Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Michelin rozdal v Praze tři hvězdy a sedm Bibů za cenově dostupné menu

Michelinův průvodce zveřejnil letošní prestižní ocenění za výjimečné kulinářské přínosy. Z českých restaurací obdržely michelinskou hvězdu tři restaurace: Alcron, La Degustation Bohême Bourgeoise a Field. Dalších sedm českých restaurací získalo ocenění Bib Gourmand, poprvé se z něj radují v karlínské Esce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P13e22t11r 96S61o14v23a 9866508786619

k milosrdnejm sme chodili na pivo a vybornou tlacu.zlaty 90ty...

+1/0
11.3.2017 14:01

T10o40m20á28š 22J11a69n67í19r41e43k 8550317766649

Mno, jak znam tyhle "nobl" restaurace, tak bych se tam asi nenajedl. Mam rad restaurace, kde proste prijdu, protoze mam hlad a dobre se najim. A ne prijit na kaficko za tri stovky, k tomu nejaky hloupy zakusek nebo jednohubku na taliri s necim malym neidentifikovatelnym uprostred za dva litry. To jsou takove ty jakoze "bohemske" restaurace, kde chodi jakoze intelektualove, filozofove, hipsteri a podobne zkrachovale existence .... proste takova ta nadrazka pro snoby .....

Uz jenom ty fotky interieru me vyslovene odpuzujou, ze bych do takove knajpy rozhodne nesel. Zadne soukromi, zadna intimita ... dvacet stolu pohazenych na 40ti metrech ctverecnich. Nejake jakoze moderni "umeni" na stenach, cili vysloveny hnus. Absolutne sterilni prostredi bez nadechu nejakeho designu nebo soudnosti, poplatne kdejakemu komunistickemu nadraznimu prasecaku z devadesatych let. Interier musi byt nejakym zpusobem osobni, rozdeleny prepazkama, protoze me absolutne nezajima, co zere a keca clovek o 4 stoly za mnou ... kdyz budu chtit neco takoveho, tak si zajdu do tacovky na menicko za 59,- a ne do michelinske restaurace ....

+1/−5
10.3.2017 0:37

K57a89r81e88l 69J91u26r42d47a 6899411858978

Jak rekla moje pritelkyne. To nema cenu cist to je idiot. Az navstivite alespon 10 takovych restauraci tak se vyjadrujte. A jenom na okraj neznam v Cechach restauraci kde stoji kava 300 kc

+2/0
13.3.2017 21:41

K36a32r29e96l 27J70u38r72d83a 6229591748568

To je fakt blabol. Napr. kde by na to Vami uvadeni filosofove vzali?

0/0
13.3.2017 21:43

J15i52r28i 68D65o79m30i96n56i32k 1141618181690

Alcron je absolutní špička už dlouho, rád jsem tam chodíval už za komunistů a je to tam více, než skvělé dodnes. Nikdy jsem tam nelitoval jediné koruny. Fantazie....

Před rokem, bez vědomí toho, že je to Pohlreichova restaurace jsem zašel v poledne i do "jeho" Imperialu, měli jsme s manželkou štěstí , že se uvolnil stůl pro dva. Ani jsme nevěděli, že je to Imperial, šli jsme okolo, vypadala dobře a tak jsme zašli. A byli jsme oba nadšení. To, že je to Pohlreichova restaurace jsem zjistil až po jídle a podle toho, že se tam objevil osobně mezi hosty a namátkově se ptal, jak jsou spokojení. Později jsem byl, už s vědomím, že je jeho i v jeho druhé restauraci Divinis, která získala BIB, ale tam už jsem tolik nadšený nebyl. Ale každý má jiná měřítka a jiné priority.

0/0
9.3.2017 12:14
Foto

M82i96r71o37s79l25a70v 41S85t22e46i38n59e47r 6918724773325

Restaurace si může nastavit ceny, jak si myslí, že to zvládne. Při určité kvalitě a prostředí jim trh sám potvrdí, zda to nastavili správně, nebo ne.

Příliš nízké ceny za velké porce jsou na začátku dobrý důvod, aby se jim lokál brzo naplnil. Teprve když získají dostatečně štamgastů, mohou tu a nam se slzou v oku prohlásit, že na to doplácejí a že musí cenu maličko zvýšit.

Jakékoliv zvyšování cen se v poloprázdném hostinci neprojeví jinak, než že bude ještě prázdnější. Takže pořadí, v jakém se zvyšují ceny, je neúprosně dáno.

Restaurace, kde se vaří jako v kantýně, mají své oprávnění, pokud v jejich okolí je dost zaměstnanců, kteří si přejí mít teplý oběd. Musí však kantýnské kvalitě přiřadit i kantýnskou cenu. Večer však je třeba vyhýbat se kantýnské atmosféře, lidé si večer chtějí posedět a pokecat v příjemné, nestresové atmosféře.

