Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Čtvrt století s Big Macem. McDonald’s byl ze začátku pro Čechy drahý

McDonald’s je symbol, ať už kdysi obdivovaného západního životního stylu nebo nezdravého stravování a zkaženého kapitalismu. U Čechů mu to během 25 let pomáhalo i škodilo. Řetězci s rychlým občerstvením se však daří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S34t68a81n54i92s11l64a71v 61S81r44b95a 4945574238234

McDonald nebyl pro Čech jen drahý, ono to byl i výraz luxusu. magistrát dokonce před McDonaldem nechal postavit štafl pro taxíky. Jako byl před hotelem Intercontinental. A to je na tom to úsměvné.

+2/0
20.3.2017 10:19

L56u10d72v48í73k 58G65a58j61d70o64š32í56k 2685123604632

"...Následovalo zpomalení, nebo dokonce pokles. Paradoxně se tak stalo v době, kterou lze označit za burgerovou renesanci. Po celém Česku se začaly hromadně rodit malé hamburgrárny..."

.

Proč PARADOXNĚ? Snad je to logické. Když někdo konečně lidem začal ukazovat, jak má vypadat a chutnat hamburger, začali chápat, co to je u Mekáče za hnus.

+3/−2
20.3.2017 9:22

M37i20c12h11a88e15l65a 27V88a77r28c73l56o88v85á 4942554252493

Skvělá fotka. Škoda, jen, že nemají bílé přilby a dlouhé pendreky.;-D

+1/0
20.3.2017 9:07

V67l31a36d31i17m27í26r 82R97e62t81t55i25n27g17e27r 5395486665665

Jo jo, to otevření mekáče pamatují. Praha pro mě z okresního města byla vždy něco extra. Takže návštěva buface u Koruny se skrytými asocialy co vám snědli párek, když jste se otočili to hostila. Takže dojem venkovanka, špína, moc lidí, hluk a socky. A najednou západní bufac, cisto, světlo, ji se v sedě. No akorát ten hamburger nebyl k jídlu. Tucnej, sladkej a ještě drahej.

+1/0
20.3.2017 8:30

P24a76u92l 57J18a96r37o34s 2493578140

Ono se tomu rika fastfood jen proto,ze kdo nekdy cestoval po USA,tak asi vi,ze ty vzdalenosti jsou sakra rozdilnejsi,nez tady v Evrope.kdyz mas cestovat autem k svemu cili,tak musis na dalnici ridit hodne hodin,takze zastavit nekde v restauraci a objednat si jidlo a cekat na zaplaceni trva dlouho.Kdyz ovsem potrebujes rychle pokracovat,tak je lepe zastavit a vzit si ten hamburger do auta a jed dal..K tomu vlastne ty fastfood vznikly...Jinak tam chodit,jak nekteri tady na jidlo jen,ze to tady otevreli ? blbost...i kdyz mne osobne to obcas chutna.

+1/0
20.3.2017 8:30

M40a85r14t96i80n 80V93o84k93a71s 9752278609313

Fastfood jím tak ob měsíc. Prostě na ten junk food občas dostanu chuť. Do McD jsem tedy asi tak 5x do roka zašel. Chutnalo mi to, i když bych to častěji asi nemohl. Od té doby, co jsem ochutnal hambáč v Burger King, chodím raději tam. Maso je tam lepší a je ho víc. Ceny sice vyšší, ale při mé konzumaci jsou to asi 3 stovky ročně. McD se hodně zlepšil v kávě. Ta byla v roce 1992 naprosto nepitelná, nyní patří k tomu lepšímu co je na trhu.

Lidi by si měli uvědomit, že tyhle podniky by měly být využívány spíše jako alternativa stánku s klobásou nebo vlašáku s rohlikem než jako náhrada restaurace či domácího vaření.

+9/0
20.3.2017 7:29

P62e50t80r 97P80e87t66r 6303752918633

Tady kazdej diskutujici byl v Mc jednou v zivote a to omylem. Kupuje jen bio potraviny primo od farmaru, zasadne nepouziva zadne nahrazky a kouka jen na filmy pro intelektualy...ale pritom babovresky mely rekordni navstevnost, nejprodavanejsi potraviny jsou smejdy nebo polotovary a fastfoody praskaji ve svech.

