- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nejak nechapu, proc do prave ledove kavy "zadny cukr". Kecy typu, ze ovlivnuje chut kavy a nevychutnate si ji si nechte, protoze to neni vubec pravda. To jestli si nekdo kavu osladi nebo ne, zalezi ciste na jeho chuti, stejne tak, jestli si da do kavy mleko.
A máte to, neposlechnete velkého guru a jeho představu o tom co a jak máte jíst a pít a ovce vás umínusují.
Ale nebojte, já taky mám svůj mozek a chutě, takže ano, vyslechnu si pana baristu a pak si nasypu cukru dle chuti. A někdy to dám bez cukru, prostě dle okamžité chuti.
najdete na http://www.icecoffeetime.com
Ice Coffee Time - Ledová káva s vynikající chutí a aroma, které neodoláte. Vyrábí se v České republice v samém centru Evopy, podle unikátní receptury, na základě kvalitního výběru kávy a vody, společně s čerstvým mlékem.
"Dvě celé pět deci mléka přelejeme přes čtyři kostky ledu do dvoudeckové skleničky a na to dolejeme kávu" Asi už blbě slyším...:)
Slyšíte dobře. A pak že perpetum mobile neexistuje.
To je zase clanek plny nesmyslu. Jak muze nekdo srovnavat ledove latte a jeste si stezovat ze obsahuje mleko? A jeste navic to srovnavat s klasickym latte. Ledove latte se obvykle sladi, protoze ledova kava ztraci cast sve vyrazne chuti, prave tim ze je ledova.
A navic cokoliv hodnotit jen kvalitativne je holy nesmysl. Brandove napoje stoji kolem 12-15 korun za 500ml. Ta jejich slavna Black roast stoji 32,- 250,- ml. Takze casto az 4 tolik. A kolik stoji Ledove Latte u pana baristy? 45,-...v Turnove! A to se nemusi starat o to aby to bylo radne zabaleno a neco to vydrzelo.
Preci kdyz si koupim ledovy kafe za 10,- musim ocekavat odpovidajici kvalitu, a asi to bude neco jineho nez kdyz si dojdu do Starbucks na "to same" za 100,-.
Schvalne jsem mrknul na Iced Latte Starbucks a Dunkin donuts, neslazene obsahuje cca 15g cukru na 400ml, a slazene cca 60g cukru.
No třeba ledová káva nabízená v Řecku je podávaná neslazená a zákazník si vždy může sám dosladit podle své chutí a někdy i přidat mléko nebo smetanu.
Tak na to jste test delat nemuseli... to uz vim davno, staci cist slozeni vyrobku a fakt se mi to kolikrat vyplatilo! ;)
Nejlepší je zřejmě 100% ledová káva - to chřoupete zmrzlá kávová zrna. Jinak s tím složením je to oříšek - co je vlastně 100% káva? Je to jen kávové zrno? Ale to není ani v espressu, protože na něj sice použijete nějakých 7-8 gramů, ale ty pak vlastně vyhodíte, protože se jen extrahují. Pak by 100% kávou měl být ten extrakt? Ale přes 7 gramů kávy můžete protlačit 30 ml a nebo taky litr - pořád je to 100% káva? Když si udělám "Amerikáno", tedy "jakoespresso" do 200 ml, je to 100% káva, ale když klasické espresso doředím čistou vodou do 200 ml, tak je tam kolik procent kávy? Jediný smysl by dávalo porovnat množství účinných látek získaných z kávy, což sice nic neříká o kvalitě, ale něco o množství kávy to prozradí. Jinak souhlasím, že tím množstvím cukru nebo umělých sladidel to pak stejně "zabijí".
Ano, to mě taky zaujalo, ale nechci se tomu vysmívat, jen by to chtělo nějaké dovysvětlení.
Co jako chcete ve skomírající ekonomice?
Kvalitní nápoje? :-D
Těch 94% podíl kávy v Nescafé je asi úlet. Je přirozené, že je v kafi hlavní složkou voda. Zkuste si nasypat hrnek do 94% praženou kávou a dolejte zbylých 6% vodou a zkuste uvařit
No tak zelezi na uhlu pohledu, kdyz si uvarite ciste kafe, tak je to 100% kave, nebo 99% voda a 1% kavovy extrakt? Oba pohledy jsou v zasade spravne...