Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Velké pivovary lákají na speciály. Podívejte se na jejich výrobu

Velké tuzemské pivovary stále častěji připravují speciální či netypická piva. Nyní uvařily speciály na Dny českého piva, do nichž se na konci září zapojí kolem šesti tisíc restaurací. Pokoušejí se tak reagovat na pokračující rozmach minipivovarů, jejichž počet se už blíží ke čtyřem stovkám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M40a30r72t18i39n 34G45r26a93c36i35a84s 6614544318792

„Chceme jít cestou více speciálů, přinášet pivo s novým příběhem. Začali jsme vařit limitované edice, které jsou většinou dostupné jen pro hospody, ať lidé mohou ochutnávat tam,“ potvrzuje šéf Staropramenu Petr Kovařík.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/jak-se-vari-pivo-ve-staropramenu-dop-/ekoakcie.aspx?c=A160915_153235_ekoakcie_map1

Tak proč jste kruci zrušili Kelta?

0/0
16.9.2016 12:58
Foto

Z16b23y22n52ě75k 20M75e11l11i80c13h78a59r 9435637385599

to je teda pěkně tendenční článek, v kterém vidím pár blábolů: počet dávek chmelu nehovoří o jeho celkovém množství, takže jestli sypu 4x nebo 5x, to pořád může být stejné množství // pivovar Staropramen určitě neuvařil 3M hl piva - pokud je prodal, pak při jejich metodách ředění uvařil daleko méně... /// kdo má rád pivo a sebe, Staropramenu se obloukem vyhne

+2/0
16.9.2016 11:46

M27i44r79o91s95l14a33v 90B38e69d52n69á24ř 6927819164841

Specialista na speciály je náchodský Primátor.R^

+1/0
16.9.2016 7:48

J52a94n 33S31o38u29k54u70p 1174574306655

Z těch velkých ano.. některé jeho kusy jsou velmi dobré (EPA např. )

0/0
16.9.2016 8:47
Foto

I66m60r72i96c35h 44S20u50c86h19a19r87s60k47ý 8506323415851

Další reklama na to jejich nepoživatelné europivo.........:-PRv

Doporučuji malý pivovar Rohov......;-)R^

0/0
16.9.2016 7:36

J87a31n 71M73e90r68t14a 3372880241358

Čím víckrát chmelené, tím víc Adidas? V počtu chmelení to nebude. Troje chmelení plus chmelení za studena by měla být dostatečná. Ono u toho Staropramenu by to pro začátek chtělo třeba upustit od používání náhražek sladu. A pak taky je potřeba zvážit velikosti dávek chmele a použité chmely. Ono když se to chmelí dobře, tak ani není moc potřeba se tím chlubit, protože to pivo mluví za sebe.

+5/0
16.9.2016 0:19

J30a88n 55S13o34u71k18u79p 1714884586705

Záleží na pivu, receptu. Obecně je teď trend je skutečně ́čím víc chmele, tím víc Adidas ́, osobně sem přearomatizovaných piv přepitý, tak se směruju v poslední době jinam. Ale když se to umí a povede a je precizní sládek a proces, tak je to lahoda.

0/0
16.9.2016 8:49

J65i96ř42í 84S45c69h89w78a31c39h 8308694988926

"speciál" je přece "třinácka" a "starší" ne? ;-)

0/0
15.9.2016 23:55

R91i69c13h92a96r55d 95B25a66r30t62o84š 4369755419521

Ano, standardně, resp. podle nějaké normy, zákonu. Speciálem ovšem může být i jeden z desítek různých pivních stylů (proč ne, u nás).

Zkrátka ten pokus velkých pivovarů o speciál uvedený v článku je vhodný tak maximálně k pobavení.

+2/0
16.9.2016 0:08

R69i95c39h59a16r76d 57B82a68r67t97o45š 4139905679851

Mu ha ha, komické :-). Mimochodem, to podle mě není absence speciálů, proč cílovka chodí méně do hospod. Podle mě to je cena, která za to může. Již je vůči mizerným mzdám tak vysoká. že to lidi nechtějí dávat a koupí si radši mnohem levnějsí pivo z lahve v krámě.

0/−1
15.9.2016 23:16

M14a40r78t48i75n 77T90o12m74á49š 1399220321595

Teď mám doma naraženej americkej ležák ze Žatce a musím říct, že ten je fakt exkluzivní.

Je vážně spousta důvodů, proč si nedát Staropramen 1x navíc chmelenej nebo Gambáč s příběhem :-D

Např. Comenius, Flying Cloud Pale Ale, Rychtář Rataj, Sedmej schod a další, a další. :)

+4/0
15.9.2016 21:26

P43a24v46e77l 69B34e39ň48a 8866243216

Tak to jsou taky speciály jak noha.....vydrží to rok v láhvi. Zkuste Albrechta - luxusní řemeslné pivo a není extra drahé

+3/0
15.9.2016 22:22

M30a34r39e56k 59K22l75u61f75a 3808944954926

Pivovar Gambrinus by udělal ze všeho nejlépe, kdyby začal vařit pivo místo těch svých nepoživatelných břeček. :-/

+10/−1
15.9.2016 20:55

P76a90v15e36l 83J66a47k45u59b18í33č82e97k 3340309437

Dokud točený bude minimálně 2x dražší než lahváč, tak do hospod těžko někoho nalákáte... Dělá to cena.

+2/−2
15.9.2016 20:37

M55a64r53t64i36n 54K53a61r55á24s37e63k 9608563788478

Jidlo v restauraci je jeste drazsi oproti supermarketu.... A v zahranici je ten rozdil mnohem vetsi...

+2/0
15.9.2016 20:49

P28a53v11e78l 28B13e64ň30a 8766753706

kecy. dokud libi budou chlasta brecky a vyrobni cenou ( Plzen = 3 kc) a neoceni remeslne pivo, tak se bude v hospodach cepovat G, Staropramen a podobne. Ted sem byl na Frydlantsku 3 tydny a to co vari Albrecht, to je luxus a cena lidova....vratme se k pivo z Prvni republiky a prestanme pit blafy

+1/−1
15.9.2016 22:25

F26a15n 73K60u86c54e27r29a 4258510415659

Asi jak kde, u nás je lahváč Otakar za 13, točený za 18. Pivo za 7kč nepovažuji za pivo

+1/0
15.9.2016 23:20

D31a46n52i80e69l 38J83a84n13k38o 9859649540322

To je teda pekna blbost - neplatis v hospodě jen za pivo ale i za prostředí ...

A 1/2L mezi 30 - 40 je cena za kvalitni pivo ...

+1/0
16.9.2016 8:38

O51n24d52ř10e33j 86M60i83k37e55š 9816620502189

To jsou teda "speciály" jak noha!

+9/0
15.9.2016 20:06





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.