Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T79o29m74á42š 12T80a40t67í73č15e61k 5960662100218

Pekárna v Rosicích je teda opravdu ilustrační snímek jak vymalované. Článek je o malých a středních pekařích, kteří se snaží nabízet kvalitní produkty a služby, zatímco na snímku je babišárna Penam. :-P

+42/0
doporučit
19.6.2017 1:49
Foto

D63a26v67i38d 40K39o60p57a66l 5663982444129

U nás na vesnici je cca od r.1991 rodinná pekárna. Máme tady také samoobsluhu (Hruška), plné 'Babišových dobrot" ...1/2 lidí je kupuje, místo toho aby podpořilo místního pekaře, který peče opravdu poctivě, kvásek u chleba, kynutí pečiva bez tun chemie ...ceny srovnatelné nebo lehounce vyšší, chuť nesrovnatelně lepší. Nerozumím tomu. Naštěstí se jim daří a už tři roky mají vlastní prodejnu v sousedním městě + dodávají i několika okolním penzionům.

+49/−1
doporučit
19.6.2017 4:11

P87e23t12r 47A23n69d51r97ý59s19e14k 9233201296587

Je dobré mít v dosahu kvalitní pekárnu, kde mají bohatý sortiment a pečou i ze žitné a celozrnné mouky a pečivo je tady skutečně čerstvé. Když člověk dojde do řetězce, tak z čerstvého pečiva mají většinou jen rohlíky, obyčejný pšeničný chleba a variabilně pár dalších věcí (to se ale člověk musí hodně dívat a hledat). 90% pečiva v řetězcích je z rozpečeného polotovaru.

+21/0
doporučit
19.6.2017 1:26

J92o83s61e72f 58Z71a31h20á53l38k18a 4543289708176

Má-li člověk možnost nějaký čas kupovat pekárenské výrobky pečené klasickými technologiemi, pozná potom obrovský rozdíl mezi rozpékanými polotovary nebo Penam "průmyslovým" pečivem.

+11/0
doporučit
19.6.2017 6:33
Foto

O74n12d45r38a 79K59l13h23ů82f95e57k 2238145166622

Proč by mělo být kilo chleba jak na západě, když patříme na východ? :-P

+11/−1
doporučit
19.6.2017 7:14

J24a30r20m12i64l82a 15P35í85c40h65o13v58á 5192147254333

Je třeba si uvědomit, že pečení z mražených polotovarů bylo reakcí na pečivo, které zbylo na prodejně do dalšího dne. Málokterý zákazník chtěl včerejší chleba, ten se vracel pekárně, ta by měla ztráty, tak milý chleba rozmočila a dala do nové várky.

Viz: http://www.magazinzdravi.cz/cesky-chleb-schazi-na-ubyte

Pokud se peče ze zmrazených polotovarů, peče si prodejna přesně podle své spotřeby. Řekla bych, že i pečivo ze zmrazeného polotovaru má vyšší kvalitu než to, co nám tady před zavedením krámských pekáren předváděla pekárenská velkovýroba.

+9/0
doporučit
19.6.2017 8:27
Foto

M37i51r43o11s77l81a49v 97S89t69e77i75n10e58r 6278134893235

V Německu je tohle už déle, chléb z opravdu kvalitní pekárny, třeba Hopfister, stojí čtyř- až pětinásobek toho, co stojí rozpečený polotovar.

Řešení je vidět všude- i mnohé pekařství se přeorientovalo na rozpečené mražené polotovary, pec stojí vzadu ve kvelbu a vpředu se prodává ještě teplé pečivo, za zhruba dvojnásobek ceny z diskontu.

+9/0
doporučit
19.6.2017 6:58

P87e44t25r 16H33r69a76b59á96k 6230557532140

Bacha na to, že i v malých prodejnách prodávají rozpékané pečivo. Zjistil jsem, že u nás v takových 4 prodejnách, kde si jako hrají na malou pekárnu, tak pak mají u mnoha pečiva uvedeno milimetrovým písmem "ze zmrazeného polotovaru". V jedné tohle neměli a tak jsem se zeptal - tohle je čerstvé, nebo ze zmrazeného polotovaru?. Paní zřejmě nevěděla, zda nejsem z nějaké kontroly, tak nejprve ze zmraz.. a pak se opravila...ne čerstvé samozřejmě. To byla docela chybička. Takže bacha na to. A podle všeho se tyto podvody dějí i na farmářských trzích.

+8/0
doporučit
19.6.2017 7:58

P77a79v34e85l 61C71h60a46m47r69á13d 4747230369595

Ten kdo čte složení ví, že pečivo je dnes chemie více, než potravina. A jeden nejmenovaný řetězec s planetou, má ve složení pečiva dokonce 30 látek, včetně kukuřičné mouky v rohlících, je to ještě rohlík?

+7/0
doporučit
19.6.2017 7:37

P84e81t48r 10B67r94o26d80a 2172308288

Naštěstí mám v dosahu malou pekárnu i řezníka. Babišovy dobroty tedy kupovat nemusím....