Z toho se daji vyvodit jen dve moznosti - bud na idnes chodi diskutovat hornich 10 tisic lidi nebo tu valna vetsina lidi keca.

+15/−4
20.3.2017 1:59

E90d50a 26D20r45á44b87e22k 7689202793967

s tím zoufalým servisem co tam předvádí, specielně KFC, naprosto nevyškolená obsluha, netuší co je v nabídce (byl jsem tam prvně tak jsem se ptal) se vůbec nedivím. V McDonalds jsem byl asi třikrát (jednou na hranolky a dvakrát na zmrzlinu) a myslím že to bylo taky už naposled, cena neodpovídá kvalitě a to ani přibližně

0/−1
20.3.2017 23:22

M65i85c64h87a66l 67M85i36l19l71e81r 9256432469832

krindapana, vzdyt je to fast food a ne nejaka michelinsko-hvezdickova restaurace!

U mekace je dulezita rychla obsluha a mezinarodni standard, takze napr. turista treba i z jineho statu vi, co muze ocekavat, kdyz si chce zaskocit na rychle jidlo cestou.

Na okraj: kdyz chci zmrzlinu, zasadne si k tomu nevyberu mekac! A naopak kafe maji dobre.

0/0
2.5.2017 7:37

H32a46n67a 94Z97u90n37o70v11á 7954296175166

Když se to otevíralo, rozhodně mě nenapadlo, že tam budu po vysoké z nouze pracovat :-D Ale co, taky zkušenost.

+2/0
20.3.2017 1:13

P86a59v92e45l 35K40r19o26u64p53a 4303468520542

Od té doby co se zavedli to jejich nesmyslné čekání, jako na poště jde rychlost tu tam. Včera jsem si dal 2x BigMac a čekal jsem 20 minut. Minulý týden jsem to měl podobné.

V KFC zavedli stejný princip a čekání podobné. Grander Texas 18 minut čekání, ale KFC stálo s rychlostí vždy za prd.

Ale když už má manželka připravené kungpao rychleji, jak já BigMac...je něco špatně. Cca 20 minut čekám na kvalitní burger v baru.

+1/0
20.3.2017 1:03

M94i94c51h34a81l 74M43i90l92l60e14r 9916472729492

cekani asi zalezi jak kde a na denni dobe. Obvykle 10 minut, ale ne kdyz se tam treba v sobotu nahrne fotbalova jedenactka dvanactiletych kluku s rodici!

0/0
2.5.2017 7:39

P38a56v57e51l 30S82o88b34o39t70k48a 5500414

Nedivte se - ZA HLOUPOST SE PLATÍ.

0/0
20.3.2017 0:55

L96i64b92o61r 17V97e75n66g18l58á55ř 4674765402124

dnes jsem tam s detmi byl, je to pro ne velka odmena. neodsuzoval bych to, kdo chce jde a kdo chce pojidat vlocky a klicky at je pojida.

+5/0
20.3.2017 0:16

M51a24r51e51k 83Š86i93m14o79n 2144547898128

Nejvíc fujtajbl píšou ti, co tam nikdy nebyli. Mě to chutnalo, ale musel jsem to přestat jíst, šlo to na váhu.

0/0
20.3.2017 0:08

R43a44d36i15m 18Z34e41h46e92r 3364610443311

Je to fujtajbl. S chemií a zvýrazňovači chuti. Za ty prachy, co stojí Big s hranolkama, můžu mít u nás v Brně naproti mekáči polívku se super svíčkovou nebo guláš. Prostě fujtajbl... :-P

0/0
20.3.2017 0:25

P34a86v14e72l 64K35r77o19u30p83a 4803468170962

Svickova i s polivkou za 99? To bych kvalitou nenazval.

+5/−1
20.3.2017 0:52

M70i59c83h37a74l 60M82i39l56l24e34r 9426892359392

kdybys jedl v mekaci denne nebo alespon 1x tydne, chapu, ze te bude zajimat chemie, ale kdo tam ji jednou za nekolik tydnu (v nasem pripade tak 1x za 6 tydnu), to nehraje zadnou roli.

V tom pripade je mnohem dulezitejsi co je v tech houskach a jinem pecivu, v tech uzeninach, vlasaku apod, ktere nejspis jis mnohem casteji. Nebo co je za UHU v tom gulasi, ktery sis dal v hospode.

