- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Naši soudruzi zemědělci kasírují dotace v průměru 400 000,- kč na jednoho pracovníka a pořád mají málo.
Zapomněli jsme, jak za bolševika stálo máslo v přepočtu 80-100 korun.
Za komunistů jsme hnědé stračeny vyměnili za ty černé,co víc dojily.Byl přebytek mléka,tak demokrati ty černé zase obměnili za ty hnědé.Navíc jich polovinu vybili.Kližku,či hovězí plec teď prodávají jako zadní maso 149-199,-Kč/kg a máslo máme za pajdu.
Pokud je máslo za 50kč tak jen DPH je 10kč ! Pokud sečtete marži + DPH ta je to polovina ceny másla
... což ovšem platilo i při ceně másla 33 Kč / 250 g
Fňukali jste, když Madeta příšla o kšefty na ruském trhu a musela prodávat pod cenou, jaká je to tragedie. Nyní Madeta našla nová odbytiště v Číně a už pod cenou v ČR neprodává. A fňukáte zase?
Kňučíte, že nemájí domácí výrobky odbyt a válcují je náhražky z Polska a odpadky ze západu.. Tak kdybyste si nenasazovali takové marže, tak by máslo stálo 30 a my bychom si užili kvalitních domácích produktů.
Vůbec se nevyznám v tom, jak se máslo uchovává, jaký je rozdíl mezi máslem a čerstvým máslem,ale kolikrát mi přislo, že máslo je žluklé už, když ho donesu z obchodu. To se mi přestalo stávat v době,kdy u nás otevřeli Normu, kde prodávají máslo s německými nápisy, české jsou tam pouze přilepené, takže stejné máslo jako v Německu. Nicméně za 50 korun už kupuju máslo minimálně. Nedávno jsem zkusil francouzské máslo, které vyšlo za 250gr asi na 65 korun, což už od padesáti není takový rozdíl. Myslel jsem si, že máslo je máslo, že rozhoduje procento tuku. No ale to francouzský je prostě výrazně lepší, takže tě 15 korun se asi vyplatí připlatit. Nevím teda, jestli 50 korun za české máslo je ok.
No zrovna maslo v Norme je vazne humac, chutna a voni spis jako margarin. To si clovek muze koupit rovnou Heru nebo Zlatou Hanou. Kupuji jedine Jihoceske maslo od Madety, to chutna opravdu jako maslo.
Pan Pýcha trošku "ujel". 50 Kč za 250g našeho másla není normální. Nikdo nepřizná, že se u nás jedná o "máslovou" bublinu. Od zimy se v médiích stále opakuje, že máslo zdražuje a bude hůř. Logicky prodejci zdražují a zkouší, co zákazník vydrží. Protože prodejce má z tohoto produktu mnohem větší zisk, než zemědělec.
No, čirou náhodou nějaká Madeta udělala obrovský kontrakt s Čínou na dovoz mléka a jeho derivátů. Drobnému českému trhu pak může diktovat ceny a ostatní výrobci se rádi přizpůsobí
Nějaká Madeta stěží může diktovat ceny, když je jen menšinovým hráčem (třeba oproti takovému Lactalisu) a kdokoliv ji může převálcovat. V republice vyrábí máslo kromě Madety i Pragolaktos, Čejetičky, Olma, Poděbrady, Hlinsko, ...
Dokud bude spotřebitel ochoten zaplatit, lze cenu považovat za normální.