Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Koktejly může zpestřit i pivo

  13:35aktualizováno  13:35
Praha - Koktejl může mít mnoho tváří. Barmani, kteří je připravují, jim umějí dát nejrůznější barvy a chutě. Dobrý koktejl je mistrovským dílem, jehož ingredience někdy jeho autoři tají. Možná by některé lidi překvapí, že jedním ze základních surovin pro výrobu neobvykle osvěžujícího koktejlu může být pivo.

Ale je to opravdu tak. Své o tom ví například Michal Pitroň z pražského hotelu Holiday Inn Congress Centre. „Pivo jako součást koktejlu představuje zajímavou novinku pro milovníky piva,“ míní Michal Pitroň, který tento nápoj představil na akci věnované pozici piva ve světové gastronomii.

A jak koktejl nazývaný Pivní Fizz připravit? Do sklenice, nejlépe na stopce, nalijeme 4 cl ginu a 2 cl cukrové šťávy. Do zbytku sklenice potom patří světlé pivo odpovídající teploty. Kromě několika kostek ledu je vhodné sklenici ozdobit plátkem citronu.

Koktejl není žádnou novinkou, už před čtyřmi lety vyhrál hlavní cenu mezi míchanými nápoji na pivním festivalu Chodovar Cupu. Podobné drinky patří do tradiční koktejlové školy a je možné je najít i v encyklopediích. Například Ginger Sin, který pochází z Libanonu, se podává ve vysoké sklenici označované highball a patří do něj 3 cl ginu, 3 cl limetové šťávy a zázvorové pivo.

Nápoj bude zřejmě trochu zrádný, protože obsahuje poměrně značné množství alkoholu. Navíc se tradičně jako mnoho jiných koktejlů popíjí slánkou. „Na dva bych si netroufnul,“ nechal se slyšet jeden z  těch, kteří jej ochutnávali. Rozhodně to není nic pro řidiče. Jako koktejl na místo aperitivu je velmi příjemný.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Výroba nové Škody Yeti v Kvasinách
KOMENTÁŘ: Ekonomika je jako strom, do nebe však neroste

Vzestup české ekonomiky je nečekaně vysoký, ale je v tom růstu dost skromnosti, vytrvalosti a poctivosti? Není to jen vzplanutí nad tím, jak stát rozdává...  celý článek

Od každé z pěti zvolených odrůd chystá vinařství rodiny Vaďurů z Polešovic
Vinaři opouštějí obchodní řetězce, sází na vlastní prodejní cesty

Vinařství se postupně odklánějí od prodeje v supermarketech. Nechtějí pod nátlakem korporací snižovat ceny, ani bojovat v kategorii levných vín s těmi...  celý článek

Petr Horálek a Mléčná dráha v poušti Atacama.
Za expedici utratím i sedmdesát tisíc, říká lovec zatmění Slunce

Fotograf, spisovatel, cestovatel a astronom Petr Horálek (31) má poněkud dražší koníček. Žádné úplné zatmění Slunce mu neunikne. Cestuje po celém světě a fotí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.