Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P95e84t70r 70P50r16o20c44h92á17z46k50a 3742146432664

Téměř všechny potraviny jsou přesolené. Spousta lidí už ani tu slanost nevnímá. Stačí začít omezovat množství soli a za pár dnů to pozná každý. Některé se skoro nedají jíst.

+20/0
doporučit
14.3.2017 6:08

T93o92m19á29š 89L98i16s18k84a 6440649404974

Podle VŠCHT a testu uzenin, které prováděli tuším, u salámu vysočina nesplnil deklarovaný a mizernou vyhláškou daný obsah masa výrobek Kosteleckých uzenin jistého slovenského agenta Bureše a kupodivu tento salám byl zároveň nejslanější.

Jinak řečeno, když vyrábíte a na trh dodáváte svinstvo tak ho musíte osolit, aby se to vůbec podařilo prodat a o tom to je. Dokud tu budou padělatelé potravin jako soudruh Babiš a dokud budou mít podporu , lidí jejich svinstva budou kupovat budou je tito solit, oni bohatnout a vy co ta svinstva konzumujete chudnout a zhoršovat si zdraví.

Ale já vím fšici kradnů a ANO bude lépe. Zkrátka kde není z hůry dáno nelze čekat přemýšlení. Přesoleným koblihám zdar.

+11/0
doporučit
14.3.2017 9:57

J66o68s10e83f 40Z43a24h27á52l59k84a 4243179128636

Sůl v pršutu a ve slanečcích. To je objev roku.

+13/−1
doporučit
14.3.2017 6:35

B13a94r64b55o84r21a 13D95o45s64k87o96č78i62l84o16v51á 1790457369478

A co teprve u nás ve školní jídelně- tuhle byla gulášovka, za kterou by se nemusela stydět kdejaká hospoda - chtělo to min 2 piva. Akorát to maji jist deti od šesti let

+10/0
doporučit
14.3.2017 6:24

L45u65k43á70š 29A49d50a43m34e14c 6820969510147

Nejčastější příčinou vysokého krevního tlaku v ČR je nadměrná konzumace soli, respektive přesněji nadměrná konzumace průmyslově vyráběných potravin s vysokým obsahem sodíku a naopak deficit hořčíku a draslíku. Toto přímo vede k vzniku hypertenze a závažným problémům s elasticitou cév.

Mám známého, který to v 70 dotáhl k těžké cukrovce, přišel o nohu , má x násobný bypass ucpávají se mu cévy a přitom solí tak, že by se mu vyplatili vlastní solné doly , nejoblíbenější jídlo, solný roztok, kterému říká polévka a pak brambory se solí vysvětlit se mu to nedá tak to jeho rodin zkusila přes doktora , když byl v nemocnici obrátili se na primáře co s tím, on se usmál a pozval je na prohlídku oddělení před pokojem se mrkl kolik pacientů tam je s a pan primář provedl názornou ukázku prošli oddělení a u 7 z 10 pacientů, kteří měli stejný nebo podobný problém se solí ve stolku zabavili soukromou slánku

+8/0
doporučit
14.3.2017 9:48

M88a79r18t54i86n 62R71u64z29i51c45k45a 1632668536427

Ano, naposto souhlasim, a chtelo by to odkaz na clanek o zvysenem vyskytu ledvinoveho selhani...

Sul je vsude, i ve sladkostech,...

Totez je ivelke mnozstvi sladidel, cukru, dochucovadel,...

Pokud chceme mit zdravejsi spolecnost, tak je nutne toto zmenit, bohuzel, lide i kuchari jsou na to tak zvykli, ze soli hodne i doma a kuchari v restauracich,...

Prakticky nemuzeme vychtnat chut jidla, ale jen prichut pres veskera dochucovadla vc. soli nebo ani necitime sladkou chut ovoce ani zeleniny...

+6/0
doporučit
14.3.2017 8:20

J44a70k75u25b 67H39l30a83v65a70t61a 7618203608156

Nejlepší je dělat si vše sám ze základních potravin. Dneska nelze ničemu věřit, hlavně kvalitě potravin!!

+5/0
doporučit
14.3.2017 11:56

P98a36v57e95l 35N42á34r58o72ž74n79ý 1465903356822

Je to jednoduché, v ČR ale vlastně v celé EU se již dávno nevyrábí kvalitní potraviny, jen chemické svinstvo, které nemá žádnou chuť a tak se chuť musí dodávat uměle a sůl je jedna z základních nositelů chuti jak slané tak zvýrazňující jiné chutě.

Dole jsem dával složení současného rohlíku produkované pekárnami soudruha Babiše je v něm až 32 složek, původní rohlík z roku 1975 měl 5 složek , později 7 ;-D

+6/−2
doporučit
14.3.2017 9:20

A84d82a89m 91H69u21r31t35a 2461592587330

To má být nějaká novinka? Kupovanou uzeninu dám do pusy párkrát do roka. Pořád nechápu ty řady u pultu s uzeninami. Možná proto máme taky prvenství v rakovině tlustého střeva. A co se týče těch snídaňových mixů, které se dle obalu snaží tvářit děsně zdravě...Nic než cukr, sůl, aromata, ochucovadla...Není nad obyčejné vločky. Přitom jsou nejlevnější.

