Jak se testovalo

Cílem testu bylo zjistit, zda se trvanlivé salámy po loňské kontrole České zemědělské a potravinářské inspekce zlepšily.
Cílem testu bylo zjistit, zda se trvanlivé salámy po loňské kontrole České zemědělské a potravinářské inspekce zlepšily. Do testu bylo vybráno osmnáct druhů salámů, které byly v prodejnách označeny jako trvanlivé. Sedm z nich prošlo i kontrolou ČZPI. Aktivitu vody měřili ve Státním veterinárním ústavu v Praze. Součástí testu bylo i posouzení chuti. O to se postarala laboratoř sensorické analýzy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. K hodnocení pozvala celkem 19 odborníků - devět expertů masného průmyslu a deset hodnotitelů vyškolených v sensorické analýze. Ti posuzovali "naslepo" vůni, vzhled a chuť a zda výrobek odpovídá trvanlivému salámu a jakému druhu se nejvíc blíží.

Témata: Test iDNES.cz