Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Velké pivovary lákají na speciály. Podívejte se na jejich výrobu

Velké tuzemské pivovary stále častěji připravují speciální či netypická piva. Nyní uvařily speciály na Dny českého piva, do nichž se na konci září zapojí kolem šesti tisíc restaurací. Pokoušejí se tak reagovat na pokračující rozmach minipivovarů, jejichž počet se už blíží ke čtyřem stovkám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M15a42r77t40i88n 75G94r28a96c44i15a32s 6974914938562

„Chceme jít cestou více speciálů, přinášet pivo s novým příběhem. Začali jsme vařit limitované edice, které jsou většinou dostupné jen pro hospody, ať lidé mohou ochutnávat tam,“ potvrzuje šéf Staropramenu Petr Kovařík.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/jak-se-vari-pivo-ve-staropramenu-dop-/ekoakcie.aspx?c=A160915_153235_ekoakcie_map1

Tak proč jste kruci zrušili Kelta?

0/0
16.9.2016 12:58
Foto

Z68b73y37n11ě86k 13M96e50l26i21c78h91a98r 9735347635259

to je teda pěkně tendenční článek, v kterém vidím pár blábolů: počet dávek chmelu nehovoří o jeho celkovém množství, takže jestli sypu 4x nebo 5x, to pořád může být stejné množství // pivovar Staropramen určitě neuvařil 3M hl piva - pokud je prodal, pak při jejich metodách ředění uvařil daleko méně... /// kdo má rád pivo a sebe, Staropramenu se obloukem vyhne

+2/0
16.9.2016 11:46

M81i64r31o21s40l30a96v 47B45e61d33n83á70ř 6587819244461

Specialista na speciály je náchodský Primátor.R^

+1/0
16.9.2016 7:48

J18a24n 68S34o36u11k45u36p 1234774966135

Z těch velkých ano.. některé jeho kusy jsou velmi dobré (EPA např. )

0/0
16.9.2016 8:47
Foto

I29m33r19i51c16h 25S37u72c44h38a52r39s62k51ý 8506733655551

Další reklama na to jejich nepoživatelné europivo.........:-PRv

Doporučuji malý pivovar Rohov......;-)R^

0/0
16.9.2016 7:36

J61a95n 76M62e64r20t93a 3902540621858

Čím víckrát chmelené, tím víc Adidas? V počtu chmelení to nebude. Troje chmelení plus chmelení za studena by měla být dostatečná. Ono u toho Staropramenu by to pro začátek chtělo třeba upustit od používání náhražek sladu. A pak taky je potřeba zvážit velikosti dávek chmele a použité chmely. Ono když se to chmelí dobře, tak ani není moc potřeba se tím chlubit, protože to pivo mluví za sebe.

+5/0
16.9.2016 0:19

J84a27n 52S10o44u26k38u23p 1424634426545

Záleží na pivu, receptu. Obecně je teď trend je skutečně ́čím víc chmele, tím víc Adidas ́, osobně sem přearomatizovaných piv přepitý, tak se směruju v poslední době jinam. Ale když se to umí a povede a je precizní sládek a proces, tak je to lahoda.

0/0
16.9.2016 8:49

J51i11ř79í 70S38c70h84w59a70c69h 8668254108356

"speciál" je přece "třinácka" a "starší" ne? ;-)

0/0
15.9.2016 23:55

R65i68c97h56a25r69d 74B85a59r21t10o39š 4289355229591

Ano, standardně, resp. podle nějaké normy, zákonu. Speciálem ovšem může být i jeden z desítek různých pivních stylů (proč ne, u nás).

Zkrátka ten pokus velkých pivovarů o speciál uvedený v článku je vhodný tak maximálně k pobavení.

+2/0
16.9.2016 0:08

R33i91c29h51a35r61d 83B49a65r30t69o12š 4249245599361

Mu ha ha, komické :-). Mimochodem, to podle mě není absence speciálů, proč cílovka chodí méně do hospod. Podle mě to je cena, která za to může. Již je vůči mizerným mzdám tak vysoká. že to lidi nechtějí dávat a koupí si radši mnohem levnějsí pivo z lahve v krámě.

0/−1
15.9.2016 23:16

M98a18r59t68i24n 84T47o71m79á64š 1509670701985

Teď mám doma naraženej americkej ležák ze Žatce a musím říct, že ten je fakt exkluzivní.

Je vážně spousta důvodů, proč si nedát Staropramen 1x navíc chmelenej nebo Gambáč s příběhem :-D

Např. Comenius, Flying Cloud Pale Ale, Rychtář Rataj, Sedmej schod a další, a další. :)

+4/0
15.9.2016 21:26

P52a58v47e20l 46B74e95ň58a 8106143836

Tak to jsou taky speciály jak noha.....vydrží to rok v láhvi. Zkuste Albrechta - luxusní řemeslné pivo a není extra drahé

+3/0
15.9.2016 22:22

M58a90r94e98k 71K70l45u61f72a 3398194754536

Pivovar Gambrinus by udělal ze všeho nejlépe, kdyby začal vařit pivo místo těch svých nepoživatelných břeček. :-/

+10/−1
15.9.2016 20:55

P44a47v53e56l 70J69a20k25u78b65í77č21e64k 3140779837

Dokud točený bude minimálně 2x dražší než lahváč, tak do hospod těžko někoho nalákáte... Dělá to cena.

+2/−2
15.9.2016 20:37

M40a50r18t54i84n 65K92a52r71á18s92e15k 9168963698428

Jidlo v restauraci je jeste drazsi oproti supermarketu.... A v zahranici je ten rozdil mnohem vetsi...

+2/0
15.9.2016 20:49

P82a92v74e97l 31B48e86ň40a 8936673796

kecy. dokud libi budou chlasta brecky a vyrobni cenou ( Plzen = 3 kc) a neoceni remeslne pivo, tak se bude v hospodach cepovat G, Staropramen a podobne. Ted sem byl na Frydlantsku 3 tydny a to co vari Albrecht, to je luxus a cena lidova....vratme se k pivo z Prvni republiky a prestanme pit blafy

+1/−1
15.9.2016 22:25

F34a27n 87K16u66c67e76r41a 4888110305679

Asi jak kde, u nás je lahváč Otakar za 13, točený za 18. Pivo za 7kč nepovažuji za pivo

+1/0
15.9.2016 23:20

D78a53n10i84e62l 75J15a19n80k95o 9449379700382

To je teda pekna blbost - neplatis v hospodě jen za pivo ale i za prostředí ...

A 1/2L mezi 30 - 40 je cena za kvalitni pivo ...

+1/0
16.9.2016 8:38

O78n61d91ř62e77j 60M26i84k67e35š 9826110362469

To jsou teda "speciály" jak noha!

+9/0
15.9.2016 20:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.