Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P83e49t21r 29P96r69o91c54h59á97z41k71a 3332316792684

Téměř všechny potraviny jsou přesolené. Spousta lidí už ani tu slanost nevnímá. Stačí začít omezovat množství soli a za pár dnů to pozná každý. Některé se skoro nedají jíst.

+20/0
doporučit
14.3.2017 6:08

T37o47m45á74š 19L39i94s43k10a 6680329924554

Podle VŠCHT a testu uzenin, které prováděli tuším, u salámu vysočina nesplnil deklarovaný a mizernou vyhláškou daný obsah masa výrobek Kosteleckých uzenin jistého slovenského agenta Bureše a kupodivu tento salám byl zároveň nejslanější.

Jinak řečeno, když vyrábíte a na trh dodáváte svinstvo tak ho musíte osolit, aby se to vůbec podařilo prodat a o tom to je. Dokud tu budou padělatelé potravin jako soudruh Babiš a dokud budou mít podporu , lidí jejich svinstva budou kupovat budou je tito solit, oni bohatnout a vy co ta svinstva konzumujete chudnout a zhoršovat si zdraví.

Ale já vím fšici kradnů a ANO bude lépe. Zkrátka kde není z hůry dáno nelze čekat přemýšlení. Přesoleným koblihám zdar.

+11/0
doporučit
14.3.2017 9:57

J60o28s37e68f 87Z61a62h32á41l65k66a 4893359448806

Sůl v pršutu a ve slanečcích. To je objev roku.

+13/−1
doporučit
14.3.2017 6:35

B94a32r44b76o91r70a 92D81o32s81k43o82č80i87l35o51v18á 1720277909208

A co teprve u nás ve školní jídelně- tuhle byla gulášovka, za kterou by se nemusela stydět kdejaká hospoda - chtělo to min 2 piva. Akorát to maji jist deti od šesti let

+10/0
doporučit
14.3.2017 6:24

L79u18k10á88š 23A12d46a21m10e92c 6240169590657

Nejčastější příčinou vysokého krevního tlaku v ČR je nadměrná konzumace soli, respektive přesněji nadměrná konzumace průmyslově vyráběných potravin s vysokým obsahem sodíku a naopak deficit hořčíku a draslíku. Toto přímo vede k vzniku hypertenze a závažným problémům s elasticitou cév.

Mám známého, který to v 70 dotáhl k těžké cukrovce, přišel o nohu , má x násobný bypass ucpávají se mu cévy a přitom solí tak, že by se mu vyplatili vlastní solné doly , nejoblíbenější jídlo, solný roztok, kterému říká polévka a pak brambory se solí vysvětlit se mu to nedá tak to jeho rodin zkusila přes doktora , když byl v nemocnici obrátili se na primáře co s tím, on se usmál a pozval je na prohlídku oddělení před pokojem se mrkl kolik pacientů tam je s a pan primář provedl názornou ukázku prošli oddělení a u 7 z 10 pacientů, kteří měli stejný nebo podobný problém se solí ve stolku zabavili soukromou slánku

+7/0
doporučit
14.3.2017 9:48

M18a96r38t21i32n 77R83u53z86i98c36k21a 1232688476747

Ano, naposto souhlasim, a chtelo by to odkaz na clanek o zvysenem vyskytu ledvinoveho selhani...

Sul je vsude, i ve sladkostech,...

Totez je ivelke mnozstvi sladidel, cukru, dochucovadel,...

Pokud chceme mit zdravejsi spolecnost, tak je nutne toto zmenit, bohuzel, lide i kuchari jsou na to tak zvykli, ze soli hodne i doma a kuchari v restauracich,...

Prakticky nemuzeme vychtnat chut jidla, ale jen prichut pres veskera dochucovadla vc. soli nebo ani necitime sladkou chut ovoce ani zeleniny...

+6/0
doporučit
14.3.2017 8:20

P79a55v35e79l 15N19á41r39o79ž70n98ý 1675253316762

Je to jednoduché, v ČR ale vlastně v celé EU se již dávno nevyrábí kvalitní potraviny, jen chemické svinstvo, které nemá žádnou chuť a tak se chuť musí dodávat uměle a sůl je jedna z základních nositelů chuti jak slané tak zvýrazňující jiné chutě.

Dole jsem dával složení současného rohlíku produkované pekárnami soudruha Babiše je v něm až 32 složek, původní rohlík z roku 1975 měl 5 složek , později 7 ;-D

+6/−2
doporučit
14.3.2017 9:20

S74t82a58n24i28s40l88a73v 13S21r53b96a 4865304758374

ráno dávali v české rozhlasu reportáž o tom, jak firmy-výrobce naopak strádají, trpí a tratí peníze na tom, jak je chudáky stát nutí snižovat obsah solí, tujků a cukrů. tak vlastně ani nevím, co kdo chce. stát nejdříve nařídí aspoň ve školách méně těchto látek, pak veřejnoprávní rozhlas naopak kritizuje stát za to, že škodí výrobcům, a pak zase médeia jako toto vrací všechno zpátky. takový kocourkov.

