- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
pche... stejne je Cava chutnejsi...
Slyšel jsem, že nejlepší klima pro šampaňské je teď na jihu Anglie. Říkali to angličtí vinaři. :)
Ale je pravda, že některá anglická vína jsou výborná.
Ze stejného důvodu už vinaři kupují půdu ve Skotsku, je to pojistka pro budoucnost.
Já nevím co vymejšlej. Stačilo by se zeptat šohájků na jižní Moravě a maj po problému. To jsou nejchytřejší a nejlepší vinaři v široširém světě.
Naproti tomu u nás by díky globálnímu oteplování mohlo konečně vzniknout moravské červené víno, které se dá pít .
Z moravy z cervenych jedine tramin cerveny :-D
A co teď, francouzští vinaři? Budete stávkovat, nebo požádáte o dotační grant Brusel?
nebudou geneticky modifikované
budou hybridní, získané za pomocí technologií
Pěstování vína ve Francii ještě více ohrožuje něco jiného...
že to zakáže šáría je reálnější než nějaké děsné problémy s počasím, to jo
Tak hlavně aby nám vydrželo kvalitní pivo.
Zase poplašná zpráva.
Na konci 19. století, odkdy se tam réva pěstuje končilo jedno chladné období . Od té doby se pochopitelně otepluje. Jestli někdo čeká , že bude pořád stejně, tak tak má smůlu.