Diskuze

Konec náhražek a biflování. Kuchařské školy mění socialistickou výuku

Školství, které vychovává kuchaře, prožívá malou revoluci. Už polovina gastronomických škol ze zhruba 130 se rozhodla, že upustí od biflování receptů a vaření z náhražek. Oproti konvencím se postavila i největší síť hotelů v Česku CPI Hotels miliardáře Radovana Vítka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

To není možné, socialistická výuka ?už máme 27 let od revoluce a stále se něco hází na bolševika 8-o jen pro připomenutí bolševik byl tady jen 41 let ;-)

Jinak k tématu co jste si vychovali tak to máte, dnes odcházejí poválečné ročníky do důchodu, husakovi děti už prozřeli a vaše mladá (jinými slovy nezkažená mládež) umí s prominutím ........... nebudu sprostý.

3 0
možnosti
PS

TO JE LEŽ!!

Za bolševika se z Eček a z náhražek nevařilo, protože žádné nebyly.

Tohle přineslo až učňovské školství Václava Klause.

3 2
možnosti
PP

P77e77t41r 45P26e68t77r

19. 10. 2016 18:22

za bolševika se prodávaly ještě větší sr*čky jako dneska. Akorát se to nemuselo psát na obal

2 3
možnosti
DH

Nevěřím konstatování, že vyučený kuchař neumí připravit jíšku. Možná ji neumí dle představ profesionála. Každý kuchař svou praxí přichází na plno věcí, jak něco vylepšit, inovovat nebo přizpůsobovat poptávce. To žádného učně nikde nenaučí.

0 0
možnosti
RS

většina kuchařů smíchá vodu s moukou a poklada to za jíšku ;-O takže opravdu ji většina neumí

0 1
možnosti
MK

Co se týče školství, zkostnatělé je i v mnoha dalších oborech...

1 0
možnosti
DP

D61a90v49i31d 34P90e69n95k

19. 10. 2016 11:31

jo vyučit se tady za darmíko a pak hurá do němec...jako doktůrci, a neřikejte mi že se vy škole nic nenaučí to je kravina prvního stupně..

0 3
možnosti
TL

Pokud budou mít lepší podmínky k práci tady, pak jistě nebudou utíkat. Ani doktoři, ani kuchaři.

3 0
možnosti
AB

Reklamní článek. Ať síť hotelů vychovává učně podle těch skvělých metod a ne jenom pro svou potřebu, ale i pro jiné firmy.

0 0
možnosti
PP

P89e71t32r 80P64e56t62r

19. 10. 2016 11:42

Vsak z te skoly muzete jit pak kamkoliv.

A je celkem smutny, ze musi cely vzdelavaci program prepracovat soukromnik, protoze varit spagety s kecupem a konzervou je podle ministerstva skolstvi zcela ok a v souladu s normama

1 1
možnosti
MM

Nadpis je dosť zavádzajúci. Práve za socializmu bol systém vzdelavania podstatne viac zameraný na praktickú stránku. Študenti praxovali v podnikoch a nie v učebniach. Teraz sa k tomu začínajú školy vracať a dal sa tomu názov duálne vzdelávanie. Veď je to divné ak murár na učilišti nemuruje ale robí seminárnu prácu z dejepisu.

2 0
možnosti
RS

ano v podnicích ve kterých se naučily krást,zašívat a po odborné stránce to bylo taky nic moc

3 0
možnosti
JD

No, ona ta "socialistická výuka" zase tak zlá nebyla. Když jsem se učil na kuchaře v době komunismu já, tak jsme měli hned v prváku týden školu a týden praxe, i v prváku jsme už chodili i na odpolední směny se starším kuchařem, ve druháku jsme dělali i soboty a neděle, vychovávali nás cíleně k samostatnosti a ve třeťáku , kdy jsme měli v týdnu jen dva dny školy a zbytek praxe, jsme už byli v různých provozech na praxi, kde sme makali, jako diví. Dnes mají učni praxe jen po-pá, soboty a neděle ani omylem, stejně, jako neznají odpolední směny a už vůbec ne reálné provozy. A když pak po vyučení do nějakého spadnou, tak koukají , jako puci, nic neumějí a snaží se se vším vychytračit, jak se dá. Ale při nástupu si nezapomenou říci o 20.000 čistého...... Těch skutečně dobrých je pak jen neviditelné promile.

4 1
možnosti
JT

J42a29n 26T68a85r44a58b81a

19. 10. 2016 10:09

Ono socialistické školství po odečtení komunistické občanské výchovy a domrveného dějepisu vůbec "zas tak zlé" nebylo. Rozhodně výstupem byl absolvent, který věděl co je autorita pedagoga, něco uměl a měl nějaký budoucí cíl. Což se ani jedno dnes tvrdit nedá.

4 0
možnosti
AH

Vyzývám pana redaktora Filipa Horáčka, aby si nastudoval význam a použití slova "oproti", když ho chce dávat do perexu.

0 0
možnosti
JM

Dřív platilo, ve všech oborech, jednoduché: " Kdo umí, ten umí. Kdo neumí tak učí! Byla síť hotelů s názvem "Interhotel", Tam pracovali kuchaři co nás reprezentovali na Světových výstavách a ti něco uměli!R^

0 0
možnosti