Diskuze

Používat mražené jídlo neuvedené v menu je nyní v Itálii trestné

Skladovat v restauraci mražené jídlo se rovná podvodu, pokud v menu není výslovně uvedeno, že jídlo není čerstvé. Rozhodl o tom italský vrchní soud. Jak napsal list The Times, úřady chtějí tímto způsobem zakročit proti restauracím, které prodávají jídla z mražených produktů, jako by byla připravená z dražších, čerstvých surovin.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J21a97n 66D39l71o12u88h89ý

31. 7. 2017 11:32

většina hospod dělá ze zmrazených surovin. To by tam musel mít napsaný každý...

0 0
možnosti
JK

Né většina ale VŠECHNY!

Neznám kuchyň ve který by neměli mrazák;-)

0 0
možnosti
JK

Už vidím jak na každou porci hranolek kuchař nejprve oškrábe a nakrájí brambory;-D

A třeba takový mořská ryba, to musí být ňamka, čerstvý, zrovna vytažené z moře a nezmazená;-)

Jo a co takové koření, to řerstvé krom bilinek není nikdy, takže taky špatně? A když to bude v konzervě, tak je to OK?

.

Né vážně, co některé restaurace jsou schopné podat na talíř, to je fakt hrůza, ale dělat na všechno extra nařízení? Už tak jsou některé předpisy neskutečně "úchylné:

.

btw - víte, že takový tatarák se ze zákona v restauracích NESMÍ podávat?

....Je nepřípustné podávat ke konzumaci tepelně neopracované syrové maso (např. tatarské bifteky a pokrmy obdobného charakteru)....

Hygienický předpis sv. 84/1987 č. 72)

1 0
možnosti
VK

V78í38t 38K48o85u52b43a

31. 7. 2017 8:53

To by v Čr polovina restaurací zkrachovala.

Minulý týden jsme na Lipně v 5-ti lidech přišli do hospody s desítkou nápisů domácí česká kuchyně a to co jsme dostali na talíř bylo šílené. Vše z mražených polotovarů, oschlé a doslova hnusné. To že to stálo v průměru okolo 150,- Kč je už na jiné vyprávění.

O EET jsme si mohli nakonec nechat taky jenom zdát.

2 0
možnosti
JK

A proč zkrachovala?

Jako že když ke stejnému blafu jako vždycky dají cedulku že to není z čerstvého, tak tam lidi najednou přestanou hromadně chodit?;-)

1 0
možnosti
PK

Vždyť to je nejvetší dobrota. Něco zmraženého rozmrazit a ohřát v mikrovlnce. To je jen pro gurmány.

0 0
možnosti
JK

btw - když dostanete jeden den jídlo co vám chutná a druhý den to úplně samé s tím, že není čerstvé, tak vám najednou nebude chutnat a bude to hnus?;-)

1 0
možnosti
Foto

J91a70n 39V17a25l77a48l89í62k

30. 7. 2017 18:59

p. Černý napsal: Vam je jedno zda je ryba cerstva a nebo mrazena??

Tak čtěte...

https://www.bonfood.cz/jsou-chlazene-ryby-cerstve

0 0
možnosti
RT

R93a67d81e82k 91T55o80č16i67l

30. 7. 2017 18:21

Ale kde je ta hranice? Třeba zelenina do polávek (hrášek apod) je mražené.

1 0
možnosti
JN

No a co? Nikdo to nezakazuje, jenom se to uvede v jidelnicku.. A ne jako se mi stalo v hotelu v Trebici, ze jsem si objednala rajčata s mozzarellou a bazalkou, a svete div se, bazalka byla formou suseneho koreni...

0 0
možnosti
JS

A proč by to nemělo být uvedeno? U pečiva je to už pár let a žíly to nikomu nezrhá. A víte, na čem jste.

1 1
možnosti
MD

v italii je ve skutecnosti uz takovy komunismus, ze se divim, ze si je andrej nebere jako priklad.

mistni bohaci jezdeji v obycejnych alfach a sva ferrari si navzajem ukazuji leda na obrazcich, protoze diky mistnim bonzackym zakonum je bud prodali nebo schovali do okolnich statu

0 0
možnosti
KL

souhlas, do mrazaku patri sklenice na pivo.

1 0
možnosti
MB

Když už jsme u byrokracie v restauracích, tak v USA mne zaujalo, že restaurace mají na dveřích hodnocení z hygieny. Sama se rozhodnu, zda vstoupím, byť je hodnocení slabší. U nás kontrola buď projde, nebo to zavřou.

0 0
možnosti