Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Test zmrzlin: nejhorší obsahuje jen tři procenta jahod, cukru je až moc

Čechům nejvíc chutná vanilková zmrzlina, mezi ovocnými boduje jahodová. Otestovali jsme proto, kolik jahod v sobě průmyslově vyráběné zmrzliny mají. Zda nanuky a kelímky obsahují jen obarvenou vodu s příměsí jahodového aroma, nebo v nich jahody skutečně jsou. Výsledek byl příznivý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M65i27c34h67a34l 16J77a23r60o21š 7404690972645

Zmrzlinu nedělám, kdysi jsem si vlastnoručně natrhal pět kilo jahod, vyloupal je, vykrájel, namixoval a dal pět litrů dřeně do mrazáku. Hned nato přišly povodně, evakuovali naši čtvrť na tři týdny a vypnuli elektřinu.

0/−1
21.7.2016 18:13

M76a83r30t78i74n 70J16i45r32o35u86s62e49k 7216985165438

Někomu vadí karmíny, jinému třeba zase tohle:

-

Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina se používá především v potravinářství k výrobě cukrovinek, dortů ap.

0/0
21.7.2016 16:00

V38i29t 93O54t67a88h50a76l 5485350459754

Mě stačila zmrzlina se smetanovou příchutí s upozorněním pro alergiky "Pozor, může obsahovat stopy laktózy!".

+3/0
20.7.2016 8:28

M63i57l74a90n 86R87i77c90h32t91e12r 8769402400703

R^;-D

0/0
21.7.2016 14:54

D27u23š17a70n 79M31a91č46e25k 6390752354176

nejlahodnější točená zmrzlina je točené pivo :-) v něm žádní červení broučci nejsou ;-D

+2/0
19.7.2016 10:32

L81u53k38á93š 51V86l56k 2431989744716

slabý

+3/0
19.7.2016 18:50

P29e76t24r 41B60u88r63d82a 3500755439157

Jste si jistý?

+1/0
19.7.2016 22:55

J67a13n 53N38o48v28ý 3988653799167

Nejvíc mě zklamal mrož - ten kelímek je oproti nanuku hnus a žádný jahody..

+4/0
19.7.2016 10:11

M34i62c37h50a24l 30M95y40s95l55i92v39e56c 8488704124

Něco podobného bylo i se zmrzlinou Míša - nanuk vs kelímek. I tam se to vyrábělo jinde (tuším, že v Polsku) a podle toho to taky vypadalo.

+6/0
19.7.2016 10:25

J82a41r88o98s91l11a23v 49Š84k64o13d68a 6564778289671

My si děláme dřeňovou zmrzlinu z rybízu, jahod, jablek, hrušek. Pokud je dneska v něčem mléko, tak jsem skeptický. Řežbu v kauflandu o "mléko" za 8,90 nepochopim.

0/0
19.7.2016 10:11

F47i66l49i73p 26S39t92ř32í86z93e81k 1130576295416

zase z Polska...

0/0
19.7.2016 10:10

R51o55b17e38r98t 72H78o92m83o76l71k46a 2550732272211

Moje domácí zmrzlina obsahuje 100% jahod, nebo pokud se zrovna nepovede správná odrůda, tak 95% jahod a 5% cukru. :-D

+2/0
19.7.2016 9:56

J37a18n 36Š89e82s31t41á19k 3598539949274

jen mražený jahody asi moc nenašleháte

0/−1
21.7.2016 16:06

O87n52d92ř17e43j 19N94o39v56á14k 9497744629889

A co nejdříve rozmixovat a pak dát zmrazit?

0/0
21.7.2016 17:35

J76a36n 70Š65e74s21t59á85k 3548239749974

ale jó, jen že když bylo jahod 100% tak se tam nevešel už ani náprstek mlíka či smetany:-)

0/−1
21.7.2016 17:39

P10e41t95r 62N43o81v84á36k 1985761439618

Tak testovali zmrzlinu, dřeň nebo nanuky??? 8-o

0/0
19.7.2016 9:18

V50l25a26s22t70a 61S55v47o22b56o60d74a 4439479934

Zajímala by mně kvalita předražené zmrzliny od firmy Hájek&Hájková.

0/0
19.7.2016 9:02

P19e72t73r 77N94o16v11á22k 1425951749298

Fuj :)

0/0
19.7.2016 9:18

E23l75i84š54k25a 84K54u48č61e49r96o39v16á 7119272473353

když chcete jahodovou smetanovou, tak volně prodejných jedině Haagen Dazs. Šokující složení smetana-vejce-cukr-jahody.

+1/0
19.7.2016 9:48

P97e57t68r 34A19t20m57e14l 5698429481180

Drahá, ale dobrá. Za 170Kč je to darda, za 100 v akci přijatelný.