0/0
2.5.2017 7:44

M85i87c73h42a63l 12M23i67l71l17e83r 9396282159682

UHO

0/0
2.5.2017 7:45

R75o32m77a76n 27K22a60c45h35l14í44ř 7453221711180

Osobně moc nechápu lidi co to baští...nejvíc mě vadí to šméčko co ukazují na obrázku vs. to co dostanete a pak ty kecy o tom, proč to tak je...

0/0
19.3.2017 23:40

J61i22ř19í 46R23a10m50e27š 8116374930372

Koukám ze tu většina lidi plive. Fajn Vas názor. Ka si tam dojdu jednou dvakrát do měsíce. Skvely hranolky uzasnej bic mac, ovocný taštičky fajn. Kola je kola a daj i bez ledu, když si člověk řekne, kafé taky fajn. Za me R^

+8/−1
19.3.2017 23:17

R15o60m57a47n 32N93o31v19a88k 6959761632306

jednou za cas to jde, maji dobry croissanty v mc cafe:-)

0/0
19.3.2017 23:37

M34a75r63t95i50n 12K72o49ž70í78n 1885126221540

To ostatní dokážu pochopit. Ale úžasnej Big Mac?

0/0
19.3.2017 23:50

R21o37m98a83n 54B17l33a63z67e71k 6838209691582

Nekomu to muze chutnat, uznavam. Ostatne pokud je clovek zvykly, tak mu to ani neprijde a ve finale McDonald's I chutna. Mne to snad jako teenagerovi taky chutnalo. Dnes uz je to ovsem pro me prezitek.

0/−1
19.3.2017 23:10

R75a67d59i49m 69Z75e43h20e47r 3154550253661

Fujtajb...

0/−5
19.3.2017 23:05

M37a30r15t49i24n 67K35a59r35á78s36e28k 1878614749354

McDonalds' sice udělali slušný krok k tomu, být pro Čechy lákavějším, ale pořád se tváří jako něco extra a nemají na to. Bohužel většina lidí si toho ještě nevšimla. Hamburger který v Americe stojí jeden dolar, stojí jeden dolar i v Česku a to při levnějších nájmech, levnějších surovinách, levnější pracovní síle a intervencích ČNB. Nicméně to co mi na McDonaldu vadí nejvíc, je jejich kuchyně, vybavená hromadou přístrojů co furt kvůli něčemu pípají. Friťák má hotové hranolky a tak pípá, než někdo dojde a vytáhne je. Ostatní přístroje jsou mimo výhled zákazníka a tak nevím jaké to jsou a co je trápí, ale pípání několika přístrojů se z kuchyně line permanentně a obsluha je už zjevně imunní. Kvůli tomu je každá moje návštěva trochu sebezapření a nechodím tam rád. Bohužel na dálnici je to často jediná firma co vám dá večer cestou od zákazníků jídlo, když nepočítám tři dny staré bagety. Sice to na štěstí není můj obor, ale moje noční můra je práce v místě, kde na mě furt něco pípá. Vůbec těm lidem nezávidím.

+3/0
19.3.2017 23:01

J93a29n 16V90o34t44a24v62a 3314740917499

pláčete hezky. tak hlavně že jste tam nikdy nebyl a uz nikdy nepřijede. :)

0/0
19.3.2017 22:53

P71a22v41e58l 94K81o53s37e49k 4825313456445

McDonald mi vždy připadal drahý, a tak jsem jen párkrát dal hranolky a hambáč. Díky půjčené slevové kartě od kamaráda jsem nedávno začal zkoušet ty dobroty. Meníčko v hodnotě 129 Kč za 80, no nezkus to :) Burgry ujdou, maso dobrý, ale za ty prachy málo, houska katastrofa... Do coly cpou led (a prý se ani nesmí zákazníka zeptat), CaféLatté je horký tak že i po 10 minutách si spálíte jazyk.

Mě tedy nepřesvědčili, že stojí za plnou cenu, se slevou ale klidně. Hranolky mají podle mě dobré, ale 45 Kč za "velké" je prostě moc, s kartičkou za 25 mohu jen doporučit.

V burgrárně jsem ještě sice nebyl, ale v jednom baru jsem měl domácí burger na grilu a to je naprosto jiná dimenze... s mekáčem neporovnatelné.

