Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

Š10t48ě91p70á54n 29B38i46n44k56o 3826964113426

V diskuzích na iDnes, když pominu politiku, existují tři jistoty:

1) Když je článek o Škodovce, je v diskuzi plno příspěvků, jak je Škodovka šílený a předražený auto, jak jsou jiná auta lepší, jak tomu každý rozumí a jak nikdo nechápe, kdo si to může koupit.........

2) Když je v rubrice bydlení prezentace čehokoli, co si jenom trochu dovolí vybočit ze "standardu" panelákového jádra, "nejhůř" alespoň třicet let starého baráčku kdesi na vesnici, je to studený a nezabydlený a nikdo by v tom bydlet nechtěl. Samozřejmě. Případně jde o exhibici peněz.....

3) No a když je to o kvalitní gastronomii, je diskuze plná příspěvků o tom, jaká je to snobárna a jak je to předražený, když přece normální je oběd za kilčo a pivko k tomu. Přece jasný mámo.....

Hele, my si jako národ asi nic lepšího vážně nezasloužíme.......

+62/−2
doporučit
7.3.2017 22:04

J14a77k19o21b 46F66o70r69m15a76n 7909679640

Som najprv čítal...7 blbů :D

+15/0
doporučit
8.3.2017 6:06
Foto

A74l45b16e34r64t 22P17ě29n91i73č56k12a 2370348675187

V pár Michelin hvězdných restauracích jsem večeřel, ať už na svoje nebo firemní náklady, kde opravdu nešlo vůbec o peníze. ALE nejlepší jídlo je stejně úplně někde jinde, kam Michelin nikdy nezavítá ;-)

+15/0
doporučit
7.3.2017 23:51

L53u92m49í61r 24D13e85j87m30e90k 6116506393436

Smutne je že La degustation být francouzká má minimálně hvězdy dvě, ale je česká takže se obavám že toho nikdy nedosáhne.

+21/−2
doporučit
7.3.2017 19:04

N24a79t85á64l63i10a 37S32y28r84ů92č22k21o14v62á 8188191422125

Sansho, The Field, SaSaZu, Maso a kobliha-nikdy jsem nebyla sklamana! La Degustation-nebyla jsem odvarena. Ostatni musim navstivit!!! Pro pana Kalinu: nechte je byt, nema to smysl, nekteri nikdy nepochopi, ze opravdu dobry hotdog muze stat 139 a neni to prehnane.

+12/−1
doporučit
7.3.2017 21:12

P61a61v83e50l 16S49o71b58o28t13k73a 5200664

Dát 3000 za večeři si může dovolit prakticky každý.

Horší je, pokud to musíte násobit pěti (bez manželky a dětí by vám nechutnalo).

Ale už když jsme u těch 3000Kč, tak je to velká výzva - za ty peníze už se dají nakoupit hodně dobré suroviny a i ten čas vám to zaplatí který se u sporáku motáte.

Takže ano, se slečnou nebo obchodním partnerem, udělat dojem, pozvat a zaplatit...

ALE

i tady je velká otázka jestli větší dojem neuděláte když se vám takhle podaří připravit večeři doma.

Pokud nemáte volčové ruce ;-D

+9/0
doporučit
8.3.2017 2:57

P89a58v59e76l 25S71o70b66o79t31k74a 5640674

No a pak se divte, že ty jejich gumy jsou tak drahý.

+8/0
doporučit
8.3.2017 2:51

D12a90v81i34d 21F80r67e48i77m80a39n 8387796256913

Vsechno v poradku ale to Esko je trosku ulet. To je spis hipster bufac. Ale chleba maji dobrej :)

+8/−1
doporučit
7.3.2017 20:14

M51i19l28o53š 73B36r31a61d53í85k 3916469717448

Mimo Prahu se Michelinci nedostali. Asi se bojí, že zbytek republiky je Asie.

+6/0
doporučit
8.3.2017 11:07

M80a40r19e85k 47K46a79l76i92n91a 3919514275218

Gratulace všem oceněným. Všechny podniky jsou dobré až velmi dobré, osobně jsem měl jen párkrát problém s konzistencí v Aureole (stejné jídlo bylo v rozmezí týdne zcela jinak dochuceno)... Speciální radost mám z Fieldu, který je na michelinskou restauraci i cenově přátelský (cca 350 překrm, 590 hlavní chod) a z Esky - skvělý úspěch... TAmní sušená marela s podmáslím a bramborou v popelu - jedno z NEJ jídel EVER...

+9/−3
doporučit
7.3.2017 18:56

T77o29m47á45š 56P78a25l70e12t30á89ř 3416791390

Gratulace panu Karpíškovi, jeho koncepty od 90. let jsou vždy originální a zárukou kvality.

+4/0
doporučit
7.3.2017 21:20

I37v47a28n 43B95u14b96l50a 3292525425774

Křidýlko, nebo stehýnko?

+4/0
doporučit
7.3.2017 20:18

K21a74r26e36l 60P31e19c20k83a 7346480565894

Z prakticke prirucky o kvalite zajezdnich hostincu se stala slusna snobarna. Z toho skopku na obrazku bych moc sytej nebyl.

+17/−16
doporučit
7.3.2017 19:01

K92a28r20e37l 87N94o16v65á49č48e54k 5721585559236

Super jídlo vyhledávám, ale tohle udělování ocenění mi začíná připadat divné. Je to moc neměnné a třeba Field dostal vloni Michelinskou hvězdu pomalu dříve, než ho pořádně rozběhli. Příjde mi to, jako by někdo z Paříže zavolal někomu z Prahy a zeptal se ho, jak to tady vypadá a ten někdo pochválí své kamarády (i když uznávám, že všechny uvedené restaurace vaří hodně dobře).