+4/0
doporučit
14.3.2017 10:10

S88t25a11n19i54s67l46a46v 18S16r70b27a 4105194228124

ráno dávali v české rozhlasu reportáž o tom, jak firmy-výrobce naopak strádají, trpí a tratí peníze na tom, jak je chudáky stát nutí snižovat obsah solí, tujků a cukrů. tak vlastně ani nevím, co kdo chce. stát nejdříve nařídí aspoň ve školách méně těchto látek, pak veřejnoprávní rozhlas naopak kritizuje stát za to, že škodí výrobcům, a pak zase médeia jako toto vrací všechno zpátky. takový kocourkov.

+4/0
doporučit
14.3.2017 8:00

E50d86a 91S38t58á81r85e77k 6716284902936

Udivuje mne, jak různí experti objevují to, co je již dávno zjevné. Potraviny jsou plné nejrůznějších svinstev, která v nich jsou jen proto, aby výrobci ušetřili. Bohužel základním prohřeškem je to, že jsou potraviny přeslazené a přesolené, jenže to je jasné každému, kdo sleduje složení. Tak nevím kde byli tito experti doteď schováni.

+3/0
doporučit
14.3.2017 9:41

K77a11r21e46l 76V18a45c42h71u64t 9353772549873

No však! ... Kupte si nějakou dětskou výživu (pro ty už větší děti, zeleninovou apod.) - a jestli se vám bude zdát málo slaná, tak i Vy trvale přesolujete! ;-D

+3/0
doporučit
14.3.2017 6:07

D73a78v22i72d 90P59e97t28r 7840586660295

Škoda, že se zrušily normy z let před 1989, tehdy byly baše potraviny mnohem kvalitnější i než tehdejší v Německu, jen je Ti naši neuměli zabalit, aby to pěkně vypadalo.

+2/0
doporučit
15.3.2017 5:11

J73i16ř39í 32P47r35a76ž52á67k 9170942341492

Chytráci, propagující "zdravou výživu" asi zapomínají, že sůl je konzervant. Chtějí raději chemii, nebo nějaký botulin, nebo podobný jed v potravinách? Stačí jíst uzeniny a podobné slané pouze v omezeném množství.

+4/−5
doporučit
14.3.2017 7:15

T90o72m78á40š 84S61e23d83l70á18k 3178651982367

Moře je slané a přesto v něm žije velké množství živočichů, rostlin a to i včetně savců. Moře může obsahovat až 42 gramů soli na litr. Jediná výjimka je mrtvé moře. Tam však té soli je téměř 10krát více, ale i tak tam žijí mikroorganizmy. Jinak myslet si, že když potraviny nebudou obsahovat sůl, že budou zdravé, je naivní. Budou se na potravinách ve větší míře vytvářet botulotoxiny a při požití větší dávky Vám už nikdo nepomůže.

+3/−4
doporučit
14.3.2017 9:14

J40a94n 59P25o61k78o57r43n39ý 1133489270983

Zase snaha někomu něco nakazovat, či přikazovat. I té zvěři se ke krmelcům dává sůl. Ať si každý osolí podle své chuti. A tu má každý jinou. Někdo je citlivý na jakoukoli ingredienci, jiný má plechovou hubu a nepozná chuťově kremroli od slanečka.:-)

+4/−11
doporučit
14.3.2017 6:46

O11n11d30r66a 82P87a32ř10í85z29e86k 7101969525442

Je známo, že sůl "zvyšuje chutnost" potravin. I když se snažím nesolit či solit minimálně, tak se tomu nevyhneme.

+1/0
doporučit
14.3.2017 9:12

D13e97n31i65s 48H98u45m56l 4182905425546

Král Já I. to měl v hlavně srovnané, dokud mu jí nevymyla lobbistka solného průmyslu Maruška.

+1/0
doporučit
14.3.2017 9:09
Foto

I91v56o 43P74e90t67e61r22k81a 4496505337769

Viz http://blog.aktualne.cz/blogy/margit-slimakova.php?itemid=28786 devátý bod. :-P

Tím neříkám, že tyto vysoce průmyslově zpracované potraviny jsou dobré pro zdraví, v soli jako takové však ta nezdravost nespočívá.

0/−1
doporučit
14.3.2017 9:50

T75o36m54á75š 71S25e64d35l22á40k 3418801822777

Moře je slané a přesto v něm žije velké množství živočichů, rostlin a to i včetně savců. Moře může obsahovat až 42 gramů soli na litr. Jediná výjimka je mrtvé moře. Tam však té soli je téměř 10krát více, ale i tak tam žijí mikroorganizmy. Jinak myslet si, že když potraviny nebudou obsahovat sůl, je naivní. Budou se na potravinách ve větší míře vytvářet botulotoxiny a při požití větší dávky Vám už nikdo nepomůže.;-)

0/−1
doporučit
14.3.2017 9:11

P10e65t54r 22K74o50p42l39í52k 7517538949425

Vždyť by se to bez té soli ani nedalo žrát!

0/−5
doporučit
14.3.2017 5:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.