Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Test tatarských omáček: Dáte si kyselou, kyselejší, nebo nejkyselejší?

Zatímco v Polsku mají dochucenou majonézu rádi s vejci a v Maďarsku ji dávají do bramborového salátu, nám chutná snad úplně ke všemu. Test MF DNES zjistil, že i když si koupíte levnou tatarskou omáčku, chybu neuděláte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M23a79r56t52i27n 26R54u56z51i74c28k79a 1372528206467

Byly prilis octove, no aby se nezblaznili,...

0/0
10.5.2017 7:08

J49o36s81e69f 15L82a44m45p19a 2804853175497

Pro mínusáře pana Čechuru zasílám odkaz o tom ,že v Čechách se prodávájí lískooříškové pomazánky prakticky bez oříšků jen s aromatem. Snad ho test MF Dnes přesvědčíctpp.cz/data/files/Liskooriskove%20kremy.pdf

0/0
10.5.2017 6:23

L57u52k59á42š 53S33e87d69l55á49č62e62k 1733487467650

Já kupoval malou baňatou tatarku z Tesca, která byla vítězem předchozích testů, a která nyní v testu chybí. Podle mě je nejméně ředěná a má nejlepší chuť.

0/0
9.5.2017 16:26

L28u94k96á18š 41S67e27d33l58á94č40e44k 1203427457390

Pardon, myslel jsem samozřejmě majonézu.

0/0
10.5.2017 17:31

L47u17k93á32š 67S46e82d29l32á76č93e86k 1283167407430

Pardon, myslel jsem samozřejmě majonézu.;-D

0/0
10.5.2017 17:32

P97e78t90r 85M88i97c18h88a34l 2360834581922

Už roky si dělám vlastní tatarku. Kupovaná mi žádná moc nechutná, právě kvůli té kyselosti.

+1/0
9.5.2017 13:51

M52i58c23h14a32l 25M66i53l24l97e81r 9216772859632

u nas v Australii jsou komercne vyrobene tatarky - az na dve vyjimky- prilis sladke. Je jich ale jen nekolik druhu.

Mistni populace byla zvykla na hnusne slazene majonezy a teprve az v poslednich letech si zvykaji na nesladke majonezy evropskeho/ francouzskeho typu. Drive byly dovazeny pouze z Evropy, ale v poslednich letech uz zacala domaci produkce neslazenych majonez.

Ja nekdy vyrabim vlastni majonezu, jindy kupuji jednu z importovanych a z nich pak delam tatarku podle vlastniho receptu a chuti.

0/0
9.5.2017 14:01

L73e40o14š 52N64a95v45r40á51t58i49l 9493970155965

mne nejvic chutna Tatarka Delikates od firmy PerkinsR^

0/0
9.5.2017 12:10

J41i62r34i 36D78o27m79i82n95i90k 1731888831800

Majonézu a tatarku a jiné omáčky z majonézy si zásadně dělám sám. Je to otázka 5 minut, vím, co v ní je a chutná vždy tak, jak chci. Ale v poslední době stále častěji dělám studené omáčky z dobré a husté zakysané smetany. Přecejen je daleko lehčí, než jakákoliv poctivá majonéza, která je defacto jen našlehaný olej s vejci.

0/0
9.5.2017 12:06

M18a74r21i21a53n 25P93e32š40t93a 6958168278708

Zakysaná smetana obsahuje více škodlivého živočišného tuku než majonéza.

0/−1
9.5.2017 23:10

M55a82r74t67i48n 27R65u29z85i51c17k45a 1922578186607

tak zrovna tatarky a majonezy jsou tak nejak v cajku... az na vyjimky...

0/0
10.5.2017 7:09

J89i17ř61í 59S42e82d38l37á53č88e12k 9196316401399

Paní Magdaleno Nová, "hranolek" je odvozenina od slova "hranol". Je tedy rodu mužského a skloňuje se podle vzoru "hrad". Dám si tedy kornout "hranolků" a ne "hranolek".

+3/0
9.5.2017 11:51

M71a10r19e36k 22K25l15u50f66a 3258884874696

Inu, není nad to, když článek na gastronomické téma napíše někdo, kdo nemá o gastronomii ani potuchy. ;-)

0/0
9.5.2017 14:08

P14e18t32r 45H24a78m13ž88í54k 7671373712533

Hellmanns jsem přestal kupovat od doby, co se její výroba přesunula z ČR do Polska a používají v ní méně kvalitní "antibiotiková" polská vejce. Proč v testu chybí výborná "česko-rakouská" Spack, vyráběná na Šumavě?

+2/−2
9.5.2017 11:40

M47i23c59h24a56l 96M55i21l44l45e83r 9306942459842

Hellmanka v Australii je vyrabena ve VB

0/0
9.5.2017 11:48

P65e94t44r 53H93a68m32ž45í66k 7661943512373

Tak to závidím. U nás bohužel v PL.