+3/0
19.3.2017 22:51

J64a55k61u67b 25S34t61a79š87e72k 4227159533534

Hambáč u MC a hambáč v hamburgrárně je asi jako špenát ve školní jídelně z komunistické éry a špenát v dobré restauraci ;-D

+5/0
19.3.2017 22:54

7951715200660

CocaCola s ledem je standard Coca Coly a teplá se vážně pít nedá. Pokud chcete bez ledu, stačí si o ni říct a dají Vám ji bez problémů.

0/0
19.3.2017 23:14

M70a40r85e75k 13Š43i91m63o41n 2984167208698

Colu bez ledu ti dají, ale musíš si říct. Ale uznávám, kdo to nezná, tak ho to nenapadne.

0/0
20.3.2017 0:09

K67a35t13e61ř31i18n19a 77F78r29a39ň14k51o10v72á 6281780205459

Cola je moc studená, kafe je moc horký... Navíc srovnávat burger v MC a burgrárně je trochu mimo... Kolik Vás stál ten burger v restauraci? Počítám tak minimálně 150,- jen za burger, spíš víc. + hranolky + nápoj. Rv

0/0
20.3.2017 11:05

T84o51m32á38š 33M93a87t36o64u62š12e52k 6706204925

Mekáč byl drahej, než se u nás zvedla životní úroveň díky EET ;-D

Všechny mekáče jsou narvaný k prasknutí, protože alternativ třeba v Plzni moc není. Maximálně v centru města. Všechny obchoďáky obsadil mekáč. Restaurace vyjde na 300 na osobu, nenabízí skupinové slevy apod.

Mekáč byl drahej, než se u nás zvedla životní úroveň díky EET ;-D

Všechny mekáče jsou narvaný k prasknutí, protože alternativ třeba v Plzni moc není. Maximálně v centru města. Všechny obchoďáky obsadil mekáč. Restaurace vyjde na 300 na osobu, nenabízí skupinové slevy apod.

Cena kvalitě neodpovídá, ale alternativ moc není. V Plzni všechno obsadil mekáč. Jedinej pořádnej burger je big tasty. Všechny burgry chutnají z nějakýho důvodu divně. Hranolky ujdou, všude cpou hnusnou okurku, cola s ledem nesmysl, ale místo ní jsem přešel na pomerančový džus, tam led necpou. Mekáč v nabídce zamrzl před 20ti lety. Kfc má lepší hranolky, ledu si dáte sami kolik chcete. Chlazené maso chutná lépe než mražené. Snídaně v mekáči jsou mastnější než řízek v bufetu na nádraží. Kafe možná dobrý, ale trapnej zákusek za 50-70kč. Croassan 3x dražší než na pumpě. Ale je fakt, že kdyby odstranili chyby, tak už se tam normálně nikdo nenají, bo bude pořád plno.

Zachrání nás jedině imigranti s kebabem.

0/0
3.5.2017 18:40

T91o75m48á12š 94M98a90t86o60u93š10e34k 6796154675

Nejak se to nekolikrat zkopirovalo, co tam ani byt nemelo ;-D

0/0
3.5.2017 18:41

M68i53c72h51a56l 66V24a64š91í67n 9382423702

Smažený silikón se vždy čerstvými GMO surovinami. ( i po několika letech) http://www.dailymail.co.uk/news/article-2313276/Man-keeps-McDonalds-burger-14-years-looks-exactly-the-day-flipped-Utah.html

+2/−1
19.3.2017 22:41

J74a83k30u48b 27S90t16a71š93e97k 4157779263964

Jo, to je reálný vzhled. A teď koukněte na ty obrázky na jejich tablech ;-D No, jak říkám níže - cpou do toho tuny konzervantů, proto je mi z jejich hamburgerů blbě.

0/0
19.3.2017 22:50

M58a86r75e37k 72Š71i71m94o72n 2204987448198

Mám to zas z jiných zdrojů a konzervanty se do toho necpou, jen minimálně (omáčky a zálivky). Maso je mražené a ostatní věci se vozí "na čas". Nekazí se to jednak proto, že jejich kuchyně je prakticky sterilní, ale hlavně proto, že jejich suroviny mají v sobě hodně málo vody, rychle vyschnou a suché věci se nekazí.

