- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
U výrobců problémy nebudou.
Lidé nevěří tomu, že všechno, co se prodává jako Bio, bylo skutečně jako Bio vypěstováno.
myslím, že stačí najít farmáře ve svém okolí, na farmě uvidíte snadno a rychle zda je tam plevel a zda jsou na poli natáhnuté bílé textílie proti škůdcům, pokud tyhle dvě věci neuvidíte, je jasné, že dané produkty jsou stejné jako v běžné marketové síti
Tak to je fakt "směroplatný" ukazatel. Jestliže někdo z pole odstraní plevel a nebude tam mít bílé textilie, tak podle vás nemá bio produkty?
Proč nevěřím že to jsou BIO produkty...
Kyselé deště snížily pH v půdě do té míry, že se zvýšilo rozpouštění přirozeně se vyskytujících minerálů (resp. se zvýšilo uvolňování minerálů z vazeb na půdní částice), které potom začaly pod vlivemzemské gravitace „unikat“ se zasakující se dešťovou vodou do hlubších půdních vrstev. O úniku je na místě mluvit proto, že minerály se tak dostaly mimodosah kořenů rostlin, které člověk využívá ke své obživě.
Vzniklý deficit minerálů v půdě má fatální dopad na biologickou hodnotu konzumované zeleniny, obilovin, luštěnin a dalších potravních zdrojů minerálů a vitamínů, na nichž je člověk odnepaměti závislý. Podstatnou část biologické hodnoty kulturních rostlin tvořil jejich obsah vitamínů. Ale bezminerálů nemohou žádné rostliny vitamíny vytvořit. Je při tom jedno,zkoumáme-li obsah vitamínů v jednotlivých druzích zeleniny a brambor, nebo v obilovinách, luštěninách,či obyčejné trávě.
Jak vidim na necem BIO, tak to obchazim velkym obloukem.
No když si přečtete okolní komentáře, tak ta důvěra v ně opravdu není. Pak ano, naco utrácet víc peněz za něco co podle většiny je stejné jako nebio..
Že u výrobců nenarazili při kontrole na problém je možné,ale nejvíce podvodů s biopotravinami je u prodejců a ty nikdo nekontroloval.
Myslím že Češi je nakupují, protože jak má potravina nazev Bio něco, tak je dražší jak nebio potravina.
Nějak jsem dodnes nepochopil, co je to biopotravina .Kdysi jsme seli a sázeli vše možné a ničím zvláštním jsme to nehnojili ani nestříkali a připadalo nám to normální . Jen některé plodiny se nám nepodařilo vypěstovat v dobré kvalitě , za to však může zem a taky místo a počasí . Dnes se tisíce lidí zabývá a řeší biokvalitu a někteří si možná opravdu myslí , že i přírodu oblbnou . Oblbnou jen lidi , kteří rozdíl v potavinách nepoznají . A jelikož je zrovna okurková sezóna a bude rajčatová , tak tu máme článek skoro o ničem .
já se snažím kupovat bio, ale když ten cenový rozdíl je už šílený tak na to prdím, btw spíš by se měli zaměřit na farmářské trhy, kde lidé vydávají za své produkty nakoupené někde v marku nebo ve slevě z obchoďáku. Včera jsem si na trhu koupila vaničku malin a spodní půlka byla celá plesnivá
Biopotraviny se chemicky neošetřují a proto jsou náchylné na vznik plísní.
To je pravý význam termínu "bio kvalita".
Nebude to třeba tím, že docela hodně Čechů je rádo, že si může koupit potraviny v nebiokvalitě?