- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Člověk nemusí jezdit do Británie, aby dostal pivo z tanku. V Budějovicích ho má Budvar třeba v Masných krámech a znám dost lidí, kteří tam kvůli tomu zajdou.
Z mého hlediska chybí nabídka 7° nízkoalkoholického piva. Zejména v horkých dnech je spotřeba nápojů vyšší, ležák však omezuje pracovní výkon. Limonády jsou plné cukru, což je cesta k obezitě. Čistá voda sice rozumu nekalí, ale jako trvalý doprovod oběda nebo večeře málo vhodná. Čajů si užijeme dost v nemocnicích.
Jako školák jsem svému dědečkovi- mistru krejčovskému- nosíval třístupňové pivo ve džbánu- to bylo za Beneše i Gottwalda k mání bez potravinového lístku- ůstřižku na rohlík, ten byl nutný k nákupu vícestupňového piva.
V současnosti je na trhu 8°pivo "Měšťan" od Staropramenu. Paleta by mohla být pestřejší, i když pro pivovary méně výnosná. Namítnete- míchání piva s limonádou, t.zv. radler, má také méně alkoholu. Má však obrovský obsah cukru.
Nízkoalkoholické pivo není pro chudé, ale pro lidi, kteří dbají na své zdraví.
To je ale žvást.
Pokud bych měl hledat v čem je česká hospoda jiná jak ostatní pak je to jedině omezenou nabídkou druhu piv. Což se díky bohu i u nás mění a neschopných putik, kde nejsou schopni nabídnout řezané pivo ubývá.
Pokud tedy pominu, že to je spíše tak že Prazdroj a mnoho dalších spíše mění zvyky v pohostinství tak aby své hospody prosadili i v Německu. Ostatně stačí se podívat na jídelák kde nechybí tradiční "české" jídlo uzená klobása se zelím. A dost často je to spojeno se značným podrážením cen proti konkurenci.
Česká hospodská kultura zemřela se zákazem kouření v restauracích!
Nevím, ale nevidím nikde kolem mne, že by poklesl počet zákazníků.pořád je všude narváno.
Copak, kdyz se to vypije rychle tak to jde, ale po tydnu je to citit oxidaci.
Prosím, prozraďte mi, jak může pivo v tanku zoxidovat. Moc prosím.
Hospody českýho typu už neexistují. To byly ty, kde si člověk objednal první pivo a pak se mohl bavit v natřískané hospodě a pingl před něj stavěl nová piva včas automaticky, pokud nebyl během operace přerušen zamítnutím a žádostí o placení.
Nojo, časy se mění. Žel ne k lepšímu.
Mám trochu strach se zeptat co to je ta typická česká hospodská kultura...
Tofu, zelenina a traviny spolu s pitím pramenité vody a jednoho malého pivo. Sen každého restauratéra ...
Docela příznačné točit Krušovice v hospodě s názvem Naděje a záhuba (Hope and Ruin - viz fotogalerie :)) Že by britský humor? :-D
haha, pry "valcovani". je sice fakt, ze Krusovice jsou na severu Evropy velmi olibene pivo, ale spis jako doplnek k mistni nabidce. Co se tyce Bavorska, tam ceske pivo v zasade v hospode nema zadnou sanci, protoze neni mistni. Sanci ma samotna Plzen, a to jenom v nemecekm pohranicnim Kauflandu jako lahvova, protoze je levnejsi nez v CR a i zaloha na lahev je nizsi, takze cesky kupujici vydelava dvakrat. Ale nikdo jiny nez Cesi toi nekupuje. A v Italii a Francii jsem ceske pivo nepotkal.
Hm, neřekl bych, že v Bavorsku by nemělo české pivo šanci. Za a) by muselo být hodně dobrý, což vylučuje samovylučovače z Prazdroje nebo Krušovic, b) místní piva z malých nebo středních pivovarů se mohou těšit i v tom Bavorsku oblibě jen málokde, protože mají trh mnohem více než v ČR rozdělený pivovary jako Paulaner, což pijí domorodci z nouze. Ale za c) k otevření resp. spíš převzetí hospody v rajchu je nutný opravdu velký balík peněz, protože tam, kde hospoda není, novou úřady povolí asi tak často, jak přistává Aštar Šeran, a domy s hospodami patří - světe div se - zmíněným velkopivovarům. V tom bude zakopán pes, proč třeba ani ten Prazdroj se svým jménem nevaří nějaký opravdový pivo pro bavorský trh, kde by na něj lidi chodili. O menších pivovarech ani nemluvě.