0/0
20.3.2017 0:13

M71i37c31h20a88l 36V96a88š55í26n 9832363312

http://ekonomika.idnes.cz/mcdonald-s-povolil-kurata-z-geneticky-modifikovanych-krmiv-p49-/ekoakcie.aspx?c=A140430_165859_ekoakcie_fih

0/0
20.3.2017 20:58

J27a90r41o79s11l78a61v 92R14y64c56h57t66á15ř 2494639949936

Mohl bych srovnávat McDonald's v Americe, Asii, Austrálii, Africe i v celé Evropě, to nemohu říct.

0/0
19.3.2017 22:36

J50a37n 45P88r87i66b76y86l 5850845267577

U me skoncili, kdyz zrusili McCountry. To byl jediny zajimavy hambac a za 120 menu ok. Hnusy jako Ofish nechali :/ Bigmac je taky hnus.

Snazi se delat specialni hambace a ty menit, jenze jsou vetsinou taky hnusny a s cenou za menu okolo 150 drahy.

Vim o restauracich, kde pres poledne za 160-170 menu dostanu opravdicky ohromny hambac. S cerstvym mletym masem z grilu tak jak si reknu, ze ho chci. To se neda srovnat.

0/−2
19.3.2017 22:36

P18e24t43r 67Č16e25r46m16á15k 9598805249760

Fastfood si nehraje na konkurenci normální restauraci, je to fastfood...

+2/−1
19.3.2017 22:59

J85a92n 74P98r47i40b21y67l 5400975197727

Je to konkurence, jako kazda jina. Od fastfoodu ocekavam, ze bude o neco levnejsi, nez klasicka restaurace, protoze maji nizsi naklady na obsluhu a vyrobu potravin z prefabrikatu nekvalifikovanym personalem. Oplatkou za nizsi cenu a jaksi z podstaty fastfoodu jsem schopny jim odpustit nizsi kvalitu/chut te stravy.

Pak je fasfood v mych ocich konkurenceschopny restauraci. Mam na vyber levnejsi horsi fastfoof, nebo drazsi a kvalitnejsi restauraci.

Pokud ovsem fastfood se svoji nizsi kvalitou stravy cenove atakuje kvalitnejsi produkt v restauraci, tak mam ve vyberu jasno. Priplatim si dest/dvacet korun a dam si hambac, ktery je pro me gastronomicky absolutne jinde.

Uchazejici habac v menu za 120 pro me byla moznost. Hmusny hambac v menu za 150 je mimo.

+2/−2
19.3.2017 23:07

P19e76t96r 22Č93e62r25m86á98k 9158755439880

To očekáváte špatně, fastfood bude naopak logicky vždy dražší než běžná restaurace, protože nabízí ten servis toho že za 5 min odcházíte od kasy odbavený a s jídlem.

O Váš výběr nejde, každý má svobodnou volbu kam jít a co si dát, jde o to že nemůžete chtít (nebo můžete, ale nemůžete se divit že to tak není) ve fastfoodu kvalitu běžné restaurace stejně jako v běžné restauraci nemůžete chtít rychlost fastfoodu. Buď máte prioritu v jednom nebo druhém, podle toho se rozhodnete.

+2/−2
19.3.2017 23:18

J28a56n 88P94r55i20b26y76l 5580895567137

Vy čekáte špatně. V Praze je MC skutečně v porovnání s restaurací laciný a méně chutný.

O ekonomice toho víte kulový. Fastfood logicky nikdy nebude mít tak vysoké náklady, jako restaurace. Objednávka a obsloužení zaberou tak 2 minuty a složení hambáče z prefabrikátu, natočení postmixu a nasypání hranolků tak 3 minuty. Vše dělá z laciných "komponent" nekvalifikovaný personál. Jde o studenty na brigádě, kteří dělají za pakatel.

V klasické restauraci se vám číšník musí věnovat mnohem více a kuchař vám jídlo vaří mnohem déle, než jak dlouho skládá student hambáč. Z principu bude restaurace vždy dražší. Fasfoody jsou nízkonákladové aerolinky mezi všemi druhy restaurací.

Zamyslete se nad náklady výrobce a cenou. Vy se na to koukáte z pohledu, že ve fastfoodu to dostanete rychle a za to že si připlácíte. To je blbost. To s reálnou ekonomií nemá nic společného. To je vás subjektivní pocit.

