Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Jak byla hodnocena jednotlivá střediska

aktualizováno 
Hodnocení lyžařských středisek proběhlo zvlášť pro sjezdaře a běžkaře.
Hodnocení lyžařských středisek proběhlo zvlášť pro sjezdaře a běžkaře. Každé bylo posuzováno podle čtyřiceti kritérií.

1. Sjezdové lyžování a snowboarding: nabídka lyžařských terénů (délka a počet, rozmanitost, převýšení, šířka, hustota lyžařů na sjezdovkách, množství lanovek a vleků, fronty, dostupnost z jednoho parkoviště, skibus, propojenost jednotlivých terénů na lyžích, vybavení pro snowboarding, možnost jízdy v neupraveném terénu); jistota a kvalita sněhu (umělé zasněžování, nadmořská výška, expozice, úprava tratí).

2. Turistické a kondiční běžecké lyžování: nabídka lyžařských terénů (délka, rozmanitost, hustota lyžařů na tratích, dostupnost tratí); jistota sněhu (nadmořská výška, expozice, kvalita a častost úpravy tratí, turistika v neupraveném terénu).

3. Společné pro běžecké i sjezdové lyžování: lyžařské služby (komfort lanovek a vleků, půjčovny, úschovny, zamykací stojany,lyžařské školy, spektrum jízdného, slevy, obslužný personál, *C u sjezdovek, lyžařské atrakce); doprava a informace (parkoviště, hromadná doprava, sjízdnost silnic, informační středisko, informační servis v terénu, informační servis navenek); ostatní (gastronomie, "aprés ski", ubytování, estetické hledisko). Kritéria posuzovali odborníci z oblasti lyžování, snowboardingu a turistiky. Každý z nich hodnotil pouze ta střediska, která dobře znal. Co největší možná objektivita byla zaručena tím, že dotazníky zpracovávali porotci nezávisle na sobě a při závěrečném sčítání bylo vynecháno hodnocení, které se neshodovalo s většinou. Celý test, který odpovídá praxi evropských lyžařských atlasů, jako je ADAC Skiatlas nebo *hich Good Skiing Guide, metodicky vedl Jiří Lhota.

Hodnotili

Jan Bednařík (freeriding), Otakar Boura (Klub českých turistů), Martin Brummel (server iDNES), Petr Kavka (Horská služba Bouřňák), Libor Knot (Asociace profesionálních učitelů lyžování), Michaela Kozlová (lyžařská a snowboardová instruktorka), Jiří Lhota (konzultant horských středisek), Jan Pala (skialpinismus), Jan Schauer (carving), Petr Socha (Ski magazín), Irena Špringlová (sportovní cestovní kancelář Trip), Jan Vobruba (server Skinet)
Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

(ilustrační snímek)
Po aféře s kontaminovanými vejci roste zájem o biovejce. Jde o miliardy

Rozbité okno představuje dvě zprávy – špatnou pro majitele, dobrou pro sklenáře. Skandál se zakázaným fipronilem ve vajíčkách z nizozemských velkochovů...  celý článek

Organicky pěstovaná zelenina dostává nálepku bio, protože se pěstuje bez použití umělých hnojiv, herbicidů a pesticidů
Kontroly našly u biopotravin jen minimum pochybení. Češi jim přesto nevěří

Češi biopotravinám nedůvěřují, shodují se lidé z branže. Proto také jejich spotřeba za západní Evropou zaostává. Kontroly však ukazují, že bioprodukty patří...  celý článek

Pečený candát se zelím a bramborem je oblíbený hlavně v Alsasku, u nás ho...
Test restaurací u památek: Kuchyně nemyslí na děti, Krumlov je předražený

MF DNES otestovala restaurace u dvanácti nejnavštěvovanějších památek Česka. Polovina jich dopadla velmi dobře, ale našli jsme i doslova nechutná jídla. Kromě...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.