Některé polévky vypadají jinak než na obalu

-
Při ochutnávce ve Vysoké škole hotelové v Praze 8 bylo úkolem sedmičlenné poroty posoudit devět polévek. Profesionální kuchaři a kuchařky z pražských hotelů a restaurací postupně ochutnali tři hovězí, hrachové a nakonec gulášové polévky, označené čísly. Stejně jako ve škole pak oznámkovali u každé polévky chuť, vzhled, a nakolik výsledný produkt odpovídá obrázku na obale. Z hovězích polévek porotě nejméně chutnal vývar od Vitany. "Je taková vodovější a v porovnání s obalem jsou v ní jiné nudle," řekl po ochutnávce Jiří Král z pražské restaurace Obecní dům. Obrázkem na obalu by se neměl zákazník řídit ani u hrachové a gulášové polévky od téže firmy. Je však nutné dodat, že gulášová polévka Vitana ve skutečnosti vypadala lépe a také nejvíce chutnala. "Obal má hrozný, ale chuťově se nejvíce podobá české gulášovce," potvrdil Petr Slavětínský z hotelu Renaissance. U hrachových polévek byl největší rozdíl v krutonech. Zatímco v hráškové od Vitany zůstaly opečené houskové kostky křupavé i po několika minutách, v polévce Maggi byl opečený chleba hned rozmočený. Vitana by možná kromě obalů svých polévek měla změnit také název své hráškové polévky. Byl v ní totiž výrazně cítit pórek. "Když je polévka hrášková, měl by být více cítit hrášek," uzavřel hodnocení Jiří Král.

Témata: Test iDNES.cz