Denní a večerní menu musí pak být přizpůsobeno přání hostů, nemůže to být celý den totéž. Pak se mohou lišit i ceny a obsluha. V poledne hotovky, večer pak čerstvě na objednávku připravené a opečované jídlo s více přílohami.

+2/−1
8.3.2017 19:37

P23a23v86e73l 24N77o34v60á64k 4113788105241

To je samozřejmě nesmysl. Koncept restaurace a tedy i ceny se musí stanovit předem. Restauraci si pak najdou ti, kterým to vyhovuje. A ne že nalákam klienty na nízkou cenu a pak je začnu ztrácet kvůli jejímu zvýšení. To je stejně jako bych řekl, je nalákam nejdřív na vepro knedlo a pak začnu postupně měnit menu na italskou restauraci a budu doufat, že si zvyknou.

0/0
9.3.2017 6:09

J45i18r10k55a 75K21o84c78m59a84n 3728664164

Komu je to vlastně určené, ten článek? Nejspíš bohatým snobům. Takže snobové, chcete - li být opravdu inn, zajeďte si radši do Monte Carla než do Karlína, vedle kasína je tam pro Vás hotýlek co těch hvězd má nejspíš víc.

0/−5
8.3.2017 19:30

J15i82ř54í 81O47u94k82r19o81p93e13c 5290598693619

Nevím, proč by se lidi nemohli chtít jít kvalitně najíst. V některém případě si dopřát i nějaký ten kulinářský zážitek. Například restaurace, které drží ocenění Bib jsou cenově dostupné pro širokou veřejnost pro občasnou návštěvu (nikoli pravidelnou). Oslava narozenin, romantická večeře apod...

0/0
8.3.2017 23:11

K85a96r11e29l 58J91u26r61d92a 6529631378238

Nevite o cem mluvite :-(

0/0
10.3.2017 6:59

P17e18t55r 95V40r82á95n95a 7544417962223

Kdo určuje a podle čeho, co je rozumná cena?

0/0
8.3.2017 17:13

P27a45v92e26l 80O58b98d25r21ž79á18l30e18k 6706884878302

Tuším, že hranice je 30€ nebo 35€ podle nějakého Michelinského standartu.

0/0
8.3.2017 22:12
Foto

M61i39l83o67š 68H12o73v47o16r88k76a 2720643406647

mnam

0/0
8.3.2017 16:46

P14e16t41r 56S32t44e21j92s63k22a11l 3369108354876

Barum ma taky nejake hvezdy? Pocitam, ze tam by to mohlo byt levnejsi?

0/0
8.3.2017 16:26

M69i92l17a74n 92R12o22m54a57n42o29v78s74k69ý 8315516556485

ESCE úspěch přeji. Když to přeženu - tři hvězdy si zaslouží jenom ten jejich chléb. R^R^R^

0/−1
8.3.2017 11:27

M52i25l12o39š 42B64r85a49d45í29k 3546679757738

Mimo Prahu se Michelinci nedostali. Asi se bojí, že zbytek republiky je Asie.

+6/0
8.3.2017 11:07

K22a28r29e83l 65N89o47v61á90č60e82k 5231135659456

Super jídlo vyhledávám, ale tohle udělování ocenění mi začíná připadat divné. Je to moc neměnné a třeba Field dostal vloni Michelinskou hvězdu pomalu dříve, než ho pořádně rozběhli. Příjde mi to, jako by někdo z Paříže zavolal někomu z Prahy a zeptal se ho, jak to tady vypadá a ten někdo pochválí své kamarády (i když uznávám, že všechny uvedené restaurace vaří hodně dobře).

+3/0
8.3.2017 9:05

M32a42r69e55k 86K56a19l85i39n59a 3519884525668

Field dostal hvězdu 8 měsíců po otevření... To se někdy stává, pro restauraci ve střední Evropě je to velké vyznamenání... A buďte si jist, že s ohledem na to, jak jsou na náš region komisaři stále extrémně přísní, že tam byli min. 5x a vše muselo být zcela dokonalé...

0/−2
8.3.2017 9:07

J92a98k89o66b 55F65o56r50m47a85n 7659119900

Som najprv čítal...7 blbů :D

+15/0
8.3.2017 6:06

D34a50n55i29e61l 29Ř14e22h86á84č21e87k 5267123411887

To vyjde na stejno... ;-D

+1/0
8.3.2017 7:53

P33e23t11r 93Š94i97r60l 2919556574983

Jak se má z těch malých porcí Manža nadlabnout

+2/0
8.3.2017 6:01

T88o81m93á83š 88K84r65a84u44s 6836406894

5x 5 chodů a je to

0/0
9.3.2017 12:24

D68u48s54a15n 24K77r78i38v62s24k61y 7244725647173

VKalina je silenec. Milujte si ho jak chcete

+2/0
8.3.2017 3:55

P94a35v88e63l 72S13o29b24o39t92k11a 5320124

Dát 3000 za večeři si může dovolit prakticky každý.

