Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


horká linka

aktualizováno 
* Přítel Jany Havlíkové ze Zdib prý zásadně nekupuje balený chléb, protože podle něho je při jeho skladování nutný přístup vzduchu. Tvrdí, že jestliže zůstane chléb zabalený několik dnů, ztrácí na kvalitě a po dvou dnech začne plesnivět. Janu Havlíkovou by zajímalo, zda má její přítel pravdu a zda může být chléb, který zůstane například v prodejně zabalený pět dnů, ještě kvalitní. Na zachování kvality baleného chleba má největší vliv jeho uskladnění. Informace o tom, jak vhodně skladovat chléb, by měl zákazník najít na obalu. Balený chléb by měl být uložený nejen v suchu, ale také ve stálé teplotě. "Výkyvy teplot způsobují orosení a tím se vytváří ideální prostředí pro vznik plísní," upozorňuje František Pudil z katedry analýzy potravin Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Podle něho není dobré kupovat balený chléb k dlouhodobějšímu uskladnění, ale raději jej spotřebovat co nejdříve po nákupu. Jeho velkou výhodou však je, že na rozdíl od nebaleného pečiva na něj nikdo v obchodě nesahá a zákazník má jistotu, že si kupuje hygienicky nezávadnou potravinu.
Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

(ilustrační snímek)
Po aféře s kontaminovanými vejci roste zájem o biovejce. Jde o miliardy

Rozbité okno představuje dvě zprávy – špatnou pro majitele, dobrou pro sklenáře. Skandál se zakázaným fipronilem ve vajíčkách z nizozemských velkochovů...  celý článek

Vejce se signaturou BE, tedy Belgií coby zemí původu
Většina směsi z toxických vajec na Slovensku již byla použita

Většina z dodávek vaječné směsi s nadměrným obsahem nebezpečné látky fipronil, které v uplynulých týdnech skončily ve čtyřech bratislavských hotelech, byla již...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Češi nakupují na webu jako diví, za šest měsíců utratili 46 miliard

Internetoví prodejci letos předpokládají, že jejich obrat poprvé překročí magickou stomiliardovou hranici. Výsledky za první pololetí ukazují, že k tomuto cíli...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.