Diskuze

Každá čtvrtá potravina pochází z nemocného zvířete, tvrdí německá studie

Zanícená vemena krav, polámané kosti nosnic a zničené klouby vepřů. Podle studie spotřebitelské organizace Foodwatch pochází každý čtvrtý zvířecí produkt v Německu z nemocného hospodářského zvířete. Na pultech obchodů se pak objevují jako zcela nezávadné potraviny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

njn, ale zas ty slevy potom, ze?! fuj ...

0 0
možnosti
VH

Komunisti to prodávali na tak zvaných nucených výsecích.Demokrati je zrušili.Přeci to nebudou prodávat se slevou když máme to tržní hospodářství.

1 0
možnosti
VG

V60í77t 55G44a49b58r57i44e73l

29. 9. 2016 12:16

"Rád bych uvedl na pravou míru ten incident se sendvičem Kafilero. Používáme výhradně zdravé maso z nemocných zvířat. To je běžná praxe."

1 0
možnosti
OP

Vážně je potřeba jíst toho masa tolik a za tak nízkou cenu?

8 1
možnosti
AZ

Ponechal bych to tak, aby si každý mohl o svých potřebách rozhodnout sám.

0 1
možnosti
PN

koukám, že vegani přišli s novou taktikou ;-D

2 4
možnosti
JF

Nemyslím si, že by toto mělo něco společného s militantními vegany. To, že hospodářská zvířata žijí ve velkochovech v otřesných podmínkách je pravda. Jestli máte silný žaludek, najděte si nějaké video, jak to vypadá na jatkách při porážce. Já maso jím a takové video prostě nedám. Snažím se kupovat maso z chovů, kde se se zvířaty slušně zachází.

A pokud je někde vegetariánem nebo veganem z těchto důvodů, pak to bezvýhradně chápu. Na rozdíl od těch, co tvrdí že maso je jedovaté a ve střevech nám hnije.

7 0
možnosti
MB

Tak na okraj k diskuzi o vegetariánství.

Jsem přirozený masožravec - tím myslím, že masa jím dost a velmi mi chutná. Zkoušel jsem jíst vegetariánsky (etické důvody), vydržel jsem to tři čtvrtě roku. Pak jsem začal dostávat vyloženě žravou chuť na maso (hlavně na hovězí), kdy jsem cítil, že bych byl ochotný trhat a žvýkat ho i syrové. ;-) Asi mi chybělo ve stravě železo nebo co já vím co.

Každopádně výsledek toho pokusu nic moc. Místo k zelenině (po které jsem měl stále pocit hladu) jsem skončil na pečivu a u sýrů. Sóju a vše ze sóji jsem začal velice rychle nesnášet. Navíc jsem si uvědomoval, že jíst vajíčka a pít mléko (včetně těch sýr) také není eticky nic moc, ale když jsem se to pokusil vysadit nebo aspoň omezit, tak jsem měl pocit, že vlastně nemám ani pořádně co jíst. ;-)

Nakonec, když jsem pak řešil, do čeho všeho se přidávají živočišné části, tak jsem se raději vrátil ke klasickému masu.

3 1
možnosti
MB

Takže eticky sice uznávám, že vegetariánství (nebo ještě spíš veganství) je lepší, ale prakticky mám pocit, že bych se prostě normálně nenajedl.

Tak se aspoň snažím jíst kvalitní maso a pokud mám na výběr, kupuji spíš domácí vajíčka a kvalitnější věci.

2 3
možnosti
JN

Titulek vyděsil vegetariány.

0 1
možnosti

Nemci udelali studii ... a maso z nemocných zvírat vyvázejí k nám?

EU se za pomoci nasich neschopných úredníku darí likvidovat ceské zemedelství, lidé se po spatných zkusenostech bojí kupovat maso z Polska, tak kupují to z Nemecka...

Nakonec není divu, kdyz v EU nás zastupovali a zastupují lidé jako popleta Špidla nebo vypocítavý hoch komunistických rodicu a prarodicu - Pospíšil, tak si muzeme uzívat zdraví skodlivých výrobku. Rv

0 4
možnosti
PA

No rekl bych, ze treba v Cesku se ty nemocne organy mozna ani nevyhazuji :D

0 0
možnosti
ED

E53d40a 98D77r92á11b30e44k

29. 9. 2016 9:16

a teď si vemte, že každý třetí konzument je nemocný, přičemž každý desátý vážně nebo alespoň prodělal nemoc před konzumací8-o!!!!

4 0
možnosti