Horší je, pokud to musíte násobit pěti (bez manželky a dětí by vám nechutnalo).

Ale už když jsme u těch 3000Kč, tak je to velká výzva - za ty peníze už se dají nakoupit hodně dobré suroviny a i ten čas vám to zaplatí který se u sporáku motáte.

Takže ano, se slečnou nebo obchodním partnerem, udělat dojem, pozvat a zaplatit...

ALE

i tady je velká otázka jestli větší dojem neuděláte když se vám takhle podaří připravit večeři doma.

Pokud nemáte volčové ruce ;-D

+9/0
8.3.2017 2:57

L60u27k95á15š 92Š32l41e55h50o92f46e23r 1763299465749

To se dost pletete, jidla na urovni Fieldu mozna nejaky velmi zrucny domaci kuchar pripravi, ale ani nahodou to nebude financne vyhodnejsi. Uz jen cas straveny shanenim surovin... Ale dojem na slecnu urcite udelate, to ano ;-)

0/0
8.3.2017 8:50

M29a79r20e34k 77K69a58l55i29n66a 3859484335248

Ani je nepřipravíte, nebudete táhnout něco 20 hodin na omáčku, nebudete mít doma vybavení, se kterým by všechny technické postupy šly udělat...

+3/−2
8.3.2017 9:06

P21a23v55e75l 76S45o27b56o31t49k32a 5610544

No a pak se divte, že ty jejich gumy jsou tak drahý.

+8/0
8.3.2017 2:51

J42a52r49o95s83l82a49v 19M23o89u97č34k90a 3677507848359

Jakožto milovník dobrého jídla z toho mám velkou radost. Až příště přijedu do Prahy tak určitě vyzkouším některou z těch Bibo restaurací. V La Bottega jsem už byl.

+1/0
8.3.2017 0:22
Foto

A46l91b31e35r80t 32P67ě11n51i10č56k72a 2580708115267

V pár Michelin hvězdných restauracích jsem večeřel, ať už na svoje nebo firemní náklady, kde opravdu nešlo vůbec o peníze. ALE nejlepší jídlo je stejně úplně někde jinde, kam Michelin nikdy nezavítá ;-)

+15/0
7.3.2017 23:51

J24a26n 13N79o69v11á64k 6834144

Př.?

+1/0
8.3.2017 0:57

J97i33ř57í 50Š84v76a75g70r 3948130395406

Doma.

+6/0
8.3.2017 1:37
Foto

M28i61r29o80s94l42a82v 91S46t63e28i95n18e76r 6518474143645

Za mého mládí bývaly vyhláčené restaurace mimo Prahu, na dálkových tazích. Typická hříšná restaurace bývala na Zbraslavi, tamější hostinský měl plný sklad pumpiček a rezervních kol, které dostal místo zaplacení. Jezdívali tam papaláši užívat se svými jinde vdanými sekretářkami.

Zachována je anekdota o panu Kopeckém, který to z Barandova neměl ani moc daleko.

Prý po delším mejdanu přistoupil vrchní s prosbou, aby panstvo zaplatilo, že se mění směna. Kopecký prý zjistil, že si zapomněl vzít peněženku, ale měl báječný nápad: "pane vrchní, přineste nám ještě mísu ústřic a držte mi palec, aby tam byla perla- tou vám ten účet lehko zaplatím".

Jiná slavná restaurace byla na hradecké silnici, tam se servírovalo v kotlíku a jídelní lístek byl plný fantastických názvů- třeba šusterka ševce Potěha nebo podkůvka z kapra Pepy, což mnohé podřadné pajzly napodobovaly.

0/0
8.3.2017 19:53

J44a37n 46N31o81v98á20k 6594664

Já zbožňuji lanýžovou omáčku... a jehněčí kotletky (ano, v tomto pořadí) v La Bottega Bistroteka na Dlouhé v Praze. Pak konfitovanou kachnu se zelím v restauraci Konfit v Brně. Ale vrchol je cheeseburger s chilli navíc v okénku M Burger kousek od Svoboďáku. To je prostě vrchol !!!

