Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P45e59t54r 62P39r29o63c93h52á65z92k64a 3302956102794

Téměř všechny potraviny jsou přesolené. Spousta lidí už ani tu slanost nevnímá. Stačí začít omezovat množství soli a za pár dnů to pozná každý. Některé se skoro nedají jíst.

+20/0
doporučit
14.3.2017 6:08

T37o96m79á21š 48L54i38s62k43a 6970619484454

Podle VŠCHT a testu uzenin, které prováděli tuším, u salámu vysočina nesplnil deklarovaný a mizernou vyhláškou daný obsah masa výrobek Kosteleckých uzenin jistého slovenského agenta Bureše a kupodivu tento salám byl zároveň nejslanější.

Jinak řečeno, když vyrábíte a na trh dodáváte svinstvo tak ho musíte osolit, aby se to vůbec podařilo prodat a o tom to je. Dokud tu budou padělatelé potravin jako soudruh Babiš a dokud budou mít podporu , lidí jejich svinstva budou kupovat budou je tito solit, oni bohatnout a vy co ta svinstva konzumujete chudnout a zhoršovat si zdraví.

Ale já vím fšici kradnů a ANO bude lépe. Zkrátka kde není z hůry dáno nelze čekat přemýšlení. Přesoleným koblihám zdar.

+11/0
doporučit
14.3.2017 9:57

J96o51s58e56f 72Z65a97h38á29l49k92a 4343459578746

Sůl v pršutu a ve slanečcích. To je objev roku.

+13/−1
doporučit
14.3.2017 6:35

B47a93r88b25o34r62a 80D78o65s52k93o82č25i56l11o89v82á 1660527929198

A co teprve u nás ve školní jídelně- tuhle byla gulášovka, za kterou by se nemusela stydět kdejaká hospoda - chtělo to min 2 piva. Akorát to maji jist deti od šesti let

+10/0
doporučit
14.3.2017 6:24

L30u98k31á66š 79A40d43a72m43e62c 6730179430737

Nejčastější příčinou vysokého krevního tlaku v ČR je nadměrná konzumace soli, respektive přesněji nadměrná konzumace průmyslově vyráběných potravin s vysokým obsahem sodíku a naopak deficit hořčíku a draslíku. Toto přímo vede k vzniku hypertenze a závažným problémům s elasticitou cév.

Mám známého, který to v 70 dotáhl k těžké cukrovce, přišel o nohu , má x násobný bypass ucpávají se mu cévy a přitom solí tak, že by se mu vyplatili vlastní solné doly , nejoblíbenější jídlo, solný roztok, kterému říká polévka a pak brambory se solí vysvětlit se mu to nedá tak to jeho rodin zkusila přes doktora , když byl v nemocnici obrátili se na primáře co s tím, on se usmál a pozval je na prohlídku oddělení před pokojem se mrkl kolik pacientů tam je s a pan primář provedl názornou ukázku prošli oddělení a u 7 z 10 pacientů, kteří měli stejný nebo podobný problém se solí ve stolku zabavili soukromou slánku

+7/0
doporučit
14.3.2017 9:48

M28a73r98t66i66n 40R98u63z73i56c19k95a 1482458816507

Ano, naposto souhlasim, a chtelo by to odkaz na clanek o zvysenem vyskytu ledvinoveho selhani...

Sul je vsude, i ve sladkostech,...

Totez je ivelke mnozstvi sladidel, cukru, dochucovadel,...

Pokud chceme mit zdravejsi spolecnost, tak je nutne toto zmenit, bohuzel, lide i kuchari jsou na to tak zvykli, ze soli hodne i doma a kuchari v restauracich,...

Prakticky nemuzeme vychtnat chut jidla, ale jen prichut pres veskera dochucovadla vc. soli nebo ani necitime sladkou chut ovoce ani zeleniny...

+6/0
doporučit
14.3.2017 8:20

P40a36v37e74l 25N37á18r83o89ž88n47ý 1255913456592

Je to jednoduché, v ČR ale vlastně v celé EU se již dávno nevyrábí kvalitní potraviny, jen chemické svinstvo, které nemá žádnou chuť a tak se chuť musí dodávat uměle a sůl je jedna z základních nositelů chuti jak slané tak zvýrazňující jiné chutě.

Dole jsem dával složení současného rohlíku produkované pekárnami soudruha Babiše je v něm až 32 složek, původní rohlík z roku 1975 měl 5 složek , později 7 ;-D

+6/−2
doporučit
14.3.2017 9:20

S18t95a81n12i32s26l36a52v 38S44r72b89a 4345284438574

ráno dávali v české rozhlasu reportáž o tom, jak firmy-výrobce naopak strádají, trpí a tratí peníze na tom, jak je chudáky stát nutí snižovat obsah solí, tujků a cukrů. tak vlastně ani nevím, co kdo chce. stát nejdříve nařídí aspoň ve školách méně těchto látek, pak veřejnoprávní rozhlas naopak kritizuje stát za to, že škodí výrobcům, a pak zase médeia jako toto vrací všechno zpátky. takový kocourkov.

