Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bistra prodala 1,5 tuny kuřecího se salmonelou. Dodavatel nečekal na testy

Veterináři zjistili první závažné porušení opatření na kontrolu brazilského drůbežího masa na bakterie salmonel. Pražská firma Shin nevyčkala na výsledky šetření a poslala do oběhu 1,5 tuny masa s bakteriemi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

G42e19o92r42g 92K61o35m85b66e70r48e17c 9874291906581

a dotovany kurata z EU se vyvazeji do Afriky. A mistni afro nemaji sanci svoje vypestovany prodat protoze ty dotovany z EU jsou daleko levnejsi. Tak se na chov vykaslou a zbali svych pet svestek a vyrazi do Evropy. A takhle to je se spoustou veci. Rezem si pod sebou vetev a jeste se tomu smejem.

0/0
16.6.2017 13:13

J46a90n 73C49e60p13e63k 1234516480

Článek je psaný, jak když za to může někdo z majority. Opak je pravdou. Prostě jen Vietnamci dovezli maso se salmonelou a zas ho rozdistribuovali do dalších Vietnamských podniků. Diví se tomu někdo? Více jak polovina jejich kšeftů jeden naprosto mimo jakýchkoliv kontrol mimo oficiální ekonomiku.

0/0
16.6.2017 9:50

R22o68s18ť92a 39J58a21n79č95a20r 4397609121356

Vyjmenovaným bistrům můžu věřit, tepelná úprava + hygiena je u nich dostatečná, jinak by si do kalhot nadělalo cca 8 tis. lidí.

+3/0
15.6.2017 22:20

M76a32r92e23k 90D77e58m84č77á46k 9395674506865

1,5 t / 4 bistra / 0,1 kg = 3750 porcí na podnik. Nevím, kolik lidí do těch bister chodí, ale to z toho museli vařit nejméně 4 týdny a nikdo na nic nepřišel?

0/0
15.6.2017 22:07

M69a38r55t78i89n 54K49o65ž76í72n 1405886951180

Pokud se vařilo, proč by na to někdo přicházel. Tepelná úprava bakterie ničí.

+2/0
15.6.2017 23:27
Foto

J33i79ř28í 84D88v48o71ř38á20k 5495319730888

1,5 tuny. 1 500 kg. Solidnější porce 200 g. Takže minimálně 7 500 otrávených.

Taková malá epidemie.

Kde jsou ?

0/0
15.6.2017 21:44

P37e90t71r 62A71n18d33r19ý66s64e59k 9693561856217

Při tepelné úpravě se salmonely zničí, pokud byla tepelná úprava kvalitní, tak i maso se salmonelami je potom nezávadné. Nevím, proč se z toho dělá takový mediální humbuk. Riziko je v tom, když by tepelná úprava nebyla správná, maso zůstalo syrové atd, pak by to byl problém a člověk, který by dostal dostatečnou dávku bakterií, tak by onemocněl.

+3/0
15.6.2017 22:00

R54o29m82a12n 81P50o60k97o27r54n77ý 6129254410282

Za domaci si neni nikdo ochoten priplatit a pak to tak dopada...

0/0
15.6.2017 21:02

J15a57n 26Z64a21h74r14a20d68n80i71k 3974650257681

Já si na tom docela pochutnal a nic se mi nestalo.Dobré prase všechno spase:-P

0/0
15.6.2017 20:57

D24a41n62i60e82l 90Z66i28d91k48o75v 7924536189922

Tak to bude 9 poklad z 8 pokladu v chilli omacce

0/0
15.6.2017 20:18

L15u18b76o48š 58Z12a53o90r73a46l 3500192230309

Tak po tu dobu, co musi mit v EU kazda slepice klicku 4x4 metry, vlastni polstar a perinu, tak se to asi dovazet vyplati. (upozornuji ze jsem trosku prehanel, at se toho nekdo nechyta, ale podstata zustava)

