Koktejl by měl umět osvěžit

Plzeň - Namíchat dobrý drink je bezesporu umění. "Bezhlavé mixování tří nebo pěti destilátů zničí všechny příchutě a vůně a výsledek bude chutný asi jako směs ricinového oleje a a benzinu," píše Simon Polinsky ve své Encyklopedii koktejlů. Mezi osvědčené patří například koktejl Štrůdl.

Koktejl nazývaný Štrůdl je oblíbeným nápojem generálního ředitele společnosti Stock Plzeň Martina Petráška. "Je velmi jednoduchý, ale zároveň úžasně osvěžující," říká. Podle svého složení nese příznačný název„Štrůdl“.

A jak jej připravit?
Vezměte 4 cl Fernetu Stock Citrus a nalijte jej na kostky ledu do vyšší sklenice. Doplňte 12 cl jablečného džusu a zasypte skořicí nebo vložte přímo celé kousky skořicové kůry. "Uvidíte, že budete mile překvapeni," slibuje Martin Petrášek.

Koktejl nazývaný štrůdl