0/0
9.5.2017 11:49

M50i27c41h80a64l 68M76i90l89l52e67r 9916422579682

tim minim majoneza, tatarka se sem nedovazi

0/0
9.5.2017 11:49

L71e47o25š 28N43a27v32r58á33t83i77l 9843240775915

protoze je hnusna;-D

0/−1
9.5.2017 12:09

R56o60m55a27n 69K27a13c12h65l35í67ř 7923751521750

Všechny sou +- stejně "kvalitní", ale zkuste si koupit tatarku nebo majonézu bez přidané vody...to už tak jednoduché nebude

0/0
9.5.2017 10:48

J61a60n 20P62a73v28e50l75k18a 3197281674181

Takový článek má být označený jako reklama. Začíná tu být přereklamováno.

0/−5
9.5.2017 10:35

P95e86t82r 61T23l97o94u17k45a25l 7874515672455

Reklama na co? Na 10 druhů tatarek? Že by nějaká tatarková loby?

+3/0
9.5.2017 11:39

P58e92t74r 33T56l16o56u32k26a74l 7614145732155

lobby

0/0
9.5.2017 11:39

J84o46s18e51f 59L94a16m77p52a 2154793765577

Tatarku ani majonézu nejím, ale kdyby ano tak bych si jí dal takovou jak má být. Ne jako tatarku bez ingrediencí ,ale s chemií a příchutěmi místo surovin. Stejný příklad je nuttela, nugeta a jiné oříškové pomazánky, kde na západě EU je deklarováno minimálně 10% oříšků a u nás stačí mít oříškovou příchuť dodávanou snad nějakým sprejem ,aby to vonělo;-D

0/−1
9.5.2017 9:44

P68a25v45e31l 21O15d82e91h82n42a84l 6713609608725

Nechci tvrdit, že německá Nutella není lepší, ale když už něco tvrdíte, zjistěte si nejdříve fakta. Co do ořechů je to 13% v obou zemích, Nugeta deklaruje 10%.

http://ctpp.cz/data/files/Liskooriskove%20kremy.pdf

0/0
9.5.2017 10:06

R69o18m10a19n 34K88a31c97h16l46í91ř 7723391791490

Tvrdit to klidně můžete, protože dohledat složení české i německé není problém...a Německá není bůhvíjak lepší protože cca 80% produktu je zcela totožných a to je palmový tuk a cukr

0/0
9.5.2017 10:46

J68o53s78e58f 87L17a79m52p49a 2974893235127

Protože jsem poslouchal odborníka na Radiožurnálu tak to tvrdit můžu. U nás není povinnost mít v oříškové pomazánce s kakaem žádné oříšky. Že je tam dávají někdy ano. Ale jsou případy ,že tam žádné nejsou. Nejsem odborník a toto jsem slyšel. protože tyto pochutiny moc nekonzumuji nemůžu posoudit skutečnost ,ale protože jsme v ČR tak tomu věřím vzhledem k rozdílné kvalitě výrobků u nás a na západě Evropy jak potravin tak drogistických výrobků. Uvidíme co na to odborník na Seznamu.cz v pořadu A DOST;-D

0/−1
9.5.2017 10:55

V14i32k79t97o43r 42W18o43l14f 8702528673466

Chybí vám tam výborný čistě rostlinný Spak a Kalma.

0/0
9.5.2017 9:39

P26a38v84e29l 41S53m21o42l72k41a 8918125726657

;-€Proč nese titulek TEST a přitom s enic nedozvíme? Ten článek je úplně stejnej jako když mluví Sobotka: spousta keců a nedozvíme se vůbec nic!;-O

+12/−1
9.5.2017 9:35

P89a64v60e20l 43O74d29e93h83n65a92l 6393959718165

Možná proto, že celý článek je jen upoutávka na dnešní vydání MF DNES?

+5/0
9.5.2017 9:50

V63l81a35d89i50m90i50r 66D30a66l46i12b68n40y 3904866941706

At jednou neco zase napisu.. .), tatarku delam doma sam, nejdele trva pripraveni surovin (cibulka, okurka) a uz ne v klasickem mixeru, ale s tycovym mixerem behem cirka 20s bez dolevani oleje a toho, ze by se nekdy tatarka nepovedla.

0/0
9.5.2017 9:01

M76a27g77d53a60l19e92n27a 31M54o28u35č11k56o48v36á 3199598655222

Můžu vás poprosit o přibližné množství surovin? Zrovna o víkendu jsem se pokusila udělat majonézu a pohořela jsem :-/

0/0
9.5.2017 9:41

V31l73a48d97i39m52i95r 71D59a63l91i78b97n68y 3294546371206

Zloutek, asi dve deci oleje, lzicka citronove stavy nebo octu, lzicka plnotucne horcice, osolim, opeprim, nekdy trosku cukru, lze samo dochutit potom, vysleham to, a pak do toho jeste vhodim mensi nakrajenou salotku nebo cibulku dle chuti, nakrajenou mensi okurku a jeste to jednou sjedu tim tycovym mixerem asi tak 5 vterin. Nicmene po mych taky dost taky castych neuspesnych pokusech v mixeru jsme porizovali tycovy mixer, ktery zrovna obsahuje i nastavec na majonezu a musim rict, ze na tohle je opravdu bezva, delam ji s tim skoro porad..: ) https://www.youtube.com/watch?v=oRqjFU8A_LM&feature=youtu.be

0/0
9.5.2017 9:55

H30a26n95u33š 68H95o48r93á64k 9891634426313

V takovy ty nadobe k tycaku to mam tak, ze zloutek je zalitej olejem tak, aby necouhal.

