Diskuze

Kořalky bude méně, hlásí lidé z pálenic. Umí si však poradit

Jarní mrazíky a sucho snížily úrodu ovoce v Česku. A to hodně. Po ovocnářích to tvrdě pocítili i majitelé pěstitelských pálenic. Například na jablkách budou podle největších pěstitelů v Plzeňském kraji škody kolem padesáti procent. Na třešních a švestkách je odhadují až na 95 procent. Škody způsobené jarními mrazíky a suchem se však týkají celého Česka. Někde zmrzlé meruňky nahrazují třeba vínem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každoroční nářky, pořád stejné. Ale alkoholici z Moravistánu si už nějak poradí, jako vždycky.

0 3
možnosti
DM

to si piš, že si poradíme :-P

1 0
možnosti
TP

Tož letošní je trochu jiná, z drožďá :-)

0 0
možnosti
VW

Já Vám nevím... V Domažlicích nemají páru cos e považuje za dobrou pálenku, když tvrdí že Jabkovice je nejlepší ze všech... a jako důkaz to srovnávají s meruňkou(nějak se jim vytratilo modré ovoce, hrušky, špendlíky....)

Borec na Pálavě popisuje jako trend něco co moc vidět není (pálení kořalky přímo z hroznů). Znám pálení ze starého vína(většinou už s vadou, a ano to se potom považuje za vínovici), nebo grapu. Přímo z vína nikdo moc nepálí.

Taky s tím počtem pálenic Vám nevím... Řekl bych že na Moravě(jižní, minimálně Hodonínsko) Je pěstitelská (legální)pálenice v každé druhé dědině, občas víc... To mají na Domažlicku těch pálenic opravdu tolik?

0 0
možnosti
JB

Tak to mě nebolí. Alkoholismus otce i prvního manžela mě poučil o "užitečnosti" chlastu.

2 4
možnosti
KC

Toho bohdá nebude, aby Morava žíznila!

4 0
možnosti
PP

P69e44t50r 23P39a50v60e90l

3. 8. 2017 8:20

Pekny priklad toho, ze se dnes neda v mediich verit vubec nicemu...

3 0
možnosti
MK

Tak já mám zásoby a kořalka je nejlepší když se nechá odležet, takže letos určitě nebudu pít letošní koralku. A když tu příští rok bude nedostatek, nejsme jediní kdo umí dělat dobré kořalky, taková maďarská hruškovice nebo malinovka je taky lahoda

0 0
možnosti