+1/0
15.6.2017 20:15

K19a51r93e81l 58D39l46a49s63k 7585379486380

;-D už vidím slepice ležet v postýlce na které mají místo svého jména EU, a jsou hezky přikryté peřinkou až po zobák.:-)

+1/0
15.6.2017 21:32

S26l44a81v60o12m74í74r 63Š31t27ě65p65á70n 1498874242414

Ještě že v těchto restauracích jedí jenom zahraniční turisté

0/0
15.6.2017 20:09

L80a52d96i81s96l80a20v 94H77a55š65k53a 4273216191720

šetříme ekologicky každé deci nafty a kuřata vozíme z brazílie

+3/0
15.6.2017 20:08

S28l74a38v63o89m17í47r 55Š55t29ě76p26á91n 1688964602494

Takhle to vypadá když žereme něco z druhého konce světa přesto že to máme doma jenom proto že na tom někdo pár korun vydělá

+4/−1
15.6.2017 20:07

J26i55ř94í 40P52l28a62v71s64k33ý 9290196191149

vy nakupujete draz, nez je nezbytne nutne ? ne ? a proc by se tedy takovym zpusobem mel chovat nekdo jiny ?

0/0
16.6.2017 7:50

J16i55ř91í 51V73a58c59e51k 9738148516365

Salmonelu spolehlivě zlikviduje teplota nad cca 70 stupňů, takže bych z toho zase nedělal takovou kovbojku.

+1/0
15.6.2017 19:59

P77a14v92e12l 18O58d14e13h10n64a23l 6423759568755

"Nejspíš šlo o selhání jedince", "V mezidobí však, patrně kvůli selhání lidského faktoru, došlo k distribuci celé zásilky do provozoven veřejného stravování, uvedl Vorlíček"

_____

Asi jste chtěli napsat "jednotlivce".

Ale mnohem horší je, že to mluvčí Státní veterinární správy bagatelizuje a uvádí "lidský faktor". Ne, tady jde o selhání základních procesů v potravinářské firmě, od čeho sakra všechny ty normy a předpisy máme? Tohle se nemůže stát někde, kde tu práci berou vážně, nebo neselže celý řetězec. Jednotlivec by tohle nikdy neměl mít šanci způsobit.

0/0
15.6.2017 19:42

K91a34r82e28l 46D45l24a70s69k 7985279326110

Tady jim to je jedno, jestli to byl jedinec, nebo jednotlivec, rozdíl v tom nevidí. Kolikrát tu smáznou příspěvky jen proto, že spoustu věcí neznají. Několikráte jsem se ohradil a světe div se chybu uznali a příspěvek vyhodnotili jako nezávadný.:-)

0/0
15.6.2017 21:36

P89e74t81r 90K87n25ě50b58o77r62t 8252698149150

Proto ty vjetnamský jídla mají aroma jako vojenský hadr na nádobí.

+2/−1
15.6.2017 19:37

K14a50r41e59l 74D27l82a66s27k 7895849156890

Dát si ve vjetmský hospodě objed není nic jednoduchého.:-)

0/0
15.6.2017 21:37

V62í42t 33S12k89l35e12n23á35ř 2821322530608

kdyby byla brazilská kuřata v oběhu o něco dříve,třeba když byla olympiáda,možná by jsme těch zlatých vyhráli víc.;-D;-D

0/0
15.6.2017 19:37

P16e26t24e71r 67K58n42a39p20e30c 7376495528155

Ked oni to tak stale chutne upravia,potom je aj salmonela mnamka a kedze je maso pravdepodobne plne doxycyklinu hned sme vsetci zdravsi

0/0
15.6.2017 19:21
Foto

J28i33ř56í 90D15v82o35ř86á25k 5535599340438

Tak antibiotika se dájí poznat trochu lépe.

0/0
15.6.2017 19:26

A11l91e78š 66J19a16n24á21č65e51k 3543324366723

Asi se na vietnamská bistra vykašlu.

