K čemu pijí členové hodnotitelské komise stolní víno?

Prof.
Prof. Vilém Kraus, pedagog Mendelovy zemědělské univerzity v Lednici na Moravě: Stolní víno používám pouze na přípravu vinného střiku.

Ludvík Šlancar, majitel Vinných sklepů Roztoky u Prahy: Pouze při degustaci.

Vladimír Trávník, obchodní zástupce likérky a vinařství LIVI, s.r.o., Dubňany: Na žízeň, dělám z něj tedy jen vinné střiky.

Helena Valentová, vedoucí senzorické laboratoře VŠCHT Praha: Stolní vína piji jen v zemích jižní Evropy, doma dávám přednost vínům odrůdovým.

Karel Havlíček, someliér Praha: Pouze k jídlu, například k obědu běžného dne.

Vladimíra Mrázová, spolumajitelka vinotéky Archa, Brno: Tenhle typ vína piji jako střik, ale s vědomím, že nedostatky vína vyniknou. Takže vybírám velmi pečlivě.