- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Byla doba, kdy jsem pil prakticky jenom minipivovary, ale posledni dobou si cim dal casteji dam radeji obyc filtrovany pasterovany lezak jako Plzen, nebo Radegast 12... Samozrejme v podniku, kde to umi nacepovat, ne o nejakeho neumetela, co sliva padajici penu z x kelimku...
Gambrihnus je nic moc a hlavně tam kde ho točí, ho většinou točí blbě, a o to je horší. S kvalitou točení piva ještě máme co dohánět, ve většině hospod točí špatně, pěna není hustá a mizí po pár minutách. Pokud je gambáč skvěle natočen, tak se dá i v nejhorším pít.
Je to možná smutné, ale rozhodně jedno z nejlíp pitelnych je prostě stará dobrá plzeň. U té se mi nestane, abych se po dvou třech kouscích druhý den ráno probudil s pocitem, že jsem jich dal osm. A to se týká jak velkých, tak malých pivovarů.
To je sice pravda, že stará dobrá Plzeň byla dobrá ale ta už se spoustu let nevaří...
Pivo s minipivovarů je nesrovnatelné proti zapáchajícím močkám z pivních chemiček.
Základní problém je v rozhádanosti v jednotlivých várkách.
Když doma vaříte stejné jídlo i opakovaně, pokaždé se Vám povede jinak.
Bohužel když uděláte chybu ve varném postupu je to často na vylití.
Odhadem jsem vylil tak 5% piv z minipivovarů.
Raději vylít několik procent, že mrtvá zapáchající piva vyrobená počítačem.
Normální pivo příjemně voní.
Já nedopil víc jak polovinu piv z minipivovaru. A pokud někdo něco není schopný opakovat dobrý výsledek, znamená to, že to prostě neumí. A velké pivovary si něco takového nemohou dovolit.
Ještě aby se pivo z minipivovarů dalo pít.
Jan Sůra lže
Nedávný marketingový trik Gambrinusu alias Patrona je krásným příkladem, že stačí označení minipivo a všichni si libují, jak skvělé pivo pijí.
Neznám nikoho, komu to chutnalo. To, že chemici z Gambrinusu pak tvrdili (a vytvořili lhavou reklamu), že to lidem chutnalo, neznamená, že to opravdu lidi chtěli pít. A už vůbec ne ti, kteří vyhledávají minipivo.
Stejně tak není pravda, že "všichni si libují, jak pijí skvělé pivo, když pijí minipivo". Pan Sůra asi nikdy nebyl v hospodě, stále víc než 95% piva vypitého v ČR se totiž vyrobí ve velkých pivovarech.
A pozor - pivař, který má rád minipivovary, vyhledává dobrá piva. I mezi minipivovary se bohužel najdou slabší. Článek se snaží z pivařů, kteří hledají kvalitu, dělat blbce.
Ale pan Sůra dostal za úkol napsat kus, tak něco naflákal od stolu... Nebo to taky platil PU?
Ono většinou platí, že kdo má nové vybavení a začíná, snaží se to pivo udělat co nejkvalitněji, aby udělal dobrý první dojem. Což nyní platí pro většinu minipivovarů.
Až teprve když se to bude vařit pár let, tak se objeví ti, kterým se ta prosperita nepovede a budou na to vaření a na kvalitu třeba i kašlat a vyrábět patoky.
I když dost možná se toto děje už dnes.
Pivo si obcas dam, ale poznat rozdil mezi znackami je nad me schopnosti. Vim akorat, ze Radegast je na mne moc horky, jinak poznam rozdil jen mezi svetlym a tmavym a zda je normalni ci nefiltrovane
Radegast moc hořký? Radegast byl skutečně hořký tak 20 let zpět.
Nejen minipivovary, ale některé menší pivovary vaří ČESKÉ PIVO, které je pestré chutí a různými druhy, jež vracejí nás konzumenty opravdu k ČESKÉMU PIVU a ne
k europivu, kde se hledí hlavně na zisk. Sláva českého či moravského pivovarnictví musí žít dál.
Paradoxní na tom je, že mnoho profláklých minipivovarů si udělalo jméno právě na NEčeském pivu.
Vzpominam jak pred nejakymi 15 lety, kdyz tu nekdo zacal informovat o jinych druzich piv, belgickych, svrchnich, psenicnych, tak jak hrube burani reagovali !
To se děje dodnes. I když osvěta je solidní a výběr ještě lepší.