+1/0
15.6.2017 19:01

K59a51r22e95l 62D47l30a83s88k 7775919266690

No pokud se na ně nevykašlete, tak se pak třeba p.......te;-D

0/0
15.6.2017 21:39

M34i28k11u70l22á42š 24K40a47l41i63n27a 1432383935

Tak asi bojkot vodňanského kuřete a výrobků od Babiše, proto možná až z Brazílie...

0/0
15.6.2017 18:19

J62i81ř12í 67H78o20r75á44k 7135563957862

No jasně, je to kááámpáň :)

0/0
15.6.2017 22:02
Foto

J23i26ř13í 10D73v91o45ř88á91k 5645799420898

Trochu mediální strašák.

Pokud po naporcování syrového masa umyji nůž, prkýnko, ruce,.. .

A maso ohřeji na pár sekund na teplotu víc, než 80. stupňů Celsia ..... , salmonea neexistuje.

To znamená základní hygiena při zpracování ( jejím nedodržení ohrozím maximálně sebe) a dostatečná tepelná úprava ( " tatarák ", nebo " suši " s drůbeže je vždy adrenalínový sport) .

A je vcelku jedno, jaký má ta drůbež pas.

+7/−1
15.6.2017 18:13

J21i41r21i 20G58a77z29d18a 8354313174754

Hlavně to první v téhle restauracích určitě platí:-) ještě , že do téhle pseudo asijských glutamát restauraci nechodím...

+6/0
15.6.2017 18:36

E34l47i59š58k83a 96K23u25č54e11r24o44v40á 7889352973483

vietnamská bistra jsou špičkovou hygienou vyhlášená.

+7/0
15.6.2017 18:41
Foto

J12i97ř11í 68D77v66o78ř63á34k 5545789760788

Tak to " Regionální, České " taky. Nebo trafiky. Kde jinde šlo bez patřičných povolení koupit methyl. A ten nestáčí tepelně zpracovat .

+1/0
15.6.2017 19:07

P86a94v94e34l 49O53d84e40h18n66a66l 6273449208275

Jasně. A proto se například v USA v gastru běžně používají barevně kódovaná prkénka, aby se minimalizovalo riziko vzájemné kontaminace potravin, protože si spočítali, kolik lidí na podobné věci umíralo.

Mimochodem - při mytí v kuchyni se běžně bakterie rozstřikují v kapkách vody, takže si musíte dávat velký pozor a mít dostatek prostoru. Pochybuji, že tohle někdo v těch čínských bistrech řeší.

Při ohřívání masa se teplo šíří do jádra mnohem pomaleji, než si myslíte, takže 80 stupňů a pár sekund rozhodně stačit nebude. Jestli nevěříte, tak si kupte kuchyňský teploměr a zkuste si to.

+1/0
15.6.2017 19:51

K76a78r68e52l 31D68l33a33s15k 7165559796800

Tatarák z drůbežího?, co to je proboha za humus?;-D

+1/0
15.6.2017 21:41
Foto

D93a59n 52R44u47b75í23n 4283483159

Až 50 miliónů a v reále jim pošlou akorát písemnou důtku kašpaři!

+11/0
15.6.2017 17:58

V48á80c22l18a93v 40H44r51a42d56i60l 3854548842361

Brazilske kureci ? Doporucuju vybudovat zpracovatelsky zavod na Mesici, to bude desne cool a poradne se vyuzije kosmicka rampa, az u ni zacnou pristavat nakladni lode s kurecim z Mesice

+11/−1
15.6.2017 17:36

P55e19t63r 71J89a28r92o72c14h 7460583235318

Nevím, jak brazilské kuřecí, ale takové argentinské hovězí je nejlepší na světě. Naštěstí ti lidi, kteří potřebují do všeho strkat nos a chtějí mi diktovat, odkud si mám co koupit ještě nejsou v přesile, tak se dá sehnat i v Česku. Aspoň zatím.

