- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
k milosrdnejm sme chodili na pivo a vybornou tlacu.zlaty 90ty...
Mno, jak znam tyhle "nobl" restaurace, tak bych se tam asi nenajedl. Mam rad restaurace, kde proste prijdu, protoze mam hlad a dobre se najim. A ne prijit na kaficko za tri stovky, k tomu nejaky hloupy zakusek nebo jednohubku na taliri s necim malym neidentifikovatelnym uprostred za dva litry. To jsou takove ty jakoze "bohemske" restaurace, kde chodi jakoze intelektualove, filozofove, hipsteri a podobne zkrachovale existence .... proste takova ta nadrazka pro snoby .....
Uz jenom ty fotky interieru me vyslovene odpuzujou, ze bych do takove knajpy rozhodne nesel. Zadne soukromi, zadna intimita ... dvacet stolu pohazenych na 40ti metrech ctverecnich. Nejake jakoze moderni "umeni" na stenach, cili vysloveny hnus. Absolutne sterilni prostredi bez nadechu nejakeho designu nebo soudnosti, poplatne kdejakemu komunistickemu nadraznimu prasecaku z devadesatych let. Interier musi byt nejakym zpusobem osobni, rozdeleny prepazkama, protoze me absolutne nezajima, co zere a keca clovek o 4 stoly za mnou ... kdyz budu chtit neco takoveho, tak si zajdu do tacovky na menicko za 59,- a ne do michelinske restaurace ....
Jak rekla moje pritelkyne. To nema cenu cist to je idiot. Az navstivite alespon 10 takovych restauraci tak se vyjadrujte. A jenom na okraj neznam v Cechach restauraci kde stoji kava 300 kc
Alcron je absolutní špička už dlouho, rád jsem tam chodíval už za komunistů a je to tam více, než skvělé dodnes. Nikdy jsem tam nelitoval jediné koruny. Fantazie....
Před rokem, bez vědomí toho, že je to Pohlreichova restaurace jsem zašel v poledne i do "jeho" Imperialu, měli jsme s manželkou štěstí , že se uvolnil stůl pro dva. Ani jsme nevěděli, že je to Imperial, šli jsme okolo, vypadala dobře a tak jsme zašli. A byli jsme oba nadšení. To, že je to Pohlreichova restaurace jsem zjistil až po jídle a podle toho, že se tam objevil osobně mezi hosty a namátkově se ptal, jak jsou spokojení. Později jsem byl, už s vědomím, že je jeho i v jeho druhé restauraci Divinis, která získala BIB, ale tam už jsem tolik nadšený nebyl. Ale každý má jiná měřítka a jiné priority.
Restaurace si může nastavit ceny, jak si myslí, že to zvládne. Při určité kvalitě a prostředí jim trh sám potvrdí, zda to nastavili správně, nebo ne.
Příliš nízké ceny za velké porce jsou na začátku dobrý důvod, aby se jim lokál brzo naplnil. Teprve když získají dostatečně štamgastů, mohou tu a nam se slzou v oku prohlásit, že na to doplácejí a že musí cenu maličko zvýšit.
Jakékoliv zvyšování cen se v poloprázdném hostinci neprojeví jinak, než že bude ještě prázdnější. Takže pořadí, v jakém se zvyšují ceny, je neúprosně dáno.
Restaurace, kde se vaří jako v kantýně, mají své oprávnění, pokud v jejich okolí je dost zaměstnanců, kteří si přejí mít teplý oběd. Musí však kantýnské kvalitě přiřadit i kantýnskou cenu. Večer však je třeba vyhýbat se kantýnské atmosféře, lidé si večer chtějí posedět a pokecat v příjemné, nestresové atmosféře.
Denní a večerní menu musí pak být přizpůsobeno přání hostů, nemůže to být celý den totéž. Pak se mohou lišit i ceny a obsluha. V poledne hotovky, večer pak čerstvě na objednávku připravené a opečované jídlo s více přílohami.
To je samozřejmě nesmysl. Koncept restaurace a tedy i ceny se musí stanovit předem. Restauraci si pak najdou ti, kterým to vyhovuje. A ne že nalákam klienty na nízkou cenu a pak je začnu ztrácet kvůli jejímu zvýšení. To je stejně jako bych řekl, je nalákam nejdřív na vepro knedlo a pak začnu postupně měnit menu na italskou restauraci a budu doufat, že si zvyknou.
Komu je to vlastně určené, ten článek? Nejspíš bohatým snobům. Takže snobové, chcete - li být opravdu inn, zajeďte si radši do Monte Carla než do Karlína, vedle kasína je tam pro Vás hotýlek co těch hvězd má nejspíš víc.
Nevím, proč by se lidi nemohli chtít jít kvalitně najíst. V některém případě si dopřát i nějaký ten kulinářský zážitek. Například restaurace, které drží ocenění Bib jsou cenově dostupné pro širokou veřejnost pro občasnou návštěvu (nikoli pravidelnou). Oslava narozenin, romantická večeře apod...
Kdo určuje a podle čeho, co je rozumná cena?
Tuším, že hranice je 30€ nebo 35€ podle nějakého Michelinského standartu.
Barum ma taky nejake hvezdy? Pocitam, ze tam by to mohlo byt levnejsi
ESCE úspěch přeji. Když to přeženu - tři hvězdy si zaslouží jenom ten jejich chléb.
Mimo Prahu se Michelinci nedostali. Asi se bojí, že zbytek republiky je Asie.