Diskuze

Francouzi se bojí o osud šampaňského. Oteplování ohrožuje kvalitu révy

Klimatické změny by v budoucnu mohly znehodnotit slavné šampaňské víno a posílit choroby, které napadají vinnou révu. Vinaři ze Champagne spustili program, jehož cílem je vyšlechtit nové, odolnější odrůdy, a přitom zachovat charakteristický ráz nejproslulejšího z vín, napsala agentura AFP.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pche... stejne je Cava chutnejsi...

0 0
možnosti

Slyšel jsem, že nejlepší klima pro šampaňské je teď na jihu Anglie. Říkali to angličtí vinaři. :)

Ale je pravda, že některá anglická vína jsou výborná.

0 0
možnosti

J11o97s83e10f 16K71r89a15l

9. 8. 2016 14:37

Ze stejného důvodu už vinaři kupují půdu ve Skotsku, je to pojistka pro budoucnost.

0 0
možnosti

Já nevím co vymejšlej. Stačilo by se zeptat šohájků na jižní Moravě a maj po problému. To jsou nejchytřejší a nejlepší vinaři v široširém světě.

1 0
možnosti

J51i75ř44í 83M98a63c16e18k

9. 8. 2016 13:03

Naproti tomu u nás by díky globálnímu oteplování mohlo konečně vzniknout moravské červené víno, které se dá pít ;-D.

6 3
možnosti

Z moravy z cervenych jedine tramin cerveny :-D

1 0
možnosti

A co teď, francouzští vinaři? Budete stávkovat, nebo požádáte o dotační grant Brusel?

1 0
možnosti

nebudou geneticky modifikované

budou hybridní, získané za pomocí technologií

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Pěstování vína ve Francii ještě více ohrožuje něco jiného...

6 1
možnosti

že to zakáže šáría je reálnější než nějaké děsné problémy s počasím, to jo

3 1
možnosti

Tak hlavně aby nám vydrželo kvalitní pivo.

0 0
možnosti

Zase poplašná zpráva.

Na konci 19. století, odkdy se tam réva pěstuje končilo jedno chladné období . Od té doby se pochopitelně otepluje. Jestli někdo čeká , že bude pořád stejně, tak tak má smůlu.

8 1
možnosti

Dotace to vyresi. O to nemam strach..

6 0
možnosti