+1/0
19.7.2016 10:46

K29a51r92e57l 85N69o92v96á71k 8150366812963

Není drahá, je prostě kvalitní a dobrá. Drahá je například zmrzlina od jiného výrobce, který ji prodává klidně i v kolivých nebo douvkilových baleních a hrdě na obalu píše "vanilková". Po ochutnání zjistíte, že to je zas jen další ze skupiny "tukových" a musíte ji vyhodit, protože se nedá jíst.

Nejlepší vanilková (a opravdu vanilková) je Haagen. Nevím, zda někdo další vyrábí opravdovou vanilkovou, ale dlouho hledám a našel jsem tuto jednu.

0/0
20.7.2016 11:46

P96e78t65r 72A60t57m80e12l 5648729711650

Je výborná. To, jestli je drahá nebo ne, je relativní. Mně přijde 169Kč za 500ml dost, ale bohužel, pokud chci dobrou smetanovou zmrzlinu, není na výběr. A je fakt, že když vidím, za kolik prodávají takovej šit jako je třeba Carte Dor, tak to je skoro zlodějina.

Před pár lety jsem koupil v Tescu nějakou italskou, podobný balení i cena jako ten Haagen, a taky super. Ale od té doby nikde.

0/0
20.7.2016 12:04

L19u64k71á24š 21V75e75v35e95r68k91a 1207696230

a albertu maji nejakou firemní ve stejným obalu jako haagen a taky není špatná a cenově je trochu příjemnější, přijde mi to jako "napodobenina" haagen a pak myslím pinko má ještě ve stejném obalu nějakou poctivou a taky cenově je docela přijatelnější, ale vzykoušenou jí nemám

0/0
20.7.2016 20:10

B14o55h41u97m26i60l70a 54M53a46j96e55r88o39v83á 4447561854

já nikdy nepochopila proč jsou tam vejce. Stačí šlehačka nebo mléko jogurt javorový sirup a ovoce a je to hrozná ňamka.

0/0
19.7.2016 18:46

J82i91ř24í 54M80a31c94e79k 3395225154851

Deklarované množství jahod? Jak u stánku zjistím, co deklarují? Prodavačka často ani neumí odpovědět na otázku alergika, zda daná zmrzlina obsahuje mléko.

+4/0
19.7.2016 8:32

M18a51r68t14i25n 81K85o14l12á26ř 1215714679255

tak zmrzlina by měla obsahovat mléko sama o sobě ne?

0/0
19.7.2016 9:32

Z35d81e90n40ě77k 20W84e98r95n25h42a81r59t 6617685132548

to není řečeno. Dřeňová zmrzlina taky existuje - a může být výborná - a v té mléko není. Případně v sorbetu. A někdy to na první pohled poznat není.

+1/0
19.7.2016 9:46

P84e45t11r 77H91r39a16b53á79k 6420397732210

Tu špinavou vodu lejete do toho přístroje? No, ehm...no samozřejmě, že ne.

Ale před chvíli jste jí tam nalejval. No, ehm....to byla jiná voda.

To byla stejná voda. No, ehm....to mi nedokážete.

Mám Vás natočené, tady inspekce....

Tak tohle jsem viděl minulý týden u jednoho stánku v Plzni v centru, kde se pravidelně tvoří fronty, když je teplo. Dobrou chut, naštěstí si točenou už nějakou dobu nekupuji.

+22/0
19.7.2016 7:29

J34i97ř28í 98K39o63š11e29k 5373153887924

U jakého stánku v Plzni to bylo? Nebylo to u památníku nahoře na Americké? Tam jsou vždycky velký fronty

0/0
19.7.2016 9:30

H18e85r54b63e23r82t 58M26a79c19h93á74n84ě 1284380206

Úplně se mi sbíhají sliny na tu "broučkovou"...

+13/0
19.7.2016 7:19

Z97d47e45n73ě74k 96W95e43r51n94h59a49r74t 6497945522928

karmín je nejběžnější potravinářské červené barvivo, které se používá skoro do všeho. Absolutně nepochybuji, že každý z nás toho v životě snědl celá kila...

+9/0
19.7.2016 7:31

V90l47a75s92t69i31m26i58l 63A26n59t23o98š 5698293656624

To ale neznamená, že to musíme jíst pořád, když ti šikovní jsou místo chemicky louhovaných broučků schopni používat barviva např. z červené řepy....

+3/0
19.7.2016 7:45

Z82d63e40n91ě95k 73W43e58r14n73h17a19r31t 6377265122368

Jezte, co chcete. Každé barvivo má své výhody a nevýhody. Pokud to výrobce správně označuje, víte, co v tom je a rozhodnutí je na každém.

