Diskuze

Startuje EET pro hotely a restaurace. Co čeká na 40 tisíc podnikatelů?

Účet za každé pivo a jídlo, které si dnes dáte v restauraci, by měl zaevidovat stát. O půlnoci začal ostrý provoz EET, prozatím je povinná pouze pro podnikatele v ubytovacích a stravovacích zařízeních. Stát si slibuje, že přinese miliardy do rozpočtu a narovná podmínky v podnikání, kde dosud někdo daně platí a jiný ne. Jak systém funguje, sledujeme v on-line reportáži.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U nás na rohu dnes hospodský zdražil desítku pívo z 28kč na 28,135kč.S úsměvem říkal,że prostě kvůli EET zdražit musel.Dostal od nás za dvě celkem slušné dýško.Tak snad nezavře.:-)

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 2
možnosti

J59a95n 50L37u89k44á43š

1. 12. 2016 16:41

Asi se zitra zkusim jit najist k Vietnamcum, jsem zvedav, jak se s tim poprali.

Mimochodem uz to u nich stoji porad stejne priblizne 6 let, tak nejake zdrazeni uz hezky dlouho ocekavam.

1 0
možnosti

Tak v Holešovicích méli dnes ceduli"Na protest proti EET a omezování svobody podnikání ZAVŘENO".Ale spíš nemají kasu.:-)

1 0
možnosti

Některé argumenty jsou fakt úsměvné. Páni restauratéři, hostinští či hoteliéři si zkrátka budou muset zvyknout, že zlatá éra "svobodného" podnikání skončila. Teď budou moci se hrdě hlásit ke slovu "podnikatel".

9 1
možnosti

Je to super stát se napakuje a vše se zdraží toto jste přeci chtěli zastánci EET.

Tak teď se dívejte ;-O;-€, to budeme všichni koukat.

1 5
možnosti

Zdražení nemá přímou souvislost s EET.

6 2
možnosti

M69a30r93e79k 49S33a86j42d88a

1. 12. 2016 15:12

"Dosud mohli také lidé, kteří nechtěli účet a třeba spěchali na autobus, jen zaplatit a číšník vyjel účtenku z kasy až poté, teď nesmí obsluha vzít peníze dopředu."

Super, takze kdyz nekdo necha penize za obed na stole a odejte, tak jak? Zavolat na nej policii? Nebo riskovat pokutu a zadat do kasy/vyjet uctenku pozdeji? Nebo prijem zatajit? A co na to AB az mu toto udelam v te jeho kavarne? Sam si udeli pulmilionovou pokutu? :-P

1 1
možnosti

J11a68n 90L63u76k31á71š

1. 12. 2016 16:33

Nevim, proc byste mel dostat pokutu, jelikoz vam utekl zakaznik. Uctenku vyjedete pozdeji, kdyz zjistite, ze se to stalo.

2 0
možnosti

Aby se podnikatele nedivili .Proč kauflandy teska atd. maji akce. Podle stareho přislovi ......někdy meně znamena vice.

2 0
možnosti

Restaurace jsou stejně moc levné, aspoň mají výmluvu, proč zdražit.

1 0
možnosti
Foto

Ja bych to zkraje udelal pro ty, co maji trzbu vetsi, nez treba 150 000/mes. A bylo by fuk, jestli jde o hospodu, kominika, ci klenotnictvi.

0 2
možnosti

Take prima reseni .... to je tak, kdyz se z vlady lidu provozovane volenymi zastupci vynecha ten lid/volic/danovy poplatnik ...

Ale asi by bylo nejdriv vhodne (tedy jen dle meho chabeho usudku) spocitat pomer takto EETeckovane ekonomiky vuci te vynechane casti... co kdybychom dospeli k pomeru 1:1 (samozrejme absolutne netusim, jaky pomer ve skutecnosti je) ?

0 0
možnosti

Krasne reakce, tedy jestli se da novinam verit:

Ve zhruba čtvrt roku otevřené restauraci Dobré hnízdo ve Zlíně-Malenovicích se od začátku zapojili do zkušebního provozu EET, s ostrým startem neměli technické problémy. Jídlo přesto zdražili o 5 korun, v dohledné době zdraží i pití. „Problémem je, že si lidé nepamatují, co všechno vlastně měli, je to opruz. Když je plno, zdržuje nás to od práce,“ povzdechl si jeden ze členů obsluhy.

Restaurace a pivnice U Osla řešila s novým systémem potíže, ještě v půl jedenácté nebylo jisté, jestli vůbec otevřou. Denní menu zatím bylo za stejnou cenu, podle obsluhy je ale zdražování jídel v plánu. O pět korun má stát víc i pivo, točená limonáda pak dokonce o deset korun

.V bufetu krajského soudu ve Zlíně v souvislosti s EET ceny nezvýšili. „Na konci prosince si vše vyhodnotím, pak zřejmě zdražím,“ uvažoval provozovatel Libor Máša. Doplnil, že technické potíže s elektronickou evidencí neřešil.

Tedy alespon k prvnimu bodu: tohle by asi mela byt napln prace obsluhy a jak tak koutkem oka pozoruji praci obsluhy v nektery podnicich, tak evidenci konzumace zakaznika resi okamzitym zadanim do tehdy stavajiciho systemu (pre-EET), tedy hodnota nadbytecneho opruzu pro obsluhu = 0. Predpokladam, ze i po zprovozneni post-EET modulu do tohoto systemu se opruz nijak nezvysi (jen pro upresneni, domnivam se, ze pre-EET system byl implementovan z duvodu predejiti jistym nedorozumenim mezi vlastnikem a obsluhou, tedy presne z toho sameho duvodu, proc stat nasazuje EET, akorat ze resi mozna " nedorozumeni" mezi nim/statem a vlastnikem).

1 0
možnosti

Mně hlavně přijde, že všichni hledají problém, kde není.

Pokud si nepamatuji, kdo co měl, tak vytisknu jednu souhrnnou účtenku a rozpočítám to přímo u stolu.

Snad nikoho nenapadlo zeptat se u stolu, kdo co platí a pak letět ke kase vytisknout x účtenek.

1 0
možnosti