Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

P42e45t47r 85S86a77i75d37l 3414659429376

Nějak se neubráním pocitu, že většina našinců by ráda vše čerstvé a nemražené, ale hlavní chod, moučník a kávičku si představují maximálně za 80Kč. Protože kdo to má dražší je zloděj a šizuňk :-D

+34/0
doporučit
30.7.2017 13:46

Z30d37e24n10e12k 75H23l76a90d52i49k 5805906480

Tak tohle bych uvital i v Cesku.

+31/0
doporučit
30.7.2017 12:29

T29o14m10á67š 31L14u74d38v63í25k 5920638643696

Pokud se v musi oznacit pecivo, ktere bylo pred prodejem rozmrazeno, prijde mi logicke stejnym zpusobem oznacit i ostatni potraviny.

+27/0
doporučit
30.7.2017 12:45

K27a71r82e67l 21K11r19p11a28t49a 5404545954443

Umíte lidi číst?

Tady nejde o zákaz, ale o právo spotřebitele vědět co jí a za co platí.

Ale chápu, že pro zdejší provozovatele restauraci toto je velmi nepříjemný požadavek.

+27/−1
doporučit
30.7.2017 13:27

K11a20r40e71l 57K33r62p82a73t76a 5944245654463

A přidat k tomu ještě polévku z pytlíku, prezentovanou jako " domácí ".

+11/0
doporučit
30.7.2017 13:05

V68l12a97d92i73m94í37r 60F96i52b46i88g37e88r 5414511441674

Koupit si mražené jídlo v restauraci, to se tam ani nemusí chodit. Ohřát si polotovardokáže každý. Jako hranolky, krokety apod to beru ale celé jídlo to je moc, zvláště v restauraci co ze sebe dělá hogofogo. I když je možné všechno. Viz. Ano šéfe s Gordonem Ramsyam

+11/0
doporučit
30.7.2017 13:02

D31e11n60i67s 10H37u26m94l 4662285785186

Italové jsou holt požitkáři a jídlo a nápoje si pohlídat umíR^

+12/−1
doporučit
30.7.2017 12:33

M71a83r49t21i57n 81C59e12r65n63y 2918662528183

Zatim jedine NE. Ze by prvni hrdy majitel spickove varici restaurace??

+9/0
doporučit
30.7.2017 12:22

M70a95r64c62e55l56a 80B38í95l85á 4387950282579

nevím, zda má smysl přikazovat zákonem, aby restaurace informovala o původu nabízeného jídla. Pokud jsou výslovně nabízeny čerstvé suroviny, domácí hranolky atd. a nejsou, tak jde ovšem o podvod. Pokud ta informace není, tak to podvod není.

Když si objednám steak, můžu požádat o ukázání masa. Když si objednám na steak houbovou omáčku, nevidím to reálně, že kuchař mi ji teprve bude vařit z čerstvých či sušených hub resp jestli si všechny omáčky uvařil tentýž den ráno.

Také je rozdíl, zda se vaří ze supermarketových polotovarů mražených či pytlíkových; anebo zda si restaurace sama připraví do zásoby a pak vyndá přípravu z mražáku.

v každém případě je hlavní, aby zákazník byl pravdivě informován o tom, co jí.

+7/0
doporučit
30.7.2017 13:45

P81e25t23r 76B58á41č87a 8535326845795

Kazdej druhej tady leze do upatlanych hospod s menickem za 69kc, ale desne by uvitali zakon na mrazene jidlo viz anketa ;-D

+5/0
doporučit
30.7.2017 15:37

J69o54s78e15f 74Š53o79l39t13e50s 8874978470693

Koukám, příznivců přísnosti a pravidel na všechno přibývá.

+6/−2
doporučit
30.7.2017 13:50

J96i91ř58í 16T90e79p68r 4377360265855

ŽÁDNÉ další ZÁKAZY !

Ať už je problematika mražených jídel jakákoliv, množství zákazů a nařízení roste neuvěřitelným tempem. Takhle se přiblíží velmi rychle doba, že když si ani uprdneme, bez schváleného povolení emisního limitu.

+10/−9
doporučit
30.7.2017 13:21

Š93t47e86f47a42n 27F26r35i58č15a 7682818893356

Něco jiného je mražený polotovar, vyrobený ve velkém někde ve fabrice, a něco jiného je hlubokozmazená hotovka, vyrobená pár dní předem z čerstvých surovin přímo v dané restauraci. Ten druhý případ mi nevadí, protože aby restaurace mohla nabízet široký sortiment, tak to vyžaduje i tento způsob přípravy jídel. Samozřejmě, kdo snese jídlo za 700 Kč a více, tak prosím, pak může požadovat jen z čerstvých surovin.

+3/0
doporučit
30.7.2017 15:12

R88i45c47h22a66r11d 56V84a49c41e55k 5931168452478

Další zbytečný zákon. Kdo dělá hranolky z brambor, tak si to může uvést dobrovolně na lístek. Stejně tak ten, kdo připravuje čerstvou rybu. Dokonce si tam může dobrovolně uvést, že ryba žila v pramenité vodě pod pravidelnou veterinární kontrolou a nepochází z umělého chovu.

