Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


je pravda, že...

aktualizováno 
... kysané mléčné výrobky jsou lépe stravitelné než mléko?

ANO

Mléko obsahuje více laktózy, mléčného cukru, který někteří lidé, zejména starší, nesnášejí. Pro ně jsou vhodnější kysané výrobky, tedy jogurty, kefíry, acidofilní mléka.

... v trvanlivém mléku jsou konzervační prostředky?

NE

Trvanlivost je zajištěna zahřátím na vysoké teploty. Při UHT úpravě je mléko před naplněním do obalu zahřáto na několik sekund až na 145 °C a potom prudce ochlazeno. Sterilované mléko se zahřívá až v obalech (plastových či skleněných lahvích).

Autor:


Témata: Test iDNES.cz, Cukr


Hlavní zprávy

Další z rubriky

Káva Starbucks s plátkem hovězího masa Jerky.
Starbucks v USA začal nabízet kávu s hovězím masem

Kavárenská síť Starbucks testuje na pobočce v americkém Seattlu novinku. V pondělí začala nabízet vskutku nezvyklý nápoj - ledovou kávu s plátkem sušeného...  celý článek

Pečený candát se zelím a bramborem je oblíbený hlavně v Alsasku, u nás ho...
Test restaurací u památek: Kuchyně nemyslí na děti, Krumlov je předražený

MF DNES otestovala restaurace u dvanácti nejnavštěvovanějších památek Česka. Polovina jich dopadla velmi dobře, ale našli jsme i doslova nechutná jídla. Kromě...  celý článek

Vejce
Německo, Belgie a Nizozemsko stahují miliony toxických vajec z trhu

Miliony nizozemských vajec kontaminovaných insekticidem s vysoce toxickou účinnou látkou fipronil začaly tento týden stahovat z trhu Německo, Belgie a...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.