Diskuze

Francouzští šéfkuchaři objevují černý česnek, pátou chuť z Japonska

Na talíři má tento poklad barvy uhlí s vláčnou texturou čím překvapit. Ve městě Billom v centrální části Francie začíná první producent francouzského černého česneku oblíbeného v Asii získávat pozornost gastronomických odborníků a šéfkuchařů, píše agentura AFP.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vaření je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy vaří v kapalině při teplotě varu vody (100 °C).

"Česnek se bude pomalu vařit čtyři až šest týdnů za přesné vlhkosti a teploty, které jsou uchovávány v tajnosti."

Tak bod varu je daný a přesnou vlhkost tělesa ponořeného do kapaliny bych si taky troufla uhodnout - tak jaképak tajnosti? Leda snad, že se ten česnek nevaří - a autorovi ČTK takové nuance tak trochu unikají... :-/

6 0
možnosti

V52i41k97t59o54r 94W39o43l14f

24. 1. 2017 16:24

100 °C platí jen pro normální atmosférický tlak. Když ho snížíte nebo zvýšíte, můžete s teplotou varu pěkně zahýbat. Viz papiňák.

0 0
možnosti

Pátá chuť je přeci UMAMI!

1 0
možnosti

více číst, méně psát.

(ale stejně to mají blbě napsané)

1 0
možnosti