Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kříženec pizzy a kuřete. KFC nabízí v Asii proteinovou bombu Chizza

  17:00aktualizováno  17:00
Přestože restauracemi hýbe trend zdravé výživy, řetězec fast foodů KFC v Asii boduje s novou hybridní pochoutkou nazvanou Chizza. Placka z masa, posetá ingrediencemi, se začala prodávat v Singapuru. I když se Evropě zatím vyhýbá, firma tajemně říká, že její proteinová bomba může spadnout i mezi zdejší strávníky.

Novinka se poprvé objevila v roce 2015 na Filipínách a v Thajsku. Loni se rozšířila do Indie a nyní ji KFC začalo nabízet v Singapuru.

Základem Chizzy je kuřecí placka, posetá podobně jako pizza ingrediencemi jako je šunka, mozzarella, pasta z kalifornských rajčat, či ananas. Reakce lidí ve světě jsou rozporuplné, od nadšených až po pohrdavé.

V minulém týdnu se rozvířily debaty o tom, zda se kuřecí „pizza“ začala prodávat také ve Velké Británii, firma to však popřela. „Bohužel, Chizza zatím není dostupná ve Velké Británii, ale doufejme, že si zde brzy svou cestu najde,“ uvedla společnost.

Podle webových stránek KFC nabízí v Singapuru Chizzu v limitované nabídce. V menu s Pepsi Colou a hranolky je k dostání za 7,5 dolaru, v přepočtu 192 korun.

„Vždycky se snažíme na naše menu zařadit lahodné novinky, a jsme nadšeni z neuvěřitelné reakce, které se Chizze dostalo po celém světě,“ uvedla společnost KFC.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Ilustrační snímek
V doplňku na podporu erekce našla inspekce látku, která je jen na předpis

Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla v doplňku stravy pro podporu erekce s názvem MAXXES nepovolenou látku sildenafil, která může být pouze v...  celý článek

Pečený candát se zelím a bramborem je oblíbený hlavně v Alsasku, u nás ho...
Test restaurací u památek: Kuchyně nemyslí na děti, Krumlov je předražený

MF DNES otestovala restaurace u dvanácti nejnavštěvovanějších památek Česka. Polovina jich dopadla velmi dobře, ale našli jsme i doslova nechutná jídla. Kromě...  celý článek

Organicky pěstovaná zelenina dostává nálepku bio, protože se pěstuje bez použití umělých hnojiv, herbicidů a pesticidů
Kontroly našly u biopotravin jen minimum pochybení. Češi jim přesto nevěří

Češi biopotravinám nedůvěřují, shodují se lidé z branže. Proto také jejich spotřeba za západní Evropou zaostává. Kontroly však ukazují, že bioprodukty patří...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.