Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Test zmrzlin: nejhorší obsahuje jen tři procenta jahod, cukru je až moc

Čechům nejvíc chutná vanilková zmrzlina, mezi ovocnými boduje jahodová. Otestovali jsme proto, kolik jahod v sobě průmyslově vyráběné zmrzliny mají. Zda nanuky a kelímky obsahují jen obarvenou vodu s příměsí jahodového aroma, nebo v nich jahody skutečně jsou. Výsledek byl příznivý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M67i53c78h64a88l 27J88a79r75o59š 7504370872305

Zmrzlinu nedělám, kdysi jsem si vlastnoručně natrhal pět kilo jahod, vyloupal je, vykrájel, namixoval a dal pět litrů dřeně do mrazáku. Hned nato přišly povodně, evakuovali naši čtvrť na tři týdny a vypnuli elektřinu.

0/−1
21.7.2016 18:13

M59a51r65t87i64n 72J12i60r50o80u24s44e49k 7376835495268

Někomu vadí karmíny, jinému třeba zase tohle:

-

Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina se používá především v potravinářství k výrobě cukrovinek, dortů ap.

0/0
21.7.2016 16:00

V87i66t 73O27t11a53h34a80l 5635790829294

Mě stačila zmrzlina se smetanovou příchutí s upozorněním pro alergiky "Pozor, může obsahovat stopy laktózy!".

+3/0
20.7.2016 8:28

M70i28l34a70n 35R76i16c20h51t59e21r 8499172130963

R^;-D

0/0
21.7.2016 14:54

D49u53š77a61n 95M35a43č61e70k 6240122584966

nejlahodnější točená zmrzlina je točené pivo :-) v něm žádní červení broučci nejsou ;-D

+2/0
19.7.2016 10:32

L40u17k11á91š 28V40l78k 2621889734236

slabý

+3/0
19.7.2016 18:50

P59e76t39r 73B38u54r34d20a 3960565849367

Jste si jistý?

+1/0
19.7.2016 22:55

J84a28n 86N93o37v66ý 3638563329287

Nejvíc mě zklamal mrož - ten kelímek je oproti nanuku hnus a žádný jahody..

+4/0
19.7.2016 10:11

M18i78c44h58a29l 30M75y34s43l59i78v63e12c 8288954694

Něco podobného bylo i se zmrzlinou Míša - nanuk vs kelímek. I tam se to vyrábělo jinde (tuším, že v Polsku) a podle toho to taky vypadalo.

+6/0
19.7.2016 10:25

J32a25r88o90s60l50a55v 79Š25k73o41d46a 6514958359271

My si děláme dřeňovou zmrzlinu z rybízu, jahod, jablek, hrušek. Pokud je dneska v něčem mléko, tak jsem skeptický. Řežbu v kauflandu o "mléko" za 8,90 nepochopim.

0/0
19.7.2016 10:11

F90i40l68i59p 38S79t35ř13í44z72e22k 1340566315256

zase z Polska...

0/0
19.7.2016 10:10

R68o96b66e43r47t 66H40o67m66o32l64k42a 2550882382821

Moje domácí zmrzlina obsahuje 100% jahod, nebo pokud se zrovna nepovede správná odrůda, tak 95% jahod a 5% cukru. :-D

+2/0
19.7.2016 9:56

J47a33n 61Š72e70s58t45á40k 3528899849564

jen mražený jahody asi moc nenašleháte

0/−1
21.7.2016 16:06

O87n38d30ř32e93j 57N71o48v83á62k 9867594599729

A co nejdříve rozmixovat a pak dát zmrazit?

0/0
21.7.2016 17:35

J11a37n 73Š46e79s24t16á89k 3748119949584

ale jó, jen že když bylo jahod 100% tak se tam nevešel už ani náprstek mlíka či smetany:-)

0/−1
21.7.2016 17:39

P54e19t61r 35N89o57v80á83k 1785381129418

Tak testovali zmrzlinu, dřeň nebo nanuky??? 8-o

0/0
19.7.2016 9:18

V48l96a26s88t97a 83S46v11o22b96o56d18a 4669169204

Zajímala by mně kvalita předražené zmrzliny od firmy Hájek&Hájková.

0/0
19.7.2016 9:02

P70e50t97r 62N29o37v45á13k 1625861579718

Fuj :)

0/0
19.7.2016 9:18

E39l78i75š92k72a 34K42u97č81e97r26o90v89á 7639922453563

když chcete jahodovou smetanovou, tak volně prodejných jedině Haagen Dazs. Šokující složení smetana-vejce-cukr-jahody.

+1/0
19.7.2016 9:48

P61e53t68r 83A46t20m43e80l 5748819141120

Drahá, ale dobrá. Za 170Kč je to darda, za 100 v akci přijatelný.

