

+13/0
19.7.2016 7:19

Z61d20e27n65ě98k 73W51e89r97n84h54a25r83t 6617335662558

karmín je nejběžnější potravinářské červené barvivo, které se používá skoro do všeho. Absolutně nepochybuji, že každý z nás toho v životě snědl celá kila...

+9/0
19.7.2016 7:31

V17l39a83s72t96i10m12i68l 56A37n18t98o63š 5168363126394

To ale neznamená, že to musíme jíst pořád, když ti šikovní jsou místo chemicky louhovaných broučků schopni používat barviva např. z červené řepy....

+3/0
19.7.2016 7:45

Z74d39e76n24ě54k 14W37e41r69n77h53a39r57t 6427615432218

Jezte, co chcete. Každé barvivo má své výhody a nevýhody. Pokud to výrobce správně označuje, víte, co v tom je a rozhodnutí je na každém.

+1/0
19.7.2016 8:02

J38i31ř98í 62M77a47c30e64k 3965145944621

A proč se to musí barvit? Asi jen proto, že lidé chtějí být klamáni. Mně by nevýrazná barva u dobré zmrzliny vůbec nevadila, naopak.

+5/0
19.7.2016 8:34

P89e85t90r 19B56u58r92d91a 3250405249387

To jsou jen sušení a poté umletí broučci. Žádná lidská chemie. A barví jak vzteklí, z rukou se hned tak neumyjí. Bude jich tam zlomek promile.

0/0
19.7.2016 22:59

A68n68t68o41n90í13n 96Z59e65l11e71n25ý 2734183741766

Med jíte?

+1/−1
19.7.2016 8:06

K97a76r34e48l 40N36a74s24t62o53u66p32i14l 3830281460151

v medu je karmín?

+2/0
19.7.2016 8:21

Z68d47e49n77ě60k 94W64e23r90n65h40a29r88t 6467415842838

ne, ale jde o výměšek hmyzu. Zkrátka jej včely -echm- no, vždyť víte. A přesto jde o nedocenitelnou věc, velmi zdravou a prospěšnou, o čemž vcelku nikdo nepochybuje. Zkrátka nelze nad něčím ohrnovat nos, jen protože to vzniká nepříliš pohledným způsobem.

0/−3
19.7.2016 8:32

P26e47t41r 46A14t29m37e41l 5668759501520

8-o co jej včely ? seberou a odnesou do úlu ?...nebo co znamená to echm

0/0
19.7.2016 9:01

Z92d42e96n86ě95k 36W12e16r38n58h97a72r52t 6757225822588

Ne, med se tvoří v zažívacím traktu, ve střevech. Jako výkaly.

0/−2
19.7.2016 9:03

P31e34t76r 84A71t98m43e30l 5678379111440

"Zkrátka jej včely-echm..." Takže v zažívacím traktu včely ????

0/0
19.7.2016 9:05

Z58d33e62n97ě47k 50W22e47r85n91h59a45r58t 6817195192818

zkrátka jej včely vylouží stejnou cestou, jako výkaly. Lidově řečeno ten med vy*erou. Já ten filtr na sprostá slova neprogramoval, já to klidně napíšu natvrdo, ale nejde to.

0/−2
19.7.2016 9:08

P47e41t75r 61A29t82m27e28l 5288259561340

;-DNěco si nastuduj, ať tu nepíšeš takový kraviny. Tohle snad vědí i malé děti.

Včela zpracovává med slinama, ať už nektarovej, nebo medovicovej. Pokud se jedná o sběr medovice, tzv. lesní med, tak to je produkt mšic...ale ani to není výkal, rozhodně to neprojde zažívacím traktem mšice, pouze částí jejich střev.

+1/0
19.7.2016 9:15

Z87d61e15n44ě78k 37W23e49r49n89h77a74r41t 6457835472848

raději už mlčím... :-D

+1/0
19.7.2016 9:37

J35a36r50m61i20l58a 54P62í13c82h70o43v24á 5292327924313

COŽE??? Med NEJSOU žádné výkaly, a to ani u medovicového medu. To se učí děti v biologii už na základní škole. Včela sbírá nektar do medného váčku a z něho je nektar ukládán do buněk, ze kterých je třeba následně odpařit vodu, aby se nektar zahustil na úroveň medu.

0/0
19.7.2016 9:08

Z66d71e82n52ě47k 40W80e67r97n90h85a82r53t 6507805432808

nikde jsem nepsal, že med jsou výkaly. Ale medný váček je součástí trávícího traktu.

0/0
19.7.2016 9:12

P40e31t97r 46A10t93m85e34l 5738209661770

Napsal jsi kravinu, že včela med vyloučí stejnou cestou jako výkaly, tak nekličkuj.

+1/0
19.7.2016 9:20

P55e63t54r 19B51u62r18d27a 3630525969247

Medový váček je od trávicího traktu oddělen klapkou. Nektar se nesmí natrávit.

0/0
19.7.2016 23:09

P21e95t87r 89B73u48r88d22a 3890175679347

To je medovice, kterou včely sbírají od mšic a pak ji upravují na tmavý med.

Světlý med je směs pylu, silice, nektaru a dalších látek, které včely nosí do úlu na povrchu těla (nektar v medovém váčku) tam upraví, dají do pláství a vysušují. Nic není natráveno. Když už, tak v průběhu zpracování budoucí med "vyvrhnou".

0/0
19.7.2016 23:07

P24e19t47r 19N97o69v89á64k 1895161299398

O výměšek hmyzu jde u medovicového (lesního) medu.

0/0
19.7.2016 9:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.