Ale - spis nez chyba v surovinach to vidim na chybu v postupu. Chce to tam ten tycak ponorit na dno, zapnout na max a veeelmi pomalu zdvihat - je to zdvihnout o 3 cm za 30s. Na jeden zatah. Smrdlani k vysledku nevede.

+2/0
9.5.2017 9:59

T41o31m82á48š 12K78u79p23č18í22k 2311662674615

Není to nutné. Naházím všechny suroviny do nádoby, co dostanete s tyčovým mixerem a párkrát projedu nahoru a dolů. O nějaké pomalosti nemůže být řeč. Tak 30 s celkem. Povedla se vždy na jedničku.

+1/0
9.5.2017 11:03

J49i37ř42í 36W93u97r97m 7387497251965

Vajíčko dávám i s bílkem, k tomu 200 ml oleje, 10g cukru, 6 špetek soli a přiměřeně octa....nemá to chybu

0/0
9.5.2017 11:59

J15a51n59a 44S87t16e17h27l41í60k57o25v29á 2279740570956

žádnou děkuji ;-D

0/0
9.5.2017 8:59

K22a14t74e66ř10i43n97a 66F31e62n69c44l32o12v80á 8663517968363

Díky

0/0
9.5.2017 8:46

L30u77k29á15š 23K49r35a11u91s 4228231197280

Tatarka od Vitany obsahuje disodnou sůl kyseliny etylendimetyltetraoctové jinak známou jako Chelaton 3 a to je výborný čistič zlatá, mědi a mosazi 

0/−2
9.5.2017 8:43

H50o12n25z44a 50V39r14á18n60a 5771657534471

No a?

+5/0
9.5.2017 9:02

J81o19s57e75f 58L76a30m47p36a 2274913975617

Tak si levně můžete vyčistit přívěsky, prsteny a další ozdoby. Hranolky si dáte s kečupem bez rajčat;-D

+2/−1
9.5.2017 9:45

P27e74t41r 16H54o18c52h50m93a30n 2850456255221

No a co? Víte co za "čističe" máte v trávicím ústrojí?

+4/0
9.5.2017 10:09

P91a28v69e10l 63O61d75e66h26n52a25l 6623459888805

A to počkejte, jak budete překvapený až zjistíte, kolik denně spotřebujete oxidů vodného, který se jinak používá ve směsi s kyselinou chlorovodíkovou například na čištění toalet...

+1/0
9.5.2017 10:13

J23i83r33k46a 88H21o39n75c53ů 2324564101958

Oxid vodný dokonce může při vdechnutí usmrtit.

+1/0
9.5.2017 10:38

P87e87t71r 39H42o64r37á29k 1669263389454

Běžným octem čistím konvici. A není proto ocet špatný.

+2/0
9.5.2017 10:18
Foto

P85e60t57r 88Š89r90a71i63e69r 9793452622987

Mnozí zde propagují majonézu Hellmans ale mně přijde na všechny účely až moc sladká. Lépe mi vyhovuje Mikado z Lidlu, která kdysi i vyhrála v testu a podle mého názoru se přibližuje doma vyráběné majonéze.... A je i levnější, ale o to mi nejde.

+9/0
9.5.2017 8:34

J36o10s62e51f25f 77M16u61s78i77l 7389805856300

Složení té tatarky určitě ovlivňuje Bureš. Bacha, číhá všude.

+1/−5
9.5.2017 8:40

P80e60t61r 56H66o94c11h12m60a81n 2860626405831

Mně Hellmans docela chutná, ale je pravda že je sladká. Schválně vyzkouším tu z Lidlu.

0/0
9.5.2017 10:11

A45d35a18m 52Ž18í40d15e63k 8735762505483

Souhlas, ale Zárubová je ještě lepší. Nicméně tyhle dvě jsou jediné co kupuju. HELLMANS ee!

0/0
9.5.2017 11:32

D31r83a16h81o29m17í14r70a 90L12o18u33č78k67o96v33á 6496805643

Tatarku jedině Hellmans

+7/−4
9.5.2017 8:34

M61a46g31d25a52l69e84n72a 55M24o26u86č83k15o28v72á 3279958775612

Jo. Je lahodná a není cítit takovou tou divně octovou příchutí. Nevím, jak ji popsat. A kdo má rád výryznější chuť, dá se Helmans dochuti čímkoliv. Tatarky si z Helmans majonézy dělám sama.

0/−1
9.5.2017 9:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.