Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Jak jsem vyzkoušel Aquel

aktualizováno 
Pan Volf pracuje jako instalatér a dealer společnosti Aquel Bohemia, která prodává přístroje na úpravu pitné vody reverzní osmózou.
Pan Volf pracuje jako instalatér a dealer společnosti Aquel Bohemia, která prodává přístroje na úpravu pitné vody reverzní osmózou. To je technologie, která napřed pitnou vodu zbaví všech škodlivin i minerálů, a aby prý byla znovu pitná, tak ji prožene patronou naplněnou rozdrceným dolomitem. Hygienici v Brně a Karviné ovšem opakovaně zjistili, že se to nedaří, a tak jsem k sobě pana Volfa pozval, aby přeměnu pitné vody v ještě pitnější předvedl. Prodejci severočeské firmy doporučují vodu upravenou reverzní osmózou k pití a vaření, k čemuž jim dal svým posudkem požehnání hlavní hygienik ČR Michael Vít. Však se při návštěvě pan Volf rozhodnutím hlavního hygienika chlubil ještě dříve, než v koupelně svůj přístroj zapojil. Hned pak se jal vysvětlit výhody reverzní osmózy a přísně vycházel z americké publikace rodiny Braggových Šokující pravda o vodě. Některá jeho tvrzení byla skutečně šokující, jelikož nerespektovala ani vědecká zjištění, podle kterých dlouhodobé pití vody s pouze nepatrným množstvím minerálů poškozuje zdraví. Nepravosti obyčejné vody z kohoutku líčil pan Volf tak přesvědčivě, jako by jim sám věřil. Za hodinu a půl jsme odebrali tři vzorky vody, kterou zatím přístroj Aquel připravil. Hned druhý den putovaly vzorky z lednice do laboratoře Státního zdravotního ústavu. A výsledky jen potvrdily předchozí zjištění - hořčíku bylo ve vodě po reverzní osmóze šedesátkrát méně a sodíku třicetkrát méně, než je doporučená hodnota ve vyhlášce ministerstva zdravotnictví. Tuto informaci pan Vol.f přijal s tím, že si nechá změřit vodu ze svého vlastního aquelu, kterou údajně pijí i jeho děti, a pak se ozve. Zatím je ticho po pěšině a pan Volf asi ví proč.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Pečený candát se zelím a bramborem je oblíbený hlavně v Alsasku, u nás ho...
Test restaurací u památek: Kuchyně nemyslí na děti, Krumlov je předražený

MF DNES otestovala restaurace u dvanácti nejnavštěvovanějších památek Česka. Polovina jich dopadla velmi dobře, ale našli jsme i doslova nechutná jídla. Kromě...  celý článek

Organicky pěstovaná zelenina dostává nálepku bio, protože se pěstuje bez použití umělých hnojiv, herbicidů a pesticidů
Kontroly našly u biopotravin jen minimum pochybení. Češi jim přesto nevěří

Češi biopotravinám nedůvěřují, shodují se lidé z branže. Proto také jejich spotřeba za západní Evropou zaostává. Kontroly však ukazují, že bioprodukty patří...  celý článek

Vejce se signaturou BE, tedy Belgií coby zemí původu
Většina směsi z toxických vajec na Slovensku již byla použita

Většina z dodávek vaječné směsi s nadměrným obsahem nebezpečné látky fipronil, které v uplynulých týdnech skončily ve čtyřech bratislavských hotelech, byla již...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.