+1/0
19.7.2016 10:46

K93a62r12e49l 22N16o32v46á14k 8830826332173

Není drahá, je prostě kvalitní a dobrá. Drahá je například zmrzlina od jiného výrobce, který ji prodává klidně i v kolivých nebo douvkilových baleních a hrdě na obalu píše "vanilková". Po ochutnání zjistíte, že to je zas jen další ze skupiny "tukových" a musíte ji vyhodit, protože se nedá jíst.

Nejlepší vanilková (a opravdu vanilková) je Haagen. Nevím, zda někdo další vyrábí opravdovou vanilkovou, ale dlouho hledám a našel jsem tuto jednu.

0/0
20.7.2016 11:46

P38e72t33r 16A72t64m43e98l 5558109421880

Je výborná. To, jestli je drahá nebo ne, je relativní. Mně přijde 169Kč za 500ml dost, ale bohužel, pokud chci dobrou smetanovou zmrzlinu, není na výběr. A je fakt, že když vidím, za kolik prodávají takovej šit jako je třeba Carte Dor, tak to je skoro zlodějina.

Před pár lety jsem koupil v Tescu nějakou italskou, podobný balení i cena jako ten Haagen, a taky super. Ale od té doby nikde.

0/0
20.7.2016 12:04

L87u92k68á42š 22V96e52v38e94r86k44a 1237516770

a albertu maji nejakou firemní ve stejným obalu jako haagen a taky není špatná a cenově je trochu příjemnější, přijde mi to jako "napodobenina" haagen a pak myslím pinko má ještě ve stejném obalu nějakou poctivou a taky cenově je docela přijatelnější, ale vzykoušenou jí nemám

0/0
20.7.2016 20:10

B57o70h98u52m77i70l44a 76M18a46j19e74r12o26v69á 4137481624

já nikdy nepochopila proč jsou tam vejce. Stačí šlehačka nebo mléko jogurt javorový sirup a ovoce a je to hrozná ňamka.

0/0
19.7.2016 18:46

J69i60ř33í 23M63a13c91e85k 3405945214501

Deklarované množství jahod? Jak u stánku zjistím, co deklarují? Prodavačka často ani neumí odpovědět na otázku alergika, zda daná zmrzlina obsahuje mléko.

+4/0
19.7.2016 8:32

M37a20r63t94i17n 71K98o13l32á71ř 1535214839315

tak zmrzlina by měla obsahovat mléko sama o sobě ne?

0/0
19.7.2016 9:32

Z46d94e35n67ě91k 48W81e53r90n53h44a17r94t 6607905392488

to není řečeno. Dřeňová zmrzlina taky existuje - a může být výborná - a v té mléko není. Případně v sorbetu. A někdy to na první pohled poznat není.

+1/0
19.7.2016 9:46

P64e67t18r 98H21r16a19b96á13k 6440397962160

Tu špinavou vodu lejete do toho přístroje? No, ehm...no samozřejmě, že ne.

Ale před chvíli jste jí tam nalejval. No, ehm....to byla jiná voda.

To byla stejná voda. No, ehm....to mi nedokážete.

Mám Vás natočené, tady inspekce....

Tak tohle jsem viděl minulý týden u jednoho stánku v Plzni v centru, kde se pravidelně tvoří fronty, když je teplo. Dobrou chut, naštěstí si točenou už nějakou dobu nekupuji.

+22/0
19.7.2016 7:29

J38i41ř80í 54K89o15š37e29k 5113553657724

U jakého stánku v Plzni to bylo? Nebylo to u památníku nahoře na Americké? Tam jsou vždycky velký fronty

0/0
19.7.2016 9:30

H50e72r64b14e51r41t 41M14a56c26h22á33n35ě 1874250696

Úplně se mi sbíhají sliny na tu "broučkovou"...

+13/0
19.7.2016 7:19

Z87d13e52n55ě83k 41W15e74r24n15h10a34r21t 6447655622428

karmín je nejběžnější potravinářské červené barvivo, které se používá skoro do všeho. Absolutně nepochybuji, že každý z nás toho v životě snědl celá kila...

+9/0
19.7.2016 7:31

V47l65a46s42t98i91m96i64l 12A65n22t29o56š 5298123886674

To ale neznamená, že to musíme jíst pořád, když ti šikovní jsou místo chemicky louhovaných broučků schopni používat barviva např. z červené řepy....

+3/0
19.7.2016 7:45

Z41d96e13n19ě87k 18W67e89r88n46h41a17r92t 6217605592898

Jezte, co chcete. Každé barvivo má své výhody a nevýhody. Pokud to výrobce správně označuje, víte, co v tom je a rozhodnutí je na každém.

