- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
vloni jsem tam byl poprvé a bylo to vážně fajn, pivo výborné, atmosféra pod kaštany super. pivo za necelých 5€ je zcela adekvátní cena.
Mám podobnou osobní zkušenost. Hospoda dělá pivo a pivo dělá hospodu, byť je tak rozlehlá jako ta vídeňská. Budvar tam umí prodávat, což je prostě další bonus, protože i tohle dobré pivo, jakým to budějcké je, potřebuje. Jinak skvělý rozhovor ostříleného a znalého "hostinského".
Prvně je třeba si připomenout že kvalita se neskrývá za kvantitou prodaných piv.
Ale naopak. Rád zjišťuji, že se do Čech dostal rozvoj malých regionálních pivovarů, které daleko lépe drží skutečnou kvalitu piva.
Sám občas do mnichova jezdím a pokud se mi na tamních zahrádkách něco líbí tak fakt, že na zahrádce je 5 různých pivovarů, které nemají potřebu ostatní vyštípávat pryč.
Ostatně ono to není jen o počtu míst, ale i o organizaci číšníků, kteří jsou schopni využít kapacity na více jak 100%. A možná také o hostech, kterým nevadí že sedí s cizí partou u jednoho stolu. Prostě se rádi družně poznávají. V Čechách je to něco nemyslitelného. Tady prostě není možné sednou si k většímu stolu a čekat, že si někdo přisedne. To vás dříve číšník vyhodí. Co kdyby se někdo začal bavit mimo vyznačené teritorium.
V období dnešných europív je pre mňa Budvar č.1.Ešte že sa množia drobné pivovary s kvalitným pivkom,takže vybrať je z čoho.Česko podľa mňa naďalej ostáva na prvom mieste v kvalite a sortimente piva.
Důvody proč u nás Budvar není v prémii je dvojí: u nás je na pozic "toho lepšího" historicky Plzeň a vedle ní není moc místo. A druhý je ten, že u nás toho piva pijeme víc. Obecně totiž platí, že čím víc má člověka "napito", tím víc preferuje hořkost před sladkostí (čest výjimkám). Takže se naši jižní sousedé přes ten Budvar prostě ještě nestihli propít
Pověst Prazdroje - ku štěstí jeho výrobce, ale v žádném případě ne pivařů - přetrvává i dnes, když už se dá pít jen přes zaťaté zuby
Jen díky tomuto zvláštnímu jevu se může stát, že vedle něj "není moc místo".
Musi mit nejake horsi pripojeni, kdyz jim trva tak dlouho vydat doklad. Ono taky zkasirovat 50 lidi po jednom zabere chvili casu i bez EET.
Budvar miluju, bohužel u mě způsobuje ve 100% bolest hlavy, stačí mi 4 kousky ... ale holt vím, že bez růžové pilulky to druhý den nepůjde.
Kdyz si tech kusu date 10, nebude vas nic bolet, protoze po probuzeni tam bude jeste nejaky dojezd :)
Snad jen k tomu Budvaru: pokud se zvýší jeho cena, bude z něho už jen vývozní artikl. Ve svém okolí moc pivařů "budvaráků" neznám. I já sám mám raději hořká piva.
Výborný rozhovor !!! Škoda, že takhle zajímavé věc i nemáte i v jiných rubrikách...
V byrokracii jsme Rakousko dohnali a příští Babišova vláda nás posune do trháku. EET a kontrolní hlášení sotva pokryjí náklady na vlastní byrokratický aparát.
Jenže voliči, kterým stačí kobliha a poslouchají zloděje, který řve že všetci kradnú to nikdy nepochopí. Nebo pochopí, až bude pozdě.
jejich problém. Chytrý a skutečně pracovitý člověk, ne jen o práci žvanící ve frontě na všelijaké dávky, si porad za každého režimu
nejdůležitější pasáž z článku je na konci. o EET a byrokratizaci státu. Tesat do kamene. Jdeme bohužel naprosto stejným směrem, jako adolescent, co si sám musí nabít hubu, aby pochopil, že tohle není cesta a kterého ani ostatních špatné zkušenosti, neodradí...
Bde ještě dlouho trvat, kdy a jestli vůbec někdo dostane rozum a tyhle nesmysly zase zruší. Nepřináší to nikomu nic. Ani státu, ani hospodským a ani zákazníkům