+3/0
doporučit
8.3.2017 9:05

P23e37t98r 94Š13i77r66l 2509536754693

Jak se má z těch malých porcí Manža nadlabnout

+2/0
doporučit
8.3.2017 6:01

D68u32s69a55n 13K98r71i53v13s84k86y 7224405567353

VKalina je silenec. Milujte si ho jak chcete

+2/0
doporučit
8.3.2017 3:55
Foto

M21i71r35o70s63l12a75v 94S95t56e34i52n53e21r 6368774653615

Restaurace si může nastavit ceny, jak si myslí, že to zvládne. Při určité kvalitě a prostředí jim trh sám potvrdí, zda to nastavili správně, nebo ne.

Příliš nízké ceny za velké porce jsou na začátku dobrý důvod, aby se jim lokál brzo naplnil. Teprve když získají dostatečně štamgastů, mohou tu a nam se slzou v oku prohlásit, že na to doplácejí a že musí cenu maličko zvýšit.

Jakékoliv zvyšování cen se v poloprázdném hostinci neprojeví jinak, než že bude ještě prázdnější. Takže pořadí, v jakém se zvyšují ceny, je neúprosně dáno.

Restaurace, kde se vaří jako v kantýně, mají své oprávnění, pokud v jejich okolí je dost zaměstnanců, kteří si přejí mít teplý oběd. Musí však kantýnské kvalitě přiřadit i kantýnskou cenu. Večer však je třeba vyhýbat se kantýnské atmosféře, lidé si večer chtějí posedět a pokecat v příjemné, nestresové atmosféře.

Denní a večerní menu musí pak být přizpůsobeno přání hostů, nemůže to být celý den totéž. Pak se mohou lišit i ceny a obsluha. V poledne hotovky, večer pak čerstvě na objednávku připravené a opečované jídlo s více přílohami.

+2/−1
doporučit
8.3.2017 19:37

Z28d35e83n95ě93k 45D54u11b15e51c37k36ý 3247684470768

Eska: Párek s hořčicí 135,-Kč. :-(

+5/−14
doporučit
7.3.2017 19:48

P66e94t24r 81S22o66v91a 9366728976789

k milosrdnejm sme chodili na pivo a vybornou tlacu.zlaty 90ty...

+1/0
doporučit
11.3.2017 14:01

J56a28r41o76s17l31a59v 22M30o51u24č76k89a 3267627968349

Jakožto milovník dobrého jídla z toho mám velkou radost. Až příště přijedu do Prahy tak určitě vyzkouším některou z těch Bibo restaurací. V La Bottega jsem už byl.

+1/0
doporučit
8.3.2017 0:22

J66a69n 41N65o14v75á54k 6414624

Já zbožňuji lanýžovou omáčku... a jehněčí kotletky (ano, v tomto pořadí) v La Bottega Bistroteka na Dlouhé v Praze. Pak konfitovanou kachnu se zelím v restauraci Konfit v Brně. Ale vrchol je cheeseburger s chilli navíc v okénku M Burger kousek od Svoboďáku. To je prostě vrchol !!!

+2/−5
doporučit
7.3.2017 23:40

R82u49d60o43l56f 33K94o65m97á81r72e73k 7308159632559

nejak nemam duveru v objektivitu techto soutezi

+2/−13
doporučit
7.3.2017 19:37

T26o34m51á27š 34J65a59n69í67r68e12k 8660237516519

Mno, jak znam tyhle "nobl" restaurace, tak bych se tam asi nenajedl. Mam rad restaurace, kde proste prijdu, protoze mam hlad a dobre se najim. A ne prijit na kaficko za tri stovky, k tomu nejaky hloupy zakusek nebo jednohubku na taliri s necim malym neidentifikovatelnym uprostred za dva litry. To jsou takove ty jakoze "bohemske" restaurace, kde chodi jakoze intelektualove, filozofove, hipsteri a podobne zkrachovale existence .... proste takova ta nadrazka pro snoby .....

Uz jenom ty fotky interieru me vyslovene odpuzujou, ze bych do takove knajpy rozhodne nesel. Zadne soukromi, zadna intimita ... dvacet stolu pohazenych na 40ti metrech ctverecnich. Nejake jakoze moderni "umeni" na stenach, cili vysloveny hnus. Absolutne sterilni prostredi bez nadechu nejakeho designu nebo soudnosti, poplatne kdejakemu komunistickemu nadraznimu prasecaku z devadesatych let. Interier musi byt nejakym zpusobem osobni, rozdeleny prepazkama, protoze me absolutne nezajima, co zere a keca clovek o 4 stoly za mnou ... kdyz budu chtit neco takoveho, tak si zajdu do tacovky na menicko za 59,- a ne do michelinske restaurace ....

+1/−5
doporučit
10.3.2017 0:37

J86a45n 54K47r20o60u86p94a 7902803336283

I bych na tu vyjimečnost zašel, ale jakmile vidím vzhled restaurace tak mám pocit odporu a nechutenství.Nechci v něčem takovém trávit ani pět minut, natož jídlo.Rád bych si dal "lepší" jídlo, ale v restauraci která nevypadá jako sídlo ukrajinského prezidenta.

+2/−15
doporučit
7.3.2017 19:31

M79a33r59i46á64n 76B19e87d51n12á23r38i27k 9891901740868

Dle mého je lepší Mauerův výběr Grand Restaurant. Najdete tam hodně restaurací a jejich hodnocení. Některé mají "lidové ceny".

+1/−10
doporučit
7.3.2017 20:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.