Diskuze

Minipivovary vracejí českému trhu bývalou pestrost, říká sládek Kočka

Minipivovar není většinou založený jen na pivu. Celkový dojem dotváří také jídlo, atmosféra, prostředí a personál. Viceprezident Svazu minipivovarů a „kočovný“ sládek Jan Kočka je přesvědčen, že boom vaření piva v Česku pomohl hlavně pestrosti nabídky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byla doba, kdy jsem pil prakticky jenom minipivovary, ale posledni dobou si cim dal casteji dam radeji obyc filtrovany pasterovany lezak jako Plzen, nebo Radegast 12... Samozrejme v podniku, kde to umi nacepovat, ne o nejakeho neumetela, co sliva padajici penu z x kelimku...

0 0
možnosti

Gambrihnus je nic moc a hlavně tam kde ho točí, ho většinou točí blbě, a o to je horší. S kvalitou točení piva ještě máme co dohánět, ve většině hospod točí špatně, pěna není hustá a mizí po pár minutách. Pokud je gambáč skvěle natočen, tak se dá i v nejhorším pít.

0 0
možnosti

P27a26v21e68l 93N30o51v35á93k

21. 8. 2016 22:18

Je to možná smutné, ale rozhodně jedno z nejlíp pitelnych je prostě stará dobrá plzeň. U té se mi nestane, abych se po dvou třech kouscích druhý den ráno probudil s pocitem, že jsem jich dal osm. A to se týká jak velkých, tak malých pivovarů.

1 1
možnosti

K41a74r39e97l 23E97h34l

22. 8. 2016 6:58

To je sice pravda, že stará dobrá Plzeň byla dobrá ale ta už se spoustu let nevaří...

3 0
možnosti

K62a56r55e89l 98E89h56l

21. 8. 2016 19:31

Pivo s minipivovarů je nesrovnatelné proti zapáchajícím močkám z pivních chemiček.

Základní problém je v rozhádanosti v jednotlivých várkách.

Když doma vaříte stejné jídlo i opakovaně, pokaždé se Vám povede jinak.

Bohužel když uděláte chybu ve varném postupu je to často na vylití.

Odhadem jsem vylil tak 5% piv z minipivovarů.

Raději vylít několik procent, že mrtvá zapáchající piva vyrobená počítačem.

Normální pivo příjemně voní.

1 1
možnosti

Já nedopil víc jak polovinu piv z minipivovaru. A pokud někdo něco není schopný opakovat dobrý výsledek, znamená to, že to prostě neumí. A velké pivovary si něco takového nemohou dovolit.

0 3
možnosti

K98a91r83e23l 91N13o17v49á42k

21. 8. 2016 18:59

Ještě aby se pivo z minipivovarů dalo pít.

0 8
možnosti

J31a53n 28K40r46á59t81k77ý

21. 8. 2016 16:46

Jan Sůra lže

Nedávný marketingový trik Gambrinusu alias Patrona je krásným příkladem, že stačí označení minipivo a všichni si libují, jak skvělé pivo pijí.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/viceprezident-svazu-minipivovaru-jan-kocka-rozhovor-pfe-/ekonomika.aspx?c=A160818_2267027_ekonomika_rts

Neznám nikoho, komu to chutnalo. To, že chemici z Gambrinusu pak tvrdili (a vytvořili lhavou reklamu), že to lidem chutnalo, neznamená, že to opravdu lidi chtěli pít. A už vůbec ne ti, kteří vyhledávají minipivo.

Stejně tak není pravda, že "všichni si libují, jak pijí skvělé pivo, když pijí minipivo". Pan Sůra asi nikdy nebyl v hospodě, stále víc než 95% piva vypitého v ČR se totiž vyrobí ve velkých pivovarech.

A pozor - pivař, který má rád minipivovary, vyhledává dobrá piva. I mezi minipivovary se bohužel najdou slabší. Článek se snaží z pivařů, kteří hledají kvalitu, dělat blbce.

Ale pan Sůra dostal za úkol napsat kus, tak něco naflákal od stolu... Nebo to taky platil PU?

10 5
možnosti

Ono většinou platí, že kdo má nové vybavení a začíná, snaží se to pivo udělat co nejkvalitněji, aby udělal dobrý první dojem. Což nyní platí pro většinu minipivovarů.

Až teprve když se to bude vařit pár let, tak se objeví ti, kterým se ta prosperita nepovede a budou na to vaření a na kvalitu třeba i kašlat a vyrábět patoky.

I když dost možná se toto děje už dnes.

3 0
možnosti

Pivo si obcas dam, ale poznat rozdil mezi znackami je nad me schopnosti. Vim akorat, ze Radegast je na mne moc horky, jinak poznam rozdil jen mezi svetlym a tmavym a zda je normalni ci nefiltrovane :-)

0 0
možnosti

J85a90n 49S24o65u80k76u16p

21. 8. 2016 21:56

Radegast moc hořký? Radegast byl skutečně hořký tak 20 let zpět.

0 0
možnosti

Nejen minipivovary, ale některé menší pivovary vaří ČESKÉ PIVO, které je pestré chutí a různými druhy, jež vracejí nás konzumenty opravdu k ČESKÉMU PIVU a ne

k europivu, kde se hledí hlavně na zisk. Sláva českého či moravského pivovarnictví musí žít dál.

5 2
možnosti

J24a87n 87S53o60u59k59u69p

21. 8. 2016 21:58

Paradoxní na tom je, že mnoho profláklých minipivovarů si udělalo jméno právě na NEčeském pivu.

0 0
možnosti

Vzpominam jak pred nejakymi 15 lety, kdyz tu nekdo zacal informovat o jinych druzich piv, belgickych, svrchnich, psenicnych, tak jak hrube burani reagovali !

8 2
možnosti

To se děje dodnes. I když osvěta je solidní a výběr ještě lepší.

3 1
možnosti