+4/−2
15.6.2017 17:51

P78e67t95r 97V38o73b29o70ř18i60l 5399917708635

Já radši z Brazílie než od našeho slovenského neagenta... Bez salmonely, teda.

+2/−2
15.6.2017 18:00
Foto

J22i33ř29í 18D15v67o18ř91á66k 5595559580868

Tak pokud to bude ekonomicky výcházet dobře ?

Proč ne.

Obchodnící prodají pouze to, co lidé chtějí kupovat. A pokud ti to bude finančně dobře vycházet, dovážej kuřata třeba z Pluta.

0/0
15.6.2017 19:24

J55o17s18e71f 45L27a22m72p74a 2594623575797

Podle názvu určitě Češi. A jak Čechům chutnali kuřecí závitky;-D

0/0
15.6.2017 17:28

P64e64t47r 57J33a79r28o63c79h 7490833385528

V článku ani slovo o tom, kdo byl dodavatel, ale zas je hned zmíněno, že šlo nejspíš o chybu jednotlivce...

Nerad spekuluji, ale... nedodal to maso náhodou Babiš?

0/−2
15.6.2017 17:22

P55e23t85r 11J46a51r79o86c73h 7620103885938

Vida, tak to doplnili a Babiš to tentokrát nebyl.

0/0
15.6.2017 17:27

F73r58a90n47t73i66s59e34k 12M52r54z18e36n75a 3395325748679

Tak je tam jasne napsano, ze je z Brazilie, a obchodovalo se mezi Vietnamci. Budte si jisty, ze vietnamci nejsou Babisovo zakaznici, maji bud zbozi z dovozu, nebo svoje nelegalni jatka v polorozpadlem statku, kde nejake predpisy nikdo neresi.

Uz se mi zda, ze se na Babise svede i vedro a kroupy.

+7/−3
15.6.2017 17:30

P33e43t91r 71J98a85r72o22c20h 7770923905128

Teď jsem u Vietnamců ve večerce a z mrazáku se na mě směje Babišovo Vodňanské. Jak mi vysvětlíte tohle?

+2/0
15.6.2017 17:37

F46r68a38n15t69i71s42e74k 27M77r28z52e70n41a 3925205758499

Pisu i bistru:-). Mimochodem, co jim brani natisknout si ty pytliky? V Tamde ( velkoobchod typu Makra v Sape), je polovina kosmetickeho zbozi leva, dokonce i Procter a Gambel upozornil na falesny Persil. Takze ten sacek na kure zvladnou s prstem v nose :-)

0/0
15.6.2017 17:53

P63e98t93r 75J55a12r12o59c14h 7740603555818

No jasně. Prostě Vietnamci můžou za Váš zkažený život. A padělají Babišova kuřata. Všichni.

Když Vás tohle baví...

+2/−1
15.6.2017 17:58

P40e21t49r 17M49a96r69š69o59u41n 5925158646726

Evidentně vás baví svádět brazilská kuřata na Babiše. Aneb s tím nesmyslem jste začal ve vláknu vy :)

+1/−1
15.6.2017 18:16

P28e37t54r 78J12a44r37o39c90h 7180703225368

Nebaví. Zaspekuloval jsem si, nevyšlo to, tak jsem se hned opravil. :)

+1/0
15.6.2017 18:19

J13i20n67d66ř24i70š94k86a 41B30u33r53g23e15r78o13v66á 3115694898395

A kde jsou naše kuřata špičkové kvality? V Německu...

0/0
15.6.2017 17:20

M82i31r58e94k 58T21u53r11e29č41e46k 4363692660592

A PROC se dovazi maso z Brazilie ? Tisice kilometru na lodi, tisice kilometru pres Evropu, tisice litru nafty propaleno. Bezte se s tim "Free Tradem" vycpat ! Vzdyt to je proti prirode. A to nejsem enviromentalista.

+57/−4
15.6.2017 16:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.