- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To není možné, socialistická výuka už máme 27 let od revoluce a stále se něco hází na bolševika jen pro připomenutí bolševik byl tady jen 41 let
Jinak k tématu co jste si vychovali tak to máte, dnes odcházejí poválečné ročníky do důchodu, husakovi děti už prozřeli a vaše mladá (jinými slovy nezkažená mládež) umí s prominutím ........... nebudu sprostý.
TO JE LEŽ
Za bolševika se z Eček a z náhražek nevařilo, protože žádné nebyly.
Tohle přineslo až učňovské školství Václava Klause.
za bolševika se prodávaly ještě větší sr*čky jako dneska. Akorát se to nemuselo psát na obal
Nevěřím konstatování, že vyučený kuchař neumí připravit jíšku. Možná ji neumí dle představ profesionála. Každý kuchař svou praxí přichází na plno věcí, jak něco vylepšit, inovovat nebo přizpůsobovat poptávce. To žádného učně nikde nenaučí.
většina kuchařů smíchá vodu s moukou a poklada to za jíšku takže opravdu ji většina neumí
Co se týče školství, zkostnatělé je i v mnoha dalších oborech...
jo vyučit se tady za darmíko a pak hurá do němec...jako doktůrci, a neřikejte mi že se vy škole nic nenaučí to je kravina prvního stupně..
Pokud budou mít lepší podmínky k práci tady, pak jistě nebudou utíkat. Ani doktoři, ani kuchaři.
Reklamní článek. Ať síť hotelů vychovává učně podle těch skvělých metod a ne jenom pro svou potřebu, ale i pro jiné firmy.
Vsak z te skoly muzete jit pak kamkoliv.
A je celkem smutny, ze musi cely vzdelavaci program prepracovat soukromnik, protoze varit spagety s kecupem a konzervou je podle ministerstva skolstvi zcela ok a v souladu s normama
Nadpis je dosť zavádzajúci. Práve za socializmu bol systém vzdelavania podstatne viac zameraný na praktickú stránku. Študenti praxovali v podnikoch a nie v učebniach. Teraz sa k tomu začínajú školy vracať a dal sa tomu názov duálne vzdelávanie. Veď je to divné ak murár na učilišti nemuruje ale robí seminárnu prácu z dejepisu.
ano v podnicích ve kterých se naučily krást,zašívat a po odborné stránce to bylo taky nic moc
No, ona ta "socialistická výuka" zase tak zlá nebyla. Když jsem se učil na kuchaře v době komunismu já, tak jsme měli hned v prváku týden školu a týden praxe, i v prváku jsme už chodili i na odpolední směny se starším kuchařem, ve druháku jsme dělali i soboty a neděle, vychovávali nás cíleně k samostatnosti a ve třeťáku , kdy jsme měli v týdnu jen dva dny školy a zbytek praxe, jsme už byli v různých provozech na praxi, kde sme makali, jako diví. Dnes mají učni praxe jen po-pá, soboty a neděle ani omylem, stejně, jako neznají odpolední směny a už vůbec ne reálné provozy. A když pak po vyučení do nějakého spadnou, tak koukají , jako puci, nic neumějí a snaží se se vším vychytračit, jak se dá. Ale při nástupu si nezapomenou říci o 20.000 čistého...... Těch skutečně dobrých je pak jen neviditelné promile.
Ono socialistické školství po odečtení komunistické občanské výchovy a domrveného dějepisu vůbec "zas tak zlé" nebylo. Rozhodně výstupem byl absolvent, který věděl co je autorita pedagoga, něco uměl a měl nějaký budoucí cíl. Což se ani jedno dnes tvrdit nedá.
Vyzývám pana redaktora Filipa Horáčka, aby si nastudoval význam a použití slova "oproti", když ho chce dávat do perexu.
Dřív platilo, ve všech oborech, jednoduché: " Kdo umí, ten umí. Kdo neumí tak učí! Byla síť hotelů s názvem "Interhotel", Tam pracovali kuchaři co nás reprezentovali na Světových výstavách a ti něco uměli!