O testu

Do testu bylo vybráno 20 jahodových jogurtů s různým obsahem tuku.
Do testu bylo vybráno 20 jahodových jogurtů s různým obsahem tuku. Na katedře biologických a biochemických věd Univerzity Pardubice měřili množství živých bakterií mléčného kvašení. Rozbory prováděli na konci záruky - tři až pět dní před uplynutím doby spotřeby uvedené na obale. Do té doby byly vzorky skladovány při teplotě 4 °C. V ostravské laboratoři Ekocentrum ing. Jiřího Pavelky pak zjišťovali, zda jogurty neobsahují nepovolená syntetická barviva, jaký mají obsah bílkovin, tuku, cukrů, vápníku, zda jsou v nich škroby a množství ovocného podílu. Chuť hodnotili studenti 4. ročníku a pedagogové Vyšší odborné školy potravinářské v Kroměříži. Test hradila redakce MF DNES ze svého rozpočtu.


Témata: Cukr, Test iDNES.cz