Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kofola vzdala plány na vlastní restaurace NaGrilu. Chtěla jich desítky

  17:11aktualizováno  17:11
Kofola pohřbila smělé plány na rozjezd restaurační sítě NaGrilu. Koncept, který předloni začal pilotní restaurací v centru Prahy, počítal s desítkami míst po Česku. Společnost se chce raději naplno věnovat rozvoji barů s čerstvými ovocnými a zeleninovými šťávami Ugo.

Nová restaurace Kofoly v pražské JIndřišské ulici pár dní před otevřením (10. srpna 2015) | foto:  Dan Materna, MAFRA

Pilotní restauraci NaGrilu v pražské Jindřišské ulici otevřela Kofola v srpnu 2015. V ambiciózních plánech počítala během několika let s vystavěním desítek těchto restaurací.

„Finančně to nevycházelo a rozhodli jsme se, že nebudeme tříštit síly a budeme se věnovat naplno našemu řetězci Ugo, který naopak dobře roste,“ uvedl pro časopis Forbes generální ředitel a spolumajitel Kofoly Jannis Samaras.

Koncept zvaný „fast casual“ měl být kombinací rychlého občerstvení a klasické restaurace. Součástí bylo placení u pokladny, ale s obsluhou a jídlem z domácích surovin a přípravou od základu. Na jídlo zákazník čekal o něco déle než v konkurenčních provozech a zaplatil o něco víc.

Fotogalerie

Samaras ještě loni v prosinci v rozhovoru pro MF DNES potvrdil, že s rozvojem sítě počítá. Připustil ale, že rozšíření konceptu nabírá zpoždění. „Koncept stále ladíme, ale zatím s ním nejsme spokojeni. Na otevření dalších restaurací ještě nejsme připraveni,“ uvedl s tím, že cíle na otevření desítek těchto restaurací jsou reálné.

„Cíle nejsou ambiciózní, zatím ale nejsme s fungováním plně spokojeni. Má to být restaurace rychlého občerstvení za dostupnou cenu, kdy se jídlo nepřipravuje z polotovarů a servíruje se na talíři. Průsečík těchto věcí existuje, ale ještě jsme ho nenašli. Daří se nám obsluhovat do deseti minut, ale nemáme marži, která by umožnila rozvoj. Produkt ladíme, cesta nám asi zabere další rok,“ řekl. (celý rozhovor čtěte zde)

Kofola v rámci sítě fresh barů Ugo chystá otevření dalších poboček. Pokračuje také v expanzi šťáv v lahvičkách do obchodů a testuje se i pilotní koncept Ugo Freshbaru pro motoristy.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Noc za 1500 liber. Luxusní apartmány u londýnského Hydeparku se nabízí přes...
Airbnb nabídne i prémiový nocleh, chce konkurovat hotelům

Rychle rostoucí ubytovací portál Airbnb se zaměří i na klienty, kteří si potrpí na větší komfort a dávají přednost luxusním hotelům. Tento týdne začne testovat...  celý článek

ČEZ. Elektrárna Počerady. Ilustrační foto
ČEZ koupil Elevion. Stane se středoevropskou jedničkou v energii na klíč

ČEZ opět vyrazil na nákupy do Německa. Český polostátní gigant si tentokrát vybral společnost Elevion, kterou převzal od fondu DPE Deutsche Private Equity....  celý článek

Logo General Electric (GE)
Největší americký průmyslový konglomerát GE hlásí výrazný pokles tržeb

Tržby a zisk největšího amerického průmyslového konglomerátu General Electric ve druhém čtvrtletí výrazně klesly. Slabé výsledky vykázala zejména divize...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.