+1/0
19.7.2016 8:02

J86i32ř78í 37M88a21c54e90k 3815755924551

A proč se to musí barvit? Asi jen proto, že lidé chtějí být klamáni. Mně by nevýrazná barva u dobré zmrzliny vůbec nevadila, naopak.

+5/0
19.7.2016 8:34

P66e85t97r 44B52u13r67d58a 3330595569787

To jsou jen sušení a poté umletí broučci. Žádná lidská chemie. A barví jak vzteklí, z rukou se hned tak neumyjí. Bude jich tam zlomek promile.

0/0
19.7.2016 22:59

A51n19t55o65n57í19n 53Z60e68l66e41n78ý 2204403521856

Med jíte?

+1/−1
19.7.2016 8:06

K58a28r16e42l 73N44a32s59t42o71u49p17i91l 3110661370741

v medu je karmín?

+2/0
19.7.2016 8:21

Z10d84e78n64ě87k 42W72e31r41n85h98a53r28t 6347225602818

ne, ale jde o výměšek hmyzu. Zkrátka jej včely -echm- no, vždyť víte. A přesto jde o nedocenitelnou věc, velmi zdravou a prospěšnou, o čemž vcelku nikdo nepochybuje. Zkrátka nelze nad něčím ohrnovat nos, jen protože to vzniká nepříliš pohledným způsobem.

0/−3
19.7.2016 8:32

P98e14t52r 24A14t17m86e94l 5338859681460

8-o co jej včely ? seberou a odnesou do úlu ?...nebo co znamená to echm

0/0
19.7.2016 9:01

Z68d67e10n14ě14k 20W55e72r30n70h85a43r20t 6427575322158

Ne, med se tvoří v zažívacím traktu, ve střevech. Jako výkaly.

0/−2
19.7.2016 9:03

P24e46t37r 55A20t11m61e83l 5608949771900

"Zkrátka jej včely-echm..." Takže v zažívacím traktu včely ????

0/0
19.7.2016 9:05

Z68d64e56n13ě84k 72W28e98r49n24h24a66r86t 6607385282198

zkrátka jej včely vylouží stejnou cestou, jako výkaly. Lidově řečeno ten med vy*erou. Já ten filtr na sprostá slova neprogramoval, já to klidně napíšu natvrdo, ale nejde to.

0/−2
19.7.2016 9:08

P13e71t58r 63A89t18m48e40l 5898579651480

;-DNěco si nastuduj, ať tu nepíšeš takový kraviny. Tohle snad vědí i malé děti.

Včela zpracovává med slinama, ať už nektarovej, nebo medovicovej. Pokud se jedná o sběr medovice, tzv. lesní med, tak to je produkt mšic...ale ani to není výkal, rozhodně to neprojde zažívacím traktem mšice, pouze částí jejich střev.

+1/0
19.7.2016 9:15

Z30d52e24n76ě80k 61W15e39r39n35h68a38r33t 6657985312708

raději už mlčím... :-D

+1/0
19.7.2016 9:37

J68a59r71m42i73l56a 33P28í37c78h55o17v71á 5932247614593

COŽE??? Med NEJSOU žádné výkaly, a to ani u medovicového medu. To se učí děti v biologii už na základní škole. Včela sbírá nektar do medného váčku a z něho je nektar ukládán do buněk, ze kterých je třeba následně odpařit vodu, aby se nektar zahustil na úroveň medu.

0/0
19.7.2016 9:08

Z29d70e10n88ě16k 98W32e88r78n77h12a29r40t 6337195262698

nikde jsem nepsal, že med jsou výkaly. Ale medný váček je součástí trávícího traktu.

0/0
19.7.2016 9:12

P31e97t92r 16A55t95m89e57l 5538819591310

Napsal jsi kravinu, že včela med vyloučí stejnou cestou jako výkaly, tak nekličkuj.

+1/0
19.7.2016 9:20

P67e40t54r 75B72u46r37d31a 3810625609487

Medový váček je od trávicího traktu oddělen klapkou. Nektar se nesmí natrávit.

0/0
19.7.2016 23:09

P52e93t78r 30B98u95r54d45a 3890125729257

To je medovice, kterou včely sbírají od mšic a pak ji upravují na tmavý med.

Světlý med je směs pylu, silice, nektaru a dalších látek, které včely nosí do úlu na povrchu těla (nektar v medovém váčku) tam upraví, dají do pláství a vysušují. Nic není natráveno. Když už, tak v průběhu zpracování budoucí med "vyvrhnou".

0/0
19.7.2016 23:07

P68e53t72r 74N19o40v61á26k 1725661219468

O výměšek hmyzu jde u medovicového (lesního) medu.

0/0
19.7.2016 9:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.