+2/−1
20.3.2017 8:17

P76e18t87r 14Č62e54r97m55á68k 9108485129260

Kdepak, ani v Praze není levnější, když si budu chtít dát porci jídla adekvátní nějakému polednímu menu v normální restauraci, tak to rozhodně nespláchne jedno menu s hranolkama a colou, takže výsledná suma je vyšší R^

Když opominu že o nákladech McDonaldu víte kulový, tak ekonomice evidentně také moc nerozumíte, to že někdo za expresní službu bude požadovat více peněz je zcela logické a funguje to tak naprosto ve všem, ať už se jedná o čistírnu, řemeslníka nebo úřad R^

Fastfood stojí na tom že Vás obslouží během několik minut, všichni tak musí být na svých stanovištích a "stroj" jenom čeká na to až se zákazník objeví ve dveřích a pak se spustí. Tato "pohotovstL pochopitelně stojí mnohem více než provoz kuchyně běžné restaurace.

Takže přestaňte nesmyslně porovnávat fastfood a normální restauraci, a ekonomiku do toho netahejte radši vůbec, tam jste na vodě jak... ;-)

0/−1
20.3.2017 11:14

J85i12n90d29r31i75c75h 96K50o57l82a18r 7900310205153

A vy jste ucetnictvi takove McDonaldi pobocky videl taky jenom z rychliku, co? Ze zrovna vy mluvite o ekonomice. Uzivily by je i polovicni az tretinove ceny. Jen proto, ze to spousta jednodussich lidi porad bere jako neco extra, tak jsou to mimoradne vydelecne podniky. Vsechna cest, dobry podnikatelsky pocin, ale fixni naklady na jedno jidlo jsou v mcdonaldu neporovnatelne nizsi, nez v klasicke restauraci, kde pocitame cisnika a dalsi sluzby okolo. Ve svych srovnanich jste vy absolutne mimo.

+1/0
20.3.2017 11:35

P20e64t78r 50Č53e93r23m23á70k 9228135839240

Narozdíl od Vás evidentně i na papíře ;-) Nejde vůbec o to co koho uživí, normální restaurace to taky nemají jako charitu ale jako business na výdělek, takže to s tím nijak nesouvisí. R^

Jak to berou jednodušší lidí je pak vcelku jedno resp. jejich problém, ale nesmysl je to porovnávat s normální restaurací. Tatra prostě není fabie a naopak. Fixní náklady jsou právě u fastfoodu daleko vyšší, přečtěte si ještě jednou co jsem psal o nákladech R^

0/−1
20.3.2017 11:47

J67i52n79d90r53i96c36h 18K85o36l78a51r 7920220395463

No, tak momentalne jste se odkopal. :) Vy absolutne vubec nevite, co jsou to fixni naklady, co? Prave z te rychlosti a mnozstvi zakazniku oni prosperuji, cili to neni neco, co navysuje cenu te sluzby, ono ji v zavislosti na prodane porci jidla snizuje. Dovzdelejte se a pak prijdte diskutovat. Jinak preju dobrou chut ve "fastfoodu" teda :) cao

+1/0
20.3.2017 11:51

P60e68t40r 84Č84e55r96m64á87k 9588435329100

Vy byste si asi měl občas přečíst co píšete, právě jste popřel sám sebe. Ano, na množství zákazníků právě prosperují, protože právě mají ty vysoké fixní náklady a pomáhá jim je to rozpouštět. To je skutečně logika kterou pochopí i dítě ;-)

0/−1
20.3.2017 12:02

J74i34n48d67r21i24c78h 40K25o78l91a72r 7530500345933

tvl, nauc se cist. Uz od zacatku pisu "fixni naklady na jedno jidlo", to ty si ted odporujes, nevim, jestli se snazis zachranit ty hlouposti, co jsi tu psal, ale ted uz pises o prosperovani diky rozpousteni nakladu na zaklade vetsiho mnozstvi prodaneho produktu a vice odbavenych zakazniku a diskusi jsi pritom zacal s tim, ze je to fastfood, ma vysoky naklady za to, ze jste rychle odbaven, za to si musite priplatit. Nemusim, kdyz naklady na moje jidlo jsou prave tak nizke diky tomu ze byly rozpusteny mezi dalsich 10000 zakazniku, ktery prisli ten den stejne jako ja. To, ze neuznas chybu, ze jsi tu placal nesmysly, s tim pocitam ... nazdar. Dal uz se neminim individuem s iq houpaciho kone zabyvat.

+1/0
20.3.2017 12:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.