Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

Š77t15ě34p55á23n 98B39i33n41k33o 3396224323916

V diskuzích na iDnes, když pominu politiku, existují tři jistoty:

1) Když je článek o Škodovce, je v diskuzi plno příspěvků, jak je Škodovka šílený a předražený auto, jak jsou jiná auta lepší, jak tomu každý rozumí a jak nikdo nechápe, kdo si to může koupit.........

2) Když je v rubrice bydlení prezentace čehokoli, co si jenom trochu dovolí vybočit ze "standardu" panelákového jádra, "nejhůř" alespoň třicet let starého baráčku kdesi na vesnici, je to studený a nezabydlený a nikdo by v tom bydlet nechtěl. Samozřejmě. Případně jde o exhibici peněz.....

3) No a když je to o kvalitní gastronomii, je diskuze plná příspěvků o tom, jaká je to snobárna a jak je to předražený, když přece normální je oběd za kilčo a pivko k tomu. Přece jasný mámo.....

Hele, my si jako národ asi nic lepšího vážně nezasloužíme.......

+62/−2
doporučit
7.3.2017 22:04

J65a84k98o45b 97F95o64r73m14a89n 7479289480

Som najprv čítal...7 blbů :D

+15/0
doporučit
8.3.2017 6:06
Foto

A42l21b17e43r29t 94P25ě51n27i67č98k91a 2200718685657

V pár Michelin hvězdných restauracích jsem večeřel, ať už na svoje nebo firemní náklady, kde opravdu nešlo vůbec o peníze. ALE nejlepší jídlo je stejně úplně někde jinde, kam Michelin nikdy nezavítá ;-)

+15/0
doporučit
7.3.2017 23:51

L74u71m49í13r 88D72e77j34m65e23k 6816956733246

Smutne je že La degustation být francouzká má minimálně hvězdy dvě, ale je česká takže se obavám že toho nikdy nedosáhne.

+21/−2
doporučit
7.3.2017 19:04

N85a36t73á66l27i25a 97S13y43r96ů80č74k97o84v16á 8348351372985

Sansho, The Field, SaSaZu, Maso a kobliha-nikdy jsem nebyla sklamana! La Degustation-nebyla jsem odvarena. Ostatni musim navstivit!!! Pro pana Kalinu: nechte je byt, nema to smysl, nekteri nikdy nepochopi, ze opravdu dobry hotdog muze stat 139 a neni to prehnane.

+12/−1
doporučit
7.3.2017 21:12

P98a42v49e44l 38S75o63b86o51t29k47a 5980514

Dát 3000 za večeři si může dovolit prakticky každý.

Horší je, pokud to musíte násobit pěti (bez manželky a dětí by vám nechutnalo).

Ale už když jsme u těch 3000Kč, tak je to velká výzva - za ty peníze už se dají nakoupit hodně dobré suroviny a i ten čas vám to zaplatí který se u sporáku motáte.

Takže ano, se slečnou nebo obchodním partnerem, udělat dojem, pozvat a zaplatit...

ALE

i tady je velká otázka jestli větší dojem neuděláte když se vám takhle podaří připravit večeři doma.

Pokud nemáte volčové ruce ;-D

+9/0
doporučit
8.3.2017 2:57

P36a40v40e34l 35S91o55b69o62t40k74a 5680384

No a pak se divte, že ty jejich gumy jsou tak drahý.

+8/0
doporučit
8.3.2017 2:51

D90a86v71i98d 39F85r82e95i41m74a51n 8977966136393

Vsechno v poradku ale to Esko je trosku ulet. To je spis hipster bufac. Ale chleba maji dobrej :)

+8/−1
doporučit
7.3.2017 20:14

M73i77l65o43š 54B54r43a67d59í79k 3426789667458

Mimo Prahu se Michelinci nedostali. Asi se bojí, že zbytek republiky je Asie.

+6/0
doporučit
8.3.2017 11:07

M68a66r80e15k 47K88a90l87i21n43a 3639134205608

Gratulace všem oceněným. Všechny podniky jsou dobré až velmi dobré, osobně jsem měl jen párkrát problém s konzistencí v Aureole (stejné jídlo bylo v rozmezí týdne zcela jinak dochuceno)... Speciální radost mám z Fieldu, který je na michelinskou restauraci i cenově přátelský (cca 350 překrm, 590 hlavní chod) a z Esky - skvělý úspěch... TAmní sušená marela s podmáslím a bramborou v popelu - jedno z NEJ jídel EVER...

+9/−3
doporučit
7.3.2017 18:56

T87o42m36á31š 61P81a91l95e95t29á24ř 3936321360

Gratulace panu Karpíškovi, jeho koncepty od 90. let jsou vždy originální a zárukou kvality.

+4/0
doporučit
7.3.2017 21:20

I90v66a59n 28B46u37b73l93a 3462595185214

Křidýlko, nebo stehýnko?

+4/0
doporučit
7.3.2017 20:18

K51a61r44e12l 40P44e92c55k35a 7326570795964

Z prakticke prirucky o kvalite zajezdnich hostincu se stala slusna snobarna. Z toho skopku na obrazku bych moc sytej nebyl.

+17/−16
doporučit
7.3.2017 19:01

K74a49r71e47l 65N20o24v62á10č31e60k 5241265749456

Super jídlo vyhledávám, ale tohle udělování ocenění mi začíná připadat divné. Je to moc neměnné a třeba Field dostal vloni Michelinskou hvězdu pomalu dříve, než ho pořádně rozběhli. Příjde mi to, jako by někdo z Paříže zavolal někomu z Prahy a zeptal se ho, jak to tady vypadá a ten někdo pochválí své kamarády (i když uznávám, že všechny uvedené restaurace vaří hodně dobře).