+2/−5
7.3.2017 23:40

D32a80n11i62e67l70a 84H94i63l83d98e74b68r81a90n67d44t14o60v42á 4180350381664

Těžko říct, jak to myslíte vy, ale když si vzpomenu na ty vyhladovělé chvilky po půlnoci po mnoha hodinách courání městem, tak ano, míra blaha z cheeseburgru je neporovnatelná s ničím. :-D

+3/0
8.3.2017 8:45

T40o67m12á92š 96T78a29t70í45č74e59k 5210442110608

;-D;-D;-DR^

0/0
8.3.2017 14:24

P35e32t80r 86M62a15l89í75k 2541545631476

Fandím dobrému jídlu a kuchyni, a i se sám se pokouším něco vylepšit doma. Určitě dát 3000,- za večěři/oběd je nadstandard, ale určitě bych to chtěl aspoň zkusit (bohužel do Prahy téměř nejezdím) jen abych si udělal představu, jestli to je opravdu takový rozdíl. A Karpíška jsem sledoval v TV pravidelně, vždy se mi líbil a ten úspěch mu přeji.

0/0
7.3.2017 22:21
Foto

Š94t58ě26p58á96n 51B44i32n10k67o 3916974833636

Ve Fieldu tolik za večeři, nedej bože oběd, rozhodně nedáte, nebojte.

+1/0
7.3.2017 22:23

M37a39r92e31k 79K32a42l52i35n20a 3369474745618

Ve dvou... Ideální skladba pro nás je na osobu 2x předkrm, 1x hlavní chod, 1 x dezert. To už je opulentní hostina za 1500 / os. Lahev vína (dobrého) od 800,-

0/−3
7.3.2017 22:25
Foto

Š49t90ě57p47á42n 41B33i22n28k26o 3626694983786

Přesně tak......

0/0
7.3.2017 22:31

P60e66t39r 82M12a98l76í60k 2811325741416

Možná hloupý dotaz, jsou tam nutné rezervace předem, třeba na ten oběd ?

0/0
7.3.2017 22:27

M14a51r32e16k 31K59a75l82i81n18a 3209544655528

Na večeře aspoň týden dopředu, na oběd je to lepší... Někdy se stane, že když zavoláte, jeden stůl bude volný, třeba na půl druhou... Ale je určitě lepší zavolat...

0/−1
7.3.2017 22:31
Foto

Š39t25ě20p76á68n 19B32i63n90k68o 3796534443756

Na oběd nevím, na večeři určitě. I když si tedy nejsem jistý, že to není "uměle tlačeno". Stalo se nám, že jsme jednou volali na poslední chvíli a samozřejmě "bez šance". Ale vzali si číslo, že kdyby se náhodou něco uvolnilo......... A ono se "uvolnilo", ale když jsme tam večer byli, nemálo stolů bylo volných, takže možná jenom strategie....

0/0
7.3.2017 22:33

M83a88r19e34k 71K11a36l80i88n22a 3939124925268

Ve Fieldu večer bez rezervace určitě ne a neriskoval bych ani poledne, většinou je zcela plno... Restaurace má jen cca 50 míst...

0/−1
7.3.2017 22:36
Foto

Š95t52ě56p84á27n 59B68i60n49k15o 3636644183506

Já vím, jenom popisuju, co se nám stalo....

0/0
7.3.2017 22:41

J60a63r36o77s24l98a97v 91V97a85c81e63k 1252572362976

Tak ve dvou uplně v pohodě. Spíš víc, když si vyberete nějaké překvapení.

0/0
7.3.2017 23:58

M81a65r26e15k 67K48a22l93i36n84a 3179334495148

Karpíšek v TV nevařil, to byl Kašpárek... I Brně, Ostravě, Olomouci, Karlových Varech, Táboře, Mariánských Lázních, Plzni, jsou podniky, které určitě stojí za návštěvu, mám osobní zkušenost... Kam to máte blízko, třeba se Vám nějaký tip bude líbit...

0/−1
7.3.2017 22:24

P69e16t92r 85M30a35l84í26k 2871935281136

Ježíši, pravda Kašpárek. Jsem z Valaška, takže nejblíže Zlín, ValMez, Rožnov, z větších měst Olomouc/Ostrava.

0/0
7.3.2017 22:29

M53a70r13e62k 43K20a34l51i32n97a 3489124825218

V dosahu máte několik skvělých podniků... Fieldu je stylem podobná Entreé v Olomouci - krásný podnik skvělé inovativní jídlo... Pak Miura v Čeladné - neskutečně moderní interpretace valašské kuchyně... V OStravě se super vaří v restauraci Na Hradbách...

+2/0
7.3.2017 22:35

P51e41t51r 39M91a73l52í93k 2251745701396

Díky, naplánuji nákupy v Ostravě/Olomouci (pro ženu, nějaký ten svetřík přetrpím) a pak "pojedeme" po mém ;-D

+1/0
7.3.2017 22:38

M37a11r22e65k 77K31a85l63i94n51a 3909734505968

Pro mě pořadí: 1. Enreé 2. Miura 3. Na Hradbách. Takže radši Olmík...

0/0
7.3.2017 22:40







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.