Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Velké pivovary lákají na speciály. Podívejte se na jejich výrobu

Velké tuzemské pivovary stále častěji připravují speciální či netypická piva. Nyní uvařily speciály na Dny českého piva, do nichž se na konci září zapojí kolem šesti tisíc restaurací. Pokoušejí se tak reagovat na pokračující rozmach minipivovarů, jejichž počet se už blíží ke čtyřem stovkám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M70a61r20t18i53n 27G22r44a71c34i67a23s 6734654668572

„Chceme jít cestou více speciálů, přinášet pivo s novým příběhem. Začali jsme vařit limitované edice, které jsou většinou dostupné jen pro hospody, ať lidé mohou ochutnávat tam,“ potvrzuje šéf Staropramenu Petr Kovařík.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/jak-se-vari-pivo-ve-staropramenu-dop-/ekoakcie.aspx?c=A160915_153235_ekoakcie_map1

Tak proč jste kruci zrušili Kelta?

0/0
16.9.2016 12:58
Foto

Z56b60y60n76ě26k 35M72e47l97i15c35h16a70r 9285317275449

to je teda pěkně tendenční článek, v kterém vidím pár blábolů: počet dávek chmelu nehovoří o jeho celkovém množství, takže jestli sypu 4x nebo 5x, to pořád může být stejné množství // pivovar Staropramen určitě neuvařil 3M hl piva - pokud je prodal, pak při jejich metodách ředění uvařil daleko méně... /// kdo má rád pivo a sebe, Staropramenu se obloukem vyhne

+2/0
16.9.2016 11:46

M50i94r30o24s62l67a63v 71B87e31d70n28á77ř 6617859794281

Specialista na speciály je náchodský Primátor.R^

+1/0
16.9.2016 7:48

J81a92n 29S17o48u45k88u72p 1204484906165

Z těch velkých ano.. některé jeho kusy jsou velmi dobré (EPA např. )

0/0
16.9.2016 8:47
Foto

I72m53r12i50c78h 33S69u45c42h93a92r95s14k37ý 8136123285301

Další reklama na to jejich nepoživatelné europivo.........:-PRv

Doporučuji malý pivovar Rohov......;-)R^

0/0
16.9.2016 7:36

J52a49n 35M51e45r38t96a 3362110581418

Čím víckrát chmelené, tím víc Adidas? V počtu chmelení to nebude. Troje chmelení plus chmelení za studena by měla být dostatečná. Ono u toho Staropramenu by to pro začátek chtělo třeba upustit od používání náhražek sladu. A pak taky je potřeba zvážit velikosti dávek chmele a použité chmely. Ono když se to chmelí dobře, tak ani není moc potřeba se tím chlubit, protože to pivo mluví za sebe.

+5/0
16.9.2016 0:19

J51a51n 28S71o65u24k77u67p 1774984386255

Záleží na pivu, receptu. Obecně je teď trend je skutečně ́čím víc chmele, tím víc Adidas ́, osobně sem přearomatizovaných piv přepitý, tak se směruju v poslední době jinam. Ale když se to umí a povede a je precizní sládek a proces, tak je to lahoda.

0/0
16.9.2016 8:49

J43i85ř87í 98S33c12h20w41a86c53h 8898954518796

"speciál" je přece "třinácka" a "starší" ne? ;-)

0/0
15.9.2016 23:55

R31i18c73h52a52r31d 21B14a90r51t74o33š 4489225359431

Ano, standardně, resp. podle nějaké normy, zákonu. Speciálem ovšem může být i jeden z desítek různých pivních stylů (proč ne, u nás).

Zkrátka ten pokus velkých pivovarů o speciál uvedený v článku je vhodný tak maximálně k pobavení.

+2/0
16.9.2016 0:08

R50i30c24h33a91r65d 57B39a72r33t89o26š 4539975619321

Mu ha ha, komické :-). Mimochodem, to podle mě není absence speciálů, proč cílovka chodí méně do hospod. Podle mě to je cena, která za to může. Již je vůči mizerným mzdám tak vysoká. že to lidi nechtějí dávat a koupí si radši mnohem levnějsí pivo z lahve v krámě.

0/−1
15.9.2016 23:16

M30a84r92t69i93n 34T56o16m14á38š 1939450331105

Teď mám doma naraženej americkej ležák ze Žatce a musím říct, že ten je fakt exkluzivní.

Je vážně spousta důvodů, proč si nedát Staropramen 1x navíc chmelenej nebo Gambáč s příběhem :-D

Např. Comenius, Flying Cloud Pale Ale, Rychtář Rataj, Sedmej schod a další, a další. :)

+4/0
15.9.2016 21:26

P63a97v16e52l 12B68e80ň27a 8876643596

Tak to jsou taky speciály jak noha.....vydrží to rok v láhvi. Zkuste Albrechta - luxusní řemeslné pivo a není extra drahé

+3/0
15.9.2016 22:22

M43a78r29e41k 93K59l91u88f52a 3138634294656

Pivovar Gambrinus by udělal ze všeho nejlépe, kdyby začal vařit pivo místo těch svých nepoživatelných břeček. :-/

+10/−1
15.9.2016 20:55

P48a26v73e18l 29J62a70k21u15b72í68č91e20k 3100949927

Dokud točený bude minimálně 2x dražší než lahváč, tak do hospod těžko někoho nalákáte... Dělá to cena.

+2/−2
15.9.2016 20:37

M50a12r95t37i19n 59K54a37r73á19s77e11k 9558803968988

Jidlo v restauraci je jeste drazsi oproti supermarketu.... A v zahranici je ten rozdil mnohem vetsi...

+2/0
15.9.2016 20:49

P77a50v14e85l 94B72e97ň35a 8936483386

kecy. dokud libi budou chlasta brecky a vyrobni cenou ( Plzen = 3 kc) a neoceni remeslne pivo, tak se bude v hospodach cepovat G, Staropramen a podobne. Ted sem byl na Frydlantsku 3 tydny a to co vari Albrecht, to je luxus a cena lidova....vratme se k pivo z Prvni republiky a prestanme pit blafy

+1/−1
15.9.2016 22:25

F15a59n 48K83u58c95e95r12a 4108660905569

Asi jak kde, u nás je lahváč Otakar za 13, točený za 18. Pivo za 7kč nepovažuji za pivo

+1/0
15.9.2016 23:20

D87a70n46i43e19l 83J68a64n34k75o 9699239680952

To je teda pekna blbost - neplatis v hospodě jen za pivo ale i za prostředí ...

A 1/2L mezi 30 - 40 je cena za kvalitni pivo ...

+1/0
16.9.2016 8:38

O19n97d76ř14e70j 43M70i31k48e76š 9356350282159

To jsou teda "speciály" jak noha!

+9/0
15.9.2016 20:06





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.