- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Problém nebude v maržích, ale již v nákupních cenách.
I kdyby byli CZ pracovníci méně efektivní, nebyl by to až takový rozdíl.
Nejvíce do toho zasahují dotace do zemědělství.
Ona by se mnoho změnilo, kdyby se dotace do zemědělství zcela odstranily (což by mohlo ohrozit celé zemědělství v EU) nebo by se alespoň v rámci EU sjednotili.
Český zpracovatel prostě není mnohdy spolehlivý, nedrží kvalitu, nemá odpovídající produktivitu a pak samozřejmě nemůže konkurovat. Nápady, jak omezit cenotvorbu prodejců, jsou přímou cestou do pekla. Obecně může obchodník prodávat pod nákupní cenu, důvodů může být nekonečně mnoho. Pokud to není transakce mezi spřízněnými osobami, pak je to stejně legální jako prodej s markupem 100 % - pokud si najde zákazníka.
A ti čeští migranti, jež odešli za lepším do světa. Migrant jako migrant. každý hledá to .........!
Apeloval bych na českého zákazníka, aby sám rozhodoval a žádal si české zboží. Bráním se ale státní regulaci, žijeme na volném trhu,“ řekl Jiří Kopáček.
Ten člověk se naprosto zbláznil. Já chci kupovat kvalitní zboží za férovou cenu. Země původu mě nezajímá.
Nezbláznil se, nákup regionálních a místních potravin funguje velmi spolehlivě jinde v Evropě. Lidé si tak platí vyšší cenou "svoje" zemědělce a údržbu krajiny.
Jenže ty aspoň zaplatí své zaměstnance ne jak to je tady
Mám tu krásný příklad. Za posledních 14 dní jsem byl asi 4x v Globusu v Plzni.
Máslo Madeta za skoro 50kč pokaždé chybělo - prázdný regál. Máslo Tatra za podobnou cenu vedle také. Zato pod tím byly dvě plné palety belgického neustále doplňovaného za 35Kč.
To samé v Kauflandu, kde Madeta pro jistotu není vůbec, ale za to je tam hora německého másla, asi že "Z lásky k Česku".
Takže asi tak.
chteji prodávat nejvic, na cem nejvic vydelaji.
Snad by nechtel nejaky slusnocech, konstantne okradan zlym zapadem, zase nejaky regulace a zakazy?
I kdyby se stokrát ukázalo, že všechny ty komunistické regulace, dotace, příkazy, zákazy nakonec spotřebitele poškodí, tak vždy s tím znovu a znovu nějakej slizkej komunista, Chavesův pohrobek, vyleze
Myslím si,že jsou rozdílné marže tuzemského a zahr.zboží.Když chci se etablovat na trhu,tak se jde i pod náklady.Před časem jedna mlékárna prodávala své výrobky za cenu nižší koncovým zákazníkům,než ve svém domovském kraji obchodníkům
české zboží je drahé, protože český podnikatel
(1) je přetížen zbytečnou a extrémní byrokracií (výpočet mzdy zaměstnance stojí v cizině dolar a u nás pět dolarů/osoba, protože je nekvalitní leglastiva a hromada administrativy)
(2) platí vyšší daně z fiktivního zisku (prostě některé nutné náklady český hloupí úředník neuzná a čech platí daň ze zisku který ale nedosáhl)
(3) je šikanován státní správou za nesmysly a musí tedy vynakládat peníze na protiprávní pokuty či penáze (viz třeba jako doměření nesmyslné daně fotbalistům - jde o podobný příklad který se stává i běžným podnikatelům)
pak je logické že stejné zboží je unás dražší, jenže tohle hloupý honza ani úředník nepochopí a politikům je to jedno...
(4) české zboží není drahé
A to já bych regulaci v potravinách zavedl, ale na maximální možnou marži určenou v %. Mě by dost zajímalo, kdo ze současné ceny másla těží nejvíce, když mléko je pořád stejně levné
Jaká by měla tedy podle Vás být maximální marže a proč zrovna taková (resp. jakou metodou jste k ní dospěl)?