Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Nestlé sníží obsah cukru ve výrobcích až o 40 procent. Žádá o patent

  16:00aktualizováno  16:00
Výzkumníkům firmy Nestlé se prý podařilo vyvinout technologii, která sníží obsah cukru v některých jejích výrobcích až o 40 procent, aniž by se změnila chuť. Švýcarská nadnárodní firma oznámila, že si objev nechá patentovat a postupně jej od roku 2018 začne zavádět do výroby.

(Ilustrační foto;) | foto: Jan SalačMAFRA

Nestlé pracuje na omezení obsahu cukru ve svých výrobcích již od roku 2004. Nová metoda je založena na změně struktury cukrových částic. Když učiníme krystalky cukru uvnitř dutými, každá částice se rychleji rozpustí na jazyku a bude rychleji stimulovat chuťové pohárky, vysvětlila firma. V čokoládách se pak bude moci cukru používat méně, dodala.

PepsiCo sníží množství cukru v nápojích. Reaguje na kritiku obezity

Nestlé přichází s inovací v době, kdy stoupá poptávka po zdravějším jídle a nápojích. Náklady na léčení obezity začínají zasahovat do zdravotnických rozpočtů. Některé vlády, včetně britské, zavádějí daně na sladké nápoje. Firmy proto masově investují do inovací, aby se tomuto trendu přizpůsobily.

Nestlé je podle tržeb největší potravinářskou společností na světě, vyrábí například kávu Nescafé, čokoládové tyčinky Kit Kat, cereálie Nesquik či kořenící směsi Maggi.

Autor:


Témata: Cukr, Káva, Nestlé


Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.