+4/0
doporučit
14.3.2017 8:00

J66a65k74u23b 19H96l27a36v37a36t38a 7528163558166

Nejlepší je dělat si vše sám ze základních potravin. Dneska nelze ničemu věřit, hlavně kvalitě potravin!!

+3/0
doporučit
14.3.2017 11:56

E77d14a 49S21t91á81r78e72k 6716674112376

Udivuje mne, jak různí experti objevují to, co je již dávno zjevné. Potraviny jsou plné nejrůznějších svinstev, která v nich jsou jen proto, aby výrobci ušetřili. Bohužel základním prohřeškem je to, že jsou potraviny přeslazené a přesolené, jenže to je jasné každému, kdo sleduje složení. Tak nevím kde byli tito experti doteď schováni.

+3/0
doporučit
14.3.2017 9:41

K91a83r42e14l 72V23a95c85h57u28t 9143502479553

No však! ... Kupte si nějakou dětskou výživu (pro ty už větší děti, zeleninovou apod.) - a jestli se vám bude zdát málo slaná, tak i Vy trvale přesolujete! ;-D

+3/0
doporučit
14.3.2017 6:07

A30d70a22m 83H81u95r97t70a 2411152147500

To má být nějaká novinka? Kupovanou uzeninu dám do pusy párkrát do roka. Pořád nechápu ty řady u pultu s uzeninami. Možná proto máme taky prvenství v rakovině tlustého střeva. A co se týče těch snídaňových mixů, které se dle obalu snaží tvářit děsně zdravě...Nic než cukr, sůl, aromata, ochucovadla...Není nad obyčejné vločky. Přitom jsou nejlevnější.

+2/0
doporučit
14.3.2017 10:10

J12i64ř97í 63P46r30a34ž63á22k 9620232401522

Chytráci, propagující "zdravou výživu" asi zapomínají, že sůl je konzervant. Chtějí raději chemii, nebo nějaký botulin, nebo podobný jed v potravinách? Stačí jíst uzeniny a podobné slané pouze v omezeném množství.

+4/−5
doporučit
14.3.2017 7:15

T93o87m51á64š 40S57e29d50l78á97k 3968761722967

Moře je slané a přesto v něm žije velké množství živočichů, rostlin a to i včetně savců. Moře může obsahovat až 42 gramů soli na litr. Jediná výjimka je mrtvé moře. Tam však té soli je téměř 10krát více, ale i tak tam žijí mikroorganizmy. Jinak myslet si, že když potraviny nebudou obsahovat sůl, že budou zdravé, je naivní. Budou se na potravinách ve větší míře vytvářet botulotoxiny a při požití větší dávky Vám už nikdo nepomůže.

+3/−4
doporučit
14.3.2017 9:14

J69a32n 87P42o40k49o73r59n58ý 1643329630903

Zase snaha někomu něco nakazovat, či přikazovat. I té zvěři se ke krmelcům dává sůl. Ať si každý osolí podle své chuti. A tu má každý jinou. Někdo je citlivý na jakoukoli ingredienci, jiný má plechovou hubu a nepozná chuťově kremroli od slanečka.:-)

+4/−11
doporučit
14.3.2017 6:46

D87a33v25i76d 75P34e42t26r 7650506510895

Škoda, že se zrušily normy z let před 1989, tehdy byly baše potraviny mnohem kvalitnější i než tehdejší v Německu, jen je Ti naši neuměli zabalit, aby to pěkně vypadalo.

+1/0
doporučit
15.3.2017 5:11

O35n16d53r34a 91P11a93ř23í42z91e33k 7721889635802

Je známo, že sůl "zvyšuje chutnost" potravin. I když se snažím nesolit či solit minimálně, tak se tomu nevyhneme.

+1/0
doporučit
14.3.2017 9:12

D87e70n33i60s 76H16u42m51l 4742545655806

Král Já I. to měl v hlavně srovnané, dokud mu jí nevymyla lobbistka solného průmyslu Maruška.

+1/0
doporučit
14.3.2017 9:09
Foto

I21v32o 55P78e96t80e88r16k57a 4726645457319

Viz http://blog.aktualne.cz/blogy/margit-slimakova.php?itemid=28786 devátý bod. :-P

Tím neříkám, že tyto vysoce průmyslově zpracované potraviny jsou dobré pro zdraví, v soli jako takové však ta nezdravost nespočívá.

0/−1
doporučit
14.3.2017 9:50

T40o40m27á97š 68S43e88d14l11á80k 3488581182987

Moře je slané a přesto v něm žije velké množství živočichů, rostlin a to i včetně savců. Moře může obsahovat až 42 gramů soli na litr. Jediná výjimka je mrtvé moře. Tam však té soli je téměř 10krát více, ale i tak tam žijí mikroorganizmy. Jinak myslet si, že když potraviny nebudou obsahovat sůl, je naivní. Budou se na potravinách ve větší míře vytvářet botulotoxiny a při požití větší dávky Vám už nikdo nepomůže.;-)

0/−1
doporučit
14.3.2017 9:11

P25e79t50r 71K22o69p54l25í26k 7617138279255

Vždyť by se to bez té soli ani nedalo žrát!

0/−5
doporučit
14.3.2017 5:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.