- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kdysi jsem to ochutnal, ale hovězí steak je lepší.
Koňské kuličky z IKEA jsou stejnak nejlepší.
Nebo taky maso nejíst...
Steaky z bizona jsou suveréně nelepší.
Jinak ovšem hovězí podražilo. Znám tu na Floridě spoustu lidí co na svých pastvinách pěstují malé býčky na maso.. Takové i malé stádo kolem 100 kousků je dobrá investice. Rostou rychle a ceny jakbysmet. Bizony jsem vídával na západě Ameriky.. i ve volné přírodě. Též jiné zvěře jako třeba bobry, medvědy, jen v MI jsou miliony srnčího, na FL volně v přírodě víc jak milion aligátorů, neskutečné množství lososů a jiných ryb..
Mimochodem EU nemůže Americe nakázat nic natož odstranění bizonů. EU je stejně krok před rozpadem.
Nevim co je to za zvlastnost, v samajde Key Food kde jsem v Brooklynu nakupoval bizoni hamburgery meli bezne.
A to jich svého času zbylo jen asi 500 ...
Jak je asi pěstují? V Yellowstonu má prý každý druhý bizon brucelózu
Ještě méně, podle mých informací, jen nějak 10 - 20.
Později byli zkříženi ještě s kanadskými lesními bizony.
Podle všeho to vypadá, že když jich zůstalo tak málo, je jejich populace příbuzensky pokřížená a tím málo odolná.
Holt 80 miliónů, jako jich bylo ještě před 150 lety, jich už nikdy nebude.
Myslím, že nebude moc velký rozdíl mezi masem bizona a masem polodivokých odolných linií hovězího zvyklých být celý rok venku na pastvinách, včetně sněhu a mrazu v zimě.
Bizoní chutná dost podobně jako hovězí, jen je sušší. Což ty polodivoké linie budou asi také, i když ne tolik.
Když oni ti amíci jsou tak nechutně tlustý , bizonem to nebude .