+4/0
doporučit
14.3.2017 8:00

J91a41k16u35b 97H90l16a64v43a82t19a 7298513488636

Nejlepší je dělat si vše sám ze základních potravin. Dneska nelze ničemu věřit, hlavně kvalitě potravin!!

+3/0
doporučit
14.3.2017 11:56

E13d64a 59S36t93á25r29e55k 6966114912636

Udivuje mne, jak různí experti objevují to, co je již dávno zjevné. Potraviny jsou plné nejrůznějších svinstev, která v nich jsou jen proto, aby výrobci ušetřili. Bohužel základním prohřeškem je to, že jsou potraviny přeslazené a přesolené, jenže to je jasné každému, kdo sleduje složení. Tak nevím kde byli tito experti doteď schováni.

+3/0
doporučit
14.3.2017 9:41

K84a89r19e73l 36V96a57c41h88u92t 9533532539623

No však! ... Kupte si nějakou dětskou výživu (pro ty už větší děti, zeleninovou apod.) - a jestli se vám bude zdát málo slaná, tak i Vy trvale přesolujete! ;-D

+3/0
doporučit
14.3.2017 6:07

A98d92a13m 74H86u88r35t78a 2221622407130

To má být nějaká novinka? Kupovanou uzeninu dám do pusy párkrát do roka. Pořád nechápu ty řady u pultu s uzeninami. Možná proto máme taky prvenství v rakovině tlustého střeva. A co se týče těch snídaňových mixů, které se dle obalu snaží tvářit děsně zdravě...Nic než cukr, sůl, aromata, ochucovadla...Není nad obyčejné vločky. Přitom jsou nejlevnější.

+2/0
doporučit
14.3.2017 10:10

J24i12ř94í 40P23r70a23ž10á96k 9890172841612

Chytráci, propagující "zdravou výživu" asi zapomínají, že sůl je konzervant. Chtějí raději chemii, nebo nějaký botulin, nebo podobný jed v potravinách? Stačí jíst uzeniny a podobné slané pouze v omezeném množství.

+4/−5
doporučit
14.3.2017 7:15

J86a61n 55P19o59k21o96r36n10ý 1213539670173

Zase snaha někomu něco nakazovat, či přikazovat. I té zvěři se ke krmelcům dává sůl. Ať si každý osolí podle své chuti. A tu má každý jinou. Někdo je citlivý na jakoukoli ingredienci, jiný má plechovou hubu a nepozná chuťově kremroli od slanečka.:-)

+4/−11
doporučit
14.3.2017 6:46

T75o23m51á31š 59S15e59d33l12á26k 3278281792537

Moře je slané a přesto v něm žije velké množství živočichů, rostlin a to i včetně savců. Moře může obsahovat až 42 gramů soli na litr. Jediná výjimka je mrtvé moře. Tam však té soli je téměř 10krát více, ale i tak tam žijí mikroorganizmy. Jinak myslet si, že když potraviny nebudou obsahovat sůl, že budou zdravé, je naivní. Budou se na potravinách ve větší míře vytvářet botulotoxiny a při požití větší dávky Vám už nikdo nepomůže.

+2/−4
doporučit
14.3.2017 9:14

D55a62v54i23d 41P25e22t41r 7790746660245

Škoda, že se zrušily normy z let před 1989, tehdy byly baše potraviny mnohem kvalitnější i než tehdejší v Německu, jen je Ti naši neuměli zabalit, aby to pěkně vypadalo.

+1/0
doporučit
15.3.2017 5:11

O90n69d44r86a 63P10a29ř90í50z90e40k 7831829445692

Je známo, že sůl "zvyšuje chutnost" potravin. I když se snažím nesolit či solit minimálně, tak se tomu nevyhneme.

+1/0
doporučit
14.3.2017 9:12

D42e74n65i13s 58H52u23m68l 4952405355376

Král Já I. to měl v hlavně srovnané, dokud mu jí nevymyla lobbistka solného průmyslu Maruška.

+1/0
doporučit
14.3.2017 9:09
Foto

I66v24o 70P18e71t22e69r94k38a 4186595627549

Viz http://blog.aktualne.cz/blogy/margit-slimakova.php?itemid=28786 devátý bod. :-P

Tím neříkám, že tyto vysoce průmyslově zpracované potraviny jsou dobré pro zdraví, v soli jako takové však ta nezdravost nespočívá.

0/−1
doporučit
14.3.2017 9:50

T91o93m30á75š 51S94e67d80l52á43k 3858621482367

Moře je slané a přesto v něm žije velké množství živočichů, rostlin a to i včetně savců. Moře může obsahovat až 42 gramů soli na litr. Jediná výjimka je mrtvé moře. Tam však té soli je téměř 10krát více, ale i tak tam žijí mikroorganizmy. Jinak myslet si, že když potraviny nebudou obsahovat sůl, je naivní. Budou se na potravinách ve větší míře vytvářet botulotoxiny a při požití větší dávky Vám už nikdo nepomůže.;-)

0/−1
doporučit
14.3.2017 9:11

P80e81t71r 50K60o68p23l39í47k 7647828599295

Vždyť by se to bez té soli ani nedalo žrát!

0/−5
doporučit
14.3.2017 5:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.