Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pivovary chystají na Velikonoce speciály, kopřivové i medové pivo

  13:31aktualizováno  13:31
Medem a bylinkami budou letos vonět a chutnat velikonoční piva na západě Čech. Sládci jich navařili téměř dvacet hektolitrů. Další speciály ochutnají lidé v létě během tradičních Chodských slavností.
(Ilustrační foto)

(Ilustrační foto) | foto: MF DNES

 V dobřanském pivovaru pro milovníky chmelového moku připravil místní sládek velikonoční speciality - medovou sedmnáctku a kopřivovou dvanáctku. Nedočkavci ale nemusí čekat až do Velikonoc. 

Příští týdny v minipivovarech

21. až 25. dubna Velikonoce v Pivovarském dvoře v Plzni-Černicích. Šéfkuchař vaří speciální velikonoční menu.

23. dubna Naražením prvního letošního sudu startuje sezona v Chodovaru v Chodové Plané.

10. června Pivní rocková sobota v plzeňském pivovaru Groll.

25. června Chodová Planá hostí mistrovství světa v koulení pivních sudů. Kromě toho jsou na programu prohlídky pivovarského provozu.

"Sedmnáctku zájemcům načepujeme už teď, zelenou kopřivovou dvanáctku narazíme příští neděli, " řekl sládek dobřanského pivovaru Petr Petružálek.

Od každého piva navařil tři sta litrů. Třetinka bude stát 23 korun.

Po medu bude vonět i třináctka, která zatím odpočívá ve sklepu pivovaru v Chyších na Karlovarsku. Návštěvníci zdejšího zámku by se jí mohli občerstvit již za deset dní.

Zelený ležák za třicet korun zase naplní na Zelený čtvrtek půllitry hostů Pivovarského dvora v plzeňských Černicích. "Bude se svěží příchutí trojice bylinek," prozradil marketingový šéf Petr Míč.

Pivní fajnšmekři se mohou těšit také na zbrusu novou světlou dvanáctku ze šumavského pivovaru Belveder. Křtiny bude mít o prázdninách. "Poslední červencovou sobotu na Železnorudských slavnostech," upřesnil spolumajitel pivovaru František Strnad.

O velikonoční sobotě narazí sládci také první sud letošní sezony na nádvoří pivovaru Chodovar. Pro štamgasty a výletníky budou připravené prohlídky pivovarského provozu.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Plesnivý uzený bok. V potravinách Jany Říkovské inspekce zjistila nevhodné...
Ředěné i plesnivé. Nejhříšnějšími potravinami jsou víno, med či maso

Největšími propadáky v potravinách jsou z pohledu inspekce víno, maso a mléčné výrobky. Medy se na pranýř dostávají jako čtvrtá nejčastější komodita. Zatímco...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Příliš výjimek a chyby úředníků, kritizuje NKÚ správu daní z příjmů

Správa daně z příjmů fyzických osob je nepřehledná a složitá pro plátce i úřady. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), jejíž výsledky v...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Kdo ušetří díky Dešťovce na splachování, mohl by zaplatit víc na stočném

Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR (SOVAK) bude doporučovat Státnímu fondu životního prostředí, aby v novém kole dotačního programu Dešťovka v případě...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.