+1/0
19.7.2016 8:02

J19i35ř67í 88M81a87c81e56k 3255835954721

A proč se to musí barvit? Asi jen proto, že lidé chtějí být klamáni. Mně by nevýrazná barva u dobré zmrzliny vůbec nevadila, naopak.

+5/0
19.7.2016 8:34

P32e39t95r 65B21u18r13d55a 3280565889717

To jsou jen sušení a poté umletí broučci. Žádná lidská chemie. A barví jak vzteklí, z rukou se hned tak neumyjí. Bude jich tam zlomek promile.

0/0
19.7.2016 22:59

A61n21t93o31n47í23n 32Z14e72l12e39n83ý 2744113161256

Med jíte?

+1/−1
19.7.2016 8:06

K18a98r10e21l 29N17a17s95t10o28u80p96i55l 3470461170151

v medu je karmín?

+2/0
19.7.2016 8:21

Z76d86e66n43ě42k 91W78e33r70n92h54a31r64t 6147915932558

ne, ale jde o výměšek hmyzu. Zkrátka jej včely -echm- no, vždyť víte. A přesto jde o nedocenitelnou věc, velmi zdravou a prospěšnou, o čemž vcelku nikdo nepochybuje. Zkrátka nelze nad něčím ohrnovat nos, jen protože to vzniká nepříliš pohledným způsobem.

0/−3
19.7.2016 8:32

P27e45t68r 63A20t65m20e75l 5498499671830

8-o co jej včely ? seberou a odnesou do úlu ?...nebo co znamená to echm

0/0
19.7.2016 9:01

Z66d65e95n61ě96k 17W66e73r32n38h75a39r27t 6737845522908

Ne, med se tvoří v zažívacím traktu, ve střevech. Jako výkaly.

0/−2
19.7.2016 9:03

P18e33t35r 78A19t78m81e95l 5498659201270

"Zkrátka jej včely-echm..." Takže v zažívacím traktu včely ????

0/0
19.7.2016 9:05

Z93d74e18n22ě66k 73W40e56r23n97h40a69r65t 6787875272938

zkrátka jej včely vylouží stejnou cestou, jako výkaly. Lidově řečeno ten med vy*erou. Já ten filtr na sprostá slova neprogramoval, já to klidně napíšu natvrdo, ale nejde to.

0/−2
19.7.2016 9:08

P78e67t73r 12A52t24m69e57l 5158839681560

;-DNěco si nastuduj, ať tu nepíšeš takový kraviny. Tohle snad vědí i malé děti.

Včela zpracovává med slinama, ať už nektarovej, nebo medovicovej. Pokud se jedná o sběr medovice, tzv. lesní med, tak to je produkt mšic...ale ani to není výkal, rozhodně to neprojde zažívacím traktem mšice, pouze částí jejich střev.

+1/0
19.7.2016 9:15

Z95d85e89n71ě98k 23W26e19r64n86h26a70r54t 6607475672558

raději už mlčím... :-D

+1/0
19.7.2016 9:37

J90a90r83m13i38l75a 62P67í13c33h26o13v37á 5972277444703

COŽE??? Med NEJSOU žádné výkaly, a to ani u medovicového medu. To se učí děti v biologii už na základní škole. Včela sbírá nektar do medného váčku a z něho je nektar ukládán do buněk, ze kterých je třeba následně odpařit vodu, aby se nektar zahustil na úroveň medu.

0/0
19.7.2016 9:08

Z33d35e40n55ě48k 69W32e40r76n17h23a22r63t 6847675782668

nikde jsem nepsal, že med jsou výkaly. Ale medný váček je součástí trávícího traktu.

0/0
19.7.2016 9:12

P30e80t39r 80A42t28m86e48l 5818209881200

Napsal jsi kravinu, že včela med vyloučí stejnou cestou jako výkaly, tak nekličkuj.

+1/0
19.7.2016 9:20

P47e52t55r 47B28u29r91d28a 3850685609167

Medový váček je od trávicího traktu oddělen klapkou. Nektar se nesmí natrávit.

0/0
19.7.2016 23:09

P95e25t62r 97B81u44r54d59a 3820565679467

To je medovice, kterou včely sbírají od mšic a pak ji upravují na tmavý med.

Světlý med je směs pylu, silice, nektaru a dalších látek, které včely nosí do úlu na povrchu těla (nektar v medovém váčku) tam upraví, dají do pláství a vysušují. Nic není natráveno. Když už, tak v průběhu zpracování budoucí med "vyvrhnou".

0/0
19.7.2016 23:07

P11e51t45r 86N57o45v59á58k 1835871309688

O výměšek hmyzu jde u medovicového (lesního) medu.

0/0
19.7.2016 9:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.