Návody na přípravu bývají nepřesné
Na první pohled velmi snadná příprava sušených kaší je kupodivu hlavním kamenem úrazu. Kdo nechce mít na talíři pokrm připomínající tekutou stravu nebo hmotu na dělové koule, nezbývá mu než při přípravě experimentovat a nedržet se striktně návodu na obalu. Zatímco většina kaší byla spíše řídká a prospělo by jim přidání menšího množství mléka či vody, tu od Vitany by nenašlehal ani nejvýkonnější elektrický robot. "Podle mne jsou v návodu na přípravu špatné údaje," poznamenal zástupce šéfkuchaře hotelu Corinthia Towers Praha Martin Jiskra. Husté bramborové těsto doporučil spíše na krokety. "Kdyby se ale kaše trochu více naředila vodou, byla by dobrá," doplnil jej Jiří Král.
Doporučení testu
* Kaše, které již obsahují sušené mléko a přidává se voda, jsou chuťově jemnější.
* U většiny výrobků je dobré přidat méně vody či mléka, než je uvedeno v návodu. Jinak je kaše moc řídká.
* Uvádí-li výrobce množství porcí v určitém rozmezí, je lepší brát v úvahu spíše dolní hranici.
vítěz testu
Nadýchané bramborové kaši jako od babičky se chutí i vzhledem nejvíce blíží výrobek se značkou Knorr. Ve skutečnosti vypadá lépe než na obalu a množství hotové kaše z jednoho sáčku odpovídá čtyřem porcím pro dospělého člověka.
Které značky bramborových kaší v prášku se kupují nejčastěji?
Vitana 38 %
Maggi 31 %
Knorr 27 %
Jiné 1 %
Poznámka: Průzkum MML, MEDIAN, '99 proběhl v době od 18. 1. do 19. 12. loňského roku a zúčastnilo se jej 12 049 respondentů ve věku 14 až 79 let.
Pramen: MEDIAN
Kaše hodnotili kuchaři z předních pražských hotelů a restaurací. |