+5/0
doporučit
19.6.2017 9:30

M73i34r28o84s36l51a45v 64B10e94l75a72n64č40i39n 3765502732224

Rozpečené pečivo.Hnus zelenej ohavnej pane velebnosti.

+11/−11
doporučit
19.6.2017 1:47

P40e19t43r 27H73o24r73s55k85ý 9195613988266

Přiznám se, mě to rozmrazené a čerstvě rozpečené prostě chutná. :) Prosím o rituální umínusování.. :)

+4/−1
doporučit
19.6.2017 10:39

J64o42s97e35f 28L62a43m60p38a 2574363635197

Hlavně ,že přišli s celoevropským průměrem za 1 kg chleba. na průměr celoevropských mezd se to u nás ,ale nevztahuje co?;-D

+3/0
doporučit
19.6.2017 10:37
Foto

M19i82c68h38a27l 75N16a94j89m18a39n 7179533696610

Jenže ono je to těžké. Většina lidí jde po nízké ceně a koupí radši menší a méně chutný rohlík za 1,9 Kč v supermarketu, než trošku větší a hlavně chutnější za 3,5 Kč u pekaře.

+3/0
doporučit
19.6.2017 8:52

J95a58n55a 47S95t59e18h31l41í13k57o86v40á 2609120600176

R^ každý komu záleží na chuti si stejně pečivo kupuje u pekaře..

+3/0
doporučit
19.6.2017 8:30

M62a64r15e90k 85J57a90n85e91č31k74a 1347676283731

Dneska koupit chutný chleba v marketu je možné pouze v případě, že tam dodává menší pekárna. Chleba z velkovýroben je neskutečně nechutný a na druhý den zcela nepoživatelný.

+2/0
doporučit
19.6.2017 17:46

M92a81g64d78a12l87e66n58a 11H60r37o34n68o87v75s43k86á 3560322534889

Ze zmrazeného upečené pečivo nekupuju. Takže třeba v Kauflandu nelze až na obyčejné rohlíky, které nekupuju tak nebo tak, koupit nic.

+2/0
doporučit
19.6.2017 9:10

J64a70r19o11s63l61a13v 38K42o96ž73i83c83h 2938577956322

Mně přijde Kabát fajn a Ječmínek hnusný

+2/0
doporučit
19.6.2017 8:27

P57a28v95e15l 13Z39a58j32í31č96e25k 8864860766450

Nakupoval jsem v male pekarne ktera ma prodejnu. Ale trvalo mi nez jsem si ji nasel protoze pecivo bylo jedina vec od babise kterou jsem kupoval. Kazdopadne rohliky I chleba tam meli lepsi I kdyz o kousek drazsi.

+2/0
doporučit
19.6.2017 7:55

J73a84n 37Š21l54é77g48l 8362620308673

Známá pracuje v jedné takové prodejně... Prodávají skvělé věci, ale ten plat :-/. Mám dojem, že budou hledat. Ona už si taky hledá místo jinde....

+2/0
doporučit
19.6.2017 7:07

O63l63d49ř84i93c28h 47S64c98h14n57a83b60l 4403607780415

Na to jednoduchá odpověď. Kdo neřeší kvalitu ten kupuje rozpékané pečivo, které po schládnutí je téměř nepouživatelné. Bílé pečivo kupuji ve stánku soukromého pekaře a chléb si pečeme sami, vydrží pět dní, aniž by plesnivět a chutná jako ten který jsem jedl ve svém mládí u babičky, kváskový s kmínem, semínky slunečnice a dýně.

+2/−1
doporučit
19.6.2017 7:49

Z64d87e50n55ě30k 38W20o97l65f 9461500547195

Zpět na stromy

+2/−4
doporučit
19.6.2017 6:02

A91l42e83n45a 75B94a81l45á12k96o48v31á 5772408255114

Neví někdo proč se balený chleba prodává pouze krájený?

+1/0
doporučit
19.6.2017 14:33

P79a92v98e16l 71J74á79n 21B42u35v39a86l37a 6809950209888

Pekař Bláha z Liberce - to je frajer! Pravda: několik let musel zatnou zuby, nabrousit kolo a nohy. [>-] Ale dnes: Má vše, co potřebuje. Pravda pouze v Liberci. Ale stojí - stálo to ( dlouho jsem tam nebyl) za to! Akorát chleba jsem si ještě u něj nekoupil.

Jinak: snídaně, obědy, svačiny v LBC: U Bláhy!!! V

+1/0
doporučit
19.6.2017 11:41

J21i25ř98í 25J64e65z95d94i61n89s11k33ý 8528962933969

Lide ve mestech nechodi k pekarum z jednoducheho principu, nakoupi naprosto vse v supermarketu.

Kdo chce, tak samozrejme jde k pekari, reznikovi, zelinari, na trhy na syry atp.

+1/0
doporučit
19.6.2017 10:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.