A pokud někdo podvádí a u zmraženého uvede čerstvé, tak toho ať stíhají.

+5/−4
doporučit
30.7.2017 14:11

J46i51ř38í 53H56o69r83á96k 9498775601

Nejlepší je, když ti donesou za 45 Kč hnusnou polévku z pytlíku a na jídelním lístku se to tváří jako čerstvý vývar...10 let na tvrdo je málo!

+3/−1
doporučit
30.7.2017 15:06

J51o60s35e13f 94Š45o72l65t58e34s 8744318900783

Jasně, vám ještě nestačí různé příkazy, zákazy a nařízení? Ještě toho nemáte dost?

+7/−11
doporučit
30.7.2017 13:14

V48í51t 18K42o90u72b43a 6286840804538

To by v Čr polovina restaurací zkrachovala.

Minulý týden jsme na Lipně v 5-ti lidech přišli do hospody s desítkou nápisů domácí česká kuchyně a to co jsme dostali na talíř bylo šílené. Vše z mražených polotovarů, oschlé a doslova hnusné. To že to stálo v průměru okolo 150,- Kč je už na jiné vyprávění.

O EET jsme si mohli nakonec nechat taky jenom zdát.

+2/0
doporučit
31.7.2017 8:53

F27e31r64d32í93n98a73n55d 17Z76i81l63c58h62e16r 7526960122566

Celkem s tím souhlasím,ale vsadil bych jeden důchod, že ti ,co by tady v diskuzi trestali nebo rovnou popravovali za mražené jídlo byli v restauraci jednou za dvacet let a to ještě u Mac Donalda a ti samí nejvíc bojovali za nekuřácké restaurace do kterých ani teď po zákazu stejně nechodí.Hlavně bejt chytrej(á) a případně někoho nabonzovat.

+2/0
doporučit
30.7.2017 15:47

K73a18t19e67ř74i26n66a 74F83e55n65c52l85o78v95á 8273637198173

Mražení je jeden z nejlepších způsobů konzervace potravin. V tom problém nevidím. Otázkou do pranice je, co a proč by měli v restauraci zamražovat.

Horší je, když restaurace vaří z polotovarů a vydává to za čerstvé nebo domácí.

Jen nechápu, proč to tolik vadí Čechům...s ohledem na to, jak se většina stravuje :-)

+2/0
doporučit
30.7.2017 15:26

R95u27d31o34l87f 31K74o42m98á73r25e55k 7758529112349

tohle by zabilo 99% hospod v cesku, hlavneze nadavaji na nekuracky zakon a eet

+4/−5
doporučit
30.7.2017 12:45

A86l73e45š 85M36á75c44h64a48l 1219598598381

kdyby radši udělali nařízení, že všude musí být složení potravin stejného názvu stejné... a ne, že my máme drůbeží separát a za hranicí mají vepřové maso

+2/−1
doporučit
30.7.2017 14:52

H69e41l40e19n96a 38Č41í27ž41k65o66v49á 9381911392978

Každý má pusu. Tudíž každý se může zeptat, z jakých surovin je pokrm, který se v té které restauraci podává. Sama jsem tak učinila mnohokrát, bez rýpavého podtónu.

Pokud se dovím, že pokrm obsahuje suroviny, které odmítám jíst, tak si ho jednoduše neobjednám; mají-li v dané restauraci pouze pokrmy obsahující suroviny, které já odmítám (či nemohu) jíst, zcela prostě poděkuji, že toto není pro mne, a jdu jinam.

Nechápu ta "dramata" kolem této věci. Nedejbože, abychom se dostali do situace, kdy za zákazníkův opařený jazyk ponese odpovědnost obchodník, který byl tak "lehkomyslný" , že zákazníka zapomněl (nejlépe písemně) upozornit, že káva je horká.

+4/−7
doporučit
30.7.2017 13:19

J29o88s17e30f 39K83a67r14f80í47k 7642865226360

Už vidím jak na každou porci hranolek kuchař nejprve oškrábe a nakrájí brambory;-D

A třeba takový mořská ryba, to musí být ňamka, čerstvý, zrovna vytažené z moře a nezmazená;-)

Jo a co takové koření, to řerstvé krom bilinek není nikdy, takže taky špatně? A když to bude v konzervě, tak je to OK?

.

Né vážně, co některé restaurace jsou schopné podat na talíř, to je fakt hrůza, ale dělat na všechno extra nařízení? Už tak jsou některé předpisy neskutečně "úchylné:

.

btw - víte, že takový tatarák se ze zákona v restauracích NESMÍ podávat?

....Je nepřípustné podávat ke konzumaci tepelně neopracované syrové maso (např. tatarské bifteky a pokrmy obdobného charakteru)....

Hygienický předpis sv. 84/1987 č. 72)

+1/0
doporučit
31.7.2017 11:07

R59a89d57e10k 42T17o74č27i83l 8232121159963

Ale kde je ta hranice? Třeba zelenina do polávek (hrášek apod) je mražené.

+1/0
doporučit
30.7.2017 18:21

K66r24y55š51t18o40f 83L11a56n71í47k 1119190505815

souhlas, do mrazaku patri sklenice na pivo.

+1/0
doporučit
30.7.2017 16:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.