+3/0
doporučit
8.3.2017 9:05

P66e51t81r 28Š20i20r29l 2569936654833

Jak se má z těch malých porcí Manža nadlabnout

+2/0
doporučit
8.3.2017 6:01

D30u48s96a13n 42K86r62i53v96s65k35y 7374355457553

VKalina je silenec. Milujte si ho jak chcete

+2/0
doporučit
8.3.2017 3:55
Foto

M21i30r11o29s84l65a97v 35S13t53e14i47n68e76r 6278544153625

Restaurace si může nastavit ceny, jak si myslí, že to zvládne. Při určité kvalitě a prostředí jim trh sám potvrdí, zda to nastavili správně, nebo ne.

Příliš nízké ceny za velké porce jsou na začátku dobrý důvod, aby se jim lokál brzo naplnil. Teprve když získají dostatečně štamgastů, mohou tu a nam se slzou v oku prohlásit, že na to doplácejí a že musí cenu maličko zvýšit.

Jakékoliv zvyšování cen se v poloprázdném hostinci neprojeví jinak, než že bude ještě prázdnější. Takže pořadí, v jakém se zvyšují ceny, je neúprosně dáno.

Restaurace, kde se vaří jako v kantýně, mají své oprávnění, pokud v jejich okolí je dost zaměstnanců, kteří si přejí mít teplý oběd. Musí však kantýnské kvalitě přiřadit i kantýnskou cenu. Večer však je třeba vyhýbat se kantýnské atmosféře, lidé si večer chtějí posedět a pokecat v příjemné, nestresové atmosféře.

Denní a večerní menu musí pak být přizpůsobeno přání hostů, nemůže to být celý den totéž. Pak se mohou lišit i ceny a obsluha. V poledne hotovky, večer pak čerstvě na objednávku připravené a opečované jídlo s více přílohami.

+2/−1
doporučit
8.3.2017 19:37

Z44d70e27n58ě66k 43D97u70b28e19c20k38ý 3267454720988

Eska: Párek s hořčicí 135,-Kč. :-(

+5/−14
doporučit
7.3.2017 19:48

P89e28t37r 18S10o84v94a 9456538976949

k milosrdnejm sme chodili na pivo a vybornou tlacu.zlaty 90ty...

+1/0
doporučit
11.3.2017 14:01

J27a85r35o52s59l71a91v 63M28o95u53č85k13a 3587667558879

Jakožto milovník dobrého jídla z toho mám velkou radost. Až příště přijedu do Prahy tak určitě vyzkouším některou z těch Bibo restaurací. V La Bottega jsem už byl.

+1/0
doporučit
8.3.2017 0:22

J96a86n 17N40o48v78á57k 6894454

Já zbožňuji lanýžovou omáčku... a jehněčí kotletky (ano, v tomto pořadí) v La Bottega Bistroteka na Dlouhé v Praze. Pak konfitovanou kachnu se zelím v restauraci Konfit v Brně. Ale vrchol je cheeseburger s chilli navíc v okénku M Burger kousek od Svoboďáku. To je prostě vrchol !!!

+2/−5
doporučit
7.3.2017 23:40

R15u76d49o35l72f 59K71o26m21á44r74e59k 7478469612279

nejak nemam duveru v objektivitu techto soutezi

+2/−13
doporučit
7.3.2017 19:37

T76o54m13á25š 77J51a53n96í97r58e45k 8670557486379

Mno, jak znam tyhle "nobl" restaurace, tak bych se tam asi nenajedl. Mam rad restaurace, kde proste prijdu, protoze mam hlad a dobre se najim. A ne prijit na kaficko za tri stovky, k tomu nejaky hloupy zakusek nebo jednohubku na taliri s necim malym neidentifikovatelnym uprostred za dva litry. To jsou takove ty jakoze "bohemske" restaurace, kde chodi jakoze intelektualove, filozofove, hipsteri a podobne zkrachovale existence .... proste takova ta nadrazka pro snoby .....

Uz jenom ty fotky interieru me vyslovene odpuzujou, ze bych do takove knajpy rozhodne nesel. Zadne soukromi, zadna intimita ... dvacet stolu pohazenych na 40ti metrech ctverecnich. Nejake jakoze moderni "umeni" na stenach, cili vysloveny hnus. Absolutne sterilni prostredi bez nadechu nejakeho designu nebo soudnosti, poplatne kdejakemu komunistickemu nadraznimu prasecaku z devadesatych let. Interier musi byt nejakym zpusobem osobni, rozdeleny prepazkama, protoze me absolutne nezajima, co zere a keca clovek o 4 stoly za mnou ... kdyz budu chtit neco takoveho, tak si zajdu do tacovky na menicko za 59,- a ne do michelinske restaurace ....

+1/−5
doporučit
10.3.2017 0:37

J45a16n 53K94r52o37u54p45a 7802693906233

I bych na tu vyjimečnost zašel, ale jakmile vidím vzhled restaurace tak mám pocit odporu a nechutenství.Nechci v něčem takovém trávit ani pět minut, natož jídlo.Rád bych si dal "lepší" jídlo, ale v restauraci která nevypadá jako sídlo ukrajinského prezidenta.

+2/−15
doporučit
7.3.2017 19:31

M90a95r50i60á34n 88B63e92d74n42á21r93i61k 9791511760378

Dle mého je lepší Mauerův výběr Grand Restaurant. Najdete tam hodně restaurací a jejich hodnocení. Některé mají "lidové ceny".

+1/−10
doporučit
7.3.2017 20:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.